Ana menüyü aç

Ceylan (şarkıcı)

Türk şarkıcı

Ceylan ya da tam adıyla Ceylan Avcı, (d. 26 Haziran 1974, İstanbul), Zaza asıllı Türk halk müziği ve arabesk müzik sanatçısı.

Ceylan
Doğum adı Ceylan Avcı
Diğer adları Küçük Ceylan
Doğum 26 Haziran 1974 (1974-06-26) (45 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Köken Zaza
Tarzlar Arabesk, Türk halk müziği
Meslekler Müzisyen
Etkin yıllar 1984-günümüz.

Sanatçı birçok albüm çıkarmış, birçok da sinema filminde rol almıştır. "Seni Sevmeyen Ölsün" albümü 1,3 milyon satış rakamına ulaşmayı başarırken, "Ah Gönlüm" albümü Mü-yap tarafından altın plak ile ödüllendirilmiştir. Kral TV tarafından iki kere En İyi Kadın THM sanatçısı seçilmiştir.

DiskografisiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • Yaktı Beni (1984, Şah Plak)
  • Kaderin Tuzakları (1985, Şah Plak)
  • Seni Sevmeyen Ölsün (1986,Şah Plak)
  • Bırakmam Seni (1987,Şah Plak)
  • Sev Beni Seveyin Seni (1988, Şah Plak)
  • Vallah - Hep Ezildim (1989, Şah Plak)
  • Allah Aşkına (1989, Şah Plak)
  • Birgün Bana Döneceksin (1991,Şah Plak)
  • Şantaj & Montaj (1993, Özdemir Plak)
  • Kritik Etme Beni (1994, Özdemir Plak)
  • Canımdan Ayırdılar (1996, Ozan Video)
  • Güldestim (1997, Prestij Müzik)
  • Ağlayı Ağlayı - Le Le Kirvo (1998, A1 Müzik)
  • Zeyno (2000, İdobay)
  • Can Cana (2001, Universal-S Müzik)
  • Söyle (2003, S Müzik)
  • Gelsene (13 Ocak 2004, Özdemir Plak)
  • Ah Gönlüm (8 Nisan 2005, Özdemir Plak) (Mü-yap sertifikası: Altın)
  • Pirimi Ararım (1 Eylül 2006, A1 Müzik)
  • Sana Söz (23 Mart 2007, Özdemir Plak)
  • Bir Daha Mı? (10 Kasım 2008, Özdemir Plak)
  • Türkülerin Ceylan'ı (2009, Seyhan Müzik)
  • Ceylan Arabesk (2011)
  • Kendisi Lazım (2012)
  • Hım Hım Yar (Entarisi Dım Dım Yar) (2014)
  • Bana Bir Şey Söyle (2014)
  • Ceylan'dan 2016 (2016, Ceylan Müzik)[1]

Single'larıDüzenle

  • "Çeker Giderim" (2014)
  • "Koptum Bu Gece" (feat. Melodi) (2017)
  • "Kara Kız Kurbanın Olim" (2017)
  • "Tillillo" (2018)
  • "Severim Ama Güvenemem ki" (feat. Melodi) (2019)
  • "Mamudo 2019" (2019)
  • "Cennetim Ol" (2019)

Ödüller ve adaylıklarDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Sonuç
1987 Müzik Magazin Dergisi Ödülleri Kazandı
1988 Müzik Magazin Dergisi Ödülleri Kazandı
1995 1.Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk Kadın Sanatçı Adaylık
1998 4.Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Adaylık
1999 5.Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Kazandı
2001 7.Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Kazandı
MGD 8.Altın Objektif Ödülleri Müzik Yıldızı Kazandı
2002 8.Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Adaylık
2005 11. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Adaylık
2006 4.MÜ-YAP Ödülleri Altın Ödül (Ah Gönlüm) Kazandı
12. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Sanatçı Adaylık
2008 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı Adaylık
2017 17.Magazinci.com Ödülleri Yılın Kadın THM Yorumcusu Kazandı
2018 8.Buhara Medya Ödülleri Yılın Halk Müzik Sanatçısı Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ceylan'dan 2016 by Ceylan". iTunes Store. 1 Nisan 2016. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle