Bridgette Wilson

Bridgette Leann Wilson-Sampras (25 Eylül 1973)[1], Amerikalı oyuncu, şarkıcı ve model.[2]

Bridgette Wilson
Doğum Bridgette Leann Wilson
25 Eylül 1973 (1973-09-25) (48 yaşında)
Gold Beach, Oregon, ABD.
İkamet Bel Air, Kaliforniya, ABD.
Diğer ad(lar)ı Bridgette Wilson-Sampras
Meslek Oyuncu, şarkıcı ve model
Etkin yıllar 1990-2008
Boy 1.75 cm.
Evlilik
Pete Sampras (e. 2000)
Çocuk(lar) 2

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

25 Eylül 1973'te Gold Beach, Oregon'da doğdu. Katılımcısı olduğu 1990 yılındaki "Miss Amerika Gençler" güzellik yarışmasında birinci gelerek kraliçe seçilmiştir. Wilson oyunculuk kariyerine Nisan 1992'den Ocak 1993'e kadar yer aldığı Lisa Fenimore rolünü canlandırdığı televizyon pembe dizisi Santa Barbara ile başlamıştır.[3][4] Asıl tanınması ise 1995 yapımı aksiyon filmli Mortal Kombat ile olmuş burada canlandırdığı kadın ajan Sonya Blade karakteriyle çıkış yakalamıştır. 2000'den günümüze eski Amerikalı tenisçi Pete Sampras ile evli olup iki çocuk sahibidir. Wilson'un yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında sinema filmleri; Last Action Hero (1993), Billy Madison (1995), Mortal Kombat (1995) ve I Know What You Did Last Summer (1997) ile televizyon dizisi; Santa Barbara (1992)-(1993) vb. sayılabilir.[5].

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1993: Last Action Hero
  • 1995: Billy Madison
  • 1995: Mortal Kombat
  • 1996: Sweet Evil
  • 1997: I Know What You Did Last Summer
  • 1998: Starstruck
  • 1999: Love Stinks
  • 2001: The Wedding Planner
  • 2002: Buying the Cow
  • 2002: Extreme Ops
  • 2005: Shopgirl
  • 2008: Phantom Punch

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1997: The Stepsister

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Bridgette Wilson Biography". Oregon Herald. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2015. 
  2. ^ "High School Alumni in Gold Beach, Oregon". Class Finders. 26 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2015. 
  3. ^ "Bridgette Wilson-Sampras Biography - Yahoo! Movies". Movies.yahoo.com. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2012. 
  4. ^ "Bridgette Wilson Sampras". The New York Times. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2015. 
  5. ^ "Lisa Fenimore". Santabarbara-online.com (Fransızca). 31 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle