Ana menüyü aç

Copa Libertadores kazanan teknik direktörler listesi

Vikimedya liste maddesi

Copa Libertadores kazanan teknik direktörler listesi, 1960'tan beri CONMEBOL tarafından düzenlenen Copa Libertadores'ta şampiyonluk yaşayan teknik direktörlerin derlendiği liste

Yıla göreDüzenle

 
1968, 1969 ve 1970'te şampiyonluk yaşayan Osvaldo Zubeldía.
 
1992 ve 1993'te şampiyonluk yaşayan Telê Santana.
 
1995 ve 1999'da şampiyonluk yaşayan Luiz Felipe Scolari.
 
2009'da şampiyonluk yaşayan Alejandro Sabella.
Yıl Milleti Teknik direktör Ülke Kulüp Kaynak
1960   Uruguay Scarone, RobertoRoberto Scarone   Uruguay Peñarol [1]
1961   Uruguay Scarone, RobertoRoberto Scarone   Uruguay Peñarol [1]
1962   Brezilya Lula   Brezilya Santos [1]
1963   Brezilya Lula   Brezilya Santos [1]
1964   Arjantin Giúdice, ManuelManuel Giúdice   Arjantin Independiente [1]
1965   Arjantin Giúdice, ManuelManuel Giúdice   Arjantin Independiente [1]
1966   Uruguay Máspoli, RoqueRoque Máspoli   Uruguay Peñarol [1]
1967   Arjantin Pizzuti, Juan JoséJuan José Pizzuti   Arjantin Racing Club [1]
1968   Arjantin Zubeldía, OsvaldoOsvaldo Zubeldía   Arjantin Estudiantes [1]
1969   Arjantin Zubeldía, OsvaldoOsvaldo Zubeldía   Arjantin Estudiantes [1]
1970   Arjantin Zubeldía, OsvaldoOsvaldo Zubeldía   Arjantin Estudiantes [1]
1971   Uruguay Etchamendi, WashingtonWashington Etchamendi   Uruguay Nacional [1]
1972   Arjantin Dellacha, PedroPedro Dellacha   Arjantin Independiente [1]
1973   Arjantin Maschio, HumbertoHumberto Maschio   Arjantin Independiente [1]
1974   Arjantin Ferreiro, RobertoRoberto Ferreiro   Arjantin Independiente [1]
1975   Arjantin Dellacha, PedroPedro Dellacha   Arjantin Independiente [1]
1976   Brezilya Moreira, ZezéZezé Moreira   Brezilya Cruzeiro [1]
1977   Arjantin Lorenzo, Juan CarlosJuan Carlos Lorenzo   Arjantin Boca Juniors [1]
1978   Arjantin Lorenzo, Juan CarlosJuan Carlos Lorenzo   Arjantin Boca Juniors [1]
1979   Uruguay Cubilla, LuisLuis Cubilla   Paraguay Olimpia [1]
1980   Uruguay Mujica, JuanJuan Mujica   Uruguay Nacional [1]
1981   Brezilya Carpegiani, Paulo CésarPaulo César Carpegiani   Brezilya Flamengo [1]
1982   Uruguay Bagnulo, HugoHugo Bagnulo   Uruguay Peñarol [1]
1983   Brezilya Espinosa, ValdirValdir Espinosa   Brezilya Grêmio [1]
1984   Arjantin Pastoriza, JoséJosé Pastoriza   Arjantin Independiente [1]
1985   Arjantin Yudica, JoséJosé Yudica   Arjantin Argentinos Juniors [1]
1986   Arjantin Veira, HéctorHéctor Veira   Arjantin River Plate [1]
1987   Uruguay Tabárez, ÓscarÓscar Tabárez   Uruguay Peñarol [1]
1988   Uruguay Fleitas, RobertoRoberto Fleitas   Uruguay Nacional [1]
1989   Kolombiya Maturana, FranciscoFrancisco Maturana   Kolombiya Atlético Nacional [1]
1990   Uruguay Cubilla, LuisLuis Cubilla   Paraguay Olimpia [1]
1991   Hırvatistan Jozić, MirkoMirko Jozić   Şili Colo-Colo [1]
1992   Brezilya Santana, TelêTelê Santana   Brezilya São Paulo [1]
1993   Brezilya Santana, TelêTelê Santana   Brezilya São Paulo [1]
1994   Arjantin Bianchi, CarlosCarlos Bianchi   Arjantin Vélez Sarsfield [1]
1995   Brezilya Scolari, Luiz FelipeLuiz Felipe Scolari   Brezilya Grêmio [1]
1996   Arjantin Díaz, RamónRamón Díaz   Arjantin River Plate [1]
1997   Brezilya Autuori, PauloPaulo Autuori   Brezilya Cruzeiro [1]
1998   Brezilya Lopes, AntônioAntônio Lopes   Brezilya Vasco da Gama [1]
1999   Brezilya Scolari, Luiz FelipeLuiz Felipe Scolari   Brezilya Palmeiras [1]
2000   Arjantin Bianchi, CarlosCarlos Bianchi   Arjantin Boca Juniors [1]
2001   Arjantin Bianchi, CarlosCarlos Bianchi   Arjantin Boca Juniors [1]
2002   Arjantin Pumpido, NeryNery Pumpido   Paraguay Olimpia [1]
2003   Arjantin Bianchi, CarlosCarlos Bianchi   Arjantin Boca Juniors [1]
2004   Kolombiya Montoya, Luis FernandoLuis Fernando Montoya   Kolombiya Once Caldas [1]
2005   Brezilya Autuori, PauloPaulo Autuori   Brezilya São Paulo [2]
2006   Brezilya Braga, AbelAbel Braga   Brezilya Internacional
2007   Arjantin Russo, Miguel ÁngelMiguel Ángel Russo   Arjantin Boca Juniors [3]
2008   Arjantin Bauza, EdgardoEdgardo Bauza   Ekvador LDU Quito [4]
2009   Arjantin Sabella, AlejandroAlejandro Sabella   Arjantin Estudiantes [5]
2010   Brezilya Roth, CelsoCelso Roth   Brezilya Internacional
2011   Brezilya Ramalho, MuricyMuricy Ramalho   Brezilya Santos
2012   Brezilya Tite   Brezilya Corinthians Paulista
2013   Brezilya Cuca   Brezilya Atlético Mineiro
2014   Arjantin Bauza, EdgardoEdgardo Bauza   Arjantin San Lorenzo de Almagro
2015   Arjantin Gallardo, MarceloMarcelo Gallardo   Arjantin River Plate
2016   Kolombiya Rueda, ReinaldoReinaldo Rueda   Kolombiya Atlético Nacional

Birden fazla kazananlarDüzenle

Millete göreDüzenle

Millet Kazanma sayısı
  Arjantin 26
  Brezilya 17
  Uruguay 10
  Kolombiya 3
  Hırvatistan 1

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as Andrés, Juan Pablo. "Copa Libertadores - Winning Coaches" (İngilizce). RSSSF. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Homewood, Brian (10 Eylül 2013). "Sao Paulo fire Autuori after 13 games" (İngilizce). Reuters. 14 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Russo ready for Japanese challenge" (İngilizce). FIFA. 16 Kasım 2007. 14 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Edgardo Bauza, Quito's redeemer" (İngilizce). FIFA. 8 Temmuz 2008. 12 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Así llegó Estudiantes de La Plata a su cuarto título de América" (İspanyolca). CONMEBOL. 16 Temmuz 2009.