Clyde Beatty

Clyde Beatty (d. 10 Haziran 1903 –ö. 19 Temmuz 1965), Amerikalı ünlü sirk gösteri sanatçısı, film oyuncusu ve hayvan eğitmeni.

Clyde Beatty
Doğum 10 Haziran 1903(1903-06-10)
Bainbridge, Ross County, Ohio, ABD.
Ölüm 19 Temmuz 1965 (62 yaşında)
Ventura, Kaliforniya, ABD.
Meslek Hayvan eğitmeni, dublör, film oyuncusu, sirk sanatçısı
Evlilik Earnestine Pegg, Harriett Evans (1933-1950) (eşinin ölümüne kadar) Jane Beatty
Çocuk(lar) Joyce Beatty Ferguson, Albina Beatty (1931-2010), Clyde Beatty Jr

Beatty aslan yanında kaplan, jaguar ve çita gibi hayvanlarlada gösteriler yapmıştır. Özellikle 40 aslanla yaptığı gösteri akıllarda kalmıştır.[1]

Sirk çalışmaları dışında bazı filmlerdede rol alan sanatçı Clyde Beatty 10 Haziran 1903'te Bainbridge, Ross County, Ohio'da doğmuş kanser hastalığından 19 Temmuz 1965'te Ventura, Kaliforniya'da ölmüş ve Forest Lawn Anıt Mezarlığı'na defnedilmiştir.

FilmografiDüzenle

  • The Big Cage (1933)
  • The Lost Jungle (1934 dizi)
  • The Lost Jungle (1934)
  • Darkest Africa (1936 dizi)
  • Cat College (1940)
  • Jungle Woman (1944)
  • Here Comes the Circus (1946, kısa belgesel)
  • Abbott and Costello: Africa Screams- (Komedi 1949)
  • Perils of the Jungle (1953)
  • Ring of Fear (1954)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Atwell, Harry A., 1879-1957. Cole Bros. Circus, 1935 photo. via World Digital Library, Dec. 14, 2012.

Dış bağlantılarDüzenle