Ayça Ayşin Turan

Türk oyuncu

Ayça Ayșin Turan (d. 25 Ekim 1992, Sinop) Türk dizi ve film oyuncusudur.

Ayça Ayşin Turan
Doğum 25 Ekim 1992 (1992-10-25) (29 yaşında)
Sinop, Türkiye
Eğitim İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz
Boy 1,69 m (5 ft 6 12 in)

HayatıDüzenle

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992'de Sinop'ta doğdu. İki taraftan da Karadenizli olan Turan'ın babası Kastamonulu, annesi ise Sinopludur.[1] Turan, babasının Tunuslu olduğuna dair iddiaları da verdiği bir röportajda "Biz ai­le­ce Karadenizliyiz. An­ne ta­ra­fım da Se­la­nik göç­me­ni­dir." diyerek reddetmiştir.[2] Çocukluğundan beri oyunculuğa özel ilgisi bulunan Turan, kariyerine popüler Türk dizileriyle başladı. Ayça Ayşin Turan, 2011-2012 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Türk yapımı Dinle Sevgili adlı günlük dizide Gülfem rolüyle tanındı. 2014 yılında Karagül adlı dizide Ada karakterini canlandırdı. 2015 yılında vizyona giren Sevimli Tehlikeli filminde Zeliş karakterini canlandırdı. Karagül dizisinden sonra 2016-2018 yılları arasında; Altınsoylar ve Meryem dizilerde başrolde oynadı. 2018 yılında yayınlanmaya başlayan Netflix yapımı Hakan: Muhafız dizisinde 2 sezon boyunca başrol oyuncusu olarak Leyla karakterini canlandırdı. Zemheri dizisinde başrol oyuncusu olarak "Firuze" karakterini canlandırdı. Ekim 2020 tarihinde başlayan Arıza dizisinde başrol olan "Halide"yi canlandırdı.[3] 15 Haziran 2021 tarihinde yayına başlayan ve 11 Aralık 2021 tarihinde sona eren Ada Masalı adlı dizide başrol olan "Haziran Sedefli" karakterini canlandırdı. Ayca şu anda Ada Masalı dizisindeki ortağı Alp Navruz ile bir ilişki içerisindedir. [4]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not Kanal
2015 Sevimli Tehlikeli Zeliş Başrol Oyuncusu Sinema Filmi
Televizyon
2011-2012 Dinle Sevgili Gülfem Yardımcı Oyuncu FOX
2013-2016 Karagül Ada Şamverdi Yardımcı Oyuncu
2016 Altınsoylar Burcu Kapan Başrol Oyuncusu Kanal D
2017-2018 Meryem Meryem Akça Sargun Başrol Oyuncusu
2020 Zemheri Firuze Pınar Başrol Oyuncusu Show TV
2020-2021 Arıza Halide Gürkan Başrol Oyuncusu
2021 Menajerimi Ara Kendisi Konuk Oyuncusu Star TV
2021 Ada Masalı Haziran Sedefli Başrol Oyuncusu
İnternet
Yıl Adı Rol Not Kanal
2018-2020 Hakan: Muhafız Leyla Sancak Başrol Oyuncusu Netflix
Sunucu
Yıl Adı Sunucu Not Kanal
2017 Altın Kelebek Ödülleri Sunucu Ödül Töreni Kanal D

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "- Üniversiteye 4'üncü olarak girdim!". 8 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020. 
  2. ^ "Ayça: Kamera önünde sınırlarım var". 22 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020. 
  3. ^ Firuze- Ayça Ayşin Turan kimdir
  4. ^ "Ada Masalı oyuncuları kimler? İşte Ada Masalı konusu ve oyuncu kadrosu". www.hurriyet.com.tr. 10 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2021.