Can Nergis

Can Nergis (d. 27 Mayıs 1985, İstanbul) Türk oyuncu.

Can Nergis
Doğum 27 Mayıs 1985 (1985-05-27) (36 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu, model
Etkin yıllar 2011- günümüz
Boy 1.90 m[1]

27 Mayıs 1985 yılında İstanbul'da doğmuştur. Üniversite hayatına kadar İstanbul'da okumuştur. Liseyi bitirdikten sonra Londra'ya gitmiş, üniversiteyi orada bitirmiştir ardından teyzesi Neslihan Yargıcı'nın da yardımı ile Uzakdoğu'ya gitmiş, Çin ve Tayland'da modellik yapmış, Tayland'da 8 yıl kalmıştır. Tayland'da Shewa adında restoran açmıştır ancak daha sonra kapatmıştır. Türkiye'ye ise 2011 yılında gelmiştir ve oyunculuğa Herşeye Rağmen adlı dizide başlamıştır ancak dizi erken final yapmıştır. Dila Hanım'da konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2014 yılında Paşa Gönlüm adlı diziye başlamış ancak daha sonra bırakmıştır. En büyük çıkışını ise 2014 - 2015 sezonunda oynadığı Arka Sokaklar'da yapmıştır. Sezon sonunda sözleşmesi uzatılmış ama diziden ayrılmak zorunda kalmıştır. Maral ve son olarak Tatlı İntikam dizilerinde konuk oyuncu olarak görev yapmıştır. Türkçe, İngilizce, Çince, Tay dilini ve Rusça bilmektedir.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2011 Herşeye Rağmen Mehmet Demir Başrol
2012 Dila Hanım İhsan Yardımcı karakter
2014 Paşa Gönlüm Fikret Ana karakter
2014 - 2015 Maral: En Güzel Hikayem Yiğit Yardımcı karakter
2014-2015 Arka Sokaklar Onur Yalçın Başrol
2016 Tatlı İntikam Tolga Yardımcı karakter
2016-2017 Anne Ali Arhan Yardımcı karakter
2018 Börü Tolga Erlik Yardımcı karakter
2018 Börü Tolga Erlik Yardımcı karakter
2020 Adanış Kutsal Kavga Vincenzo Başrol
2020-2021 Yasak Elma Mert Yardımcı karakter
2021 Kağıt Ev Bülent Başrol

NotlarDüzenle

  1. ^ "Can Nergis boy". 22 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018.