Ana menüyü aç

Cihan Özdemir

Cihan Özdemir (d. 5 Şubat 1985; Ankara, Türkiye), Türk R&B ve rap şarkıcısı.

Cihan Özdemir
Diğer adları Evilsonic, Coldfire, Frozen Flame
Doğum 5 Şubat 1985 (1985-02-05) (33 yaşında)
Ankara, Türkiye
Köken Türk
Tarzlar Rap, R&B
Meslekler Müzisyen , DJ, Rap Sanatçısı
Etkin yılları 1997-günümüz.
Müzik şirketi DreamEgo
Resmî site cihanmusic.com

İçindekiler

HakkındaDüzenle

Rap ve R&B şarkıcısı, aynı zamanda müzik prodüktörü olan Cihan Özdemir, ilk olarak 1997 yılında şarkı sözlerini yazmaya başladı. 90'ların sonunda ise kendi çalışmalarını hayata geçirdi. 2000'lerde Yeraltı Rap Müzik piyasasında, hem Müzik Prodüktörü hem de Müzik Direktörü olarak çalışmalarına devam etti. O zamanlar kullandığı "Evilsonic" takma adıyla albümdeki parçalara eşlik ettiği yeraltı piyasasınca çok kişi tarafından bilinen HerANKARAnlık (2003) albümünü hayata geçirdi. Albümde ilk kez bir Amerikalı rap sanatçısı (Nasty-Zay) bir Türk Toplama albümüne konuk olmuş oldu.

2000'li yıllarda da müzik hayatına devam eden Cihan Özdemir, bugüne kadar 10 yeraltı albümüne imza atmıştır. Sanatçı, ilk bandrollü solo albümü için stüdyoya 2008'de gireceğini Resmi İnternet sayfasından dinleyicilerine duyurdu. Prodüktör kimliği ise, DreamEgo Prodüksiyon Şirketi'ni Mayıs 2007 tarihinde kurmasıyla başladı.

BaşarılarDüzenle

2005 atv'de düzenlenen Star Avı Yarışması'nda 6000 yarışmacı arasından finalde ilk 5 yarışmacı arasına girdi ve finalde bulunan tek solo rap sanatçısı idi.

2008 MTV & Vodafone Sound Bites Yarışmasında bütün Avrupa genelinde 30 ülkeden katılan sanatçı ve gruplar arasında en çok dinlenilenler kategorisinde üçüncülüğü kazandı.

2008 Myspace Music bölümünde "Yılın En İyi Müzikleri" kategorisinde yer aldı.

DiskografiDüzenle

  • 1997: Home Records & Lyrics
  • 1999: Evilsonic Perfect Crime (Underground)
  • 2001: X-Project Compilation
  • 2002: Evilsonic The CarnEvil (Underground)
  • 2003: HerANKARAnlik
  • 2005: 2005 Dans Et (Maxi Single)
  • 2006: Koza EP (Underground Kelebek 24 Philosophy Vol.1)
  • 2006: IRP LP
  • 2007: AH BIR BILSEM MAXI SINGLE (Maxi Single)
  • 2007: Start From Scratch Re-Edit (Maxi Single)
  • 2012: Whatcha Need - Single
  • 2014: Adın Ne? (feat. Thalia) - Single
  • 2014: Adın Ne? (feat. Thalia) Remastered - Single
  • 2017: Turkish Delight (feat. Ekin) Remastered - Single

Jingle ÇalışmalarıDüzenle

  1. Radyo 10 Jingle (Hiphop Time with DJ ISO)
  2. Mavi Radyo Kemal'le Express Jingle

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle