Buenos Aires valileri listesi

Vikimedya liste maddesi
Buenos Aires Belediyesi
Jefe de gobierno de la ciudad de Buenos Aires
Escudo de la Ciudad de Buenos Aires.svg
Buenos Aires'in arması
Buenos Aires Belediye Başkanı
Görevdeki
Horacio Rodríguez Larreta

10 Aralık 2015 tarihinden beri
Resmî ikamet Buenos Aires Belediye Sarayı
Görev süresi 4 yıl, aday olma
sınırlaması yok
Oluşum 10 Mayıs 1883 (Valilik)
11 Temmuz 1958
6 Ağustos 1996 (Büyükşehir Belediyesi)
Açılışı yapan Torcuato de Alvear (vali)
Fernando de la Rúa (belediye başkanı)
Websitesi Buenos Aires Belediyesi

Valiler (1883–1996)Düzenle

# Vali Görev Başlangıcı Görev Sonu Atayan Cumhurbaşkanı Notlar
1 Torcuato de Alvear Mayıs 10, 1883 Mayıs 10, 1887 Julio A. Roca
2 Antonio Crespo Mayıs 24, 1887 Ağustos 14, 1888 Miguel Juárez Celman
3 Guillermo Cranwell Ağustos 14, 1888 Mayıs 10, 1889 Geçici
4 Francisco Seeber Mayıs 10, 1889 Haziran 4, 1890
5 Francisco F. Bollini Haziran 22, 1890 Ekim 31, 1892 Carlos Pellegrini
6 Juan José Montes de Oca Ekim 31, 1892 Kasım 7, 1892 Luis Sáenz Peña Geçici
7 Miguel Cané Kasım 7, 1892 Haziran 7, 1893
8 Federico Pinedo Haziran 20, 1893 Ağustos 20, 1894
9 Emilio Bunge Eylül 14, 1894 Eylül 12, 1986
10 Francisco Alcobendas Eylül 12, 1986 Eylül 14, 1898 José E. Uriburu
11 Martín Biedma Eylül 14, 1898 Ekim 20, 1898 Geçici
12 Adolfo Bullrich Ekim 20, 1898 Ekim 20, 1902 Julio A. Roca
13 Alberto Casares Ekim 20, 1902 Ekim 20, 1904
14 Carlos Roseti Ekim 20, 1904 Mart 16, 1906 Manuel Quintana
15 Manuel Obarrio Mart 16, 1906 Mart 22, 1906 José Figueroa Alcorta Geçici
16 Alberto Casares Mart 22, 1906 Kasım 9, 1906
17 Manuel Obarrio Kasım 10, 1906 Şubat 7, 1907 Geçici
18 Carlos Torcuato de Alvear Şubat 8, 1907 Ocak 7, 1908
19 Manuel Güiraldes Ocak 25, 1908 Ekim 12, 1910
20 Joaquín de Anchorena Ekim 20, 1910 Ekim 24, 1914 Roque Sáenz Peña
21 Enrique Palacio Ekim 26, 1914 Şubat 23, 1915 Victorino de la Plaza Geçici
22 Arturo Gramajo Şubat 23, 1915 Kasım 14, 1916
23 Joaquín Llambías Kasım 14, 1916 Kasım 14, 1919 Hipólito Yrigoyen
24 Saturnino García Anido Kasım 15, 1919 Aralık 3, 1919 Geçici
25 José Luis Cantilo Aralık 5, 1919 Ekim 25, 1921
26 Juan Bartneche Ekim 26, 1921 Ekim 13, 1922
27 Virgilio Tedín Uriburu Ekim 13, 1922 Ekim 15, 1922 Marcelo Torcuato de Alvear Geçici
28 Carlos Noẽl Ekim 16, 1922 Mayıs 3, 1927
29 Horacio Casco Mayıs 3, 1927 Ekim 12, 1928
30 Adrián Fernández Casco Ekim 12, 1928 Kasım 14, 1928 Hipólito Yrigoyen Geçici
31 José Luis Cantilo Kasım 15, 1928 Eylül 6, 1930
32 José Guerrico Eylül 18, 1930 Şubat 20, 1932 Félix Uriburu
33 Rómulo Naón Şubat 20, 1932 Kasım 19, 1932 Agustín P. Justo
34 Mariano de Vedia y Mitre Kasım 19, 1932 Şubat 19, 1938
35 Arturo Goyeneche Şubat 20, 1938 Kasım 26, 1940 Roberto M. Ortiz
36 Raúl Savarese Kasım 26, 1940 Aralık 6, 1940 Ramón Castillo Geçici
37 Carlos Alberto Pueyrredón Aralık 6, 1940 Haziran 11, 1943
38 Ernesto E. Padilla Haziran 12, 1943 Haziran 15, 1943 Pedro P. Ramírez Geçici
39 Basilio Pertiné Haziran 15, 1943 Nisan 5, 1944
40 César Caccia Nisan 12, 1944 Haziran 3, 1946 Edelmiro Farrell
41 Emilio Siri Haziran 6, 1946 Kasım 16, 1949 Juan Perón
42 Juan Debenedetti Kasım 26, 1949 Şubat 19, 1952
43 Jorge Sabaté Şubat 20, 1952 Ekim 26, 1954
44 Bernardo Gago Ekim 27, 1954 Eylül 23, 1955
45 Miguel Madero Eylül 26, 1955 Haziran 8, 1956 Eduardo Lonardi
46 Luis María de la Torre Campos Haziran 8, 1956 Ocak 25, 1957 Pedro E. Aramburu
47 Eduardo Bergalli Ocak 26, 1957 Eylül 18, 1957
48 Ernesto Florit Eylül 20, 1957 Mayıs 1, 1958
49 Roberto Etchepareborda Mayıs 1, 1958 Mayıs 13, 1958 Arturo Frondizi Geçici
50 Hernán Giralt Mayıs 14, 1958 Haziran 25, 1962
51 Alberto Prebisch Haziran 26, 1962 Ekim 13, 1963 José María Guido
52 Francisco Rabanal Ekim 17, 1963 Haziran 28, 1966 Arturo Illia
53 Eugenio Schettini Temmuz 6, 1966 Eylül 6, 1967 Juan Carlos Onganía
54 Manuel Iricibar Eylül 8, 1967 Şubat 26, 1971
55 Tomás Caballero Mart 1, 1971 Mart 26, 1971 Roberto Levingston
56 Saturnino Montero Ruiz Mart 31, 1971 Mayıs 25, 1973 Alejandro Lanusse
57 Leopoldo Frenkel Haziran 4, 1973 Ağustos 6, 1973 Héctor Cámpora
58 Juan Debenedetti Ağustos 7, 1973 Ağustos 27, 1973 Raúl Lastiri
59 José Embrioni Ağustos 30, 1973 Mart 23, 1976
60 Eduardo Crespi Mart 24, 1976 Nisan 2, 1976 Askeri cunta
61 Osvaldo Cacciatore Nisan 2, 1976 Mart 31, 1982 Jorge Videla
62 Guillermo del Cioppo Mart 31, 1982 Aralık 10, 1983 Leopoldo Galtieri
63 Julio César Saguier Aralık 10, 1983 Ocak 13, 1987 Raúl Alfonsín
64 Facundo Suárez Lastra Ocak 14, 1987 Temmuz 8, 1989
65 Carlos Grosso Temmuz 8, 1989 Ekim 26, 1992 Carlos Menem
66 Saúl Bouer Ekim 26, 1992 Eylül 5, 1994
67 Jorge Domínguez Eylül 5, 1994 Ağustos 6, 1996

Belediye Başkanları (1996–günümüz)Düzenle

Sıra Vali Görev Başlangıcı Görev Sonu Yardımcı
1 Fernando de la Rúa

(1937–2019)
6 Ağustos 1996 10 Aralık 1999 Enrique Olivera
2 Enrique Olivera

(1940–2014)
10 Aralık 1999 5 Ağustos 2000 Boş
3 Aníbal Ibarra

(d. 1958)
6 Ağustos 2000 7 Mart 2006 Cecilia Felgueras

Jorge Telerman
4 Jorge Telerman

(d. 1956)
7 Mart 2006 10 Aralık 2007 Boş
5 Mauricio Macri

(d. 1959)
10 Aralık 2007 10 Aralık 2015 Gabriela Michetti

María Eugenia Vidal
6 Horacio Rodríguez Larreta

(d. 1965)
10 Aralık 2015 Görevde Diego Santilli