Ana menüyü aç

Bad Brains, 1977'de Washington, DC'de kurulmuş bir hardcore punk grubudur. Grup, hardcore punk müzik türünün öncüleri arasında kabul görmekle beraber,[1][2][3] bu terimin müziği için kullanımına karşı çıkmıştır.[4] Grup aynı zamanda reggae tarzı müzik yapmaktadır ve son dönem albümlerinde müziklerine funk,[5] heavy metal,[1] hip hop ve soul tarzlarından unsurlar eklemişlerdir.[5] Grup üyeleri Rastafaryanizm dinine mensuptur.[5]

Bad Brains
Bad Brains 1983'te Washington, DC'de bir konserde
Genel bilgiler
Unvanı Mind Power, Soul Brains
Köken Washington, DC, ABD
Tarzlar Hardcore punk, alternatif metal, heavy metal, reggae[1]
Etkin yıllar 1977–1995, 1998–günümüz
Müzik şirketi ROIR, Caroline, SST, Mundane/SME, Maverick/Warner Bros, Megaforce
İlişkili hareketler Cro-Mags, Faith No More, Sublime
Resmî site badbrains.com
Üyeler H.R.
Dr. Know
Darryl Jenifer
Earl Hudson
Eski üyeler Sid McCray
Mackie Jayson
Taj Singleton
Chuck Mosley
Israel Joseph I
Chuck Treece

İlk olarak Mind Power adıyla bir caz füzyon orkestrası olarak kurulan Bad Brains,[5] zamanla aynı dönemdeki diğer gruplara göre daha hızlı bir punk rock tarzı elde etti. Grup, diğer punk rock gruplarına göre daha karışık ritimlerle çalması ve şarkılarına diğer tarzlardan gitar riff'leri ve soloları katması ile ön plana çıktı.

Bad Brains dokuz stüdyo albümü çıkardı. 1995'te dağılan ve 1998'de yeniden bir araya gelen grup, günümüzde vokalist H.R. (Human Rights), gitarist Dr. Know, bas gitarist Darryl Jenifer ve baterist Earl Hudson'dan oluşmaktadır. Grup, aynı zamanda Minor Threat ile birlikte DC hardcore müzik akımının bir parçası olarak kabul görmektedir.

ÜyelerDüzenle

Günümüzdeki üyelerDüzenle

  • H.R. — vokaller (1978–1987, 1989–1990, 1994–1995, 1998–günümüz), gitar (1977–1978)
  • Dr. Know — gitar (1977–1995, 1998–günümüz)
  • Darryl Jenifer — bas gitar (1977–1995, 1998–günümüz)
  • Earl Hudson — bateri, perküsyon (1977–1987, 1989–1990, 1994–1995, 1998–günümüz)

Eski üyelerDüzenle

  • Sid McCray — vokaller (1977–1978)
  • Mackie Jayson — bateri, perküsyon (1988-1989, 1990-1993)
  • Taj Singleton — vokaller (1988–1989)
  • Chuck Mosley — vokaller (1990–1991)
  • Israel Joseph I — vokaller (1991–1994, 2008)
  • Chuck Treece — bateri, perküsyon (1994)

Zaman çizelgesiDüzenle

 

DiskografiDüzenle

 
Bad Brains 2007 yılında bir konserde
  • Bad Brains (1982)
  • Rock for Light (1983)
  • I Against I (1986)
  • Quickness (1989)
  • Rise (1993)
  • God of Love (1995)
  • I & I Survived (2002)
  • Build a Nation (2007)
  • Into the Future (2012)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Erlewine, Stephen Thomas. "Biography of Bad Brains". AllMusic. Erişim tarihi: 29 Aralık 2008. 
  2. ^ Washington Dcs 5 | Washington D.C. Metblogs[ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ [1][ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ Punk Attitude belgeseli.
  5. ^ a b c d Barry, John (15 Ekim 2008). "I Against I". Baltimore City Paper. 27 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle