Berk Atan

Türk manken ve aktör

Berk Atan (26 Eylül 1991, İzmir), Türk manken, model ve oyuncudur.

Berk Atan
Doğum 26 Eylül 1991 (1991-09-26) (30 yaşında)
İzmir, Türkiye
Meslek Oyuncu, Manken
Etkin yıllar 2012 -
Resmî site berkatan.com.tr

Hayatı ve KariyeriDüzenle

2012 Best Model of Turkey birincisi. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi[1] Oyunculuk Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir.[2]

2012 Best Model of Turkey birincisidir. Oyunculuğa 2013 yılında Her Şey Yolunda dizisindeki Selçuk Demircioğlu karakteri ile başlamıştır. Dizi 23 bölüm sürmüştür.[3] Daha sonra Altındağlı dizisinde Pamir karakterini canlandırmıştır. Sonrasında Güneşin Kızları dizisinde Savaş Mertoğlu karakterini canlandırmıştır. Dizi çok büyük etki yaratmıştır ve 39 bölüm sürmüştür.

2017 yılında Dayan Yüreğim dizisinde Atıf Sinan Şanal karakterini canlandırmıştır. Dizi 13 bölüm sürmüştür.

2017 yılında başlayan Cennet'in Gözyaşları dizisinde Selim karakterini canlandırmıştır. Dizi 36 bölüm sürmüştür.

2021 yılında başlayan Gönül Dağı dizisinde Taner karakterini canlandırmaktadır. Dizi çok büyük etki yaratmıştır. Reytinglerde de oldukça başarılıdır. Dizinin ilk sezonu 30 bölüm yayınlanıp, sezon finali vermiştir.[4]

Berk Atan'ın 5 Milyon Instagram takipçisi vardır.[5]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar Bölüm Sayısı
2013 Her Şey Yolunda Selçuk Başrol / Show TV 23 Bölüm
2013 Altındağlı Pamir Başrol / Show TV 2 Bölüm
2015-2016 Güneşin Kızları Savaş Mertoğlu Başrol / Kanal D 39 Bölüm
2017 Dayan Yüreğim Atıf Sinan Şanal Başrol / FOX 13 Bölüm
2017-2018 Cennet'in Gözyaşları Selim Başrol / ATV 36 Bölüm
2020- Gönül Dağı Taner Başrol / TRT 1 30 Bölüm (Sezon Finali)

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Ödülleri ve Adaylıkları
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film Sonuç
2011 Best Model of Turkey Gelecek Vaat Eden Kazandı
2012 Best Model of Turkey Birincilik Kazandı
Best Model the World Birincilik Kazandı
2015 KTÜ Medya Ödülleri Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu Güneşin Kızları Kazandı
2016 Türk Tıp Öğrencileri Birliği - Yılın Enleri En İyi Erkek Oyuncu Güneşin Kızları Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Güzel Sanatlar Fakültesi". beykent.edu.tr. 28 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2015. 
  2. ^ "Bu yakışıklıya dikkat! – Kanal D". kanald.com.tr. 27 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2015. 
  3. ^ "Herşey Yolunda Merkez Dizisi – Show Tv". TelevizyonDizisi.com. 14 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2013. 
  4. ^ "Berk Atan rol aldığı dizi hakkında konuştu". CNN Türk. 28 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2021. 
  5. ^ Mynet. "Gönül Dağı'nın Taner'i Berk Atan takipçi sayısını öyle bir yöntemle kutladı ki herkesi şaşırttı". Mynet Magazin. 25 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle