Aston Villa FC teknik direktörleri listesi

Vikimedya liste maddesi

1874'te kurulan Aston Villa'nın kadrosu, 1934 yılına kadar, günümüzde teknik direktöre denk gelen bir sekreterin başında bulunduğu bir heyet tarafından belirlenmekteydi. Kulübün kuruluşundan 1926'ya kadar George Ramsay, 1926-1934 yılları arasında ise W. J. Smith, heyetin sekreteri olarak görev aldı. 42 yıllık kariyerinde altışar FA Cup ve Football League First Division şapiyonluğu kazanan Ramsay, aynı zamanda kulübün en çok kupa kazanan teknik direktörü konumundadır. 1934'te takımın başına geçen Jimmy McMullan, kulübün ilk tam zamanlı teknik direktörü oldu. 1990'da teknik direktörlüğe Jozef Vengloš'un gelmesiyle birlikte Aston Villa, ülkenin en üst seviye liginde mücadele eden kulüpler arasında, Birleşik Krallık ve İrlanda dışından teknik direktör getiren ilk kulüp konumuna geldi.[1] Günümüze kadar sekiz farklı milletten 33 teknik direktör görev yaparken kulübün günümüzdeki teknik direktörü Steven Gerrard'dır.

Aston Villa'nın günümüzdeki teknik direktörü Steven Gerrard

Teknik direktörlerDüzenle

Son güncelleme: 20 Mart 2022
Not: İstatistiklerde yalnızca resmî maçlara yer verilmiştir. İtalik yazılı isimler geçici teknik direktör olarak görev yapmıştır.
İsim Milliyet Geldiği tarih Gittiği tarih Maç Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Kazanma oranı (%)[a] Başarılar Kaynak
Ramsay, GeorgeGeorge Ramsay[b]   İskoçya Ağustos 1884 Mayıs 1926 &0000000000001327.0000001.327 &0000000000000658.000000658 &0000000000000414.000000414 &0000000000000255.000000255 &0000000000000049.59000049,59 First Division: 1893-94, 1895-96, 1896-97, 1898-99, 1899-1900, 1909-10
FA Cup: 1886-87, 1894-95, 1896-97, 1904-05, 1912-13, 1919-20
[2][3]
Smith, W. J.W. J. Smith[b]   İngiltere Ağustos 1926 Mayıs 1934 &0000000000000364.000000364 &0000000000000175.000000175 &0000000000000067.00000067 &0000000000000122.000000122 &0000000000000048.08000048,08 [4]
McMullan, JimmyJimmy McMullan   İskoçya Haziran 1934 Ekim 1936 &0000000000000055.00000055 &0000000000000017.00000017 &0000000000000015.00000015 &0000000000000023.00000023 &0000000000000030.91000030,91 [5]
Hogan, JimmyJimmy Hogan   İngiltere Kasım 1936 Eylül 1939 &0000000000000124.000000124 &0000000000000057.00000057 &0000000000000026.00000026 &0000000000000041.00000041 &0000000000000045.97000045,97 Second Division: 1937-38 [6]
Massie, AlexAlex Massie   İskoçya Ağustos 1945 Ağustos 1950 &0000000000000189.000000189 &0000000000000076.00000076 &0000000000000046.00000046 &0000000000000067.00000067 &0000000000000040.21000040,21 [7]
Martin, GeorgeGeorge Martin   İngiltere Aralık 1950 Ağustos 1953 &0000000000000119.000000119 &0000000000000047.00000047 &0000000000000030.00000030 &0000000000000042.00000042 &0000000000000039.50000039,50 [8]
Houghton, EricEric Houghton   İngiltere Eylül 1953 Kasım 1958 &0000000000000250.000000250 &0000000000000088.00000088 &0000000000000065.00000065 &0000000000000097.00000097 &0000000000000035.20000035,20 FA Cup: 1956-57 [9]
Mercer, JoeJoe Mercer   İngiltere Aralık 1958 Temmuz 1964 &0000000000000282.000000282 &0000000000000120.000000120 &0000000000000063.00000063 &0000000000000099.00000099 &0000000000000042.55000042,55 Second Division: 1959-60
Football League Cup: 1960-61
[10]
Taylor, DickDick Taylor   İngiltere Temmuz 1964 Mayıs 1967 &0000000000000144.000000144 &0000000000000051.00000051 &0000000000000022.00000022 &0000000000000071.00000071 &0000000000000035.42000035,42 [11]
Cummings, TommyTommy Cummings   İngiltere Temmuz 1967 Kasım 1968 &0000000000000062.00000062 &0000000000000018.00000018 &0000000000000014.00000014 &0000000000000030.00000030 &0000000000000029.03000029,03 [12]
Docherty, TommyTommy Docherty   İskoçya Aralık 1968 Ocak 1970 &0000000000000046.00000046 &0000000000000013.00000013 &0000000000000016.00000016 &0000000000000017.00000017 &0000000000000028.26000028,26 [13]
Crowe, VicVic Crowe   Galler Ocak 1970 Mayıs 1974 &0000000000000199.000000199 &0000000000000088.00000088 &0000000000000055.00000055 &0000000000000056.00000056 &0000000000000044.22000044,22 [14]
Saunders, RonRon Saunders   İngiltere Haziran 1974 Şubat 1982 &0000000000000353.000000353 &0000000000000157.000000157 &0000000000000098.00000098 &0000000000000098.00000098 &0000000000000044.48000044,48 First Division: 1980-81
Football League Cup: 1974-75, 1976-77
[15]
Barton, TonyTony Barton   İngiltere Şubat 1982 Haziran 1984 &0000000000000130.000000130 &0000000000000058.00000058 &0000000000000024.00000024 &0000000000000048.00000048 &0000000000000044.62000044,62 Şampiyon Kulüpler Kupası: 1981-82
UEFA Süper Kupası: 1982
[16]
Turner, GrahamGraham Turner   İngiltere Temmuz 1984 Eylül 1986 &0000000000000105.000000105 &0000000000000033.00000033 &0000000000000029.00000029 &0000000000000043.00000043 &0000000000000031.43000031,43 [17]
McNeill, BillyBilly McNeill   İskoçya Eylül 1986 Mayıs 1987 &0000000000000041.00000041 &0000000000000009.0000009 &0000000000000015.00000015 &0000000000000017.00000017 &0000000000000021.95000021,95 [18]
Taylor, GrahamGraham Taylor   İngiltere Mayıs 1987 Temmuz 1990 &0000000000000142.000000142 &0000000000000065.00000065 &0000000000000035.00000035 &0000000000000042.00000042 &0000000000000045.77000045,77 [19]
Vengloš, JozefJozef Vengloš   Çekoslovakya Temmuz 1990 Mayıs 1991 &0000000000000049.00000049 &0000000000000016.00000016 &0000000000000015.00000015 &0000000000000018.00000018 &0000000000000032.65000032,65 [20]
Atkinson, RonRon Atkinson   İngiltere Temmuz 1991 Kasım 1994 &0000000000000178.000000178 &0000000000000077.00000077 &0000000000000045.00000045 &0000000000000056.00000056 &0000000000000043.26000043,26 Football League Cup: 1993-94 [21]
Little, BrianBrian Little   İngiltere Kasım 1994 Ocak 1998 &0000000000000164.000000164 &0000000000000068.00000068 &0000000000000045.00000045 &0000000000000051.00000051 &0000000000000041.46000041,46 Football League Cup: 1995-96 [22]
Gregory, JohnJohn Gregory   İngiltere Şubat 1998 Ocak 2002 &0000000000000190.000000190 &0000000000000082.00000082 &0000000000000052.00000052 &0000000000000056.00000056 &0000000000000043.16000043,16 UEFA Intertoto Kupası: 2001 [23]
Taylor, GrahamGraham Taylor   İngiltere Şubat 2002 Mayıs 2003 &0000000000000060.00000060 &0000000000000019.00000019 &0000000000000014.00000014 &0000000000000027.00000027 &0000000000000031.67000031,67 [19]
O'Leary, DavidDavid O'Leary   İrlanda Mayıs 2003 Temmuz 2006 &0000000000000131.000000131 &0000000000000047.00000047 &0000000000000035.00000035 &0000000000000049.00000049 &0000000000000035.88000035,88 [24]
O'Neill, MartinMartin O'Neill   Kuzey İrlanda Ağustos 2006 Ağustos 2010 &0000000000000190.000000190 &0000000000000080.00000080 &0000000000000060.00000060 &0000000000000050.00000050 &0000000000000042.11000042,11 [25]
Houllier, GérardGérard Houllier   Fransa Eylül 2010 Haziran 2011 &0000000000000039.00000039 &0000000000000014.00000014 &0000000000000011.00000011 &0000000000000014.00000014 &0000000000000035.90000035,90 [26]
McLeish, AlexAlex McLeish   İskoçya Haziran 2011 Mayıs 2012 &0000000000000042.00000042 &0000000000000009.0000009 &0000000000000017.00000017 &0000000000000016.00000016 &0000000000000021.43000021,43 [27]
Lambert, PaulPaul Lambert   İskoçya Haziran 2012 Şubat 2015 &0000000000000115.000000115 &0000000000000034.00000034 &0000000000000026.00000026 &0000000000000055.00000055 &0000000000000029.57000029,57 [28]
Sherwood, TimTim Sherwood   İngiltere Şubat 2015 Ekim 2015 &0000000000000028.00000028 &0000000000000010.00000010 &0000000000000002.0000002 &0000000000000016.00000016 &0000000000000035.71000035,71 [29]
Garde, RémiRémi Garde   Fransa Kasım 2015 Mart 2016 &0000000000000023.00000023 &0000000000000003.0000003 &0000000000000007.0000007 &0000000000000013.00000013 &0000000000000013.04000013,04 - [30]
Black, EricEric Black   İskoçya Mart 2016 Haziran 2016 &0000000000000007.0000007 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000006.0000006 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,00 [31]
Di Matteo, RobertoRoberto Di Matteo   İtalya Haziran 2016 Ekim 2016 &0000000000000012.00000012 &0000000000000001.0000001 &0000000000000007.0000007 &0000000000000004.0000004 &0&0000000000000008.3300008,33 [32]
Bruce, SteveSteve Bruce   İngiltere Ekim 2016 Ekim 2018 &0000000000000102.000000102 &0000000000000046.00000046 &0000000000000025.00000025 &0000000000000031.00000031 &0000000000000045.10000045,10 [33]
Smith, DeanDean Smith   İngiltere Ekim 2018 Kasım 2021 &0000000000000134.000000134 &0000000000000055.00000055 &0000000000000028.00000028 &0000000000000051.00000051 &0000000000000041.04000041,04 [34]
Gerrard, StevenSteven Gerrard   İngiltere Kasım 2021 günümüz &0000000000000019.00000019 &0000000000000008.0000008 &0000000000000002.0000002 &0000000000000009.0000009 &0000000000000042.11000042,11 [35]

NotlarDüzenle

  1. ^ Kazanma oranı, ondalık iki sayıya kadar yuvarlanmıştır.
  2. ^ a b Takımı seçen heyetin sekreteri olarak görev yaptı.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Celtic appoints new coach" (İngilizce). BBC Sport. 17 Temmuz 1998. 15 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2007. 
  2. ^ "Hall of Fame". Aston Villa FC. 4 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  3. ^ "George Ramsay teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2007. 
  4. ^ "WJ Smith teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  5. ^ "Jimmy McMullan teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  6. ^ "Jimmy Hogan teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  7. ^ "Alex Massie teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  8. ^ "George Martin teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  9. ^ "Eric Houghton teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  10. ^ "Joe Mercer teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  11. ^ "Dick Taylor teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  12. ^ "Tommy Cummings teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 21 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  13. ^ "Tommy Docherty teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 21 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  14. ^ "Vic Crowe teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  15. ^ "Ron Saunders teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 20 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  16. ^ "Tony Barton teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  17. ^ "Graham Turner teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  18. ^ "Billy McNeill teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  19. ^ a b "Graham Taylor teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  20. ^ "Jozef Venglos teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 25 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  21. ^ "Ron Atkinson teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 8 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  22. ^ "Brian Little teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 27 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  23. ^ "John Gregory teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 26 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  24. ^ "David O'Leary teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 8 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  25. ^ "Martin O'Neill teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 10 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2007. 
  26. ^ "Gérard Houllier teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 3 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2010. 
  27. ^ "Alex McLeish teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2011. 
  28. ^ "Paul Lambert teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2012. 
  29. ^ "Tim Sherwood teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2015. 
  30. ^ "Rémi Garde teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2015. 
  31. ^ "Eric Black teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2016. 
  32. ^ "Roberto Di Matteo teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2017. 
  33. ^ "Steve Bruce teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2017. 
  34. ^ "Dean Smith teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 31 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2019. 
  35. ^ "Steven Gerrard teknik direktör istatistikleri". Soccerbase. 18 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2022.