Başkentler listesi

Vikimedya liste maddesi
İçindekiler: Baş - 0–9 A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ADüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Abu Dabi   Birleşik Arap Emirlikleri
Abuja   Nijerya
Akra   Gana
Adamstown   Pitcairn Adaları
Addis Ababa   Etiyopya
Alofi   Niue
Amman   Ürdün
Amsterdam   Hollanda (Resmî olarak)
Andorra la Vella   Andorra
Ankara   Türkiye
Antananarivo   Madagaskar
Apia   Samoa
Aşkabat   Türkmenistan
Asmara   Eritre
Asunción   Paraguay
Atina   Yunanistan
Avarua   Cook Adaları

BDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Bağdat   Irak
Bakü   Azerbaycan
Bamako   Mali
Bandar Seri Begawan   Brunei
Bangkok   Tayland
Bangui   Orta Afrika Cumhuriyeti
Banjul   Gambiya
Basseterre   Saint Kitts ve Nevis
Belgrad   Sırbistan
Belmopan   Belize
Berlin   Almanya
Bern    İsviçre
Beyrut   Lübnan
Bişkek   Kırgızistan
Bissau   Gine-Bissau
Bloemfontein   Güney Afrika (Adlî olarak)
Bogota   Kolombiya
Brasília   Brezilya
Bratislava   Slovakya
Brazzaville   Kongo Cumhuriyeti
Bridgetown   Barbados
Budapeşte   Macaristan
Buenos Aires   Arjantin
Brüksel   Belçika
Bükreş   Romanya

CDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Cakarta   Endonezya
Canberra   Avustralya
Cape Town   Güney Afrika (Yasama merkezi)
Caracas   Venezuela
Castries   Saint Lucia
Cezayir   Cezayir
Charlotte Amalie   ABD Virjin Adaları
Cibuti   Cibuti
Cockburn Town   Turks ve Caicos Adaları
Colombo   Sri Lanka (Resmî)
Conakry   Gine
Cotonou   Benin (Fiilî)
Cuba   Güney Sudan

DDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Dakar   Senegal
Dakka   Bangladeş
Dili   Doğu Timor
Dodoma   Tanzanya (Resmî olarak)
Doha   Katar
Dublin   İrlanda
Duşanbe   Tacikistan

EDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Erivan   Ermenistan

FDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Funafuti   Tuvalu
Freetown   Sierra Leone

GDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Gaborone   Botsvana
George Town   Cayman Adaları
Georgetown   Guyana
Cebelitarık   Cebelitarık
Gitega   Burundi
King Edward Point   Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları
Guatemala City   Guatemala
Güney Tarava   Kiribati

HDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Hagåtña   Guam
Hamilton   Bermuda
Hanoi   Vietnam
Harare   Zimbabve
Hargeisa   Somaliland (Bağımsızlığını tanıyan ülke yok)
Hartum   Sudan
Havana   Küba
Helsinki   Finlandiya
Honiara   Solomon Adaları

İDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
İslamabad   Pakistan

JDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Jamestown   Saint Helena

KDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Kâbil   Afganistan
Kâhire   Mısır
Kampala   Uganda
Katmandu     Nepal
Kigali   Ruanda
Kingston   Jamaika
Kingstown   Saint Vincent ve Grenadinler
Kinşasa   Kongo DC
Kişinev   Moldova
Kopenhag   Danimarka
Kuala Lumpur   Malezya (Resmî)
Kudüs   İsrail
Kuveyt   Kuveyt
Kiev   Ukrayna

LDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
La Paz   Bolivya (Siyasi)
Layun   Batı Sahra (Gayriresmî)
Lefkoşa   Kuzey Kıbrıs (De facto bağımsız ülke, sadece Türkiye tarafından tanınır, diğer ülkelerce Kıbrıs Cumhuriyeti'nin parçası olarak kabul edilir.)
Lefkoşa   Kıbrıs Cumhuriyeti
Libreville   Gabon
Lilongwe   Malavi
Lima   Peru
Lizbon   Portekiz
Ljubljana   Slovenya
Lobamba   Esvatini (Kraliyet ve yasama merkezi)
Lomé   Togo
Londra   Birleşik Krallık
Luanda   Angola
Lusaka   Zambiya
Lüksemburg   Lüksemburg

MDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Madrid   İspanya
Majuro   Marshall Adaları
Malabo   Ekvator Ginesi
Malé   Maldivler
Managua   Nikaragua
Manama   Bahreyn
Manila   Filipinler
Maputo   Mozambik
Mariehamn   Åland
Maseru   Lesotho
Maskat   Umman
Mata-Utu   Wallis ve Futuna
Mbabane   Esvatini (Siyasi)
Meksiko   Meksika
Minsk   Beyaz Rusya
Mogadişu   Somali
Monako   Monako
Monrovia   Liberya
Montevideo   Uruguay
Moroni   Komorlar
Moskova   Rusya

NDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Nairobi   Kenya
Nassau   Bahamalar
Naypyidaw   Myanmar
N'Djamena   Çad
Ngerulmud   Palau
Niamey   Nijer
Nuakşot   Moritanya
Nouméa   Yeni Kaledonya
Nursultan   Kazakistan
Nuku'alofa   Tonga
Nuuk   Grönland

ODüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Oranjestad   Aruba
Oslo   Norveç
Ottawa   Kanada
Ouagadougou   Burkina Faso

PDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Pago Pago   Amerikan Samoası
Palikir   Mikronezya Federal Devletleri
Panamá   Panama
Papeete   Fransız Polinezyası
Paramaribo   Surinam
Paris   Fransa
Pekin   Çin
Phnom Penh   Kamboçya
Podgorica   Karadağ
Port Louis   Mauritius
Port Moresby   Papua Yeni Gine
Port Vila   Vanuatu
Port-au-Prince   Haiti
Port of Spain   Trinidad ve Tobago
Porto-Novo   Benin(Resmî)
Prag   Çekya
Praia   Yeşil Burun Adaları
Pretoria   Güney Afrika (Resmî)
Priştine   Kosova
Putrajaya   Malezya (Siyasi)
Pyongyang   Kuzey Kore

QDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Quito   Ekvador

RDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Rabat   Fas
Reykjavík   İzlanda
Riga   Letonya
Riyad   Suudi Arabistan
Road Town   Britanya Virjin Adaları
Roma   İtalya
Roseau   Dominika

SDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Saipan   Kuzey Mariana Adaları
San José   Kosta Rika
San Juan   Porto Riko
San Marino   San Marino
San Salvador   El Salvador
San'a   Yemen
Santiago de Chile   Şili
Santo Domingo   Dominik Cumhuriyeti
São Tomé   São Tomé ve Príncipe
Saraybosna   Bosna-Hersek
Seul   Güney Kore
Singapur   Singapur
Sofya   Bulgaristan
Sohum   Abhazya (De facto bağımsız ülke, sadece Rusya, Nikaragua, Nauru, Venezuela, Abhazya ve Transdinyester tarafından tanınır, diğer ülkelerce Gürcistan'ın parçası olarak kabul edilir.)
Sri Jayawardenepura (Kotte)   Sri Lanka (Adlî)
St. George's   Grenada
St. John's   Antigua ve Barbuda
Stanley   Falkland Adaları
Stockholm   İsveç
Sucre   Bolivya (Resmî)
Suva   Fiji

ŞDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Şam   Suriye

TDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Taipei   Tayvan
Tallinn   Estonya
Taşkent   Özbekistan
Tiflis   Gürcistan
Tegucigalpa   Honduras
Tahran   İran
Thimphu   Bhutan
Tiran   Arnavutluk
Tokyo   Japonya
Tórshavn   Faroe Adaları
Trablus   Libya
Tiraspol   Transdinyester (De facto bağımsız ülke, BM üyelerince tanınmamakta, Moldova Cumhuryeti'nin toprak parçası olarak kabul edilir, sadece Abhazya ve Güney Osetya tarafından tanınır.)
Tunus   Tunus
Tskhinvali   Güney Osetya (De facto bağımsız ülke, sadece Rusya, Nikaragua, Nauru, Venezuela, Abhazya ve Transdinyester tarafından tanınır, diğer ülkelerce Gürcistan'ın parçası olarak kabul edilir.)

UDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Ulan Batur   Moğolistan

ÜDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Üsküp   Kuzey Makedonya

VDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Vaduz   Lihtenştayn
Valletta   Malta
The Valley   Anguilla
Valparaíso   Şili (Yasama merkezi)
Varşova   Polonya
Vatikan   Vatikan
Victoria, Seyşeller   Seyşeller
Vientiane   Laos
Vilnius   Litvanya
Viyana   Avusturya

WDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Washington, DC   ABD
Wellington   Yeni Zelanda
Willemstad   Hollanda Antilleri
Windhoek   Namibya

YDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Yamoussoukro   Fildişi Sahili
Yaoundé   Kamerun
Yeni Delhi   Hindistan
Yaren   Nauru

ZDüzenle

Sayfa başı

Kent Ülke
Zagreb   Hırvatistan

Ayrıca bakınızDüzenle