Ana menüyü aç

Beyoncé'den etkilenen sanatçılar listesi

Vikimedya liste maddesi
Beyoncé, I Am... World Tour'da performans sergiliyor.

Beyoncé Amerikalı bir şarkıcı, şarkı yazarı, dansçı ve oyuncudur. Houston, Teksas'ta doğup büyüyen Beyoncé, gösteri sanatları okullarına gitti ve çocukken şarkı ve dans yarışmalarına katıldı. 1990'ların sonunda tüm zamanların en çok satan kız gruplarından biri olan Destiny's Child'ın bir üyesi olarak ünlendi. 2003'ten sonra beş solo albüm yayımladı.

Beyoncé'den etkilenen sanatçılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kaufman, Gil. "Adele Says Beyoncé Helped Her Overcome Anxiety". MTV News. Viacom. 25 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2013. 
  2. ^ Mitchell, Linnéa (19 Aralık 2009). "Agnes Carlsson: 'I want my songs to inspire people to have fun and dance'". Scan Magazine. 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Alexandra Burke: I'm taking inspiration from Michael Jackson for my first headline tour". Daily Record. İskoçya: Trinity Mirror. Erişim tarihi: 22 Şubat 2013. 
  4. ^ "Exclusive Q&A with Alexis Jordan". J-14. Bauer Publishing. 21 Temmuz 2010. 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b Super Bowl 2013: Celebs pay tribute to Beyoncé's electrifying half time show on Twitter | Mail Online
  6. ^ "Azealia Banks: 'I'm Very Inspired by Beyoncé'". Rap-Up. Devin Lazerine. 13 Kasım 2012. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2012. 
  7. ^ "Bridgit Mendler On 'Good Luck Charlie,' Music, And The Craziest Thing A Fan Has Asked Her". Huffington Postn. 20 Haziran 2009. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2013. 
  8. ^ Who inspires Britney? Beyonce, Bruno — and her ex JT
  9. ^ "Bryn Christopher reveals Beyoncé influence". orange.co.uk. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2013. 
  10. ^ "With the Voice of an Angel, Charice is Set to Wow". Jakarta Globe. PT Jakarta Globe Media. 1 Mart 2012. 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Cheryl Cole Inspired By Beyoncé: She's Such A Beautiful Person". Capital FM. 14 Haziran 2012. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  12. ^ Demi Lovato Will Make Like Queen Bey On Neon Lights Tour: Watch - MTV
  13. ^ Vena, Jocelyn (14 Nisan 2013). "Emma Watson Studied Beyonce's Dance Moves For 'The Bling Ring'". MTV News. MTV Networks. 19 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2013. 
  14. ^ a b Halperin, Shirley (23 Mayıs 2011). "Musicians React to Beyonce's Billboard Music Millennium Award". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  15. ^ Halperin, Shirley. http://en.wikipedia.org/wiki/Fifth_Harmony.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  16. ^ Nudd, Tim (31 Ocak 2011). "Gwyneth Paltrow: Beyoncé's Talent Is 'Mind-Blowing'". People. Time Inc. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ Elliott, Natalie (8 Şubat 2012). "Grimes Dishes On Her Less Obvious Influences And Her DIY Tattoos". Prefix. 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "Iggy: Shocks are in store". The Belfast Telegraph. 3 Eylül 2013. Erişim tarihi: 7 Eylül 2013. 
  19. ^ Bustos, Kristina (6 Ekim 2013). "Iggy Azalea: 'I really admire Beyoncé'". Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2013. 
  20. ^ "Ηβη Αδάμου: Συνέντευξη στο music.net.cy". music.net.cy. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2013. Μου αρέσει πάρα πολύ η Beyoncé. Την θαυμάζω και θα ήθελα πολύ να κάνω κάποια συνεργασία μαζί της!  Bilinmeyen parametre |trans_title= görmezden gelindi (yardım)
  21. ^ "Συνέντευξη: Ήβη Αδάμου". tralala.gr. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |trans_title= görmezden gelindi (yardım)
  22. ^ Varga, George (20 Mart 2012). "A chat with local 'Idol' Jessica Sanchez". U-T San Diego. MLIM Holdings. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ Martis, Royston (7 Kasım 2011). "Jessie J: My school bully". Daily Star. Birleşik Krallık: Northern and Shell Media. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ Fine, Audrey. "Interview with JoJo". Seventeen. Hearst Corporation. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  25. ^ Moore, Jayne. "Acclaimed Teen Actress/Singer Keke Palmer Talks About Her Debut Album, So Uncool". Singer Universe Magazine. 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "Kelly Key lança trabalho novo e diz que prefere Beyoncé a Rihanna". MSN Brasil. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ Kid Cudi Says Beyoncé Gave Him Confidence In Releasing "Satellite Flight"
  28. ^ "Kimberley Walsh inspired by Beyoncé". Cosmopolitan (UK). Hearst Corporation. 11 Ağustos 2011. 23 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ Lady Gaga Recalls Beyonce’s Inspiration In MTV’s ‘Inside The Outside’ - MTV
  30. ^ Joszor, Njai (29 Kasım 2008). "Leona Lewis 'Inspired' By Beyoncé, Sets US Deluxe Album Release". Singersroom. MLE Group Company. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ Little Mix: "If we could be anyone else, we'd be Beyoncé!" - Celebrity News News - Reveal
  32. ^ "Miley Cyrus: 'I Want to Be Like Beyoncé'". Teenmusic.com. 23 Kasım 2009. 21 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2009. 
  33. ^ Caramanica, Jon (29 Nisan 2007). "Mess With This Texan, You'll Pay in a Song". The New York Times. The New York Times Company. Erişim tarihi: 29 Şubat 2012. 
  34. ^ Haviland, James (5 Kasım 2011). "Misha B's college friends rally to ensure survival in X Factor's double elimination this weekend". Mancunian Matters. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  35. ^ Corner, Lewis (24 Mayıs 2012). "Nicki Minaj: 'Beyoncé inspired me to do Pepsi campaign'". Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  36. ^ Moran, Jonathan (4 Eylül 2011). "Former Pussycat Dolls frontwoman Nicole Scherzinger talks about her racy new single and her love for boyfriend Lewis Hamilton". The Daily Telegraph. News Limited. Erişim tarihi: 6 Eylül 2011. 
  37. ^ "Paul McCartney inspired by Beyonce". RTÉ.ie. Raidió Teilifís Éireann. 4 Ekim 2013. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2013. 
  38. ^ Adejobi, Alice (7 Mayıs 2013). "Psy Fulfills Wish And Meets Beyonce, Gwyneth Paltrow & Chris Martin At 2013 Met Gala". Entertainmentwise. Giant Digital Ltd. 5 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2013. 
  39. ^ "Rachel Crow – The Top 12 – The X Factor USA". TV3 (New Zealand). MediaWorks New Zealand. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  40. ^ "Interview: Ricki-Lee Coulter". Cosmopolitan (Australia). Hearst Corporation. 16 Aralık 2011. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ "Rihanna advises Idols to work like they have a hit". CablePulse 24. CTV Globe Media. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  42. ^ Rowley, Alison (8 Temmuz 2012). "Rita Ora: 'Beyoncé told me to just be myself'". Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  43. ^ "Sandy diz que nunca será como GaGa ou Beyoncé: "Não vou dançar com microssaia top e um telefone na cabeça"". Sandy. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ "Is Sarah G the Filipino Beyoncé?". ABS-CBN News. ABS-CBN. 19 Haziran 2012. 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  45. ^ Barnett, Sophie (9 Mayıs 2010). "The Aussie Idol Proves He Can't Be Broken". MTV Australia. Viacom. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  46. ^ "Wanessa visita camarim de Beyoncé no Rio e fica encantada com a simpatia da cantora". Wanessa. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ Frehsée, Nicole (5 Aralık 2011). "White Rabbits Start Road-Testing Beyoncé-Inspired Album". Spin. Spin Media LLC. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  48. ^ "Zendaya Channels Her Inner Beyonce on DWTS". NBC. 20 Haziran 2009. 19 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2013.