Ana menüyü aç

Dexter Raymond Mills, Jr. (d. 14 Haziran 1977), bilinen sahne adıyla Consequence, Amerikalı rapçi.

Consequence
Genel bilgiler
Doğum adı Dexter Raymond Mills, Jr.
Doğum 14 Haziran 1977 (1977-06-14) (42 yaşında)
Queens, New York, ABD
Tarzlar Hip hop
Meslekler Rapçi, söz yazarı
Etkin yıllar 1996–günümüz
Müzik şirketi Company of Greatness (şimdiki), GOOD Music (önceki)
İlişkili hareketler A Tribe Called Quest, Kanye West, John Legend, Statik Selektah

Müzik yaşamıDüzenle

Q-Tip'in kuzeni olan sanatçı, 1996 yılında A Tribe Called Quest'in Beats, Rhymes and Life albümündeki 15 şarkının yedisinde gruba eşlik ederek dinleyiciyle tanıştı.[1] Tribe'ın dağılmasının ardından farklı plak şirketlerinde şansını deneyen sanatçının Elektra Records için kaydettiği albüm yayınlanmayarak rafa kaldırıldı.[2] 2002 yılında prodüktör 88-Keys vasıtasıyla tanıştığı Kanye West'in The College Dropout (2004) albümüne konuk oldu.[2] O yıl West'in sunuculuğunu yaptığı Take 'Em to the Cleaners adlı ilk mixtape'ini piyasaya çıkardı. Bu dönemde West'in yanı sıra Talib Kweli, Common, John Legend ve Beyoncé gibi isimlerle çalışmalar yaptı.

Consequence, 2005 yılında West'in plak şirketi GOOD Music ile sözleşme yaptı ve Don't Quit Your Day Job adını taşıyan ilk stüdyo albümünü 6 Mart 2007'de piyasaya çıkardı.[1] Sonraki yıllarda mixtape'ler çıkarmayı sürdüren sanatçı, 2011'de West ve Pusha T ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu GOOD Music'den ayrıldı.[3] İki tarafın birbirlerini hedef alan sözlerinin ardından Consequence, Eylül 2011'de verdiği bir röportajda West ve Pusha ile aralarındaki sorunları çözdüklerini ifade etti.[4] İkinci stüdyo albümü Start Your Own Business'in hazırlıklarını sürdüren sanatçı, A Tribe Called Quest'in Kasım 2016'da yayınlanan We Got It from Here... Thank You 4 Your Service albümünde gruba eşlik etti.[5]

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Don't Quit Your Day Job (2007)
Mixtape'leri
  • Take 'Em to the Cleaners (2004)
  • The Cons Vol. 4: Finish What You Started (2006)
  • The Cons Vol. 5: Refuse 2 Die (2007)
  • The Cons Vol. 6: King of Queens (2009)
  • Movies on Demand (2010)
  • Movies on Demand II (2011)
  • Movies on Demand III (2011)
  • Curb Certified (2011)
  • Movies on Demand IV (2013)
  • A Good Comeback Story EP (2016)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b William, Ketchum III (12 Mart 2007). "Consequence - Don't Quit Your Day Job!". HipHopDX. 29 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  2. ^ a b "Consequence : Biography & History". Allmusic. 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  3. ^ Markman, Rob (5 Mayıs 2011). "Consequence Says He's 'Not A Part Of G.O.O.D. Music'". MTV. 2 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  4. ^ Tardio, Andres (15 Eylül 2011). "Consequence Says "Feud Is Over With Kanye West," Continues Feud With Q-Tip". HipHopDX. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  5. ^ Lartey, Jamiles (10 Kasım 2016). "Lyrics to go: A Tribe Called Quest unveil their final star-studded album". The Guardian. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle