Britanya kraliyet ailesinin en uzun yaşayan üyeleri listesi

Vikipedi liste maddesi

Britanya kraliyet ailesinin yirmi yedi üyesi,[a] 1707 Birlik Yasası ile Büyük Britanya Krallığı kurulduğundan bu yana 80 yaşının üzerinde yaşadı. 80 yıl veya daha uzun süre yaşamış olan Britanya kraliyet ailesi üyelerinin 20'si kadın, yedisi erkekti. 80 yaş ve üstü 27 kraliyet ailesi üyesinden 17'si kan bağıyla, 11'i evlilik yoluyla üyedir. 80 yaşını dolduran kraliyet ailesi üyelerinden sadece Prenses Mary, Gloucester ve Edinburgh Düşesi (1776-1857) hem kan hem de evlilik yoluyla Britanya kraliyet ailesinin bir üyesiydi. 80 yıl veya daha uzun süre yaşayan İngiliz asilzadelerinden dördü, 1917 Unvan Yoksunluğu Yasası uyarınca, Birinci Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın düşmanlarının çocukları veya eşleri olarak İngiliz soylarından ve kraliyet unvanlarından mahrum bırakıldı ve aşağıdaki tabloda yıldız ile işaretlendi (*).[7]

1953'ten beri II. Elizabeth tarafından kullanılan Birleşik Krallık kraliyet arması.

Britanya kraliyet ailesinin en uzun süre yaşayan üyesi 102 yıl 309 gün ile Prenses Alice, Gloucester Düşesi (1901-2004), olmuştur.[8][9][10] Prenses Alice, Kraliçe Elizabeth Bowes-Lyon'un (1900-2002), 2002'deki ölümünün ardından 2003'te 101 yıl 238 günlük yaşını aştığında kraliyet ailesinin gelmiş geçmiş en yaşlı üyesi oldu.[8][9][11] Kraliçe Elizabeth Bowes-Lyon, daha önce Albany Prensesi Alice (1883-1981) 1981'de öldüğünde, 97 yıl 313 gün yaşını aşarak 1998 yılına kadar en uzun süre yaşayan Britanya kraliyet ailesi üyesi olma rekorunu kırmıştı.[12] Albany Prensesi Alice, aynı zamanda kan bağıyla en uzun süre yaşayan kraliyet ailesi üyesiydi ayrıca Kraliçe Victoria (1819-1901) ve Prens Albert (1819-1861)'ın hayatta kalan son torunuydu.[13] Britanya kraliyet ailesinin şu anda yaşayan en yaşlı üyesi Birleşik Krallık ve on altı ülkenin kraliçesi, İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanı, İngiltere Kilisesi'nin Yüksek Valisi Kraliçe II. Elizabeth (d. 1926)'tir. II. Elizabeth, en uzun süre yaşayan İngiliz hükümdarıdır ve Eylül 2015'ten bu yana en uzun süre hüküm süren İngiliz hükümdarıdır.[14][15]

Britanya kraliyet ailesi üyelerinin yaşama sürelerine göre listesiDüzenle

Sıra İsim[b] Portre Kan bağı veya evlilik yolu Yaşama süresi[c] Süre
İlişki Kişi Doğum Ölüm (gün) (yıl, gün)
1 Alice GloucesterPrenses Alice,
Gloucester Düşesi
  Evlilik Henry GloucesterPrens Henry,
Gloucester Dükü

[16]
01901-12-25 25 Aralık 1901
[16]
02004-10-29 29 Ekim 2004
[16]
&0000000000037564.00000037.564 102 yıl, 309 gün
2 Elizabeth 01Kraliçe Elizabeth
Ana Kraliçe
  Evlilik George 06VI. George
[17]
01900-08-04 4 Ağustos 1900
[17]
02002-03-30 30 Mart 2002
[17]
&0000000000037128.00000037.128 101 yıl, 238 gün
3 Philip EdinburghPrens Philip,
Edinburgh Dükü
  Evlilik Elizabeth 02II. Elizabeth
[18][19]
01921-06-10 10 Haziran 1921
[18][19]
02021-04-09 09 Nisan 2021
[20]
&0000000000036463.00000036.463 99 yıl, 303 gün
4 Alice AlbanyAlice,
Albany Prensesi
  Kan bağı Leopold AlbanyPrens Leopold,
Albany Dükü

[21]
01883-02-25 25 Şubat 1883
[21]
01981-01-03 3 Ocak 1981
[13]
&0000000000035741.00000035.741 97 yıl, 313 gün
5 Elizabeth 02II. Elizabeth   Kan bağı George 06VI. George
[15][22]
01926-04-21 21 Nisan 1926
[15][22]
Yaşıyor &0000000000034930.00000034.930 95 yıl, 231 gün
6 Augusta Cambridge 02Augusta,
Cambridge Prensesi
  Kan bağı Adolphus CambridgePrens Adolphus,
Cambridge Dükü

[23]
01822-07-19 19 Temmuz 1822
[23]
01916-12-05 5 Aralık 1916
[24][25]
&0000000000034472.00000034.472 94 yıl, 139 gün
7 Arthur ConnaughtPrens Arthur,
Connaught ve
Strathearn Dükü
  Kan bağı VictoriaVictoria
[26]
01850-05-01 1 Mayıs 1850
[26]
01942-01-16 16 Ocak 1942
[27]
&0000000000033497.00000033.497 91 yıl, 260 gün
8 LouisePrenses Louise,
Argyll Düşesi
  Kan bağı VictoriaVictoria
[28]
01848-03-18 18 Mart 1848
[28]
01939-12-03 3 Aralık 1939
[29]
&0000000000033496.00000033.496 91 yıl, 260 gün
9 Augusta Cambridge 01Augusta,
Cambridge Düşesi
  Evlilik Adolphus CambridgePrens Adolphus,
Cambridge Dükü

[30]
01797-07-25 25 Temmuz 1797
[31]
01889-04-06 6 Nisan 1889
[31]
&0000000000033492.00000033.492 91 yıl, 255 gün
10 George WilliamGeorge William,
Cumberland Prensi
*
Kan bağı Ernest Augustus 03Ernest Augustus,
Brunswick Dükü
*
[6][32]
01915-03-25 25 Mart 1915
[32]
02006-01-08 8 Ocak 2006
[32]
&0000000000033162.00000033.162 90 yıl, 289 gün
11 Marie CumberlandMarie,
Cumberland ve
Teviotdale Düşesi
  Evlilik George CumberlandPrens George,
Cumberland ve
Teviotdale Dükü

[33]
01818-04-14 14 Nisan 1818
[33]
01907-01-09 9 Ocak 1907
[33][34]
&0000000000032411.00000032.411 88 yıl, 270 gün
12 Victoria LouiseVictoria Louise,
Cumberland Prensesi
*
  Evlilik Ernest Augustus 03Ernest Augustus,
Cumberland Prensi
*
[35][36][37]
01892-09-13 13 Eylül 1892
[37]
01980-12-11 11 Aralık 1980
[38]
&0000000000032230.00000032.230 88 yıl, 89 gün
13 Katharine KentKatharine,
Kent Düşesi
  Evlilik Edward Kent 02Prens Edward,
Kent Dükü

[39]
01933-02-22 22 Şubat 1933
[40]
Yaşıyor &0000000000032431.00000032.431 88 yıl, 289 gün
14 Patricia ConnaughtPatricia,
Connaught Prensesi
  Kan bağı Arthur ConnaughtPrens Arthur,
Connaught ve
Strathearn Dükü

[41]
01886-03-17 17 Mart 1886
[41]
01974-01-12 12 Ocak 1974
[42]
&0000000000032077.00000032.077 87 yıl, 301 gün
15 BeatricePrenses Beatrice   Kan bağı VictoriaVictoria
[43]
01857-04-14 14 Nisan 1857
[43]
01944-10-26 26 Ekim 1944
[44]
&0000000000031971.00000031.971 87 yıl, 195 gün
16 MaryKraliçe Mary   Evlilik George 05V. George
[45]
01867-05-26 26 Mayıs 1867
[46]
01953-03-24 24 Mart 1953
[47]
&0000000000031348.00000031.348 85 yıl, 302 gün
17 Edward Kent 02Prens Edward,
Kent Dükü
  Kan bağı George KentPrens George,
Kent Dükü

[48][49]
01935-10-09 9 Ekim 1935
[48][49]
Yaşıyor &0000000000031472.00000031.472 86 yıl, 60 gün
18 George CambridgePrens George,
Cambridge Dükü
  Kan bağı Adolphus CambridgePrens Adolphus,
Cambridge Dükü

[50]
01819-03-26 26 Mart 1819
[50]
01904-03-17 17 Mart 1904
[51]
&0000000000031037.00000031.037 84 yıl, 357 gün
19 Victoria AdelaideVictoria Adelaide,
Albany Düşesi
*
  Evlilik Charles EdwardPrens Charles Edward,
Albany Dükü
*
[52]
01885-12-31 31 Aralık 1885
[53]
01970-10-03 3 Ekim 1970
[53]
&0000000000030956.00000030.956 84 yıl, 276 gün
20 Alexandra KentAlexandra,
Kent Prensesi
  Kan bağı George KentPrens George,
Kent Dükü

[54][55]
01936-12-25 25 Aralık 1936
[54][55]
Yaşıyor &0000000000031029.00000031.029 84 yıl, 348 gün
21 Beatrice EdinburghBeatrice,
Edinburgh Prensesi
  Kan bağı Alfred EdinburghPrens Alfred,
Edinburgh Dükü

[56]
01884-04-20 20 Nisan 1884
[56]
01966-07-13 13 Temmuz 1966
[57]
&0000000000030033.00000030.033 82 yıl, 84 gün
22 VictoriaVictoria   Kan bağı Edward Kent 01Prens Edward,
Kent ve
Strathearn Dükü

[58][59]
01819-05-24 24 Mayıs 1819
[58][59]
01901-01-22 22 Ocak 1901
[59][60]
&0000000000029828.00000029.828 81 yıl, 243 gün
23 George 03III. George   Kan bağı FrederickFrederick,
Galler Prensi

[61]
01738-06-04 4 Haziran 1738
[61]
01820-01-29 29 Ocak 1820
[61][62]
&0000000000029823.00000029.823 81 yıl, 239 gün
24 Mary GloucesterPrenses Mary,
Gloucester ve
Edinburgh Düşesi
  Kan bağı &
Evlilik
George 03III. George'un kızı ve;
William FrederickPrens William Frederick,
Gloucester ve
Edinburgh Dükü ile
evlendi
[63][64]
01776-04-25 25 Nisan 1776
[64]
01857-04-30 30 Nisan 1857
[64][65]
&0000000000029589.00000029.589 81 yıl, 5 gün
25 Alexandra 01Kraliçe Alexandra   Evlilik Edward 07VII. Edward
[66]
01844-12-01 1 Aralık 1844
[67]
01925-11-20 20 Kasım 1925
[68][69]
&0000000000029573.00000029.573 80 yıl, 354 gün
26 Alexandra CumberlandAlexandra,
Cumberland Prensesi
*
  Kan bağı Ernest Augustus 02Prens Ernest Augustus,
Cumberland ve
Teviotdale Dükü
*
[70][71]
01882-09-29 29 Eylül 1882
[70][71]
01963-08-30 30 Ağustos 1963
[70]
&0000000000029554.00000029.554 80 yıl, 335 gün
27 Ernest Augustus 01Prens Ernest Augustus,
Cumberland ve
Teviotdale Dükü
  Kan bağı George 03III. George
[72]
01771-06-05 5 Haziran 1771
[72]
01851-11-18 18 Kasım 1851
[72][73]
&0000000000029385.00000029.385 80 yıl, 166 gün

Bazı kraliyet ailesi üyelerinin isimleri, Britanya unvanlarına göre yazılmıştır.

En uzun süre yaşayan Britanya kraliyet ailesi üyelerinin kronolojisiDüzenle

İsim[b] Portre Kan bağı veya evlilik yolu Yaşama süresi[c] Zaman Rekortmen olarak yıllar
İlişki Kişi Doğum Ölüm (gün) (yıl, gün) Başlangıç Bitiş
George 02II. George   Kan bağı George 01I. George
[74]
01683-11-09 9 Kasım 1683
[75]
01760-10-25 25 Ekim 1760
[76]
&0000000000028109.00000028.109 76 yıl, 351 gün 01815 1815
George 03III. George   Kan bağı FrederickFrederick,
Galler Prensi

[61]
01738-06-04 4 Haziran 1738
[61]
01820-01-29 29 Ocak 1820
[61][62]
&0000000000029823.00000029.823 81 yıl, 239 gün 01815 1815 01879 1879
Augusta Cambridge 01Augusta,
Cambridge Düşesi
  Evlilik Adolphus CambridgePrens Adolphus,
Cambridge Dükü

[30]
01797-07-25 25 Temmuz 1797
[31]
01889-04-06 6 Nisan 1889
[31]
&0000000000033492.00000033.492 91 yıl, 255 gün 01879 1879 01914 1914
Augusta Cambridge 02Augusta,
Cambridge Prensesi
  Kan bağı Adolphus CambridgePrens Adolphus,
Cambridge Dükü

[23]
01822-07-19 19 Temmuz 1822
[23]
01916-12-05 5 Aralık 1916
[24]
&0000000000034472.00000034.472 94 yıl, 139 gün 01914 1914 01977 1977
Alice AlbanyAlice,
Albany Prensesi
  Kan bağı LeopoldPrens Leopold,
Albany Dükü

[21]
01883-02-25 25 Şubat 1883
[21]
01981-01-03 3 Ocak 1981
[13]
&0000000000035741.00000035.741 97 yıl, 313 gün 01977 1977 01998 1998
Elizabeth 01Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Anne
  Evlilik George 06VI. George
[17]
01900-08-04 4 Ağustos 1900
[17]
02002-03-30 30 Mart 2002
[17]
&0000000000037128.00000037.128 101 yıl, 238 gün 01998 1998 02003 2003
Alice GloucesterPrenses Alice,
Gloucester Düşesi
  Evlilik HenryPrens Henry,
Gloucester Dükü

[16]
01901-12-25 25 Aralık 1901
[16]
02004-10-29 29 Ekim 2004
[16]
&0000000000037564.00000037.564 102 yıl, 309 gün 02003 2003 Devam ediyor

NotlarDüzenle

  1. ^ Bu liste, 1864,[1] 1898,[2] 1917,[3] 1996,[4] ve 2012'de[5] Letters Patent tarafından tanımlanan Ekselansları veya Majesteleri unvanlarına sahip Britanya kraliyet ailesi üyelerinden oluşur. Liste aynı zamanda, 1917'den önce, Majesteleri'nin "yetki ve niteliğine" sahip olan, Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı'nın Prensi (veya Prensesi) olarak adlandırılan İngiliz hükümdarlarının erkek soyundan gelenleri de içerir.[6]
  2. ^ a b Bu liste, Britanya kraliyet ailesi üyelerinin bir listesi olduğundan, bireyler Britanya kraliyet unvanlarına göre doğum, hibe veya evlilik yoluyla listelenir.
  3. ^ a b Tablo içinde tutarlılığı korumak için doğum ve ölüm tarihleri Yeni Usul'de verilmiştir.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "No. 22816". The London Gazette. 5 February 1864. s. 527. 
  2. ^ "No. 26973". The London Gazette. 31 May 1898. s. 3388. 
  3. ^ "No. 30428". The London Gazette. 14 December 1917. s. 13086. 
  4. ^ "No. 54510". The London Gazette. 30 August 1996. s. 11603. 
  5. ^ "No. 60384". The London Gazette. 8 January 2013. s. 213. 
  6. ^ a b "No. 28850". The London Gazette. 17 July 1914. s. 5552. 
  7. ^ "No. 31255". The London Gazette. 28 March 1919. s. 4000. 
  8. ^ a b "Princess Alice dies aged 102". BBC News. 30 Ekim 2004. 12 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2018. 
  9. ^ a b "The longest-lived Royal in history". BBC News. 20 Ağustos 2003. 12 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2018. 
  10. ^ "Oldest British Royal". Guinness World Records. 2018. 26 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2018. 
  11. ^ "Queen Mother dies". BBC News. 31 Mart 2002. 12 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2018. 
  12. ^ "Princess Alice sets record at 101 years, 239 days old". The Sunday Times. 20 Ağustos 2003. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2018. 
  13. ^ a b c "Princess Alice, At London Home: A Grandchild of Queen Victoria". The New York Times. New York. 4 January 1981. 12 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2018The New York Times Archives vasıtasıyla. 
  14. ^ "Britain hails Queen Elizabeth II's longevity on the throne". The Washington Post. Washington, D.C. 9 Eylül 2015. 18 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2018The Washington Post website vasıtasıyla. 
  15. ^ a b c "About Her Majesty The Queen". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  16. ^ a b c d e f "HRH Princess Alice, Duchess of Gloucester". The Times. Londra. 1 Kasım 2004. 16 April 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2018. 
  17. ^ a b c d e f "Britain's Beloved 'Queen Mum,' A Symbol of Courage, Dies at 101". The New York Times. New York. 30 March 2002. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2018The New York Times Archives vasıtasıyla. 
  18. ^ a b "Duke of Edinburgh: Naval officer, family man and tribal icon". BBC. 2018. 20 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2018. 
  19. ^ a b "About The Duke of Edinburgh". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  20. ^ Shields, Bevan (9 Nisan 2021). "Prince Philip dies in Windsor Castle aged 99". The Sydney Morning Herald (İngilizce). Erişim tarihi: 9 Nisan 2021. 
  21. ^ a b c d "No. 25204". The London Gazette. 26 February 1883. s. 1099. 
  22. ^ a b "No. 33153". The London Gazette. 21 April 1926. s. 2773. 
  23. ^ a b c d "No. 17838". The London Gazette. 27 July 1822. s. 1233. 
  24. ^ a b "Royal Link With The Past: The Dowager Grand Duchess of Mecklenburg-Strelitz". The Times. Londra. 6 Aralık 1916. s. 11. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  25. ^ "Grandchild of George III: Death of Dowager Grand Duchess of Mecklenburg-Strelitz". Manchester Evening News. Manchester. 5 Aralık 1916. s. 4. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2018British Newspaper Archive vasıtasıyla.  (registration required)
  26. ^ a b "No. 21091". The London Gazette. 1 May 1850. s. 1265. 
  27. ^ "Duke of Connaught Dead In England, 91". The New York Times. New York. 17 January 1942. 20 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2018The New York Times Archives vasıtasıyla. 
  28. ^ a b "No. 20838". The London Gazette. 18 March 1848. s. 1139. 
  29. ^ "Queen Victoria's 91-Year-Old Daughter". Boston Globe. Boston. 5 Aralık 1939. s. 16. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  30. ^ a b "No. 17365". The London Gazette. 2 June 1818. s. 997. 
  31. ^ a b c d "Death of the Duchess of Cambridge". The Times. Londra. 8 April 1889. s. 9. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  32. ^ a b c "Versatile sportsman fostered Olympic ideal". The Gazette. Montreal. 17 January 2006. s. 30. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  33. ^ a b c "Death of the Queen of Hanover". The Times. Londra. 10 January 1907. s. 3. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  34. ^ "The Queen of Hanover". The Guardian. Manchester. 10 January 1907. s. 7. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  35. ^ "No. 28701". The London Gazette. 18 March 1913. s. 2055. 
  36. ^ "To-Day's Royal Wedding". The Guardian. Manchester. 24 Mayıs 1913. s. 9. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  37. ^ a b Becker, Claudia (14 Mayıs 2013). "Die letzte große Adelsparty vor dem großen Krieg". Die Welt (Almanca). 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  38. ^ "Kaiser's daughter". The Guardian. Londra. 13 Aralık 1980. s. 3. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  39. ^ "York's own royal wedding in 1961". The Press. York. 20 April 2011. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  40. ^ "About The Duchess of Kent". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  41. ^ a b "No. 25569". The London Gazette. 18 March 1886. s. 1343. 
  42. ^ "Lady Patricia Ramsay Is Dead; Granddaughter of Victoria, 87". The New York Times. New York. 14 January 1974. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2018The New York Times Archives vasıtasıyla. 
  43. ^ a b "No. 21988". The London Gazette. 14 April 1857. s. 1337. 
  44. ^ "Passing of a Princess". The New York Times. New York. 27 October 1944. 20 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2018The New York Times Archives vasıtasıyla. 
  45. ^ "The Royal Wedding". The Times. Londra. 7 July 1893. s. 5. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  46. ^ "Accouchement of the Princess Mary Adelaide de Teck". The Morning Post. Londra. 27 Mayıs 1867. s. 5. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  47. ^ "No. 39808". The London Gazette. 25 March 1953. s. 1713. 
  48. ^ a b "No. 34206". The London Gazette. 9 October 1935. s. 6371. 
  49. ^ a b "About The Duke of Kent". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  50. ^ a b "No. 17466". The London Gazette. 6 April 1819. s. 612. 
  51. ^ "Death of the Duke of Cambridge". The Times. Londra. 18 March 1904. s. 7. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  52. ^ "German Royal Wedding". The Guardian. Manchester. 11 October 1905. s. 6. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  53. ^ a b "Family Tree: House of Saxe-Coburg and Gotha". H.H. Prince Andreas of Saxe-Coburg and Gotha, Duke of Saxony. 2018. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  54. ^ a b "No. 34354". The London Gazette. 28 December 1936. s. 8413. 
  55. ^ a b "About Princess Alexandra". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  56. ^ a b "No. 25345". The London Gazette. 21 April 1884. s. 1803. 
  57. ^ "Fallece en Sanlúcar de Barrameda La Infanta Beatriz de Sajonia Coburgo Gotha". ABC (İspanyolca). 14 Temmuz 1966. s. 69. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  58. ^ a b "No. 17480". The London Gazette. 25 May 1819. s. 905. 
  59. ^ a b c "Victoria ( r. 1837-1901)". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  60. ^ "No. 27273". The London Gazette. 25 January 1901. s. 553. 
  61. ^ a b c d e f "George III (r. 1760-1820)". The Royal Family website. The Royal Household. 2018. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018. 
  62. ^ a b "Death of King George the Third". The Morning Post. Londra. 31 January 1820. s. 2. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018British Newspaper Archive vasıtasıyla. 
  63. ^ "No. 17156". The London Gazette. 23 July 1816. s. 1433. 
  64. ^ a b c "Death of Her Royal Highness The Duchess of Gloucester". The Daily News. Londra. 1 Mayıs 1857. s. 4. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  65. ^ "No. 21994". The London Gazette. 30 April 1857. s. 1531. 
  66. ^ "No. 22718". The London Gazette. 18 March 1863. s. 1563. 
  67. ^ "Queen Alexandra: The Last of a Well-Loved Figure". The Guardian. Manchester. 21 Kasım 1925. s. 15. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  68. ^ "No. 33106". The London Gazette. 21 November 1925. s. 7699. 
  69. ^ "Death of Queen Alexandra". The Guardian. Manchester. 21 Kasım 1925. s. 13. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  70. ^ a b c Weir, Alison (2011). Britain's Royal Families: The Complete Genealogy. Londra: Random House. ss. 292-3. ISBN 978-1-4464-4911-0. OCLC 1004571113. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendiGoogle Books vasıtasıyla. 
  71. ^ a b "No. 25152". The London Gazette. 3 October 1882. s. 4459. 
  72. ^ a b c "Death of The King of Hanover". The Standard. Londra. 19 Kasım 1851. s. 2. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2018Newspapers.com vasıtasıyla. 
  73. ^ "No. 21265". The London Gazette. 21 November 1851. s. 3071. 
  74. ^ Weir, Alison (2011). Britain's Royal Families: The Complete Genealogy. Londra: Random House. s. 275. ISBN 978-1-4464-4911-0. OCLC 1004571113. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendiGoogle Books vasıtasıyla. 
  75. ^ Weir, Alison (2011). Britain's Royal Families: The Complete Genealogy. Londra: Random House. s. 277. ISBN 978-1-4464-4911-0. OCLC 1004571113. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendiGoogle Books vasıtasıyla. 
  76. ^ Weir, Alison (2011). Britain's Royal Families: The Complete Genealogy. Londra: Random House. s. 285. ISBN 978-1-4464-4911-0. OCLC 1004571113. 23 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendiGoogle Books vasıtasıyla. 

Ayrıca bakınızDüzenle