Chris Kattan

Christopher Lee Kattan (d. 19 Ekim 1970)[1] Amerikalı oyuncu, komedyen ve yazar.

Chris Kattan
Chris Kattan at the 2008 Tribeca Film Festival.JPG
Doğum Christopher Lee Kattan
19 Ekim 1970 (1970-10-19) (51 yaşında)
Culver City, California, United States
Meslek Aktör, Komedyen
Etkin yıllar 1993–Günümüz
Evlilik
Sunshine Deia Tutt
(e. 2008; b. 2009)
Ebeveyn(ler) Kip King (Babası)
Hajnalka E. Biro (Annesi)

En çok Saturday Night Live'daki oyuncu kadrosuyla, The Middle'ın ilk dört sezonundaki Bob rolüyle, A Night at the Roxbury'de Doug Butabi ve Bunnicula'daki Bunnicula rolüyle tanınır .

Erken yaşamıDüzenle

Kattan, Kaliforniya/Culver City'de doğdu. Babası Kip King, oyuncu ve seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. Annesi Hajnalka Biro ise bir zamanlar Playboy için fotoğraflandı ve Londra'da model olarak çalıştı. Babası Irak ve Polonya'dan Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Macaristan vatandaşı olan annesi ise bir Budisttir.

Üvey babası bir Budist terapist ve keşişti.[2] Üvey kardeşi Andrew Joslyn profesyonel bir müzisyen ve besteci.[3]

Kattan, Los Angeles dışındaki San Antonio Dağı'nda bir Zen inzivasında büyüdü. Bainbridge Lisesi'ne gitmek için Washington'daki Bainbridge Island'a taşındı ve 1989'da mezun oldu.

KariyeriDüzenle

Kattan, biri Los Angeles'taki The Groundlings olan birkaç doğaçlama komedi (doğaçlama) ve skeç komedi grubunun üyesiydi. Babası bu grubun kurucu üyelerinden birisiydi.[4] Kattan ayrıca, NewsRadio'nun ikinci sezonunun ikinci bölümü olan " Hayır, Bu Tamamen Julie'nin Hayatına Dayalı Değil " de dahil olmak üzere TV'de bir fotoğraf dükkânı çalışanı olarak bazı küçük roller üstlendi.

1996'dan 2003'e kadar Saturday Night Live'da çalışmak için New York'a taşındı. Tekrar eden karakterleri arasında The DeMarco Brothers'tan Bay Peepers, Mango, Azrael Abyss, Kyle DeMarco, Gay Hitler, Suel Forrester ("dagitybo" terimiyle bilinir). Kattan, oyuncu Will Ferrell ile beraber 1998 yapımı A Night at the Roxbury filminde oynarken, Butabi kardeşlerden Doug karakterini canlandırmıştır.

Kişisel hayatıDüzenle

Kattan, Noel Arifesi 2006'da kendisine evlenme teklif ettikten sonra 28 Haziran 2008'de, Kalifornia'da model olan Sunshine Deia Tutt ile evlendi[5]. Çift, 10 Ağustos 2008'de ayrıldı ve Şubat 2009'da boşandı.[6]

Boyun sakatlığıDüzenle

Kattan, 2017'de Dancing with the Stars'da yarıştı ve Dancing jüri üyeleri tarafından sert üst vücut hareketi nedeniyle eleştirildi. Daha sonra Kattan, yaklaşık 20 yıl önce dublörlük yaparken boynunu kırdığını ve yaralanma ve sonraki ameliyatların hareketlilik eksikliğinin nedenleri olduğunu açıkladı. Kattan ayrıca, dördüncü ameliyatından sonra almaya başladığı ağrı kesici ilaçların 2014 DUI tutuklanmasına yol açtığını da açıkladı[7]. Kattan, anılarında, Golden Girls parodisini yaparken kendisini sandalyeye geri attığı 12 Mayıs 2001'de yayınlanan bir SNL skeçinin sonucu olduğunu iddia ederek yaralanmanın daha fazla detayını ortaya çıkardı ve NBC'nin iki kişiyi ödediğini ekledi. Omurga yaralanmalarını onarmak için beş ameliyat olmuştur.[8]

FilmografiDüzenle

  • A Night at the Roxbury (1998)
  • House on Haunted Hill (1999)
  • Any Given Wednesday (2000)
  • Monkeybone (2001)
  • Corky Romano (2001)
  • Undercover Brother (2002)
  • Enough About Me (2005)
  • Adam & Steve (2005)
  • Santa's Slay (2005)
  • The Year Without a Santa Claus (2006)
  • Two Dreadful Children (seslendirme) (2007)
  • Undead or Alive (2007)
  • Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters (2007)
  • Nancy Drew (2007)
  • Christmas in Wonderland (2007)
  • Delgo (seslendirme) (2008)
  • Bollywood Hero (2009)
  • Tanner Hall (2009)
  • Hollywood & Wine (2010)
  • Foodfight! (voice) (2011)
  • Crazy Enough (2012)
  • Guns, Girls and Gambling (2012)
  • Hotel Transylvania 2 (seslendirme) (2015)
  • The Ridiculous 6 (2015)
  • The Last Film Festival (2016)
  • Walk of Fame (2017)
  • How to Get Girls (2017)

TelevizyonDüzenle

  • Saturday Night Live (1996–2003)
  • Grace Under Fire (1996)
  • Celebrity Deathmatch (2001)
  • Inked (TV) (2005)
  • Totally Awesome (2006)
  • Sunset Tan (2007)
  • Hollywood Residential (2008)
  • The Middle (2009–2012, 2014)
  • How I Met Your Mother (2010/2014)
  • Late Night with Jimmy Fallon (2011)
  • Rachael vs. Guy: Celebrity Cook-Off (2013)
  • The Awesomes (2015)
  • Jake and the Never Land Pirates (2015)
  • Bunnicula (2016)
  • Dancing with the Stars (2017)
  • Mutt & Stuff (2017)
  • Real Rob (2017)
  • Bill Nye Saves the World (2017)
  • Cody Zingsheim (2018)
  • Celebrity Family Feud (2018)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Chruis Kattan [@ChrisKattan] (October 19, 2020). "I'm 50 years old today everybody everybody!" (Tweet) – Twitter vasıtasıyla. 
  2. ^ Rhodes (31 Temmuz 2009). "Chris Kattan, Reincarnated in Mumbai for 'Bollywood Hero' on IFC". The New York Times. 9 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2021. 
  3. ^ "Pop Intuition". 13 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2021. 
  4. ^ Gardner (3 Ekim 2004). "After 30 years, The Groundlings still dig up yuks". USA Today. 25 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2021. 
  5. ^ "Chris Kattan Engaged to Sunshine Tutt". Celebrific. 1 Ağustos 2007. 24 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Chris Kattan Divorced After 2-Month Marriage". People. 15 Ekim 2008. 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2019. 
  7. ^ Gomez (28 Mart 2017). "Chris Kattan Tells All About His Secret 20-Year Health Nightmare After Breaking His Neck". People. 11 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. 
  8. ^ Schneider (3 Mayıs 2019). "Chris Kattan Claims He Broke His Neck During 'Saturday Night Live' Sketch". Variety. 9 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2019.