Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası rekorları listesi, her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'ndaki mücadelelerde kaydedilen en iyi dereceleri içerir.

En uzun süredir kırılamayan şampiyona rekoru, Helena Fibingerová'nın 1977 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar gülle atmada yaptığı 21,46'lık derecedir. Son yapılan 2021 Avrupa Salon Şampiyonası'nda erkeklerde ve kadınlarda birer şampiyona rekoru kırıldı.

ErkeklerDüzenle

♦ Aynı zamanda mevcut dünya salon rekoru olan dereceleri gösterir. Tüm veriler 2021 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası sonu itibarıyla geçerlidir.

Disiplin Rekor Sporcu Ülke Şampiyona Tarih Kaynak
60 metre 6.42 Chambers, DwainDwain Chambers   Büyük Britanya 2009 Torino 02009-03-07 7 Mart 2009
400 metre 45.05 Warholm, KarstenKarsten Warholm   Norveç 2019 Glasgow 02019-03-02 2 Mart 2019 [1]
800 metre 1:44.78 Czapiewski, PawełPaweł Czapiewski   Polonya 2002 Viyana 02002-03-03 3 Mart 2002
1500 metre 3:36.70 Heşko, İvanİvan Heşko   Ukrayna 2005 Madrid 02005-03-06 6 Mart 2005
3000 metre 7:38.42 Kaya, AliAli Kaya   Türkiye 2015 Prag 02015-03-07 7 Mart 2015 [2]
60 metre engelli 7.39 Jackson, ColinColin Jackson   Büyük Britanya 1994 Paris 01994-03-12 12 Mart 1994
4×400 m bayrak 3:02.87 Watrin, JulienJulien Watrin
Dylan Borlée
Jonathan Borlée
Kevin Borlée
  Belçika 2015 Prag 02015-03-08 8 Mart 2015 [3]
Yüksek atlama 2,40 m Holm, StefanStefan Holm   İsveç 2005 Madrid 02005-03-06 6 Mart 2005
Uzun atlama 8,71 m Bayer, SebastianSebastian Bayer   Almanya 2009 Torino 02009-03-08 8 Mart 2009
Sırıkla atlama 6,05 m Duplantis, ArmandArmand Duplantis   İsveç 2021 Torun 02021-03-07 7 Mart 2021
Üç adım atlama ♦17,92 m Tamgho, TeddyTeddy Tamgho   Fransa 2011 Paris 02011-03-06 6 Mart 2011
Gülle atma 22,47 m Timmermann, UlfUlf Timmermann   Doğu Almanya 1987 Liévin 01987-02-21 21 Şubat 1987
Heptatlon 6479 puan Mayer, KevinKevin Mayer   Fransa 2017 Belgrad 02017-03-05 5 Mart 2017 [4]

KadınlarDüzenle

♦ Aynı zamanda mevcut dünya salon rekoru olan dereceleri gösterir. Tüm veriler 2021 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası sonu itibarıyla geçerlidir.

Disiplin Rekor Sporcu Ülke Şampiyona Tarih Kaynak
60 metre 7.00 Cooman, NelliNelli Cooman   Hollanda 1986 Madrid 01986-02-23 23 Şubat 1986
400 metre ♦49.59 Kratochvílová, JarmilaJarmila Kratochvílová   Çekoslovakya 1982 Milano 01982-03-07 7 Mart 1982
800 metre ♦1:55.82 Čeplak, JolandaJolanda Čeplak   Slovenya 2002 Viyana 02002-03-03 3 Mart 2002
1500 metre 4:02.39 Muir, LauraLaura Muir   Büyük Britanya 2017 Belgrad 02017-03-04 4 Mart 2017 [5]
3000 metre 8:30.61 Muir, LauraLaura Muir   Büyük Britanya 2019 Glasgow 02019-03-01 1 Mart 2019 [1]
60 metre engelli 7.74 Engquist, LudmilaLudmila Engquist   Sovyetler Birliği 1990 Glasgow 01990-03-04 4 Mart 1990
4×400 m bayrak 3:27.15 Klaver, LiekeLieke Klaver
Marit Dopheide
Lisanne de Witte
Femke Bol
  Hollanda 2021 Torun 02021-03-07 7 Mart 2021
Yüksek atlama 2,05 m Hellebaut, TiaTia Hellebaut   Belçika 2007 Birmingham 02007-03-03 3 Mart 2007
Uzun atlama 7,30 m Drechsler, HeikeHeike Drechsler   Doğu Almanya 1988 Budapeşte 01988-03-05 5 Mart 1988
Sırıkla atlama 4,90 m İsinbayeva, YelenaYelena İsinbayeva   Rusya 2005 Madrid 02005-03-06 6 Mart 2005
Üç adım atlama 15,16 m Hansen, AshiaAshia Hansen   Büyük Britanya 1998 Valensiya 01998-02-28 28 Şubat 1998
Gülle atma 21,46 m Fibingerová, HelenaHelena Fibingerová   Çekoslovakya 1977 San Sebastián 01977-03-13 13 Mart 1977
Pentatlon 5000 puan Johnson-Thompson, KatarinaKatarina Johnson-Thompson   Büyük Britanya 2015 Prag 02015-03-06 6 Mart 2015 [6]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "RESULTS HANDBOOK" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 5 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 20 Ağustos 2019. 
  2. ^ "3000m Men - Final" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 7 Mart 2015. 1 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 7 Mart 2015. 
  3. ^ "4x400m Relay Men - Final" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 8 Mart 2015. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 8 Mart 2015. 
  4. ^ "Heptathlon Men" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 5 Mart 2017. 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 5 Mart 2017. 
  5. ^ "1500m Women - Final" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 4 Mart 2017. 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 4 Mart 2017. 
  6. ^ "Pentathlon Women - Final" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 6 Mart 2015. 7 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 6 Mart 2015.