Ana menüyü aç

Beyoncé'den etkilenen sanatçılar listesi

Vikimedya liste maddesi
Beyoncé, I Am... World Tour'da performans sergiliyor.

Beyoncé Amerikalı bir şarkıcı, şarkı yazarı, dansçı ve oyuncudur. Houston, Teksas'ta doğup büyüyen Beyoncé, gösteri sanatları okullarına gitti ve çocukken şarkı ve dans yarışmalarına katıldı. 1990'ların sonunda tüm zamanların en çok satan kız gruplarından biri olan Destiny's Child'ın bir üyesi olarak ünlendi. 2003'ten sonra beş solo albüm yayımladı.

Beyoncé'den etkilenen sanatçılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kaufman, Gil. "Adele Says Beyoncé Helped Her Overcome Anxiety". MTV News. Viacom. 25 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: February 22, 2013. 
  2. ^ Mitchell, Linnéa (December 19, 2009). "Agnes Carlsson: 'I want my songs to inspire people to have fun and dance'". Scan Magazine. February 25, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Alexandra Burke: I'm taking inspiration from Michael Jackson for my first headline tour". Daily Record. İskoçya: Trinity Mirror. Erişim tarihi: February 22, 2013. 
  4. ^ "Exclusive Q&A with Alexis Jordan". J-14. Bauer Publishing. July 21, 2010. February 25, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b Super Bowl 2013: Celebs pay tribute to Beyoncé's electrifying half time show on Twitter | Mail Online
  6. ^ "Azealia Banks: 'I'm Very Inspired by Beyoncé'". Rap-Up. Devin Lazerine. November 13, 2012. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: November 14, 2012. 
  7. ^ "Bridgit Mendler On 'Good Luck Charlie,' Music, And The Craziest Thing A Fan Has Asked Her". Huffington Postn. June 20, 2009. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 31, 2013. 
  8. ^ Who inspires Britney? Beyonce, Bruno — and her ex JT
  9. ^ "Bryn Christopher reveals Beyoncé influence". orange.co.uk. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 May 2013. 
  10. ^ "With the Voice of an Angel, Charice is Set to Wow". Jakarta Globe. PT Jakarta Globe Media. March 1, 2012. February 25, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Cheryl Cole Inspired By Beyoncé: She's Such A Beautiful Person". Capital FM. June 14, 2012. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 8, 2012. 
  12. ^ Demi Lovato Will Make Like Queen Bey On Neon Lights Tour: Watch - MTV
  13. ^ Vena, Jocelyn (April 14, 2013). "Emma Watson Studied Beyonce's Dance Moves For 'The Bling Ring'". MTV News. MTV Networks. 19 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 15, 2013. 
  14. ^ a b Halperin, Shirley (May 23, 2011). "Musicians React to Beyonce's Billboard Music Millennium Award". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: July 8, 2012. 
  15. ^ Halperin, Shirley. http://en.wikipedia.org/wiki/Fifth_Harmony.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  16. ^ Nudd, Tim (January 31, 2011). "Gwyneth Paltrow: Beyoncé's Talent Is 'Mind-Blowing'". People. Time Inc. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ Elliott, Natalie (February 8, 2012). "Grimes Dishes On Her Less Obvious Influences And Her DIY Tattoos". Prefix. February 25, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "Iggy: Shocks are in store". The Belfast Telegraph. September 3, 2013. Erişim tarihi: September 7, 2013. 
  19. ^ Bustos, Kristina (October 6, 2013). "Iggy Azalea: 'I really admire Beyoncé'". Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 6, 2013. 
  20. ^ "Ηβη Αδάμου: Συνέντευξη στο music.net.cy". music.net.cy. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 March 2013. Μου αρέσει πάρα πολύ η Beyoncé. Την θαυμάζω και θα ήθελα πολύ να κάνω κάποια συνεργασία μαζί της!  Bilinmeyen parametre |trans_title= görmezden gelindi (yardım)
  21. ^ "Συνέντευξη: Ήβη Αδάμου". tralala.gr. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |trans_title= görmezden gelindi (yardım)
  22. ^ Varga, George (March 20, 2012). "A chat with local 'Idol' Jessica Sanchez". U-T San Diego. MLIM Holdings. November 3, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ Martis, Royston (November 7, 2011). "Jessie J: My school bully". Daily Star. Birleşik Krallık: Northern and Shell Media. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ Fine, Audrey. "Interview with JoJo". Seventeen. Hearst Corporation. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  25. ^ Moore, Jayne. "Acclaimed Teen Actress/Singer Keke Palmer Talks About Her Debut Album, So Uncool". Singer Universe Magazine. February 25, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "Kelly Key lança trabalho novo e diz que prefere Beyoncé a Rihanna". MSN Brasil. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ Kid Cudi Says Beyoncé Gave Him Confidence In Releasing "Satellite Flight"
  28. ^ "Kimberley Walsh inspired by Beyoncé". Cosmopolitan (UK). Hearst Corporation. August 11, 2011. February 23, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ Lady Gaga Recalls Beyonce’s Inspiration In MTV’s ‘Inside The Outside’ - MTV
  30. ^ Joszor, Njai (November 29, 2008). "Leona Lewis 'Inspired' By Beyoncé, Sets US Deluxe Album Release". Singersroom. MLE Group Company. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ Little Mix: "If we could be anyone else, we'd be Beyoncé!" - Celebrity News News - Reveal
  32. ^ "Miley Cyrus: 'I Want to Be Like Beyoncé'". Teenmusic.com. November 23, 2009. 21 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: November 23, 2009. 
  33. ^ Caramanica, Jon (April 29, 2007). "Mess With This Texan, You'll Pay in a Song". The New York Times. The New York Times Company. Erişim tarihi: February 29, 2012. 
  34. ^ Haviland, James (November 5, 2011). "Misha B's college friends rally to ensure survival in X Factor's double elimination this weekend". Mancunian Matters. November 3, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  35. ^ Corner, Lewis (May 24, 2012). "Nicki Minaj: 'Beyoncé inspired me to do Pepsi campaign'". Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: November 3, 2012. 
  36. ^ Moran, Jonathan (September 4, 2011). "Former Pussycat Dolls frontwoman Nicole Scherzinger talks about her racy new single and her love for boyfriend Lewis Hamilton". The Daily Telegraph. News Limited. Erişim tarihi: September 6, 2011. 
  37. ^ "Paul McCartney inspired by Beyonce". RTÉ.ie. Raidió Teilifís Éireann. October 4, 2013. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 6, 2013. 
  38. ^ Adejobi, Alice (May 7, 2013). "Psy Fulfills Wish And Meets Beyonce, Gwyneth Paltrow & Chris Martin At 2013 Met Gala". Entertainmentwise. Giant Digital Ltd. 5 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 16, 2013. 
  39. ^ "Rachel Crow – The Top 12 – The X Factor USA". TV3 (New Zealand). MediaWorks New Zealand. November 3, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  40. ^ "Interview: Ricki-Lee Coulter". Cosmopolitan (Australia). Hearst Corporation. December 16, 2011. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ "Rihanna advises Idols to work like they have a hit". CablePulse 24. CTV Globe Media. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  42. ^ Rowley, Alison (July 8, 2012). "Rita Ora: 'Beyoncé told me to just be myself'". Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 8, 2012. 
  43. ^ "Sandy diz que nunca será como GaGa ou Beyoncé: "Não vou dançar com microssaia top e um telefone na cabeça"". Sandy. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ "Is Sarah G the Filipino Beyoncé?". ABS-CBN News. ABS-CBN. June 19, 2012. February 25, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  45. ^ Barnett, Sophie (May 9, 2010). "The Aussie Idol Proves He Can't Be Broken". MTV Australia. Viacom. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: January 23, 2012. 
  46. ^ "Wanessa visita camarim de Beyoncé no Rio e fica encantada com a simpatia da cantora". Wanessa. 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ Frehsée, Nicole (December 5, 2011). "White Rabbits Start Road-Testing Beyoncé-Inspired Album". Spin. Spin Media LLC. October 20, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  48. ^ "Zendaya Channels Her Inner Beyonce on DWTS". NBC. June 20, 2009. 19 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 31, 2013.