Audrey Wells

Audrey Wells (d. 29 Nisan 1960; San Francisco, Kaliforniya ; ö. 4 Ekim 2018), Amerikalı senarist, film yapımcısı ve yönetmeni.[1]

Audrey Wells
Doğum 29 Nisan 1960(1960-04-29)
San Francisco, Kaliforniya, ABD.
Ölüm 04 Ekim 2018 (58 yaşında)
Santa Monica, Kaliforniya, ABD.
Meslek Senarist, film yapımcısı ve yönetmeni

KariyeriDüzenle

Kaliforniya Üniversitesi mezunudur.[2] The Hate U Give, Under the Tuscan Sun, Shall We Dance ve George of the Jungle gibi ses getirmiş film projelerine katkı vermiştir.[3]

ÖlümüDüzenle

Amerikalı senarist, yapımcı ve yönetmen Audrey Wells 4 Ekim 2018'de 58 yaşında kanser hastalığı sonucu Santa Monica, Kaliforniya'da 58 yaşında ölmüştür.[4]

FilmografiDüzenle

Yönetmen/YapımcıDüzenle

  • 1999: Guinevere
  • 2003: Under the Tuscan Sun

SenaristDüzenle

  • 1996: The Truth About Cats & Dogs
  • 1997: George of the Jungle
  • 1999: Guinevere
  • 2000: The Kid
  • 2003: Under the Tuscan Sun
  • 2004: Shall We Dance
  • 2007: The Game Plan
  • 2017: A Dog’s Purpose
  • 2018: The Hate U Give

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Mike Barnes (5 Ekim 2018). "Audrey Wells, Screenwriter on 'Under the Tuscan Sun' and 'The Hate U Give,' Dies at 58". HollywoodReporter.com. 6 Ekim 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2018. 
  2. ^ Turan, Kenneth. "Movie Review : A 'Guinevere' to Capture Any Man's Heart". The Los Angeles Times. 
  3. ^ "Audrey Wells". The New York Times. 
  4. ^ Stedman, Alex (5 Ekim 2018). "'The Hate U Give' Screenwriter Audrey Wells Dies at 58". Variety. 6 Ekim 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle