Azerbaycan Millî Meclisi 4. dönem milletvekilleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Azerbaycan Millî Meclisi 4. dönem milletvekilleri listesi, 2010 Azerbaycan genel seçimleri ile seçilen milletvekillerinden oluşan 4. dönem Azerbaycan Parlamentosu.

Meclis dağılımıDüzenle

2010 Azerbaycan genel seçimlerinde 125 Seçim Çevresinde seçimler düzenlenmiştir.

31 Mayıs 2011 tarihinde Millî Diriliş Hareketi Partisi resmen devlet kaydına alındı. Böylece bağımsız milletvekili seçilen MDHP genel başkanı Ferec Guliyev resmen MDHP milletvekili oldu.

28 Eylül 2012’de Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Güler Ahmedova hakkında olan “Gülergate”, yani milletvekilliğini para karşılığında aldığı iddiası olan videonun eski Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi rektörü tarafından yayımlanmasıyla Güler Ahmedova milletvekilliğinden istifa etti.

7 Mart 2013’te Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Hikmet Atayev otomobil kazasına uğradı ve öldü.

2013 Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimleri için Ana Vatan Partisi aday sürmeyerek İlham Aliyev’i desteklediğini açıkladı. Lakin parti milletvekili ve genel başkan yardımcısı Zahit Oruç kendi adaylığını sürdü. Bunun üzerine o partiden ihraç edildi.

24 Kasım 2013’te 2013 Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından açıklanan yeni kabinede Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Ali Ahmedov Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

22 Temmuz 2014'te Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Mübariz Kurbanlı Dini Kurumlarla İş üzere Devlet Komitesi’ne başkan olarak atandı.

5 Ocak 2015'de Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Asef Hacıyev Karadeni Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamento Meclisi Genel Sekreteri seçildiği için milletvekilliğinden istifa etti.

Siyasi parti Seçilen Mevcut Değişim Seçilen milletvekili dağılımı Mevcut milletvekili dağılımı
Yeni Azerbaycan Partisi 71 66   5  
Bağımsız 42 42  
Vatandaş Dayanışması Partisi 3 3  
Ana Vatan Partisi 2 1   1
Adalet Partisi 1 1  
Azerbaycan Demokratik Islahatlar Siyasi Partisi 1 1  
Azerbaycan Sosyal Refah Partisi 1 1  
Azerbaycan Ümit Partisi 1 1  
Büyük Kuruluş Partisi 1 1  
Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi 1 1  
Vatandaş Birliği Partisi 1 1  
Millî Diriliş Hareketi Partisi 0 1   1
Toplam 125 120   5

MilletvekilleriDüzenle

Seçim Çevresi Milletvekili Siyasi Parti Değişiklik
1 sayılı Şerur-Sederek Vasıf Talıbov Yeni Azerbaycan Partisi
2 sayılı Şerur İsa Habibbeyli
3 sayılı Babek-Kengerli-Nahçıvan Settar Möhablıyev Bağımsız
4 sayılı Nahçıvan Şehir Eldar İbrahimov Yeni Azerbaycan Partisi
5 sayılı Şahbuz-Babek Siyavuş Nevruzov
6 sayılı Culfa-Babek İsmayıl Hacıyev
7 sayılı Ordubad-Culfa Kudret Hasanguliyev Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi
8 sayılı Binegedi 1. Oktay Esedov Yeni Azerbaycan Partisi
9 sayılı Binegedi 2. Rafael Cebrailov Bağımsız
10 sayılı Binegedi 3. Mader Musayev
11 sayılı Karadağ Ağalar Valiyev Yeni Azerbaycan Partisi
12 sayılı Karadağ-Binegedi-Yasamal Mihail Zabelin
13 sayılı Hazar-Pirallahı Rauf Aliyev
14 sayılı Hazar Mihriban Aliyeva
15 sayılı Yasamal 1. Etibar Hüseynov Bağımsız
16 sayılı Yasamal 2. Abel Muharremov Yeni Azerbaycan Partisi
17 sayılı Yasamal 3. Ülvi Guliyev Bağımsız
18 sayılı Nerimanov-Nizami Rasim Musabeyov
19 sayılı Nerimanov 1. Ali Ahmedov Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilliği düşürüldü.
20 sayılı Nerimanov 2. Adil Aliyev Bağımsız
21 sayılı Nesimi 1. Ayten Mustafayeva
22 sayılı Nesimi 2. Asım Mollazade Azerbaycan Demokratik Islahatlar Siyasi Partisi
23 sayılı Nesimi-Sebail Ziyad Sametzade Bağımsız
24 sayılı Nizami 1. Rövneg Abdullayev Yeni Azerbaycan Partisi
25 sayılı Nizami 2. Sadakat Valiyeva
26 sayılı Sabuncu 1. Fazıl Mustafa Büyük Kuruluş Partisi
27 sayılı Sabuncu 2. Galip Salahzade Yeni Azerbaycan Partisi
28 sayılı Sabuncu 3. Eldar Guliyev Bağımsız
29 sayılı Sebail Fuat Muradov
30 sayılı Surahanı 1. Sevinc Fataliyeva Yeni Azerbaycan Partisi
31 sayılı Surahanı 2. Ferec Guliyev Bağımsız Millî Diriliş Hareketi Partisi
32 sayılı Surahanı 3. Ağacan Abıyev Yeni Azerbaycan Partisi
33 sayılı Hatai 1. Hüseynbala Miralamov
34 sayılı Hatai 2. Güler Ahmedova İstifa
35 sayılı Hatai 3. İkbal Ağazade Azerbaycan Ümit Partisi
36 sayılı Hatai 4. Samet Seyidov Yeni Azerbaycan Partisi
37 sayılı Nizami 1.
(Gence)
Aydın Abbasov Bağımsız
38 sayılı Nizami 2.
(Gence)
Asef Hacıyev Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilliğinden istifa.
39 sayılı Kepez 1.
(Gence)
Hanlar Fatiyev
40 sayılı Kepez 2.
(Gence)
Musa Guliyev
41 sayılı Sumgayıt 1. Leyla Abdullayeva
42 sayılı Sumgayıt 2. Musa Kasımlı Bağımsız
43 sayılı Sumgayıt 3. Muhtar Babayev Yeni Azerbaycan Partisi
44 sayılı Sumgayıt-Hızı Hacı Salayev Bağımsız
45 sayılı Abşeron Arif Alışanov
46 sayılı Şirvan Azay Guliyev
47 sayılı Mingeçevir Aydın Mirzezade Yeni Azerbaycan Partisi
48 sayılı Yevlah İlham Mammadov
49 sayılı Yevlah-Mingeçevir Ali Hüseynov
50 sayılı Abşeron-Kobustan Zeynep Hanlarova Bağımsız
51 sayılı Kusar Azer Badamov
52 sayılı Kuba Vahid Ahmedov
53 sayılı Kuba-Kusar Yevda Abramov Yeni Azerbaycan Partisi
54 sayılı Şabran-Siyezen Tahir Süleymanov
55 sayılı Haçmaz Şehir Arif Eşrefov
56 sayılı Haçmaz Kasaba İlham Aliyev
57 sayılı Kürdemir Ferhat Garipov
58 sayılı Kürdemir-Hacıgabul Rafael Hüseynov Vatandaş Dayanışması Partisi
59 sayılı Salyan Aliağa Hüseynov Bağımsız
60 sayılı Salyan-Neftçala Fezail Ağamalı Ana Vatan Partisi
61 sayılı Neftçala Arif Rehimzade Yeni Azerbaycan Partisi
62 sayılı Saatlı Celal Aliyev
63 sayılı Sabirabad 1. Ceyhun Osmanlı Bağımsız
64 sayılı Sabirabad 2. Rüstem Halilov Yeni Azerbaycan Partisi
65 sayılı Saatlı-Sabirabad-Kürdemir Ehliman Emiraslanov
66 sayılı Bilesuvar Hanhüseyin Kazımlı Azerbaycan Sosyal Refah Partisi
67 sayılı Celilabad Şehir Malik Hasanov Yeni Azerbaycan Partisi
68 sayılı Celilabad Köy Mirkazım Kazımov
69 sayılı Celilabad-Bilesuvar-Masallı Fezail İbrahimli Vatandaş Dayanışması Partisi
70 sayılı Masallı Şehir Neriman Aliyev Yeni Azerbaycan Partisi
71 sayılı Masallı Köy Elmira Kasımova Bağımsız
72 sayılı Yardımlı-Masallı Sabir Rüstemhanlı Vatandaş Dayanışması Partisi
73 sayılı Lenkeran Şehir Rufat Guliyev Bağımsız
74 sayılı Lenkeran Köy Hadı Recepli Yeni Azerbaycan Partisi
75 sayılı Lenkeran-Masallı Cevanşir Paşazade
76 sayılı Lenkeran-Astara Ziyafet Askerov
77 sayılı Astara Aslan Caferov
78 sayılı Lerik İkbal Mammadov
79 sayılı İmişli Esabil Kasımov
80 sayılı İmişli-Beylegan Cengiz Kasımzade Bağımsız
81 sayılı Beylegan Ayaz Orucov Yeni Azerbaycan Partisi
82 sayılı Ağcabedi Tahir Rzayev
83 sayılı Ağcabedi-Füzuli Agil Abbas Bağımsız
84 sayılı Füzuli Bahar Muradova Yeni Azerbaycan Partisi
85 sayılı Şamahı İlhan Süleymanov Bağımsız
86 sayılı İsmayıllı Nevruzali Aslanov
87 sayılı Ağsu-İsmayıllı Erestun Cevadov Yeni Azerbaycan Partisi
88 sayılı Göyçay Sabir Hacıyev Vatandaş Birliği Partisi
89 sayılı Göyçay-Ağdaş Şemsettin Hacıyev Yeni Azerbaycan Partisi
90 sayılı Ağdaş Cengiz Esedullayev Bağımsız
91 sayılı Ucar Elton Mammadov
92 sayılı Zerdab-Ucar Jale Aliyeva
93 sayılı Berde Şehir Zahit Oruç Ana Vatan Partisi Bağımsız
94 sayılı Berde Köy Gevher Bahşeliyeva Bağımsız
95 sayılı Terter Sahib Alıyev
96 sayılı Goranboy-Naftalan Mahir Aslanov
97 sayılı Goranboy-Ağdam-Terter Gülçehre Mammadova Yeni Azerbaycan Partisi
98 sayılı Şemkir Şehir Sahibe Gafarova
99 sayılı Şemkir Köy Melahet İbrahimkızı
100 sayılı Şemkir-Daşkesen Mübariz Kurbanlı Milletvekilliği düşürüldü.
101 sayılı Hanlar-Daşkesen Rövşen Rzayev Bağımsız
102 sayılı Samuh-Şemkir Valeh Alaskerov
103 sayılı Gedebey Sevinç Hüseynova Yeni Azerbaycan Partisi
104 sayılı Gedebey-Tovuz Nazım Mammadov
105 sayılı Tovuz Refik Mammadhasanov Bağımsız
106 sayılı Tovuz-Kazah-Ağstafa İlyas İsmailov Adalet Partisi
107 sayılı Kazah Ahmet Valiyev Yeni Azerbaycan Partisi
108 sayılı Ağstafa Nizami Caferov
109 sayılı Balaken Rebiyyet Aslanova
110 sayılı Zagatala Hikmet Atayev Vefat etti.
111 sayılı Zagatala-Balaken Kamile Aliyeva
112 sayılı Kah Azer Kerimli Bağımsız
113 sayılı Şeki Şehir Yakub Mahmudov Yeni Azerbaycan Partisi
114 sayılı Şeki Köy 1. Ali Masimli Bağımsız
115 sayılı Şeki Köy 2. Cevanşir Feyziyev
116 sayılı Kebele Fettah Haydarov
117 sayılı Oğuz-Kebele Agiye Nahçıvanlı Yeni Azerbaycan Partisi
118 sayılı Ağdam Şehir Bahtiyar Aliyev Bağımsız
119 sayılı Ağdam Köy Bahtiyar Sadıkov Yeni Azerbaycan Partisi
120 sayılı Cebrail-Gubadlı Astan Şahverdiyev
121 sayılı Laçın Nazım Ferecov
122 sayılı Hankendi Flora Kasımova Bağımsız
123 sayılı Kelbecer Cavid Kurbanov Yeni Azerbaycan Partisi
124 sayılı Şuşa-Füzuli-Hocalı-Hocavend Elman Mammadov
125 sayılı Zengilan-Kubatlı İmamverdi İsmailov

NotlarDüzenle

Ayrıca BakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle