Asuman Arsan

Türk oyuncu

Asuman Arsan (9 Mayıs 1934, İstanbul - 11 Ekim 1997, İstanbul), Türk oyuncudur.

Asuman Arsan
Asumanarsan.jpg
Doğum 9 Mayıs 1934(1934-05-09)
İstanbul, Türkiye
Ölüm 11 Ekim 1997 (63 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Ölüm sebebi Astım
Defin yeri Topkapı Mezarlığı, İstanbul
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1950-1997

HayatıDüzenle

Sanat hayatına Ses Tiyatrosunda oyunculukla 1950 yılında başlayan Arsan, 1960 yılında Ses topluluğundan ayrılan oyuncuların kurduğu İstanbul Tiyatrosunda ve daha sonra Muammer Karaca, Kenan Büke, Haldun Dormen tiyatrolarında çalıştı. 1955 yılında tiyatro sanatçısı Muzaffer Hepgüler ile 5,5 yıl sürecek bir evlilik yaptı, 3,5 ay sürecek olan ikinci evliliğini ise Umran Ertok'la yapmıştır. 1965'ten itibaren sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

FilmografiDüzenle

  • 1965: Korkusuzlar
  • 1965: Biz De Vatandaşız
  • 1965: Zennube
  • 1966: Allahaısmarladık İstanbul
  • 1966: Ay Yıldız Fedaileri
  • 1966: Boğaziçi'nde Aşk
  • 1967: Cici Gelin
  • 1967: Hindistan Cevizi
  • 1967: Namus Borcu
  • 1967: Serseri
  • 1968: Bozkırlar Şahini Targan
  • 1969: Çingene Aşkı Paprika
  • 1971: Şeytana Uyduk Bir Kere
  • 1973: Helal Sana Behçet
  • 1973: Yunus Emre Destanı
  • 1974: Cici Kız
  • 1974: Şenlik Var / Bal Kız
  • 1974: Sabıkalı
  • 1974: Sokaklardan Bir Kız
  • 1975: Babacan
  • 1975: Bir Baba Hindi
  • 1975: Derece 37
  • 1975: Halime'nin Kızları
  • 1975: İş Bilenin
  • 1975: Kadınım
  • 1975: Kuvvet Macunu
  • 1975: Minik Cadı
  • 1975: Ördek Çıkacak Kaz Çıkacak
  • 1975: Sevgili Halam
  • 1975: Yakalarsam Severim
  • 1976: Avanak
  • 1976: Çılgın Ama Tatlı
  • 1976: Kıvrıl Fakat Kırılma
  • 1976: Ne Alırsan İki Buçuk
  • 1976: Ölüme Yalnız Gidilir
  • 1976: Sokak Kadını
  • 1976: Yumurtanın Sarısı
  • 1978: Tatlı Nigâr
  • 1979: Aşkı Ben mi Yarattım
  • 1981: Tövbe
  • 1982: Faize Hücum
  • 1982: Gülsüm Ana
  • 1982: Şıngırdak Şadiye
  • 1983: Gırgıriyede Cümbüş Var
  • 1983: Aile Kadını
  • 1983: Yorgun
  • 1984: Gırgıriye'de Büyük Seçim
  • 1984: Fidan
  • 1984: Firar
  • 1984: Sokaktan Gelen Kadın
  • 1985: Bugünün Saraylısı
  • 1985: Kırlangıç Fırtınası
  • 1985: Ekmek Elden Su Gölden
  • 1985: Herşeyim Sensin
  • 1986: Ağa Bacı
  • 1986: Namus Düşmanı
  • 1986: Tarzan Rıfkı
  • 1986: Acıların Kadını
  • 1986: Babalar da Ağlar
  • 1986: Bu Muhtar Başka Muhtar
  • 1986: Hayroş
  • 1986: Uzak Kentin İnsanları (Köprü)
  • 1986: Yaygara 86
  • 1986: Yunus Emre
  • 1987: Japon İşi
  • 1987: Otobüs Yolcuları
  • 1987: Aile Kadını
  • 1987: Babamız Eğleniyor
  • 1987: Kadersiz Kullar
  • 1987: Kenar Mahalle
  • 1987: On Kadın
  • 1987: Sevsen Ne Olurdu?
  • 1988: İnatçı
  • 1988: Dilekçe
  • 1988: Dönemeç
  • 1988: Keklik Ali
  • 1989: Sevdim
  • 1989: Türkmen Düğünü
  • 1991: Aile Bağları
  • 1993: Cümbüş Sokak
  • 1994: Yaseminname
  • 1995: Çiçek Taksi - Dizi
  • 1997: Yasemince - Dizi

ÖdüllerDüzenle

ÖlümüDüzenle

11 Ekim 1997 tarihinde geçirdiği bir astım krizi sonucunda 63 yaşında öldü. Cenazesi eski Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.[1]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Asuman Arsan'a hüzünlü veda". arsiv.sabah.com.tr. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle