Ana menüyü aç

Aslı Güngör (d. 27 Eylül 1979, İzmir), Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı.

Aslı Güngör
Doğum adı Aslı Güngör
Doğum 27 Eylül 1979 (1979-09-27) (39 yaşında)
Türkiye İzmir, Türkiye
Tarzlar Pop
Meslekler Şarkıcı, söz yazarı, besteci
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 2007-günümüz
Müzik şirketi Güngör Müzik Prodüksiyon & Çınar Müzik
Resmî site asligungor.com

İçindekiler

YaşamıDüzenle

İzmir’de dünyaya gelen Aslı Güngör, TRT İzmir Gençlik korosuyla başlayan müzik yolculuğunu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri bölümündeki ögrencilik yıllarında yaptığı sahne çalışmalarıyla profesyonel anlamda sürdürdü. Diğer yandan yıllardır bestelediği şarkıları için stüdyo çalışmalarına başladı... İzmir'de bestelediği ve 2007 yılında stüdyo kayıtlarını tamamladığı şarkılarından ‘Kalp Kalbe Karşı’ ve ‘İzmir Bilir Ya’ ile büyük ses getiren, farklı ses rengi, güçlü yorumu ve besteci kimliğiyle dikkatleri üzerine çeken, şarkıları birçok karma albüm ve tv dizilerinde yer alan Aslı Güngör, 35. Altın Kelebek Ödüllerinde ‘En iyi çikis yapan solist’ ödülünü aldı. Aslı Güngör’ ün fenomen olan Kalp Kalbe Karşi şarkısı; Radyo Yayıncıları Derneği RAYAD tarafından düzenlenen ‘Radyonun Yıldızları Dinleyici Oylaması’nda 2008 yılında ‘Radyonun Şarkı Yıldızı’ seçildi ve dünyaca ünlü Buddha Bar serisinin Buddha Bar 11 isimli albümünde yer alarak, 2009 Mart ayında tüm dünyada müzikseverlerle buluştu...

Legal olarak 'Kalp Kalbe Karşı’nın ‘1.150.000 (1milyon150 bin)’ satış rakamı elde etmesiyle 2008 yılında birinci olarak ‘MÜYAP dijital satış şampiyonu’ ödülünü aldı...

2009 Ocak ayında yayınladığı ve kendi adını verdiği albümü 'Aslı Güngör 2009' da yer alan 'Son Öpücük' ve 'Aşk Her Şeye Değer' in yanı sıra tüm şarkıları büyük ilgi görerek resmi MÜYAP verilerine göre ‘2.700.000 ( 2milyon700 bin)’ dijital satış rakamıyla rekor kırdı, 2009 yılında da yine dijital ortamda 'şarkıları en fazla indirilen sanatçı' oldu.

DiskografiDüzenle

  • Aslı Güngör (2009)
  • Aşk Alev Aldı (2010)
  • Aslı Gibidir (2012)
  • Enerji (2013)
  • Olmak Ya Da Olmamak (2014)

Video klipleriDüzenle

  • Kalp Kalbe Karşı (2008)
  • İzmir Bilir Ya (2008)
  • Son Öpücük (2009)
  • Dön Gel Yeter (2009)
  • Ben De Dahil (2010)
  • Bana Seni Gerek Seni (2011)
  • Söylenmemiş Sözler (2012)
  • İhanet (2013)
  • Aşkın Anahtarı (2014)
  • Sus (2015)

DüetleriDüzenle

Liste başarılarıDüzenle

Albüm Single En yüksek
  Türkiye[1]   Avrupa[2]
"ENBE Orkestrası" "Kalp Kalbe Karşı" (Ferhat Göçer ile düet) 1 80
"İzmir Bilir Ya" 7
"Aslı Güngör" "Son Öpücük" 2 95
"Dön Gel Yeter" (Ferhat Göçer ile düet) 18

ÖdülleriDüzenle

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2008 RAYAD Radyonun Şarkı Yıldızı (Kalp Kalbe Karşı)
2009 Altın Kelebek En İyi Çıkış Yapan Sanatçı[3]
2009 MÜYAP Dijital Ortamda En Çok İndirilen Şarkı (Kalp Kalbe Karşı)[4]

Sanatçılara Verdiği ŞarkılarDüzenle

  • Devirdim Yılları/Söz-Müzik:Aslı Güngör (Erol Evgin - Gözbebeğim Sen Çok Yaşa Albümü 2011 )
  • Ben Seni Sevdim/Söz-Müzik:Aslı Güngör (Sinan Özen - Usta Albümü 2011 )

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Billboard Türkçe Top 20 16 Mart 2009 tarihinde erişilmiştir.
  2. ^ Euro Airplay Hot 100 9 Mart 2009 tarihinde erişilmiştir.
  3. ^ Aslı Güngör 2009 Alındı 9 Mart 2009
  4. ^ 2008'in Birincisi Aslı Güngör Alındı 10 Mart 2009

Dış bağlantılarDüzenle