Asena Tuğal

Türk oyuncu

Asena Tuğal (d. 28 Ağustos 1984, İstanbul), Türk oyuncudur.

Asena Tuğal
Doğum28 Ağustos 1984 (39 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye
Diğer ad(lar)ıAsena Tuğal Irmak
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2008-günümüz
Evlilik
Şahin Irmak (e. 2018)

Hayatı değiştir

Kariyer hayatı değiştir

28 Ağustos 1984 tarihinde İstanbul'da doğan Asena Tuğal, 2000'den itibaren TGRT, Kanal D ve Show TV'de haber muhabiri olarak çalıştı. Daha sonra ise, Star TV ekranlarında 2006 Miss Turkey'de dördüncü güzel seçilen Asena Tuğal, Miss International yarışmasında "Miss Smile" ödülü kazanmıştır. Spor alanında da başarısı olan oyuncu, kürek sporunda uluslararası dereceleri bulunuyor olup ayrıca Tekvando sporunda siyah kuşaktır. Ve bu sayede ülkemizi Milli Takım kadrosuyla geçmiş yıllarda temsil etmiştir. Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde ‘double major’ olarak tamamlayan oyuncu, Matematik ve Fen Bilimleri fakültesinden aynı dönem içinde mezun olmuştur. Asena Tuğal birçok dizide oynamıştır. 2008 yılında Akasya Durağı, 2009 yılında Ömre Bedel ve 2010 yılında da Öğretmen Kemal, 2014-2016 yılları arasında ise Filinta, 2016'da Kertenkele: Yeniden Doğuş adlı dizilerde rol alan oyuncu, 2019-2020 yılları arasında yayımlanan Afili Aşk'ta rol almıştır.[1][2][3][4]

Kişisel hayatı değiştir

Asena Tuğal, 2018 yılında 3 yıldır beraber olduğu Şahin Irmak ile evlenmiştir.[5]

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Tür
2024 Arka Sokaklar Ebru Dizi
2023 Dünya Malı -1 Sinema filmi
2022 Erkek Severse Işıl İnternet dizisi
2021 Masumiyet Banu Kaya Dizi
2019-2020 Afili Aşk Hülya Yiğiter
2017 Ein Fisch Namens Liebe Sinema filmi
Lise Devriyesi Seda Sancak Dizi
2016 Kertenkele: Yeniden Doğuş Zeynep Şanlı / Zehra Şanlı / Maskeli Kız
2015-2016 Filinta Tabibe Leyla
2013 Mahmut ile Meryem - Sinema filmi
2013 Tozlu Yollar Vildan Dizi
2013 Aldırma Gönül Nefise
2010 Öğretmen Kemal Nehir
2009 Ömre Bedel Hande
2008 Akasya Durağı Ezgi
Kaynak:[6][7][8][9][10]

Kaynakça değiştir

  1. ^ Ağcaoğlu, Veteriner Hekim Yağmur (10 Ağu 2016). "Tesla hayatımın olmazsa olmazı- Asena Tuğal". 25 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Asena Tuğal: Eşim kıyafetlerime karışmaz". Mynet Magazin. 15 Eyl 2018. 16 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Asena Tuğal: Benim çocuklarım bunlar - Magazin haberleri". Habertürk. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "DAHA DAHA NOW - NOW | Dizi, Film, Haber". www.nowtv.com.tr. 2 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Asena Tuğal ve Şahin Irmak evlendi". NTV. 21 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 
  6. ^ "Asena Tuğal | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 11 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2024. 
  7. ^ "Asena Tuğal Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 11 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2024. 
  8. ^ "Asena Tugal | Actress". IMDb. 7 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2024. 
  9. ^ "Asena Tuğal filmografi". Beyazperde. 11 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2024. 
  10. ^ "Asena Tuğal oynadığı dizi filmler - Diziler.com". www.diziler.com. 

Dış bağlantılar değiştir