Cici Kızlar

Cici Kızlar bir Türk kadın vokal üçlüsüydü.

Cici Kızlar
Başladığı yer Türkiye İstanbul, Türkiye
Tarzlar Pop
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 1974 - 1976
Eski üyeler Şebnem Aksu
Bilgen Bengü
Birnur Bilginoğlu (Sibel Egemen)

Grup başlangıçta Şebnem Aksu, Bilgen Bengü ve Sibel Egemen olmak üzere üç şarkıcıdan oluşuyordu. Sibel Egemen, birlikte eğitim ve müziği yönettiğini hissettiği zorluk nedeniyle gruptan ayrıldı. 1975 yılında Eurovision Şarkı Yarışması için yarışmaya Türkçe girmeye karar verdiklerinde Birnur Bilginoğlu da gruba dahil edildi. Aday şarkıları Atilla Özdemiroğlu'nun bestelediği dinamik bir melodi olan Delisin idi. Halk jürisinden yüksek puanlar (Ali Rıza Binboğa'dan sonra ikinci yüksek) aldılar ve profesyonel jüriden daha yüksek puan alan Semiha Yankı ile ilk sırayı paylaştılar. Eurovision Şarkı Yarışması'na gidecek şarkı kura ile belirlendi ve Cici Kızlar elendi.

Ancak Delisin bir hit oldu ve satışlarda rekor kırdılar. Ayrıca Tarık Akan'ın Delisin adlı filminde rol aldılar ancak grubun ömrü kısa sürdü. 1976'nın sonunda Cici Kızlar dağıldı. Bilgen Bengü ("kıvırcık" lakaplı) grubun müzik kariyerine devam eden tek üyesi oldu. Ayrıca Sibel Egemen, 1975-1993 yılları arasında solo müzik kariyeri yaptı. Son albümden sonra müziği bıraktı ve 1995-2005 yılları arasında Yurtbank'ta Halkla İlişkiler Uzmanı oldu. Daha sonra İzmir'e taşındı. 2005 yılından beri Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde görevlidir.

DiscographyDüzenle

Tür Eser Yıl
45'lik
Olmaz ki-Bak şu çocuğa 1974
Delisin-Rengarenk 1975
I-Ih-Gülebilmez 1975
Gencim Yaşarım-Deli gönlüm 1975
Sevs sev sev-Uçtu uçtu 1975
LP
Delisin LP 1976
Bak bir varmış LP 2002

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle