Barış Bağcı

Türk oyuncu

Barış Bağcı (d. 27 Mayıs 1975, Karaman), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Barış Bağcı
Doğum 27 Mayıs 1975 (1975-05-27) (47 yaşında)
Karaman, Türkiye
Eğitim Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1997-günümüz
Boy 1,71 m (5 ft 7 12 in)
Televizyon Yaprak Dökümü (2009-2010)
Diriliş "Ertuğrul" (2015-2016, 2018)
Alparslan: Büyük Selçuklu (2021-2023)

Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda yaklaşık 15 yıl kadar görev aldıktan sonra, oyunculuk kariyerine İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda devam etmiştir.

2015-2018 yılları arasında, TRT 1'de yayınlanan Diriliş "Ertuğrul" dizisinde Moğol kumandanı Baycu Noyan karakterini canlandırarak kariyerinde ün kazanmıştır.[1][2]

2017-2019 yılları arasında Çember adlı polisiye serisinde Başkomiser Barış, 2020-2021 arasında ise Masumlar Apartmanı dizisinde Cüneyt karakterlerini canlandırmıştır.

Barış Bağcı, 2021-2022 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun ilk hükümdarı olan Tuğrul Bey'i canlandırmıştır.[3]

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol
2006 Pars : Kiraz Operasyonu
2009 Nefes : Vatan Sağolsun Üsteğmen Barış
2010 Kaybedenler Kulübü Devrim
2011 Pazarları Hiç Sevmem Ali
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2005 Gümüş Emir
2006-2007 Kırık Kanatlar Halim
2007 Yaralı Yürek Veysel
2009-2010 Yaprak Dökümü Ali Sarper
2011-2012 Küçük Hanımefendi Ömer
2015 Kara Kutu Kâtip Günal
2015-2016, 2018 Diriliş "Ertuğrul" Baycu Noyan
2017, 2021 Çember Başkomiser Barış
2020-2021 Masumlar Apartmanı Cüneyt
2021- Alparslan: Büyük Selçuklu Tuğrul Bey

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2017. 
  3. ^ "Diriliş Ertuğrul'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya flaş transfer! Baycu Noyan ile kasırgalar estirmişti". takvim.com.tr. 6 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle