CONCACAF Şampiyonlar Ligi finalleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından düzenlenen CONCACAF Şampiyonlar Ligi, 1962-2008 yılları arasında CONCACAF Şampiyonlar Kupası adıyla gerçekleştirilirken 2008'den itibaren günümüzdeki adıyla anılır. İki ayaklı olan 1962'deki ilk turnuvanın finalinde Guadalajara, Comunicaciones'i yenerek şampiyonluğa ulaştı. 1964-1966 yılları arasında düzenlenmeyen organizasyon, 1967 sezonuyla birlikte tekrar başladı. 1963, 1968, 1970, 1973 ve 1984 sezonlarında final aşamaları oynanmadan hükmen şampiyonluklar ilan edilirken 1978 sezonuna final turu düzenlenemeyince, şampiyonluğu üç takım paylaştı. 1971, 1980, 1993, 1995 ve 1996 sezonlarında final aşaması grup sistemiyle gerçekleştirildiğinden final maçları olmamıştı (1971'de, grubu aynı puanla lider tamamlayan iki takım arasında bir play-off maçı oynandı). 1992-2002 yılları arasında, final grubunun oluşturulduğu istisnalar dışındaki final maçları tek ayaklı olarak gerçekleştirildi. 2003'teki turnuvayla birlikte yeniden iki ayaklı final sistemine dönülse de, 2020 sezonuyla birlikte final maçları tekrar tek ayak üzerinden oynanmaya başlandı. Sonuncusu 2022 sezonunda gerçekleştirilen turnuvada şampiyonluğa Seattle Sounders ulaştı.

Olimpia'nın 1972 yılında kazandığı kupa

7 şampiyonlukla turnuva tarihinde en fazla şampiyonluğa ulaşan kulüp konumundaki América, aynı zamanda 8 kezle Cruz Azul ile birlikte en fazla final oynayan kulüptür. 2010-11, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında şampiyonluğa ulaşan Monterrey, üst üste üç sezon şampiyon olan tek kulüp konumundadır. 13 farklı ülkeden kulübün final oynadığı turnuvada 9 farklı ülkeden kulüp şampiyonluk yaşarken ülkeler bazında 37 şampiyonlukla Meksikalı kulüpler, turnuvanın en çok kazananları konumundadır.

FinallerDüzenle

Anahtar
Uzatma süresi sonucunda kazanan belirlendi
* Uzatma süresi sonrasındaki penaltı vuruşlarıyla kazanan belirlendi
Play-off maçı ile kazanan belirlendi
Sezon Ülke Şampiyon Skor İkinci Ülke Stadyum Yer Kaynak
1962   Meksika Guadalajara 1-0 Comunicaciones   Guatemala Mateo Flores Stadyumu Guatemala, Guatemala [a][1]
5-0 Jalisco Stadyumu Guadalajara, Meksika
1963   Haiti Haïtien Guadalajara   Meksika [b][2]
1964-1966 yılları arasında düzenlenmedi
1967   El Salvador Alianza 2-1 Jong Colombia   Hollanda Antilleri Resif Stadyumu Willemstad, Hollanda Antilleri [c][3][4]
3-0 Flor Blanca Ulusal Stadyumu San Salvador, El Salvador
5-3 Flor Blanca Ulusal Stadyumu San Salvador, El Salvador
1968   Meksika Toluca [d][5]
1969   Meksika Cruz Azul 0-0 Comunicaciones   Guatemala Mateo Flores Stadyumu Guatemala, Guatemala [e][6][7]
1-0 Spor Şehri Olimpiyat Stadyumu Meksiko, Meksika
1970   Meksika Cruz Azul [f][8]
1971   Meksika Cruz Azul 5-1 Alajuelense   Kosta Rika Aztek Stadyumu Meksiko, Meksika [g][9]
1972   Honduras Olimpia 1-0 Robinhood   Surinam Francisco Morazán Stadyumu San Pedro Sula, Honduras [h][10]
0-0 Tegucigalpa Ulusal Stadyumu Tegucigalpa, Honduras
1973   Surinam Transvaal [i][11]
1974   Guatemala Municipal 2-1 Transvaal   Surinam Mateo Flores Stadyumu Guatemala, Guatemala [j][12]
2-1 Mateo Flores Stadyumu Guatemala, Guatemala
1975   Meksika Atlético Español 3-0 Transvaal   Surinam Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam [k][13][14]
2-1 Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam
1976   El Salvador Águila 5-1 Robinhood   Surinam Cuscatlán Stadyumu San Salvador, El Salvador [l][15]
3-2† Cuscatlán Stadyumu San Salvador, El Salvador
1977   Meksika América 1-0 Robinhood   Surinam Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam [m][16]
1-1 Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam
1978   Meksika
  Guatemala
  Trinidad ve Tobago
Universidad de Guadalajara
Comunicaciones
Defence Force
[n][17]
1979   El Salvador FAS 1-1 Jong Colombia   Hollanda Antilleri Resif Stadyumu Willemstad, Hollanda Antilleri [o][18]
7-1 Cuscatlán Stadyumu San Salvador, El Salvador
1980   Meksika Universidad Nacional Universidad   Honduras [p][19]
1981   Surinam Transvaal 1-0 Atlético Marte   El Salvador Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam [q][20][21]
1-1 Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam
1982   Meksika Universidad Nacional 0-0 Robinhood   Surinam Querétaro Belediye Stadyumu Querétaro, Meksika [r][22][23]
3-2 Üniversite Olimpiyat Stadyumu Meksiko, Meksika
1983   Meksika Atlante 1-1 Robinhood   Surinam Ulusal Stadyum Paramaribo, Surinam [s][24][25]
5-0 Mavi Stadyum Meksiko, Meksika
1984   Haiti Violette [t][26][27]
1985   Trinidad ve Tobago Defence Force 2-0 Olimpia   Honduras Ulusal Stadyum Port of Spain, Trinidad ve Tobago [u][28]
0-1 Francisco Morazán Stadyumu San Pedro Sula, Honduras
1986   Kosta Rika Alajuelense 4-1 Transvaal   Surinam Alejandro Morera Soto Stadyumu Alajuela, Kosta Rika [v][29][30]
2-1 Alejandro Morera Soto Stadyumu Alajuela, Kosta Rika
1987   Meksika América 1-1 Defence Force   Trinidad ve Tobago Ulusal Stadyum Port of Spain, Trinidad ve Tobago [w][31]
2-0 Aztek Stadyumu Meksiko, Meksika
1988   Honduras Olimpia 2-0 Defence Force   Trinidad ve Tobago Tegucigalpa Ulusal Stadyumu Tegucigalpa, Honduras [x][10]
2-0 Tegucigalpa Ulusal Stadyumu Tegucigalpa, Honduras
1989   Meksika Universidad Nacional 1-1 Pinar del Río   Küba Capitán San Luis Stadyumu Pinar del Río, Küba [y][32][33]
3-1 Üniversite Olimpiyat Stadyumu Meksiko, Meksika
1990   Meksika América 2-2 Pinar del Río   Küba Capitán San Luis Stadyumu Pinar del Río, Küba [z][33][34]
6-0 Aztek Stadyumu Meksiko, Meksika
1991   Meksika Puebla 3-1 Police   Trinidad ve Tobago Cuauhtémoc Stadyumu Puebla, Meksika [aa][35][36]
1-1 Skinner Park San Fernando, Trinidad ve Tobago
1992   Meksika América 1-0 Alajuelense   Kosta Rika Santa Ana Stadyumu Santa Ana, Amerika Birleşik Devletleri [37]
1993   Kosta Rika Saprissa León   Meksika [ab][38]
1994   Kosta Rika Cartaginés 3-2 Atlante   Meksika Spartan Stadyumu San Jose, Amerika Birleşik Devletleri [39]
1995   Kosta Rika Saprissa Municipal   Guatemala [ab][40]
1996   Meksika Cruz Azul Necaxa   Meksika [ab][41]
1997   Meksika Cruz Azul 5-3 Los Angeles Galaxy   ABD RFK Stadyumu Washington, DC, Amerika Birleşik Devletleri [42]
1998   ABD DC United 1-0 Toluca   Meksika RFK Stadyumu Washington, DC, Amerika Birleşik Devletleri [43]
1999   Meksika Necaxa 2-1 Alajuelense   Kosta Rika Sam Boyd Stadyumu Whitney, Amerika Birleşik Devletleri [44]
2000   ABD Los Angeles Galaxy 3-2 Olimpia   Honduras Los Angeles Memorial Coliseum Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri [45]
2001'de düzenlenmedi
2002   Meksika Pachuca 1-0 Monarcas Morelia   Meksika Mavi Stadyum Meksiko, Meksika [46]
2003   Meksika Toluca 3-3 Monarcas Morelia   Meksika Morelos Stadyumu Morelia, Meksika [ac][47][48]
2-1 Nemesio Díez Stadyumu Toluca, Meksika
2004   Kosta Rika Alajuelense 1-1 Saprissa   Kosta Rika Eladio Rosabal Cordero Stadyumu Heredia, Kosta Rika [ad][49][50]
4-0 Alejandro Morera Soto Stadyumu Alajuela, Kosta Rika
2005   Kosta Rika Saprissa 2-0 Universidad Nacional   Meksika Ricardo Saprissa Aymá Stadyumu San Juan de Tibás, Kosta Rika [ae][51][52]
1-2 Üniversite Olimpiyat Stadyumu Meksiko, Meksika
2006   Meksika América 0-0 Toluca   Meksika Nemesio Díez Stadyumu Toluca, Meksika [af][53][54]
2-1† Aztek Stadyumu Meksiko, Meksika
2007   Meksika Pachuca 2-2 Guadalajara   Meksika Jalisco Stadyumu Guadalajara, Meksika [ag][55][56]
0-0* Hidalgo Stadyumu Pachuca, Meksika
2008   Meksika Pachuca 1-1 Saprissa   Kosta Rika Ricardo Saprissa Aymá Stadyumu San Juan de Tibás, Kosta Rika [ah][57][58]
2-1 Hidalgo Stadyumu Pachuca, Meksika
2008-09   Meksika Atlante 2-0 Cruz Azul   Meksika Mavi Stadyum Meksiko, Meksika [ai][59][60]
0-0 Andrés Quintana Roo Stadyumu Cancún, Meksika
2009-10   Meksika Pachuca 1-2 Cruz Azul   Meksika Mavi Stadyum Meksiko, Meksika [aj][61][62]
1-0 Hidalgo Stadyumu Pachuca, Meksika
2010-11   Meksika Monterrey 2-2 Real Salt Lake   ABD Teknoloji Stadyumu Monterrey, Meksika [ak][63][64]
1-0 Rio Tinto Stadyumu Sandy, Amerika Birleşik Devletleri
2011-12   Meksika Monterrey 2-0 Santos Laguna   Meksika Teknoloji Stadyumu Monterrey, Meksika [al][65][66]
1-2 Corona Stadyumu Torreón, Meksika
2012-13   Meksika Monterrey 0-0 Santos Laguna   Meksika Corona Stadyumu Torreón, Meksika [am][67][68]
4-2 Teknoloji Stadyumu Monterrey, Meksika
2013-14   Meksika Cruz Azul 0-0 Toluca   Meksika Mavi Stadyum Meksiko, Meksika [an][69]
1-1 Nemesio Díez Stadyumu Toluca, Meksika
2014-15   Meksika América 1-1 Montreal Impact   Kanada Aztek Stadyumu Meksiko, Meksika [ao][70][71]
4-2 Olimpiyat Stadyumu Montreal, Kanada
2015-16   Meksika América 2-0 Tigres UANL   Meksika Üniversite Stadyumu San Nicolás de los Garza, Meksika [ap][72][73]
2-1 Aztek Stadyumu Meksiko, Meksika
2016-17   Meksika Pachuca 1-1 Tigres UANL   Meksika Üniversite Stadyumu San Nicolás de los Garza, Meksika [aq][74][75]
1-0 Hidalgo Stadyumu Pachuca, Meksika
2018   Meksika Guadalajara 2-1 Toronto   Kanada BMO Field Toronto, Kanada [ar][76][77]
1-2* Chivas Stadyumu Guadalajara, Meksika
2019   Meksika Monterrey 1-0 Tigres UANL   Meksika Üniversite Stadyumu San Nicolás de los Garza, Meksika [as][78][79]
1-1 BBVA Stadyumu Guadalupe, Meksika
2020   Meksika Tigres UANL 2-1 Los Angeles   ABD Exploria Stadyumu Orlando, Amerika Birleşik Devletleri [80]
2021   Meksika Monterrey 1-0 América   Meksika BBVA Stadyumu Guadalupe, Meksika [81]
2022   ABD Seattle Sounders 2-2 Universidad Nacional   Meksika Üniversite Olimpiyat Stadyumu Meksiko, Meksika [at][82][83]
3-0 Lumen Field Seattle, Amerika Birleşik Devletleri

Kulübe göre sonuçlarDüzenle

Kulüp Şampiyonluk İkincilik Şampiyonluk yıl(lar)ı İkincilik yıl(lar)ı
  América 7 1 1977, 1987, 1990, 1992, 2006, 2015, 2016 2021
  Cruz Azul 6 2 1969, 1970, 1971, 1996, 1997, 2014 2009, 2010
  Pachuca 5 0 2002, 2007, 2008, 2010, 2017
  Monterrey 5 0 2011, 2012, 2013, 2019, 2021
  Saprissa 3 2 1993, 1995, 2005 2004, 2008
  Universidad Nacional 3 2 1980, 1982, 1989 2005, 2022
  Transvaal 2 3 1973, 1981 1974, 1975, 1986
  Deportivo Toluca 2 3 1968, 2003 1998, 2006, 2014
  Alajuelense 2 3 1986, 2004 1971, 1992, 1999
  Defence Force 2 2 1978[au], 1985 1987, 1988
  Olimpia 2 2 1972, 1988 1985, 2000
  Guadalajara 2 2 1962, 2018 1963, 2007
  Atlante 2 1 1983, 2009 1994
  Tigres UANL 1 3 2020 2016, 2017, 2019
  Comunicaciones 1 2 1978[au] 1962, 1969
  Municipal 1 1 1974 1995
  Necaxa 1 1 1999 1996
  Los Angeles Galaxy 1 1 2000 1997
  Haïtien 1 0 1963
  Alianza 1 0 1967
  Atlético Español 1 0 1975
  Águila 1 0 1976
  Universidad de Guadalajara 1 0 1978[au]
  FAS 1 0 1979
  Violette 1 0 1984
  Puebla 1 0 1991
  DC United 1 0 1998
  Cartaginés 1 0 1994
  Seattle Sounders 1 0 2022
  Robinhood 0 5 1972, 1976, 1977, 1982, 1983
  Jong Colombia 0 2 1967, 1979
  Pinar del Río 0 2 1989, 1990
  Atlético Morelia 0 2 2002, 2003
  Santos Laguna 0 2 2012, 2013
  Universidad 0 1 1980
  Atlético Marte 0 1 1981
  Police 0 1 1991
  León 0 1 1993
  Real Salt Lake 0 1 2011
  Montréal 0 1 2015
  Toronto 0 1 2018
  Los Angeles 0 1 2020

Ülkeye göre sonuçlarDüzenle

Ülke Şampiyonluk İkincilik
  Meksika 37[au] 20
  Kosta Rika 6 5
  El Salvador 3 1
  ABD 3 3
  Surinam 2 8
  Honduras 2 3
  Trinidad ve Tobago 2[au] 3
  Guatemala 2[au] 3
  Haiti 2 0
  Küba 0 2
  Curaçao[av] 0 2
  Kanada 0 2

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  1. ^ Guadalajara toplamda 6-0 kazandı.
  2. ^ Haïtien oyuncularının, finalin ilk ayağının oynanacağı Guadalajara'ya hareket edecekken yaşadığı pasaport sorunları sebebiyle maç tarihi üç kez ertelendi. Şubat 1964'te Guadalajara'nın CONCACAF'ı protesto etmesi sonrasında CONCACAF, turnuvanın şampiyonunu Guadalajara olarak ilan etti. Ancak karşı yönde bir protesto gelmesiyle birlikte 2 Nisan günü, finalin iki ayağının da iki ay içerisinde oynanması gerektiği kararlaştırıldı. Bu dönemde Avrupa turnesinde olan Guadalajara takımı maçlara katılamadığından ötürü, herhangi bir maç oynanmadan sezonun şampiyonu RC Haïtien olarak belirlendi.
  3. ^ Her iki takımın da birer galibiyet almasından ötürü oynanan play-off maçını Alianza kazandı.
  4. ^ Yarı finalistlerden Aurora'nın şiddet yanlısı tavırları, Transvaal'in ise uygunsuz oyuncu oynatmasından ötürü CONCACAF tarafından turnuvadan ihraç edilmesi sebebiyle final aşamasına yükselmiş olan Toluca, 19 Aralık 1968'de şampiyon ilan edildi.
  5. ^ Cruz Azul toplamda 1-0 kazandı.
  6. ^ Final aşamasının Cruz Azul, Saprissa ve Transvaal'in oluşturduğu üçlü bir grupta, Meksika'da gerçekleştirilen 1970 FIFA Dünya Kupası'nın tamamlanmasından iki hafta sonra, bu ülkede yapılması planlandı. Ancak Saprissa ile Transvaal'in Meksika'ya hareket etmelerinde yaşanan sorunlardan ötürü plan gerçekleşmedi ve Cruz Azul, CONCACAF tarafından 15 Aralık 1970'te hükmen şampiyon ilan edildi.
  7. ^ Final turu, altı takımın yer aldığı bir gruptan oluşmaktaydı ve grubu aynı puanla zirvede tamamlayan Cruz Azul ile Alajuelense arasında bir play-off maçı oynandı.
  8. ^ Olimpia toplamda 1-0 kazandı.
  9. ^ Saprissa ile Alajuelense'nin çekilmelerinin ardından Transvaal, Karayipler bölgesindeki elemeleri geçmesi neticesinde şampiyonluğa ulaştı.
  10. ^ Municipal toplamda 4-2 kazandı.
  11. ^ Atlético Español, toplamda 5-1 kazandı.
  12. ^ İkinci maçın normal süresi Robinhood'un 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi. İki takımın da birer maç kazanmış olması nedeniyle uzatma süresi oynandı.
  13. ^ América toplamda 2-1 kazandı.
  14. ^ İdari sorunlar ve maç tarihlerinin ayarlanamaması üzerine birinci tur maçları sonrasında turnuva oynanamadı ve bölgesel elemeleri birinci tamamlayan Comunicaciones, Defence Force ve Universidad de Guadalajara şampiyon ilan edildi.
  15. ^ FAS toplamda 8-2 kazandı.
  16. ^ Final turu, üç takımın yer aldığı bir gruptan oluşmaktaydı ve herhangi bir final maçı oynanmamıştı.
  17. ^ Transvaal toplamda 2-1 kazandı.
  18. ^ Universidad Nacional toplamda 3-2 kazandı.
  19. ^ Atlante toplamda 6-1 kazandı.
  20. ^ Guadalajara ile New York Pancyprian-Freedoms'ın maç tarihleri konusunda anlaşamamalarından dolayı Violette, CONCACAF tarafından Şubat 1985'te şampiyon ilan edildi.
  21. ^ Defence Force toplamda 2-1 kazandı.
  22. ^ Alajuelense toplamda 6-2 kazandı.
  23. ^ América toplamda 3-1 kazandı.
  24. ^ Olimpia toplamda 4-0 kazandı.
  25. ^ Universidad Nacional toplamda 4-2 kazandı.
  26. ^ América toplamda 8-2 kazandı.
  27. ^ Puebla toplamda 4-2 kazandı.
  28. ^ a b c Final turu, dört takımın yer aldığı bir gruptan oluşmaktaydı ve bu maç, final maçı değil şampiyon olan takımın oynadığı son maçı göstermektedir.
  29. ^ Toluca toplamda 5-4 kazandı.
  30. ^ Alajuelense toplamda 5-1 kazandı.
  31. ^ Saprissa toplamda 3-2 kazandı.
  32. ^ İkinci maçın normal süresi 0-0 sona erdi. América toplamda 2-1 kazandı.
  33. ^ Toplam skor 2-2 iken, ikinci maçın sonundaki penaltı vuruşlarını Pachuca 7-6 kazandı.
  34. ^ Pachuca toplamda 3-2 kazandı.
  35. ^ Atlante toplamda 2-0 kazandı.
  36. ^ Toplam skor 2-2 olsa da Pachuca, deplasman golü kuralı ile kazandı.
  37. ^ Monterrey toplamda 3-2 kazandı.
  38. ^ Monterrey toplamda 3-2 kazandı.
  39. ^ Monterrey toplamda 4-2 kazandı.
  40. ^ Toplam skor 1-1 olsa da Cruz Azul, deplasman golü kuralı ile kazandı.
  41. ^ América toplamda 5-3 kazandı.
  42. ^ América toplamda 4-1 kazandı.
  43. ^ Pachuca toplamda 2-1 kazandı.
  44. ^ Toplam skor 3-3 iken, ikinci maçın sonundaki penaltı vuruşlarını Guadalajara 4-2 kazandı.
  45. ^ Monterrey toplamda 2-1 kazandı.
  46. ^ Seattle Sounders toplamda 5-2 kazandı.
  47. ^ a b c d e f 1978'deki turnuvada şampiyonluğu; Guatemala takımı Comunicaciones, Meksika takımı Universidad de Guadalajara ve Trinidad ve Tobago takımı Defence Force paylaşmıştır.
  48. ^ 1967 ve 1979'daki turnuvalarda finale ulaşan Jong Colombia, o dönem Hollanda Antilleri'nin bir kulübüydü. Curaçao, hem FIFA hem de CONCACAF tarafından Hollanda Antilleri'nin direkt ve tek ardılı olarak görülmektedir.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Aniversario 50 del título de la Concacaf" (İspanyolca). CD Guadalajara. 21 Ağustos 2012. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020. 
  2. ^ Flores, Andrés (2 Nisan 2018). "La triste historia de Chivas en la Concacaf Liga Campeones". AS México (İspanyolca). 3 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  3. ^ "J-Colombia verslaat Alianza". Amigoe (Felemenkçe). Willemstad. 18 Mart 1968. s. 3. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  4. ^ Navarrete, Josué (26 Mart 2020). "ÉPICO: Este fue el primer título de clubes Concacaf para El Salvador" (İspanyolca). Elsalvador.com. 18 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  5. ^ "El Roluca campeón de la CONCACAF". El Informador (İspanyolca). Meksiko. 20 Aralık 1968. s. 6-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  6. ^ "Cruz Azul Empató con Comunicaciones Ayer a Cero Goles". El Informador (İspanyolca). Guatemala. 19 Eylül 1969. s. 7-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  7. ^ "Cruz Azul se Coronó Anoche Campeón de la CONCACAF". El Informador (İspanyolca). Meksiko. 1 Ekim 1969. s. 2-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  8. ^ Gómez, Eric (18 Mart 2020). "En 1970, Cruz Azul fue campeón de CONCACAF por suspensión de torneo" (İspanyolca). ESPN. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  9. ^ Guzmán, Geovanni (21 Nisan 2017). "En 1970, Cruz Azul fue campeón de CONCACAF por suspensión de torneo". AS México (İspanyolca). 15 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  10. ^ a b "Olimpia y sus títulos en la CONCACAF" (İspanyolca). CONCACAF Şampiyonlar Ligi. 30 Ekim 2017. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  11. ^ "Transvaal Concacaf-kampionen wint van Devonshire met 3-1". Vrije Stem van Zaterdag (Felemenkçe). 12 Ocak 1974. s. 6. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  12. ^ "El día que Municipal se consagró campeón de Concacaf" (İspanyolca). Guatemala: ESPN. 27 Ekim 2020. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  13. ^ "Contundente Victoria de los "Toros"". El Informador (İspanyolca). Paramaribo. 9 Mart 1976. s. 1. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  14. ^ De los Campos, Gustavo (18 Kasım 2014). "Copa Campeones Concacaf 1975: Atlético Español Campeón" (İspanyolca). Fútbol en América. 3 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  15. ^ De los Campos, Gustavo (20 Ocak 2015). "Copa de Campeones Concacaf 1976 Águila Campeón" (İspanyolca). Fútbol en América. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  16. ^ De los Campos, Gustavo (10 Nisan 2015). "Copa de Campeones Concacaf 1977: América Campeón" (İspanyolca). Fútbol en América. 11 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  17. ^ "El día que Comunicaciones fue campeón de Concacaf junto con Leones Negros" (İspanyolca). TUDN. 26 Şubat 2020. 8 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  18. ^ "Retro: FAS wins '79 Champions' Cup" (İngilizce). CONCACAF. 1 Ocak 2013. 7 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  19. ^ Malpica, Rodolfo (30 Mayıs 2016). "Pumas, al Grupo A de la Concachampions" (İspanyolca). Vavel. 14 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  20. ^ Balsemhof, Marinio (16 Kasım 2016). "Humbert Boerleider; Een van de vergeten helden" (Felemenkçe). DWTonline.com. 6 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  21. ^ "Voetbal". Nieuwsblad van het Noorden (Felemenkçe). 3 Şubat 1982. s. 29. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  22. ^ "UNAM empató con el Robin Hood". El Informador (İspanyolca). Querétaro. 15 Kasım 1982. s. 6-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  23. ^ Ramírez-Musella, Javier (17 Kasım 2018). "Mil recuerdos: A 36 años de la segunda Concachampions" (İspanyolca). Dale Pumas. 21 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  24. ^ "Robin Hood se enfrenta hoy a los Potros". El Informador (İspanyolca). Meksiko. 1 Şubat 1984. s. 2-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  25. ^ "Atlante, campeón del torneo de la CONCACAF". El Informador (İspanyolca). Meksiko. 2 Şubat 1984. s. 2-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  26. ^ "El Guadalajara no se retira de la CONCACAF". El Informador (İspanyolca). 3 Mart 1985. s. 1. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  27. ^ "La victorieuse campagne concaccafienne du Violette 84". Le Nouvelliste (Fransızca). 29 Ekim 2012. 12 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  28. ^ "Copa de Campeones y Subcampeones CONCACAF 1985" (İngilizce). RSSSF. 16 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  29. ^ Vega, Fabio (8 Şubat 1987). "Alajuela acaricia el título". La Nación (İspanyolca). s. 40A. 24 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  30. ^ Salas, Enrique (12 Şubat 1987). ""Neco" alegró la fiesta". La Nación (İspanyolca). s. 40A. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  31. ^ "El segundo título de Concacaf" (İspanyolca). TUDN. 22 Temmuz 2016. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020. 
  32. ^ Campos, Paco (1 Ağustos 2016). "CONCACAF 1989: el último rugido internacional" (İspanyolca). Vavel. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  33. ^ a b López, Eduardo (3 Ekim 2018). "Pinar del Río, los cimientos del deporte cubano". AS USA (İspanyolca). 14 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  34. ^ "América campeón del torneo de la CONCACAF 1990-1991" (İspanyolca). CF América. 12 Mart 2017. 13 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  35. ^ "Jugando mal, pero Puebla ganó 3-1 al Police Sport". El Informador (İspanyolca). Puebla. 19 Eylül 1991. s. 8-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  36. ^ "Puebla alcanzó primer título internacional". El Informador (İspanyolca). Port of Spain. 25 Eylül 1991. s. 8-B. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  37. ^ "América campeón de CONCACAF 1992-93" (İspanyolca). CF América. 5 Ocak 2018. 5 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  38. ^ "León tiene boleto para la Concachampions". Milenio (İspanyolca). León. 8 Aralık 2013. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  39. ^ Bolaños, Luis Enrique (18 Aralık 1995). "Saprissa fue un manicomio" (İspanyolca). 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  40. ^ "Hace 24 años Cartago gritó campeón". La Nación (İspanyolca). 5 Şubat 2019. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  41. ^ "Extasis cementero". La Nación (İspanyolca). 28 Temmuz 1997. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  42. ^ Serrano, Adam (5 Ağustos 2015). "A look back at the LA Galaxy's history in the CONCACAF Champions League" (İngilizce). Los Angeles Galaxy. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  43. ^ "PLUS: SOCCER -- CONCACAF CUP; D.C. United Wins Tournament". The New York Times (İngilizce). Associated Press. 17 Ağustos 1998. 2 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  44. ^ "CONCACAF Champions Cup: Necaxa advances to FIFA Club World Championship". Soccer America (İngilizce). 4 Ekim 1999. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  45. ^ "Lalas leads Galaxy to CONCACAF title". Deseret News (İngilizce). Los Angeles: Associated Press. 22 Ocak 2001. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  46. ^ "Pachuca ganó la Copa de Campeones Concacaf al imponerse 1-0 a Morelia". La Jornada (İspanyolca). Meksiko. 19 Eylül 2002. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  47. ^ "Torneo de CONCACAF: Morelia 3 Toluca 3". La Jornada (İspanyolca). 18 Eylül 2003. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  48. ^ "Toluca, campeón de la Concacaf: ganó 2-1 a Morelia; global 5-4". La Jornada (İspanyolca). Toluca. 9 Ekim 2003. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  49. ^ Jiménez, Gustavo (1 Mayıs 2004). "Final de Concacaf en Heredia". La Nación (İspanyolca). 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  50. ^ "Alajuelense 4 - Saprissa 0: ¡Con furia de leones!". La Nación (İspanyolca). Alajuela. 13 Mayıs 2004. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  51. ^ González, Walter (5 Mayıs 2005). "Saprissa 2-0 Pumas... Dos moretones sufre Pumas en el 1er round" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  52. ^ "Pumas 2(2)-1(3) Saprissa... Los universitarios no irán a Japón" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Mayıs 2005. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  53. ^ Ramos, Alberto (12 Nisan 2006). "Toluca 0-0 América... Nada para nadie en la Final" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  54. ^ "América 2-1 Toluca... Pasión, polémica y título águila en T.E." (İspanyolca). Medio Tiempo. 20 Nisan 2006. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  55. ^ Anguiano, José (19 Nisan 2007). "Pachuca le puso hielo a la Final de CONCACAF" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  56. ^ Ramírez, Óscar (27 Nisan 2007). "El objetivo es ser campeón: Landín" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  57. ^ Rivera, Luis Alberto (24 Nisan 2008). "Saprissa 1 - 1 Pachuca" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  58. ^ Rivera, Luis Alberto (1 Mayıs 2007). "Pachuca 2 - 1 Saprissa" (İspanyolca). Medio Tiempo. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  59. ^ "Cruz Azul abucheado en su propia casa" (İspanyolca). Meksiko: Medio Tiempo. 23 Nisan 2009. 14 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  60. ^ "Atlante 0(2)-0(0) Cruz Azul... Atlante ya tiene su boleto al Mundial de Clubes" (İspanyolca). Cancún: Medio Tiempo. 13 Mayıs 2009. 14 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  61. ^ "Cruz Azul vence 2-1 a Pachuca en final Liga de Campeones Concacaf". La Nación (İspanyolca). Meksiko. 22 Nisan 2010. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  62. ^ "Cruz Azul pierde otra final". Expansión (İspanyolca). 29 Nisan 2010. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  63. ^ "Aún no es lapidario: Javier Morales" (İspanyolca). Monterrey: Medio Tiempo. 21 Nisan 2011. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  64. ^ "Real Salt Lake (2)0-1(3) Monterrey... Pondrán rayas en el mundo" (İspanyolca). Sandy: Medio Tiempo. 28 Nisan 2011. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  65. ^ "Monterrey 2-0 Santos... La Pandilla enfila al bicampeonato" (İspanyolca). Monterrey: Medio Tiempo. 19 Nisan 2012. 22 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  66. ^ "Santos (2)2-1(3) Monterrey... Regios Bicampeones y vuelven a Japón" (İspanyolca). Torreón: Medio Tiempo. 26 Nisan 2012. 11 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  67. ^ "Aquí no hay Clásico: La Adicción grita al Corona" (İspanyolca). Torreón: Medio Tiempo. 25 Nisan 2013. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  68. ^ "Monterrey arrebata la 'Concachampions' a Santos y va al Mundial de Clubes". Expansión (İspanyolca). 2 Mayıs 2013. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  69. ^ "Cruz Azul es campeón de la Concachampions 2014". Expansión (İspanyolca). 23 Nisan 2014. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  70. ^ Straus, Brian (23 Nisan 2015). "Impact draw Club América, move closer to improbable CONCACAF title". Sports Illustrated (İngilizce). 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  71. ^ Goff, Steven (29 Nisan 2015). "Club America wins CONCACAF Champions League title, 4-2 over Montreal Impact". The Washington Post (İngilizce). 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  72. ^ "'Aztecazo', historia épica de Tigres ante América" (İspanyolca). Monterrey: Medio Tiempo. 21 Nisan 2016. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  73. ^ "América apunta a Japón; Tigres buscará hazaña" (İspanyolca). Meksiko: Medio Tiempo. 27 Nisan 2016. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  74. ^ "Tigres y Pachuca, los mejores equipos de la Liga en la final de Concacaf" (İspanyolca). Monterrey: Medio Tiempo. 18 Nisan 2017. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  75. ^ "Tigres por la historia; Pachuca quiere volver al trono" (İspanyolca). Meksiko: Medio Tiempo. 26 Nisan 2017. 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  76. ^ "Rodolfo Pizarro, el amuleto de Chivas en la Concachampions". Marca (İspanyolca). 17 Nisan 2018. 26 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  77. ^ Figueroa, Juan Manuel (25 Nisan 2018). "Chivas venció en penales a Toronto para levantar la Concachampions" (İspanyolca). Guadalajara: Medio Tiempo. 14 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  78. ^ "Monterrey vence 1-0 a Tigres en la ida de la final de Concachampions". La Razón (İspanyolca). 24 Nisan 2019. 26 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  79. ^ Rosete, Sahid Hernández (1 Mayıs 2019). "Ante un Tigres 'casero', Rayados vengó Final Regia y es Campeón de Concachampions" (İspanyolca). Guadalupe: Medio Tiempo. 2 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020. 
  80. ^ "Tigres es el nuevo rey de la Concacaf". Chicago Tribune (İspanyolca). Orlando: Associated Press Spanish. 23 Aralık 2020. 23 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  81. ^ "Funes Mori le da a Monterrey título de la Liga de Campeones". Chicago Tribune (İspanyolca). Associated Press Spanish. 29 Ekim 2021. 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  82. ^ Evans, Jayda (27 Nisan 2022). "Sounders get stunning tie in stoppage time in first leg of Champions League final". The Seattle Times (İngilizce). 28 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  83. ^ Malagón Medel, Édgar (4 Mayıs 2022). "¡Fracaso histórico! Pumas fue goleado en Final de Concacaf y perdió hegemonía de Liga MX" (İspanyolca). Seattle: Medio Tiempo. 5 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi.