Cem Davran

Türk oyuncu ve sunucu

Muharrem Cem Davran (d. 3 Mart 1964, İstanbul), Türk oyuncu ve sunucudur.

Cem Davran
DoğumMuharrem Cem Davran
3 Mart 1964 (59 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, tiyatrocu, sunucu
Etkin yıllar1978-günümüz
Evlilik
Hilal Davran (e. 1990)
Çocuk(lar)2
Resmî sitecemdavran.com.tr

İlk yılları ve eğitimi değiştir

Erzincan, Kemaliye'li bir baba ile Rize, Çayeli'li bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi[1]. Babası Mehmet Davran da uzun yıllar Şehir Tiyatroları Aksesuar Şefliği yapmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur.

Tiyatro oyunları değiştir

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
1978 Taşı Toprağı Altın Şehir Tahir
1979 Yusuf ile Kenan Yusuf
1986 Asılacak Kadın Yalçın'ın çocukluk arkadaşı
1991 Kurt Kanunu
1991 Varyemez Oktay
1993 Tersine Dünya
1999 Kahpe Bizans Yetiş Bey, Gavur Bey (Markus Antonyus), Gezer Bey
2000 Balalayka Hasan
2007 Avrupalı Avrupalı
2011 Bir Ses Böler Geceyi Süha Kaygusuz
2011 Melekler ve Kumarbazlar [2]
2019 Karakomik Filmler Kaptan
2020 Karakomik Filmler 2: Deli Katil
2023 Hayat
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1993 Tatlı Betüş Orhun Başrol
1998-2001 Ruhsar Mazhar Mahmutoğlu Başrol
2000 Şaşıfelek Çıkmazı Hasan
2001 Vay Anam Vay Kendisi Konuk oyuncu
2002 Aşk Meydan Savaşı Rıza Başrol
2002 Bana Abi De Selo Başrol
2003 Patron Kim? Cem Başrol
2003 Yuvam Yıkılmasın Demir Başrol
2004-2005 Çocuğun Var Derdin Var Ömer Gencer Başrol
2005 İlk Göz Ağrısı Aşkın Başrol
2006 Deli Dolu Oğuz Başrol
2007 Fesupanallah Gülüm Arif Başrol
2008 Hayat Güzeldir Ömer Bahtiyar Başrol
2008 35. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2009 Avrupa Yakası Altan Titiz Konuk oyuncu
2009 36. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2010 Çete Cem Davran Başrol
2011 İzmir Çetesi Ahmet İptenalır Başrol
2013 Bizim Okul Spartaküs Altan Başrol
2013 Babam Sınıfta Kaldı Erman Yılmaz Başrol
2014 Yedikule Hayat Yokuşu Cemal Başrol
2017 44. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2018 8. Gün Aziz Uğur Boztepe Başrol
45. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2019 Kardeş Çocukları Adnan Harmancı Başrol
2020 46. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2021 Aşkın Tarifi Hazım Soyluer Başrol
47. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Kendisi Konuk
2022 48. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2023-2024 Bambaşka Biri Turan Öztürk Başrol
2023 49. Altın Kelebek Ödülleri Kendisi Sunucu
2024- Çarkıfelek
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2020 Yarım Kalan Aşklar Nejat Amir Yardımcı oyuncu

Özel hayatı değiştir

Cem Davran, Hilal Davran ile evlidir. Hür Can ve Ali isminde iki oğlu bulunmaktadır.[3]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Twitter". 22 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2024. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2009. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar değiştir