Bella Hadid

Amerikalı model

Isabella Khair Hadid (9 Ekim 1996) Filistin asıllı Amerikan modeldir. 2016 yılında sektör uzmanları tarafından Model.com'un Yılın Modeli Ödülleri'nde "Yılın Modeli" seçilmiştir.

Bella Hadid
Bella Hadid Cannes 2018 2.jpg
Doğum Isabella Khair Hadid
9 Ekim 1996 (1996-10-09) (24 yaşında)
Washington, DC, ABD
Meslek Manken
Etkin yıllar 2012–günümüz
Boy 178 santimetre
Ebeveyn(ler) Mohamed Hadid (baba)
Yolanda Hadid (anne)
Akraba(lar) Gigi Hadid (ablası)
Anwar Hadid (erkek kardeşi)
2017'de Met Gala'da Hadid

Kişisel hayatıDüzenle

Hadid 9 Ekim 1996'da Washington, DC'de doğdu. Gayrimenkul emlak geliştiricisi Mohamed Hadid ile Hollandalı televizyon kişiliği ve model Yolanda Hadid'in kızıdır. Gigi Hadid isminde bir ablası ve Anwar Hadid isminde bir erkek kardeşi vardır. Hadid'in ayrıca babasının önceki evliliğinden Marielle ve Alana isimli iki ablası bulunmaktadır. Hadid 2014 sonbaharında New York'a taşındı ve IMG Models'e imza atarak Parsons School of Design'da fotoğrafçılık okumaya başladı.

YasalDüzenle

22 Temmuz 2014'te Hadid tutuklandı ve Alkollü araç kullanmak ile suçlandı.[1] Ehliyeti bir yıl süreyle askıya alındı. Hadid'e ayrıca 25 saat toplum hizmeti vermesi ve 20 saat Adsız Alkolikler toplantısına katılma emri verildi.[2]

İlişkileriDüzenle

Hadid, 2015'in başında Kanadalı şarkıcı The Weeknd ile ilişkiye başladı; çift ​​ilk olarak Nisan ayında Coachella'da görüldü. Hadid, Aralık 2015'te "In the Night" adlı müzik videosunda rol aldı. Şubat ayında 2016 Grammys'de kırmızı halı görünümlerini bir çift olarak yaptılar.[3] Kasım 2016'da çiftin, programları çok çeliştiği için ayrıldığı bildirildi.[4] Ancak, 2018'de tekrar bir araya geldiler[5] ve 2019'da bir kez daha ayrıldılar. İkili ayrıldıktan dokuz ay sonra tekrar ilişkilerine devam etmiştir.[6]

Dinî ve siyasi görüşleriDüzenle

Hadid "Müslüman olmaktan gurur duyduğunu" söyledi.[7] 8 Aralık 2017'de Hadid, Trump'ın İsrail ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı kız kardeşi Gigi ile Londra protestolarına katıldı.[8]

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Ad Rolü
2011-15 The Real Housewives of Beverly Hills Kendisi
2015 Keeping Up With the Kardashians
2018 Making a Model with Yolanda Hadid
Kısa filmler
Yıl Ad Rolü
2015 Bella Hadid's Guide to LA Kendisi
2016 Private
2017 Going Home with Bella Hadid
Müzik videoları
Yıl Sanatçı Şarkı
2014 Jesse Jo Stark Down Your Drain
Baby Love
2015 The Weekend In the Night
Might Not

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yolanda Foster's 17-Year-Old Daughter Bella Hadid Arrested for DUI". 15 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2014. 
  2. ^ "Yolanda Foster Opens Up About Daughter Bella Hadid's "Shocking and Disappointing" DUI Arrest". 15 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2014. 
  3. ^ "The Weeknd and Bella Hadid Made Their Red Carpet Debut at the Grammys". 8 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2016. 
  4. ^ "Bella Hadid and The Weeknd Break Up". 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  5. ^ "The Weeknd Celebrates Bella Hadid's Birthday by Sharing Never-Before-Seen PDA Photos". 9 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2018. 
  6. ^ "Bella Hadid and The Weeknd Are 'in Touch' Again 9 Months After Split". 3 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2020. 
  7. ^ "'I am proud to be a Muslim,' supermodel Bella Hadid tells magazine". 8 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2017. 
  8. ^ "Bella Hadid Explains Why She and Gigi Protested Trump's Muslim Ban". 7 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2017.