Ana menüyü aç

Birmingham City FC istatistikleri ve rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Birmingham City FC istatistikleri ve rekorları listesi 1875 senesinde kurulmuş olan takımın günümüze kadar geçen süreçte kırdığı rekorlar ve istatistikleri barındıran listedir.

Maviler takma isimli takımın bir görüntüsü.

BaşarılarDüzenle

Avrupa kupası başarıları

Football League başarıları

Yerel kupalar

Savaş zamanındaki turnuvalar

Oyuncu rekorlarıDüzenle

KatılımDüzenle

En fazla forma giyenlerDüzenle

Profesyonel maçlar baz alınmıştır.[1]
# İsim Yıl Liga FA Cup League Cup Diğerb Toplam
1 Merrick, GilGil Merrick 1946–1959 485 (0) 56 (0) 0 (0) 10 (0) 551   (0)
2 Womack, FrankFrank Womack 1908–1928 491 (0) 24 (0) 0 (0) 0 (0) 515   (0)
3 Bradford, JoeJoe Bradford 1920–1935 414 (0) 31 (0) 0 (0) 0 (0) 445   (0)
4 Green, KenKen Green 1947–1958 401 (0) 36 (0) 0 (0) 4 (0) 440   (0)
5 Crosbie, JohnnyJohnny Crosbie 1920–1932 409 (0) 23 (0) 0 (0) 0 (0) 432   (0)
6 Smith, TrevorTrevor Smith 1953–1964 365 (0) 35 (0) 12 (0) 18 (0) 430   (0)
7 Beard, MalcolmMalcolm Beard 1960–1970 349 (1) 24 (1) 25 (0) 4 (0) 402   (2)
8 Tremelling, DanDan Tremelling 1919–1931 382 (0) 13 (0) 0 (0) 0 (0) 395   (0)
9 Page, MalcolmMalcolm Page 1965–1980 328 (8) 29 (0) 14 (0) 12 (0) 383   (8)
10 Hibbs, HarryHarry Hibbs 1926–1938 358 (0) 30 (0) 0 (0) 0 (0) 388   (0)

GolcülerDüzenle

Gol krallığıDüzenle

Joe Bradford Tüm zamanların en çok gol atan futbolcusudur.[4]

# İsim Yıl Liga FA Cup League Cup Diğerb Tplam
1 Bradford, JoeJoe Bradford 1920–1935 249 (414) 18 (31) 0 (0) 0 (0) 267 (445)
2 Francis, TrevorTrevor Francis 1970–1979 119 (280) 6 (20) 4 (19) 4 (10) 133 (329)
3 Murphy, PeterPeter Murphy 1952–1960 107 (245) 16 (24) 0 (0) 4 (9) 127 (278)
4 Wheldon, FredFred Wheldon 1890–1896 99 (155) 12 (13) 0 (0) 5 (7) 116 (175)
5 Briggs, GeorgeGeorge Briggs 1924–1933 98 (298) 9 (26) 0 (0) 0 (0) 107 (324)
6 Jones, BillyBilly Jones 1901–1909
1912–1913
99 (236) 3 (17) 0 (0) 0 (0) 102 (253)
7 Vowden, GeoffGeoff Vowden 1964–1970 79 (221) 8 (16) 7 (16) 0 (0) 94 (253)
8 Brown, EddyEddy Brown 1954–1958 74 (158) 13 (18) 0 (0) 3 (9) 90 (185)
9 Latchford, BobBob Latchford 1969–1974 68 (160) 6 (12) 6 (16) 4 (6) 84 (193)
10 McRoberts, BobBob McRoberts 1898–1905 70 (173) 12 (14) 0 (0) 0 (0) 82 (187)

Ödenen rekor transfer ücretiDüzenle

# Ücret Ödenen Takım Tarih Not
1 £6m Valencia   Nikola Žigić 26 Mayıs 2010 [5]
2 £5.5m Blackburn Rovers   David Dunn 7 Temmuz 2003 [6]
3 £5m Cardiff City   Roger Johnson 25 Haziran 2009 [7]
4 £4.75m Everton   James McFadden 18 Ocak 2008 [8]
5 £4.25m Crystal Palace   Clinton Morrison 30 Temmuz 2002 [9]

Alınan rekor transfer ücretiDüzenle

# Ücret Satış Takım Tarih Not
1 £6.7m Liverpool   Jermaine Pennant 26 Temmuz 2006 [10]
2 £6m West Ham United   Matthew Upson 31 Ocak 2007 [11]
3 £5.5m Wigan Athletic   Emile Heskey 7 Haziran 2006 [12]
4 £5m Bolton Wanderers   Fabrice Muamba 16 Temmuz 2008 [13]
5 £3.5m Wigan Athletic   Olivier Kapo 16 Temmuz 2008 [14]

Teknik direktör rekorlarıDüzenle

  • İlk tam zamanlı Teknik direktör: Bob McRoberts 203 maç tarih Jtemmuz 1910 - Mayıs 1915.[F][15]
  • En uzun çalıştıran Teknik direktör: George Liddell 267 maç, tarih Temmuz 1933 - Eylül 1939.[15][16]
  • En çok maça çıkan Teknik direktör: Trevor Francis 290 maç tarih Mayıs 1996 - Ekim 2001.

Kulüp rekorlarıDüzenle

GolDüzenle

28 gol 38 matç, Premier League, 2005–06.
30 gol 42 maç, First Division, 1985–86.
  • Bir sezonda en çok yenilen gol: 96 gol 42 maç, First Division, 1964–65.
  • Bir sezonda en az yenilen gol: 24 gol 42 maç, Second Division, 1947–48.

PuanDüzenle

  • Bir sezonda en çok puan:
İki puan sistemi: 59 puan 42 maç, Second Division, 1947–48.
Üç puan sistemi: 89 puan 46 maç, Second Division (level 3), 1994–95.
  • Bir sezonda en düşük puan:
İki puan sistemi:
20 puan 30 maç, First Division, 1895–96.
22 puan 42 maç, First Division, 1978–79.
Üç puan sistemi: 29 puan 42 maç, First Division, 1985–86.

MaçlarDüzenle

İlklerDüzenle

Galibiyet rekorlarıDüzenle

  • Rekor lig galibiyeti:[17]
Small Heath 12–0 Doncaster Rovers, Second Division, 11 Nisan 1903.
Small Heath 12–0 Walsall Town Swifts, Second Division, 17 Aralık 1892.
  • Rekor FA Cup galibiyeti: Small Heath 10–0 Druids, 4. tur, 9 Kasım 1893.
  • Rekor League Cup galibiyeti:
Birmingham City 6–0 Manchester City, 5. tur, 11 Aralık 1962.
Birmingham City 6–0 v Macclesfield Town, 2. tur, 22 Eylül 1998.
  • Rekor Avrupa kupası galibiyeti: Birmingham City 5–0 KB, Fuar Şehirleri Kupası çeyrek final, 7 Aralık 1960.

Mağlubiyet rekorlarıDüzenle

  • Rekor lig mağlubuyeti:
Sheffield Wednesday 9–1 Small Heath, Football Alliance, 21 Aralık 1889.
Newton Heath 9–1 v Small Heath, Football Alliance, 7 Nisan 1890.
Blackburn Rovers 9–1 v Small Heath, First Division, 5 Şubat 1895.
Sheffield Wednesday 9–1 v Birmingham, First Division, 13 Aralık 1930.
  • Record FA Cup defeat: Birmingham City 0–7 Liverpool, quarter final, 21 March 2006.[18]
  • Rekor League Cup mağlubuyeti: Manchester City 6–0 v Birmingham City, 3. tur, 10 Ekim2001.
  • Rekor Avrupa mağlubuyeti: RCD Espanyol 5–2 v Birmingham City, Inter-Cities Fairs Cup, 2.tur, 11 November 1961.

SeyirciDüzenle

 
St Andrew's
1,000, kişi Blackpool, Second Division, 27 Kasım 1909.
1,000, kişi Burnley, Second Division, 28 Şubat 1910.
  • En yüksek ortalama seyirci: 38,821, First Division, 1948–49.
  • En düşük ortalama seyirci: 6,289, Second Division, 1988–89.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Appearance Records". The Birmingham City FC Archive. Tony Jordan. 11 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b "Individual Records". The Birmingham City FC Archive. Tony Jordan. 11 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Top League Goalscorers". The Birmingham City FC Archive. Tony Jordan. 10 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Top Goalscorers". The Birmingham City FC Archive. Tony Jordan. 10 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Birmingham seal signing of giant striker Nikola Zigic". BBC Sport. 26 Mayıs 2010. Erişim tarihi: 11 Haziran 2010. 
  6. ^ "Dunn signs for Blues". BBC Sport. 7 Temmuz 2003. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 
  7. ^ "Johnson completes Birmingham move". BBC Sport. 25 Haziran 2009. Erişim tarihi: 25 Haziran 2009. 
  8. ^ "Birmingham complete McFadden move". BBC Sport. 18 Ocak 2008. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 
  9. ^ "Birmingham net Morrison". BBC Sport. 30 Temmuz 2002. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 
  10. ^ "Pennant completes Liverpool move". BBC Sport. 26 Temmuz 2006. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 
  11. ^ "West Ham capture Upson from Blues". BBC Sport. 31 Ocak 2007. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 
  12. ^ "Wigan seal £5.5m move for Heskey". BBC Sport. 7 Temmuz 2006. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 
  13. ^ "Bolton splash out £5m on Muamba". BBC Sport. 16 Haziran 2008. Erişim tarihi: 3 Eylül 2008. 
  14. ^ "Kapo wraps up transfer to Wigan". BBC Sport. 16 Temmuz 2008. Erişim tarihi: 3 Eylül 2008. 
  15. ^ a b "Managers". The Birmingham City FC Archive. Tony Jordan. 9 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Birmingham: Manager history". Soccerbase. Centurycomm. 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2011. 
  17. ^ "Record Results". The Birmingham City FC Archive. Tony Jordan. 11 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ Shaw, Phil (22 Mart 2006). "Birmingham City 0 Liverpool 7: Liverpool's magnificent seven gives knock-out blow to Bruce". The Independent. Erişim tarihi: 8 Şubat 2008. 

Ayrıca bakınızDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle