Birkan Sokullu

Birkan Sokullu (6 Ekim 1985, İstanbul), Türk oyuncu ve mankendir.

Birkan Sokullu
Doğum 6 Ekim 1985 (1985-10-06) (34 yaşında)
Eğitim Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü
Meslek Oyuncu, Manken
Etkin yıllar 2008-günümüz
Evlilik Aslı Enver (2012-2015)

HayatıDüzenle

Birkan Sokullu, 1985 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığını bitirdi. 10 yıllık profesyonel basketbol geçmişi var. Ayrıca 2003 yılında, Best Model of Turkey ’de 3.lük derecesi var. 13 Temmuz 2012' de evlendiği eşi oyuncu Aslı Enver ile 26 Ağustos 2015 tarihinde boşanmıştır.[1]

FilmografisiDüzenle

Sinema ve Televizyon'da Rol Aldığı Yapımlar
Yıl Adı Rol Notlar Yönetmen
2008 Küçük Kadınlar Ayaz Yardımcı Karakter Deniz Akçay Katıksız
2008 Elif Mustafa Yardımcı Karakter Rasim Doğan, Hülya Şahin, İlker Barış
2010 Melekler Korusun Levent Yardımcı Karakter Eylem Canpolat, Sema Ergenekon
2010 Küçük Sırlar Demir Başrol
2012 Uçurum Ulaş Başrol Cem Karcı
2013 Fatih Şehzade Mustafa Yardımcı Karakter Merve Girgin

Faruk Teber

2014 Kurt Seyit ve Şura Petro Yardımcı Karakter Hilal Saral
2016-2017 Hayat Şarkısı Kerim Cevher Başrol Cem Karcı
2017 Yüz Yüze Cihangir Başrol
2018 Yaşamayanlar Numel Başrol Alphan Eşeli
2019 Kronoloji Hakan Başrol Ali Aydın
2019 Bir Aile Hikayesi Berk Güneş Başrol Merve Girgin Aytekin
2019 Güzelliğin Portresi Özgür Başrol Umur Turagay
2020 Rise of Empires: Ottoman Giovanni Giustiniani Yardımcı Karakter Emre Şahin
2020 Ya İstiklal Ya Ölüm Topkapılı Cambaz Mehmet Bey Başrol Yasin Uslu

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2016 43.Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Hayat Şarkısı Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Hülya & Kerim) Adaylık

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "'Asli Enver ve Birkan Sokullu Bosaniyor". Habertürk. 12 Aralık 2015. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2015.