Bülent İnal

Türk oyuncu

Mehmet Bülent İnal (d. 19 Mayıs 1973, Şanlıurfa), Türk oyuncudur.

Bülent İnal
Payitaht - Abdülhamid.jpg
Bülent İnal'ın başrolde olduğu Payitaht : Abdülhamid dizisinin afişi.
Doğum Mehmet Bülent İnal
19 Mayıs 1973 (1973-05-19) (49 yaşında)
Hilvan, Şanlıurfa, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1992-günümüz
Evlilik
Melis Tüysüz (e. 2011)
Çocuk(lar) 1

Yaşam öyküsüDüzenle

Baba tarafından Zaza kökenli, anne tarafından soyu Selçuklu Türklerine dayanır.[1] 19 Mayıs 1973'de Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde doğan Bülent İnal, bir yıl Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuduktan sonra tiyatronun ağır basması sonucu 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalına girmiş ve buradan mezun olmuştur.

Bülent İnal, Azad dizisinde "Urfalı Azad", Kurşun Yarası dizisinde işgal altındaki Ege'de mert bir kaymakam ve Kanal D'nin dizisi Ihlamurlar Altında'da varoş delikanlısı "Yılmaz"ı oynadı. "Karayılan" dizisinde de rol almış olan Bülent İnal, 2008 yılında Star TV'de yayımlanan "Kalpsiz Adam" dizisinde "Oktay" rolünü canlandırdı. 2009-2010 yılları arasında Show TV'de yayımlanan "Bu Kalp Seni Unutur Mu?" dizisinde "Sinan" isimli karakteri canlandıran Bülent İnal, Bergüzar Korel ile 2010-2011 yılları arasında atv'de yayımlanan Bitmeyen Şarkı adlı dizide başrolü paylaştı. Daha sonra 2013 yılında atv'de yayımlanmaya başlayan ve 2014 yılında sona eren "Tatar Ramazan" dizisinde "Ramazan" karakterini oynadı. 2014 yılının sonbaharında Kanal D'de yayımlanmaya başlayan daha sonra Star TV'ye transfer olan "Urfalıyam Ezelden" dizisinde "Cemal" adlı karakteri canlandırdı. Son olarak, 2017-2021 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan "Payitaht Abdülhamid" dizisinde Padişah II. Abdulhamid'i karakterini canlandırdı.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
1998 Kayıkçı
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar Mustafa Ateş
2001 Hiçbiryerde Polis
2003 Vizontele Tuuba Mahmut Duran
2005 Cenneti Beklerken Gazal
2008 Başka Semtin Çocukları Kerim
Akşamdan Kalma Emin
2010 Akşamdan Kalma 2 Emin
2012 Akşamdan Kalma 3 Emin
Taş Mektep
2013 Balık Kaya Sinema filmi
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
1992 Mahallenin Muhtarları Bölüm oyuncusu
2000 Dikkat Bebek Var Recep
2000 Yedi Numara Bölüm oyuncusu
2001 Cesur Kuşku
2001 Karanlıkta Koşanlar Nuri
2002 Azad Azad
2002 Aşk ve Gurur Balıkçı
2003 Kurşun Yarası Kaymakam Cemal
2004 Bir Aşk Hikayesi İsmail TV Filmi
2005 Aşk Yolu Ömer Laçiner TV Filmi
2005-2007 Ihlamurlar Altında Yılmaz Akın
2007-2008 Karayılan Karayılan
2008 Kalpsiz Adam Oktay
2009-2010 Bu Kalp Seni Unutur mu? Sinan Şahin
2010-2011 Bitmeyen Şarkı Yaman
2011-2012 Bir Çocuk Sevdim Timur
2013-2014 Tatar Ramazan Tatar Ramazan
2014 Urfalıyam Ezelden Cemal Bozoğlu
2016 Babam ve Ailesi Kemal İpekçi
2017 Son Destan Destan
2017-2021 Payitaht Abdülhamid II. Abdülhamid Başrol oyuncusu
Yakında Mevlana Celaleddin-i Rumi Mevlana Celaleddin-i Rumi Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ https://www.medyafaresi.com/haber/bu-kalp-seni-unutur-munun-jonu-bulent-inal-ilk-kez-konustu/39211 (Yok, bizde Kürtçe konuşulmuyordu. Benim babamın bir tarafı Zaza. Annemin ailesi Selçuklu Türklerinden geliyor. Biz bir Kürtlük bilinciyle yetişmedik. Belki çocukken Kürtçe biliyordum ama İstanbul'a geldiğimde unuttum. Hayal meyal bazı kelimeleri hatırlıyorum.

Dış bağlantılarDüzenle