Beşiktaş (futbol takımı) teknik direktörleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Beşiktaş teknik direktörleri listesi, Beşiktaş kulübünün erkek futbol takımını çalıştırmış teknik direktörleri içerir.

Beşiktaş teknik direktörü
Görevdeki
Serdar Topraktepe (g)
Doğum tarihi:
25 Ağustos 1976 (47 yaşında)
14 Nisan 2024 (39 gün) tarihinden beri
UnvanTeknik direktör
AtayanBeşiktaş JK Yönetim Kurulu
Görev süresiAday olma sınırlaması yok
Oluşum3 Mart 1903
Açılışı yapanŞeref Bey
Sıralama59. Beşiktaş Teknik Direktörü
WebsitesiBeşiktaş Teknik Direktörleri

Beşiktaş'ın futbol şubesinin kurucusu ve ilk teknik direktörü olan Şeref Bey aynı zamanda Beşiktaş futbol takımının ilk kaptanıdır. Ayrıca Şeref Bey 1911-1925 yılları arası üstlendiği 14 yılık teknik direktör görevi ile, kulüp tarihindeki en uzun süre teknik direktörlük yapmış kişidir.[1]

1925-1935 yılları arası teknik direktörlük görevini üstlenen Imre Zinger kulüp tarihinde teknik direktörlük yapmış ilk yabancı spor adamıdır.

En başarılı Teknik Direktör ise 1987-1994 yılları arası, tam 7 yıllık teknik direktörlük yapan Gordon Milne'dir. Milne 7 yılda 3 Lig Şampiyonluğı (1989-90, 1990-91, 1991-92), 2 kez Türkiye Kupası (1989, 1990), 2 kez Türkiye Süper Kupası (1989, 1992) ve 1 kez de Başbakanlık Kupası (1988) olmak üzere 8 kupa kazanmıştır.

Maç başına kazanma yüzdesinde ise %70,15 ile Şenol Güneş'e aitti. 2015-2019 Yılları arasında 67 maçta 47 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile Beşiktaş tarihinde en başarılı kazanma yüzdesine sahip olmuştur.

Liste değiştir

Sıraya göre Beşiktaş Teknik Direktörleri değiştir

Sıra Adı Görev aldığı yıllar
1.   Şeref Bey 1911-1925
2.   Imre Zinger 1925-1935
3.   Refik Osman Top 1935-1944 / 1946-1947
4.   Charles Howard 1944-1946
5.   Giuseppe Meazza 1947-1948
6.   Hakkı Yeten 1948-1949 / 1950-1951
7.   Eric Keen 1949-1950
8.   Alfred Cable 1951-1952
9.   Sadri Usuoğlu 1952-1953
10.   Sandro Puppo 1953-1954 / 1960-1961
11.   Cihat Arman 1954-1956
12.   József Mészáros 1956-1957
13.   Eşref Bilgiç 1957-1957
14.   Leandro Remondini 1957-1958
15.   Hüseyin Saygun 1959-1959
16.   Andrea Kutik 1959-1960 / 1961-1962
17.   Şeref Görkey 1961-1961
18.   Ljubiša Spajić 1962-1963 / 1964-1967
19.   Ernst Melchior 1963-1964
20.   Jane Janevski 1967-1968
21.   Krum Milev 1968-1969
22.   Milovan Ćirić 1969-1970
23.   Dumitru Teoderescu 1970-1971
24.   Gündüz Kılıç 1971-1972
25.   Abdulah Gegić 1972-1973
26.   Metin Türel 1973-1974 / 1980
27.   Horst Buhtz 1974-1975
28.   Gündüz Tekin Onay 1975-1977
29.   İsmet Arıkan 1977
30.   Miloš Milutinović 1977-1978 / 1986-1987
31.   Doğan Andaç 1978-1979
32.   Serpil Hamdi Tüzün 1979-1980
33.   Đorđe Milić 1980-1983
34.   Ziya Taner 1983-1984
35.   Branko Stanković 1984-1986
36.   Gordon Milne 1987-1994
37.   Christoph Daum 1994-1996 / 2001-2002
38.   Rasim Kara 1996-1997
39.   John Toshack 1997-1999
40.   Karl-Heinz Feldkamp 1999
41.   Hans-Peter Briegel 1999-2000
42.   Nevio Scala 2000-2001
43.   Mircea Lucescu 2002-2004
44.   Vicente del Bosque 2004-2005
45.   Rıza Çalımbay 2005 / 2023
46.   Jean Tigana 2005-2007
47.   Ertuğrul Sağlam 2007-2008
48.   Mustafa Denizli 2008-2010
49.   Bernd Schuster 2010-2011
50.   Tayfur Havutçu 2007g / 2011/ 2012
51.   Carlos Carvalhal 2011-2012
52.   Samet Aybaba 2012-2013
53.   Slaven Bilić 2013-2015
54.   Şenol Güneş 2015-2019 / 2022-2023
55.   Abdullah Avcı 2019-2020
56.   Sergen Yalçın 2020-2021
57.   Önder Karaveli 2021-2022
58.   Valérien Ismaël 2022
59.   Fernando Santos 2024-(Devam)
  • g = geçici

Sıraya göre Beşiktaş geçici Teknik Direktörleri değiştir

Sıra Geçici Teknik direktörler Görev aldığı yıllar
  Recep Adanır g 1968 / 1970 / 1977
  Necmi Mutlu g 1972
  Kaya Köstepen g 1974
  Enver Katip g 1980
  Roland Koch g
1996
  Fuat Yaman g 1999
  Mehmet Ekşi g 2005-2005
  Şenol Fidan g 2020
  Burak Yılmaz g 2023
  Serdar Topraktepe g 2023-2024

Teknik Direktör Performansları değiştir

Beşiktaş JK Resmi Sitesi teknik direktörleri listesi

Fotoğraf Ad Geliş Gidiş İstatistik Başarılar
M G B M AG YG Av MBG L T S B
1.     Şeref Bey
d.1894 - ö.13 Haziran 1933 (39 yaşında)
1911 1925 ? ? ? ? ? ? ? ?
2.     Imre Zinger 1925 1935 ? ? ? ? ? ? ? ? 1.
3.     Refik Osman Top
d.1 Ocak 1897(1897-01-01) - ö.26 Nisan 1957 (60 yaşında)
1935 1944 ? ? ? ? ? ? ? ? 2.
3.
1.
4.     Charles Howard 1944 1946 ? ? ? ? ? ? ? ?
(3.)     Refik Osman Top
d.1 Ocak 1897(1897-01-01) - ö.26 Nisan 1957 (60 yaşında)
1946 1947 ? ? ? ? ? ? ? ? 4. 2.
5.     Guiseppe Meazza
d.23 Ağustos 1910(1910-08-23) - ö.21 Ağustos 1979 (68 yaşında)
1947 1948 ? ? ? ? ? ? ? ?
6.     Hakkı Yeten
d.3 Aralık 1910(1910-12-03) - ö.16 Nisan 1989 (78 yaşında)
1948 1949 ? ? ? ? ? ? ? ?
7.     Eric Keen
d.4 Ekim 1910(1910-10-04) - ö.1 Temmuz 1984 (73 yaşında)
1949 1950 ? ? ? ? ? ? ? ?
(6.)     Hakkı Yeten
d.3 Aralık 1910(1910-12-03) - ö.16 Nisan 1989 (78 yaşında)
1950 1951 ? ? ? ? ? ? ? ? 5.
8.     Alfred Cable
1951 1952 ? ? ? ? ? ? ? ?
9.     Sadri Usuoğlu
d.23 Ocak 1908(1908-01-23) - ö.15 Mart 1987 (79 yaşında)
1952 1953 ? ? ? ? ? ? ? ?
10.     Sandro Puppo
d.28 Ocak 1918(1918-01-28) - ö.16 Ekim 1989 (71 yaşında)
1953 1954 ? ? ? ? ? ? ? ?
11.     Cihat Arman
d.16 Temmuz 1915(1915-07-16) - ö.14 Mayıs 1994 (78 yaşında)
1954 1956 ? ? ? ? ? ? ? ?
12.     József Mészáros
d.16 Ocak 1923(1923-01-16) - ö.21 Nisan 1997 (74 yaşında)
1956 1957 ? ? ? ? ? ? ? ? 6.
13.     Eşref Bilgiç
d.14 Kasım 1908(1908-11-14) - ö.9 Aralık 1992 (84 yaşında)
1957 1957 ? ? ? ? ? ? ? ? 7.
14.     Leandro Remondini
d.17 Kasım 1917(1917-11-17) ö.9 Ocak 1979 (61 yaşında)
1957 1958 ? ? ? ? ? ? ? ?
15.     Hüseyin Saygun
d.1920 - ö.31 Mart 1993 (73 yaşında)
1959 1959 &0000000000000014.00000014 &0000000000000008.0000008 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 &0000000000000022.00000022 &0000000000000016.00000016 +6 &0000000000000057.14000057,14
16.     Andrea Kutik
d.23 Mayıs 1896(1896-05-23) - ö.2 Ocak 1970 (73 yaşında)
1959 1960 &0000000000000038.00000038 &0000000000000029.00000029 &0000000000000007.0000007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000068.00000068 &0000000000000015.00000015 +53 &0000000000000076.32000076,32 8.
(10.)     Sandro Puppo
d.28 Ocak 1918(1918-01-28) - ö.16 Ekim 1989 (71 yaşında)
1960 1961 &0000000000000038.00000038 &0000000000000022.00000022 &0000000000000011.00000011 &0000000000000005.0000005 &0000000000000060.00000060 &0000000000000026.00000026 +34 &0000000000000057.89000057,89
17.     Şeref Görkey
d.3 Aralık 1914(1914-12-03) - ö.10 Kasım 2004 (89 yaşında)
1961 1961 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 +0 !
(16.)     Andrea Kutik
d.23 Mayıs 1896(1896-05-23) - ö.2 Ocak 1970 (73 yaşında)
1961 1962 &0000000000000025.00000025 &0000000000000011.00000011 &0000000000000010.00000010 &0000000000000004.0000004 &0000000000000031.00000031 &0000000000000014.00000014 +17 &0000000000000044.00000044,00
18.     Ljubiša Spajić
d.7 Mart 1926(1926-03-07) - ö.28 Mart 2004 (78 yaşında)
1962 1963 &0000000000000055.00000055 &0000000000000034.00000034 &0000000000000016.00000016 &0000000000000005.0000005 &0000000000000109.000000109 &0000000000000037.00000037 +72 &0000000000000061.82000061,82
19.     Ernst Melchior
d.26 Haziran 1920(1920-06-26) - ö.5 Ağustos 1978 (58 yaşında)
1963 1964 &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000057.00000057 &0000000000000019.00000019 +38 &0000000000000064.71000064,71
(18.)     Ljubiša Spajić
d.7 Mart 1926(1926-03-07) - ö.28 Mart 2004 (78 yaşında)
1964 1967 &0000000000000092.00000092 &0000000000000052.00000052 &0000000000000030.00000030 &0000000000000010.00000010 &0000000000000142.000000142 &0000000000000048.00000048 +94 &0000000000000056.52000056,52 9.
10.
1.
20.     Jane Janevski
d.1 Ocak 1920 (104 yaşında)
1967 1968 &0000000000000029.00000029 &0000000000000014.00000014 &0000000000000010.00000010 &0000000000000005.0000005 &0000000000000037.00000037 &0000000000000020.00000020 +17 &0000000000000048.28000048,28
    Recep Adanır g
d.3 Mayıs 1929(1929-05-03) - ö.20 Mayıs 2017 (88 yaşında)
1968 1968 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000005.0000005 &0000000000000004.0000004 +1 &0000000000000033.33000033,33
21.     Krum Milev
d.11 Temmuz 1915(1915-07-11) - ö.19 Nisan 2000 (84 yaşında)
1968 1969 &0000000000000022.00000022 &0000000000000006.0000006 &0000000000000009.0000009 &0000000000000007.0000007 &0000000000000018.00000018 &0000000000000017.00000017 +1 &0000000000000027.27000027,27
22.     Milovan Ćirić
d.12 Şubat 1918(1918-02-12) - ö.14 Ekim 1986 (68 yaşında)
1969 1970 &0000000000000030.00000030 &0000000000000014.00000014 &0000000000000010.00000010 &0000000000000006.0000006 &0000000000000030.00000030 &0000000000000020.00000020 +10 &0000000000000046.67000046,67
    Recep Adanır g
d.3 Mayıs 1929(1929-05-03) - ö.20 Mayıs 2017 (88 yaşında)
1970 1970 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000008.0000008 &0000000000000009.0000009 −1 &0000000000000050.00000050,00
23.     Dumitru Teoderescu
d.2 Eylül 1939(1939-09-02) - ö.26 Mayıs 2016 (76 yaşında)
1970 1971 &0000000000000030.00000030 &0000000000000010.00000010 &0000000000000013.00000013 &0000000000000007.0000007 &0000000000000031.00000031 &0000000000000020.00000020 +11 &0000000000000033.33000033,33
24.     Gündüz Kılıç
d.1 Ocak 1918(1918-01-01) ö.17 Mayıs 1980 (62 yaşında)
1971 1972 &0000000000000029.00000029 &0000000000000012.00000012 &0000000000000010.00000010 &0000000000000008.0000008 &0000000000000028.00000028 &0000000000000020.00000020 +8 &0000000000000041.38000041,38
    Necmi Mutlu g
d.15 Şubat 1937 (87 yaşında)
1972 1972 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000003.0000003 −3 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
25.     Abdulah Gegić
d.19 Mart 1924(1924-03-19) - ö.21 Haziran 2008 (84 yaşında)
1972 1973 &0000000000000030.00000030 &0000000000000009.0000009 &0000000000000013.00000013 &0000000000000008.0000008 &0000000000000014.00000014 &0000000000000018.00000018 −4 &0000000000000030.00000030,00
26.     Metin Türel
d.13 Eylül 1937(1937-09-13) - ö.17 Kasım 2018 (81 yaşında)
1973 1974 &0000000000000039.00000039 &0000000000000017.00000017 &0000000000000018.00000018 &0000000000000004.0000004 &0000000000000043.00000043 &0000000000000024.00000024 +19 &0000000000000043.59000043,59 2. 3.
    Kaya Köstepen g
d.12 Aralık 1934(1934-12-12) - ö.29 Haziran 2011 (76 yaşında)
1974 1974 &0000000000000004.0000004 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 &0000000000000004.0000004 −1 &0000000000000050.00000050,00
27.     Horst Buhtz
d.21 Eylül 1923(1923-09-21) - ö.22 Mart 2015 (91 yaşında)
1974 1975 &0000000000000022.00000022 &0000000000000005.0000005 &0000000000000009.0000009 &0000000000000008.0000008 &0000000000000021.00000021 &0000000000000024.00000024 −3 &0000000000000022.73000022,73 1.
28.     Gündüz Tekin Onay
d.31 Mayıs 1942(1942-05-31) - ö.4 Ocak 2008 (65 yaşında)
1975 1977 &0000000000000043.00000043 &0000000000000012.00000012 &0000000000000021.00000021 &0000000000000010.00000010 &0000000000000045.00000045 &0000000000000041.00000041 +4 &0000000000000027.91000027,91
29.     İsmet Arıkan
d.1 Ocak 1934(1934-01-01) - ö.31 Mart 2008 (74 yaşında)
1977 1977 &0000000000000012.00000012 &0000000000000006.0000006 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000011.00000011 &0000000000000011.00000011 +0 &0000000000000050.00000050,00 4.
    Recep Adanır g
d.3 Mayıs 1929(1929-05-03) - ö.20 Mayıs 2017 (88 yaşında)
1977 1977 &0000000000000003.0000003 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000005.0000005 −5 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
30.     Miloš Milutinović
d.5 Şubat 1933(1933-02-05) - ö.28 Ocak 2003 (69 yaşında)
1977 1978 &0000000000000027.00000027 &0000000000000013.00000013 &0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007 &0000000000000033.00000033 &0000000000000024.00000024 +9 &0000000000000048.15000048,15
31.     Doğan Andaç
d.1923 - ö.6 Şubat 2013 (90 yaşında)
1978 1979 &0000000000000030.00000030 &0000000000000010.00000010 &0000000000000009.0000009 &0000000000000011.00000011 &0000000000000033.00000033 &0000000000000032.00000032 +1 &0000000000000033.33000033,33
32.     Serpil Hamdi Tüzün
d.20 Temmuz 1939 (84 yaşında)
1979 1980 &0000000000000030.00000030 &0000000000000008.0000008 &0000000000000013.00000013 &0000000000000009.0000009 &0000000000000025.00000025 &0000000000000027.00000027 −2 &0000000000000026.67000026,67
(26.)     Metin Türel
d.13 Eylül 1937(1937-09-13) - ö.17 Kasım 2018 (81 yaşında)
1980 1980 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 −2 &0000000000000025.00000025,00
    Enver Katip g
d.25 Temmuz 1944 (79 yaşında)
1980 1980 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 −1 &0000000000000033.33000033,33
33.     Đorđe Milić
d.27 Ekim 1943 (80 yaşında)
1980 1983 &0000000000000117.000000117 &0000000000000053.00000053 &0000000000000037.00000037 &0000000000000027.00000027 &0000000000000141.000000141 &0000000000000078.00000078 +63 &0000000000000045.30000045,30 11.
34     Ziya Taner
d.1924 - ö.17 Temmuz 2001 (77 yaşında)
1983 1984 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000006.0000006 &0000000000000003.0000003 +3 &0000000000000066.67000066,67
35.     Branko Stanković
d.31 Ekim 1921(1921-10-31) - ö.20 Şubat 2002 (80 yaşında)
1984 1986 &0000000000000070.00000070 &0000000000000041.00000041 &0000000000000024.00000024 &0000000000000005.0000005 &0000000000000114.000000114 &0000000000000040.00000040 +74 &0000000000000058.57000058,57 12. 3.
(30.)     Miloš Milutinović
d.5 Şubat 1933(1933-02-05) - ö.28 Ocak 2003 (69 yaşında)
1986 1987 &0000000000000036.00000036 &0000000000000023.00000023 &0000000000000007.0000007 &0000000000000006.0000006 &0000000000000067.00000067 &0000000000000026.00000026 +41 &0000000000000063.89000063,89
36.     Gordon Milne
d.29 Mart 1937 (87 yaşında)
1987 1994 &0000000000000213.000000213 &0000000000000129.000000129 &0000000000000055.00000055 &0000000000000019.00000019 &0000000000000444.000000444 &0000000000000152.000000152 +292 &0000000000000060.56000060,56 13.
14.
15.
2.
3.
4.
5.
5.
37.     Christoph Daum
d.24 Ekim 1953 (70 yaşında)
1994 1996 &0000000000000081.00000081 &0000000000000055.00000055 &0000000000000012.00000012 &0000000000000014.00000014 &0000000000000182.000000182 &0000000000000082.00000082 +100 &0000000000000067.90000067,90 16, 4. 6.
    Roland Koch g
d.28 Ekim 1952 (71 yaşında)
1996 1996 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 −4 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
38.     Rasim Kara
d.10 Haziran 1950 (73 yaşında)
1996 1997 &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000088.00000088 &0000000000000026.00000026 +62 &0000000000000064.71000064,71 6.
39.     John Toshack
d.22 Mart 1949 (75 yaşında)
1997 1999 &0000000000000055.00000055 &0000000000000026.00000026 &0000000000000015.00000015 &0000000000000014.00000014 &0000000000000092.00000092 &0000000000000057.00000057 +35 &0000000000000047.27000047,27 5. 7.
    Fuat Yaman g
d.5 Aralık 1958 (65 yaşında)
1999 1999 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000004.0000004 &0000000000000004.0000004 +0 &0000000000000066.67000066,67
40.     Karl-Heinz Feldkamp
d.2 Haziran 1934 (89 yaşında)
1999 1999 &0000000000000010.00000010 &0000000000000008.0000008 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000018.00000018 &0000000000000006.0000006 +12 &0000000000000080.00000080,00
41.     Hans-Peter Briegel
d.11 Ekim 1955 (68 yaşında)
16 Eylül 1999 30 Haziran 2000 &0000000000000034.00000034 &0000000000000023.00000023 &0000000000000006.0000006 &0000000000000005.0000005 &0000000000000074.00000074 &0000000000000027.00000027 +47 &0000000000000067.65000067,65
42.     Nevio Scala
d.22 Kasım 1947 (76 yaşında)
1 Temmuz 2000 5 Mart 2001 &0000000000000023.00000023 &0000000000000014.00000014 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000051.00000051 &0000000000000027.00000027 +24 &0000000000000060.87000060,87 8.
(37.)     Christoph Daum
d.24 Ekim 1953 (70 yaşında)
7 Mart 2001 30 Haziran 2002 &0000000000000045.00000045 &0000000000000023.00000023 &0000000000000011.00000011 &0000000000000011.00000011 &0000000000000087.00000087 &0000000000000051.00000051 +36 &0000000000000051.11000051,11
43.     Mircea Lucescu
d.29 Temmuz 1945 (78 yaşında)
1 Temmuz 2002 15 Mayıs 2004 &0000000000000068.00000068 &0000000000000044.00000044 &0000000000000015.00000015 &0000000000000009.0000009 &0000000000000128.000000128 &0000000000000066.00000066 +62 &0000000000000064.71000064,71 17.
44.     Vicente del Bosque
d.23 Aralık 1950 (73 yaşında)
8 Haziran 2004 27 Ocak 2005 &0000000000000017.00000017 &0000000000000008.0000008 &0000000000000005.0000005 &0000000000000004.0000004 &0000000000000040.00000040 &0000000000000025.00000025 +15 &0000000000000047.06000047,06
45.     Rıza Çalımbay
d.2 Şubat 1963 (61 yaşında)
28 Ocak 2005 23 Ekim 2005 &0000000000000026.00000026 &0000000000000015.00000015 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0000000000000040.00000040 &0000000000000023.00000023 +17 &0000000000000057.69000057,69
     Mehmet Ekşi g
d.1 Nisan 1953 (71 yaşında)
24 Ekim 2005 5 Kasım 2005 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000005.0000005 &0000000000000002.0000002 +3 &0000000000000100.000000100,000
46.     Jean Tigana
d.23 Haziran 1955 (68 yaşında)
6 Kasım 2005 14 Mayıs 2007 &0000000000000055.00000055 &0000000000000027.00000027 &0000000000000013.00000013 &0000000000000015.00000015 &0000000000000078.00000078 &0000000000000055.00000055 +23 &0000000000000049.09000049,09 6.
7.
9.
    Tayfur Havutçu g
d.23 Nisan 1970 (54 yaşında)
14 Mayıs 2007 25 Mayıs 2007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 −2 &0000000000000050.00000050,00
47.     Ertuğrul Sağlam
d.19 Kasım 1969 (54 yaşında)
6 Temmuz 2007 8 Ekim 2008 &0000000000000040.00000040 &0000000000000027.00000027 &0000000000000006.0000006 &0000000000000007.0000007 &0000000000000069.00000069 &0000000000000036.00000036 +33 &0000000000000067.50000067,50
48.     Mustafa Denizli
d.10 Kasım 1949 (74 yaşında)
9 Ekim 2008 4 Haziran 2010 &0000000000000062.00000062 &0000000000000035.00000035 &0000000000000016.00000016 &0000000000000011.00000011 &0000000000000096.00000096 &0000000000000051.00000051 +45 &0000000000000056.45000056,45 18. 8.
49.     Bernd Schuster
d.22 Aralık 1959 (64 yaşında)
10 Haziran 2010 15 Mart 2011 &0000000000000025.00000025 &0000000000000010.00000010 &0000000000000006.0000006 &0000000000000009.0000009 &0000000000000037.00000037 &0000000000000029.00000029 +8 &0000000000000040.00000040,00
50.     Tayfur Havutçu
d.23 Nisan 1970 (54 yaşında)
17 Mart 2011 30 Haziran 2011 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000003.0000003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000013.00000013 &0000000000000007.0000007 +6 &0000000000000050.00000050,00 10.
51.     Carlos Carvalhal
d.4 Aralık 1965 (58 yaşında)
2 Ağustos 2011 16 Nisan 2012 &0000000000000033.00000033 &0000000000000015.00000015 &0000000000000009.0000009 &0000000000000009.0000009 &0000000000000049.00000049 &0000000000000038.00000038 +11 &0000000000000045.45000045,45
(50.)     Tayfur Havutçu
d.23 Nisan 1970 (54 yaşında)
16 Nisan 2012 11 Mayıs 2012 &0000000000000007.0000007 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000003.0000003 &0000000000000006.0000006 &0000000000000009.0000009 −3 &0000000000000014.29000014,29
52.     Samet Aybaba
d.3 Şubat 1955 (69 yaşında)
16 Haziran 2012 27 Mayıs 2013 &0000000000000034.00000034 &0000000000000016.00000016 &0000000000000010.00000010 &0000000000000008.0000008 &0000000000000063.00000063 &0000000000000049.00000049 +14 &0000000000000047.06000047,06
53.     Slaven Bilić
d.11 Eylül 1968 (55 yaşında)
26 Haziran 2013 31 Mayıs 2015 &0000000000000068.00000068 &0000000000000038.00000038 &0000000000000017.00000017 &0000000000000013.00000013 &0000000000000108.000000108 &0000000000000065.00000065 +43 &0000000000000055.88000055,88
54.     Şenol Güneş
d.1 Haziran 1952 (71 yaşında)
11 Haziran 2015 31 Mayıs 2019 &0000000000000067.00000067 &0000000000000047.00000047 &0000000000000012.00000012 &0000000000000008.0000008 &0000000000000144.000000144 &0000000000000065.00000065 +79 &0000000000000070.15000070,15 19.
20.
55.     Abdullah Avcı
d.31 Temmuz 1963 (60 yaşında)
1 Haziran 2019 24 Ocak 2020 &0000000000000027.00000027 &0000000000000011.00000011 &0000000000000003.0000003 &0000000000000013.00000013 &0000000000000040.00000040 &0000000000000044.00000044 −4 &0000000000000040.74000040,74
    Şenol Fidan g
d.29 Ocak 1966 (58 yaşında)
24 Ocak 2020 29 Ocak 2020 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 −1 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00
56.     Sergen Yalçın
d.5 Kasım 1972 (51 yaşında)
29 Ocak 2020 9 Aralık 2021 &0000000000000070.00000070 &0000000000000042.00000042 &0000000000000011.00000011 &0000000000000017.00000017 &0000000000000141.000000141 &0000000000000080.00000080 +61 &0000000000000060.00000060,00 21. 10.
57.     Önder Karaveli
d.26 Mart 1974 (50 yaşında)
12 Aralık 2021 25 Mart 2022 &0000000000000015.00000015 &0000000000000006.0000006 &0000000000000007.0000007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000019.00000019 &0000000000000015.00000015 +4 &0000000000000040.00000040,00 10.
58.     Valérien Ismaël
d.28 Eylül 1975 (48 yaşında)
25 Mart 2022 26 Ekim 2022 &0000000000000019.00000019 &0000000000000008.0000008 &0000000000000008.0000008 &0000000000000006.0000006 &0000000000000032.00000032 &0000000000000023.00000023 +9 &0000000000000042.11000042,11
(54.)     Şenol Güneş
d.1 Haziran 1952 (71 yaşında)
28 Ekim 2022 6 Ekim 2023 &0000000000000030.00000030 &0000000000000020.00000020 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000062.00000062 &0000000000000031.00000031 +31 &0000000000000066.67000066,67
    Burak Yılmaz g
d.15 Temmuz 1985 (38 yaşında)
6 Ekim 2023 10 Kasım 2023 &0000000000000004.0000004 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000007.0000007 &0000000000000005.0000005 +2 &0000000000000050.00000050,00
(45.)     Rıza Çalımbay
d.2 Şubat 1963 (61 yaşında)
10 Kasım 2023 22 Aralık 2023 &0000000000000005.0000005 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0000000000000006.0000006 &0000000000000008.0000008 −2 &0000000000000040.00000040,00
    Serdar Topraktepe g
d.25 Ağustos 1976 (47 yaşında)
22 Aralık 2023 9 Ocak 2024 &0000000000000003.0000003 &0000000000000002.0000002 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 +3 &0000000000000066.67000066,67
59.     Fernando Santos
d.10 Ekim 1954 (69 yaşında)
10 Ocak 2024 13 Nisan 2024 &0000000000000013.00000013 &0000000000000004.0000004 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000012.00000012 &0000000000000012.00000012 +0 &0000000000000030.77000030,77
    Serdar Topraktepe g
d.25 Ağustos 1976 (47 yaşında)
13 Nisan 2024 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 +0 !
Alt toplam 21 10 10 6
  • g = geçici

Türkiye lig şampiyonluğu kazananlar değiştir

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1   Refik Osman Top 3 1941, 1944, 1947
  Gordon Milne 3 1990, 1991, 1992
3   Ljubiša Spajić 2 1966, 1967
  Şenol Güneş 2 2016, 2017
5   Imre Zinger 1 1934
  Hakkı Yeten 1 1951
  József Mészáros 1 1958[C]
  Eşref Bilgiç 1 1957[C]
  András Kuttik 1 1960
  Đorđe Milić 1 1982
  Branko Stanković 1 1986
  Christoph Daum 1 1995
  Mircea Lucescu 1 2003
  Mustafa Denizli 1 2009
  Sergen Yalçın 1 2021
Alt toplam 21

[C] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[2][3] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Ülkelere göre değiştir

Sıra Ülke Şampiyonluk Süper Lig Millî Lig Türkiye Futbol Şampiyonası Federasyon Kupası
1 Türkiye 9 2009, 2016, 2017, 2021 1941, 1944, 1947 1951 1957[C]
Yugoslavya 4 1966, 1967, 1982, 1986
3 İngiltere 3 1990, 1991, 1992
4 Macaristan 3 1960 1934 1958[C]
5 Almanya 1 1995
Romanya 1 2003
Alt toplam 21

[C] Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı gereğince, 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edileceğine karar verildi.[2][3] Bu karar sebebiyle ligde elde edilen şampiyonluk sayısı, lig sezonu sayısından iki fazladır.

Süper Lig değiştir

En başarılılar değiştir

  • En az 10 maça çıkan teknik direktörler. Kaynak:[4]
Teknik direktör Maç G B M % P P/M Sezonlar
1   Gordon Milne &0000000000000213.000000213 &0000000000000139.000000139 &0000000000000055.00000055 &0000000000000019.00000019 &0000000000000065.26000065,26 472 2.22 1987-1994
2   Hans-Peter Briegel &0000000000000034.00000034 &0000000000000023.00000023 &0000000000000006.0000006 &0000000000000005.0000005 &0000000000000067.65000067,65 75 2.21 1999-2000
3   Ernst Melchior &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000064.71000064,71 74 2.18 1963-1964
  Rasim Kara &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000008.0000008 &0000000000000004.0000004 &0000000000000064.71000064,71 74 2.18 1996-1997
  Ertuğrul Sağlam &0000000000000040.00000040 &0000000000000027.00000027 &0000000000000006.0000006 &0000000000000007.0000007 &0000000000000067.50000067,50 87 2.18 2007-2008
6   Şenol Güneş &0000000000000162.000000162 &0000000000000106.000000106 &0000000000000034.00000034 &0000000000000022.00000022 &0000000000000065.43000065,43 352 2.17 2015-2019 / 2022-2023
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü

Süper Lig de en çok maça çıkanlar değiştir

 
Beşiktaş'ı Süper Lig'de 1989-90, 1990-91 ve 1991-92 sezonlarında üç kez üst üste şampiyon yapan ilk ve tek teknik direktör olan Milne, 213 maç ile en çok lig maçına çıkan isimdir.
 
Bilić, Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok maça çıkan teknik direktördür (55 maç) - 2014-15 sezonu.
Teknik direktör M K
1   Gordon Milne 213 [5]
2   Şenol Güneş 164 [6]
3   Ljubiša Spajić 147
4   Christoph Daum 128 [7]
5   Đorđe Milić 117
6   Branko Stanković 70
7   Mircea Lucescu 68 [8]
8   Sergen Yalçın 66 [9]
9   Slaven Bilić 65 [10]
10   András Kuttik 63
  Miloš Milutinović 63
12   Mustafa Denizli 62 [11]
13   Jean Tigana 57 [12]
14   John Toshack 55 [13]
15   Gündüz Tekin Onay 43
  Metin Türel 43
17   Ertuğrul Sağlam 40 [14]
18   Sandro Puppo 38
19   Ernst Melchior 34
  Rasim Kara 34 [15]
  Samet Aybaba 34 [16]
22   Hans-Peter Briegel 33 [17]
  Carlos Carvalhal 33 [18]
24   Rıza Çalımbay 31 [19]
25   Abdulah Gegić 30
  Doğan Andaç 30
  Dumitru Teoderescu 30
  Milovan Ćirić 30
  Serpil Hamdi Tüzün 30
30   Gündüz Kılıç 29
  Jane Janevski 29
32   Bernd Schuster 25 [20]
33   Nevio Scala 23 [21]
34   Horst Buhtz 22
  Krum Milev 22
36   Abdullah Avcı 18 [22]
  Valérien Ismaël 18 [23]
38   Vicente del Bosque 17 [24]
39   Önder Karaveli 14 [25]
  Recep Adanır g 14
41   İsmet Arıkan 12
  Tayfur Havutçu 12 [26]
43   Karl-Heinz Feldkamp 11 [27]
44   Hüseyin Saygun 7
  Leandro Remondini 7
46   Ziya Taner 6
Geçici Teknik direktörler M K
47   Kaya Köstepen g 4
  Burak Yılmaz g 4 [28]
49   Enver Katip g 3
  Fuat Yaman g 3 [29]
51   Mehmet Ekşi g 2
  Roland Koch g 2
  Serdar Topraktepe g 2
54   Necmi Mutlu g 1
  Şenol Fidan g 1 [30]
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü
  • g = geçici

Türkiye Kupası değiştir

Şampiyonluk kazananlar değiştir

 
Denizli, Beşiktaş'ı Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyon yapan ilk yerli teknik direktördür - 2008-09 sezonu.
Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1   Gordon Milne 2 1989, 1990
  Jean Tigana 2 2006, 2007
3   Horst Buhtz 1 1947
  Christoph Daum 1 1994
  John Toshack 1 1998
  Mustafa Denizli 1 2009
  Tayfur Havutçu 1 2011
  Sergen Yalçın 1 2021
Alt toplam 10

Ülkelere göre değiştir

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 3 2009, 2011, 2021
2 Almanya 2 1975, 1994
İngiltere 2 1989, 1990
Fransa 2 2006, 2007
5 Galler 1 1998
Alt toplam 10

Türkiye Süper Kupası değiştir

Şampiyonluk kazananlar değiştir

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1   Gordon Milne 2 1989, 1992
2   Ljubiša Spajić 1 1967
  Metin Türel 1 1974
  Branko Stanković 1 1986
  Christoph Daum 1 1994
  John Toshack 1 1998
  Jean Tigana 1 2006
  Önder Karaveli 1 2021
Alt toplam 8

Ülkelere göre değiştir

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Yugoslavya 2 1967, 1986
İngiltere 2 1989, 1992
3 Türkiye 1 1974
Almanya 1 1994
Galler 1 1998
Fransa 1 2006
Alt toplam 8

Başbakanlık Kupası değiştir

Şampiyonluk kazananlar değiştir

Ülke Teknik direktör Şampiyonluk Yıl
1   Refik Osman Top 2 1944, 1947
2   Gordon Milne 1 1988
  Metin Türel 1 1974
  İsmet Arıkan 1 1977
  Rasim Kara 1 1997
Alt toplam 6

Ülkelere göre değiştir

Sıra Ülke Şampiyonluk Yıl
1 Türkiye 5 1944, 1947, 1974, 1977, 1997
2 İngiltere 1 1988
Alt toplam 6

UEFA organizasyonları değiştir

En çok maça çıkanlar değiştir

 
Beşiktaş'ı Süper Lig tarihinde, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında iki kez üst üste şampiyon yapan ilk ve tek Türk teknik direktör olan Şenol Güneş, Avrupa kupalarında en fazla teknik direktor olarak görev yapan Hocadır.
Teknik direktör M G B M % P P/M
1   Şenol Güneş &0000000000000046.00000046 &0000000000000023.00000023 &0000000000000013.00000013 &0000000000000009.0000009 &0000000000000050.00000050,00 82 1.78
2   Mircea Lucescu &0000000000000018.00000018 &0000000000000006.0000006 &0000000000000004.0000004 &0000000000000008.0000008 &0000000000000033.33000033,33 22 1.22
3   Gordon Milne &0000000000000016.00000016 &0000000000000003.0000003 &0000000000000003.0000003 &0000000000000010.00000010 &0000000000000018.75000018,75 12 0.75
  Slaven Bilić &0000000000000016.00000016 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0000000000000005.0000005 &0000000000000043.75000043,75 25 1.56
5   Ertuğrul Sağlam &0000000000000014.00000014 &0000000000000008.0000008 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000057.14000057,14 25 1.79
  Şu anda aktif Beşiktaş teknik direktörü

Kupa kazanma değiştir

Teknik direktör Ş Lig Türkiye Kupası Süper Kupa Başbakanlık Donanma
1   Gordon Milne 8 1990, 1991, 1992 1989, 1990 1989, 1992 1988
2   Refik Osman Top 5 1941, 1944, 1947 1944, 1947
3   Ljubiša Spajić 3 1966, 1967 1967
  Branko Stanković 3 1986 1986 1986
  Christoph Daum 3 1995 1994 1994
  Jean Tigana 3 2006, 2007 2006
7   Mustafa Denizli 2 2009 2009
  Sergen Yalçın 2 2021 2021
  Şenol Güneş 2 2016, 2017
  John Toshack 2 1998 1998
  Metin Türel 2 1974 1974
12   Imre Zinger 1 1934
  Hakkı Yeten 1 1951
  József Mészáros 1 1958
  Eşref Bilgiç 1 1957
  András Kuttik 1 1960
  Đorđe Milić 1 1982
  Mircea Lucescu 1 2003
  Horst Buhtz 1 1975
  Tayfur Havutçu 1 2011
  İsmet Arıkan 1 1977
  Rasim Kara 1 1997
  Önder Karaveli 1 2021
Alt toplam 47 21 10  9 6 1

Ülkelere göre değiştir

Sıra Ülke Kupalar Yıl
1 Türkiye 19 1941, 1944,1944, 1947, 1947, 1951, 1957, 1974, 1974, 1977, 1997, 2009, 2009, 2011, 2016, 2017, 2021
2 İngiltere 8 1988, 1989, 1989, 1990, 1990, 1991, 1992, 1992
3 Yugoslavya 7 1966, 1967, 1967, 1982, 1986, 1986, 1986
4 Almanya 4 1947, 1994, 1994, 1995
5 Macaristan 3 1934, 1958, 1960
Fransa 3 2006, 2006, 2007
7 Galler 2 1998, 1998
8 Romanya 1 2003
Alt toplam 47

Kaynakça değiştir

  1. ^ http://www.bjk.com.tr/tr/cms/tarihce/2/104/ 14 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Beşiktaş J.K. Resmi Websitesi
  2. ^ a b "Süper Lig Şampiyonlukları". TFF. 3 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2015. 
  3. ^ a b "51. şampiyon Beşiktaş". NTV. 1 Haziran 2009. 22 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2015. 
  4. ^ ntvspor.net. "Şenol Güenş, Beşiktaş'ın zirvesinde". 18 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017. 
  5. ^ transfermarkt.com.tr. "Gordon Milne Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  6. ^ transfermarkt.com.tr. "Şenol Güneş Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  7. ^ transfermarkt.com.tr. "Christoph Daum Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  8. ^ transfermarkt.com.tr. "Mircea Lucescu Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  9. ^ transfermarkt.com.tr. "Sergen Yalçın Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  10. ^ transfermarkt.com.tr. "Slaven Bilić Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  11. ^ transfermarkt.com.tr. "Mustafa Denizli Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  12. ^ transfermarkt.com.tr. "Jean Tigana Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  13. ^ transfermarkt.com.tr. "John Toshack Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  14. ^ transfermarkt.com.tr. "Ertuğrul Sağlam Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  15. ^ transfermarkt.com.tr. "Rasim Kara Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  16. ^ transfermarkt.com.tr. "Samet Aybaba Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  17. ^ transfermarkt.com.tr. "Hans-Peter Briegel Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  18. ^ transfermarkt.com.tr. "Carlos Carvalhal Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  19. ^ transfermarkt.com.tr. "Rıza Çalımbay Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  20. ^ transfermarkt.com.tr. "Bernd Schuster Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  21. ^ transfermarkt.com.tr. "Nevio Scala Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  22. ^ transfermarkt.com.tr. "Abdullah Avcı Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  23. ^ transfermarkt.com.tr. "Valérien Ismaël Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  24. ^ transfermarkt.com.tr. "Vicente del Bosque Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  25. ^ transfermarkt.com.tr. "Önder Karaveli Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  26. ^ transfermarkt.com.tr. "Tayfur Havutçu Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  27. ^ transfermarkt.com.tr. "Karl-Heinz Feldkamp Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  28. ^ transfermarkt.com.tr. "Burak Yılmaz Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  29. ^ transfermarkt.com.tr. "Fuat Yaman Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023. 
  30. ^ transfermarkt.com.tr. "Şenol Fidan Beşiktaş Performans Verileri Ayrıntıları". Erişim tarihi: 16 Kasım 2023.