Cemil Şahin

Cemil Şahin (d. 8 Mart 1986, Trabzon), Türk dizi ve sinema oyuncusu. 2014-2015 yıllarında yayınlanan Kardeş Payı dizisindeki Kartal karakteriyle tanınmaktadır.

Cemil Şahin
Doğum 8 Mart 1986 (1986-03-08) (35 yaşında)
Trabzon, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

HakkındaDüzenle

8 Mart 1986 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelen Cemil Şahin, Kahramanmaraş'ta büyümüştür. Çukurova Üniversitesi mezunudur. İlk oyunculuk denemesini 2010 yılında Arka Sokaklar dizisinde konuk oyuncu olarak yaptı. 2012 yılında İşler Güçler dizisinde Cavit karakterini canlandırdı. 2013 yılında ilk filmi olan Düğün Dernek'te rol aldı. Asıl dönüm noktasını 2014-2015 yıllarında Kardeş Payı dizisindeki Pompacı Kartal tiplemesiyle çok fazla hayran kazanarak yaşadı. 2015 yılı içerisinde Düğün Dernek 2: Sünnet ve Kaçma Birader adlı filmlerde oynadı. 2016 yılında Olaylar Olaylar filminde oynadı.

FilmografiDüzenle

Yapım yılı Yapım türü Yapım adı Canlandırdığı karakter
2010 Dizi Arka Sokaklar -
2012 Dizi İşler Güçler Cavit
2013 Film Düğün Dernek Müezzin
2014-2015 Dizi Kardeş Payı Kartal
2015 Film Düğün Dernek 2: Sünnet Müezzin
2015 Film Kaçma Birader Kedi Cemil
2016 Film Olaylar Olaylar Posuruk Saçlı
2017 Film Çalgı Çengi İkimiz Simitçi[1]
2018 Film Aşk Bu mu? Samet

NotlarDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle