Aydan Şener

Türk aktris

Memnune Aydan Şener (d. 1 Mart 1963, Kilis), Türk oyuncu ve eski manken, 1981 Türkiye güzeli.

Aydan Şener
Aydan Şener.jpg
Doğum Memnune Aydan Şener
1 Mart 1963 (1963-03-01) (59 yaşında)
Kilis, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Etkin yıllar 1981-

Hayatı ve kariyeriDüzenle

1963 yılında Kilis'te doğdu.[1] Bir yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşti. Ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da Bursa Lisesinde tamamladı.[2] 1981 yılında Türkiye güzeli seçildi. Aynı yıl Miss World güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra, 1983 yılında "Küçük Ağa" televizyon dizisi ile birlikte oyunculuk yaşamına başladı.

1986 yılında Kenan Kalav ile rol aldığı Çalıkuşu dizisi ile geniş çaplı bir üne kavuştu. Daha sonraki yıllarda tiyatro oyunculuğuna da başladı.[3] 1988 yılında Ecem adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 1991'de eşi Ayhan Akbin'den ayrıldı. Aydan Şener, Suzan Avcı'nın yeğenidir.

FilmografisiDüzenle

Film Yılı Rol Tipi Yayın Tarihi Ve Yayın
Bay Alkol'ü Takdimimdir 1981 TV dizisi
Küçük Ağa 1983 Emine TV dizisi TRT İzle
Çalıkuşu 1986 Feride TV dizisi TRT İzle
Utanç Yılları 1987 film
Yeniden Doğmak 1987 TV dizisi
Samanyolu 1987 TV dizisi
Fatih-Harbiye 1990 TV dizisi TRT İzle
Yol Palas Cinayeti 1991 TV dizisi
İki Kız Kardeş 1992 TV dizisi
Hayatın İçinden 1993 TV dizisi
Sevgi Oyunu 1994 TV dizisi
Gül ve Diken 1995 TV dizisi
Gölge Çiçeği 1995 TV dizisi
Zühre 1996 TV dizisi
Ay Işığında Saklıdır 1996 Şule TV Filmi Star TV
Bir Aşkın Bittiği Yer 1996 film
Tutku 1996 TV dizisi Star TV
Nefes Alamıyorum 1996 TV Filmi 2 Ekim 1996 Salı Star TV
Yüzleşme 1996 film
Ah Nalan Ah 1997 film
Nice Yıllardan Sonra 1997 film
Hüznün Yüzü 1997 TV dizisi
Sakin Kasabanın Kadını 1997 film
Kumru 1997 TV Filmi 6 Kasım 1997 Perşembe Star TV
Hicran 1999 TV dizisi
Güvercin 1999 film
Aşk Aynı Adreste 2000 film
Yarın Geç Olmayacak 2000 film
Babam ve Biz 2001 TV dizisi
Oyun 2001 film
Ankara Yollarında 2002 film
Öyle Bir Sevda ki 2002 TV dizisi
Mühürlü Güller 2003 TV dizisi
Beni Bekledinse 2004 film
Masum Değiliz 2005 TV dizisi
Evimin Erkeği 2007 TV dizisi
Fikrimin İnce Gülü 2007 Zehra TV dizisi Show TV
Sürgün Hayatlar 2008 TV dizisi
Kırmızı Işık 2008 TV dizisi
Yıllar Sonra 2011 Leyla TV dizisi Kanal D
Hekimler 2013 TV dizisi
Çocuklar Duymasın 2014 Sevil TV dizisi Konuk oyuncu 152.Bölüm Fox TV
Kalbimdeki Deniz 2017 Zahide TV dizisi 1 Sezon 24_31 8 Bölüm Konuk oyuncu Fox TV
Menajerimi Ara 2021 TV dizisi Konuk oyuncu 31.Bölüm 28 Mart 2021 Pazar Star TV Puhutv
Tiyatro Oyunları Yılı Rol Tipi
Çılgın Yenge Tiyatro Oyunu
Bana Esme’yi Anlat Tiyatro Oyunu
Başarımı Karılarıma Borçluyum 2015 Gülten / Durdu / Gelin / Türkan / Mehpare / Sedef Tiyatro Oyunu
Sevgilime Göz Kulak ol 2017 Ameile Tiyatro Oyunu
Çamlıca'nın Üç Gülü 2021 Ayşegül Altın Tiyatro Oyunu
Kibarlık Budalası 2022 Tiyatro Oyunu
TV Programı Yıl TV Kanalı Notlar
Aydan Şener ile Hafta Sonu Keyfi 2022 Ekotürk tv Sunucu

Her Cumartesi Pazar Saat 10:00

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Milliyet, 8.10.1981, Aktüalite, Sayfa 8
  2. ^ 04.10.1981, Milliyet, Sayfa 1
  3. ^ http://www.aksam.com.tr/magazin/ilk-ben-onermistim-c2fahriye-en-iyi-secim-c2/haber-244232 4 Nisan 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.>

Dış bağlantılarDüzenle