Ana menüyü aç

Asena Tuğal (d. 1 Ocak 1984, İstanbul), Türk oyuncu.

Asena Tuğal
Doğum 1 Ocak 1984 (1984-01-01) (35 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2008-günümüz
Evlilik(ler) Şahin Irmak

1984 İstanbul doğumlu Asena Tuğal, 2000'den itibaren TGRT, Kanal D ve Show TV de haber muhabiri olarak çalıştı. Daha sonra ise, Star TV ekranlarında 2006 Miss Turkey'de dördüncü güzel seçilen Asena Tuğal, Miss International yarışmasında "Miss Smile" ödülü kazanmıştır. Spor alanında da başarısı olan oyuncu, kürek sporunda uluslararası dereceleri bulunuyor olup ayrıca Tekvando sporunda siyah kuşaktır. Ve bu sayede ülkemizi Milli Takım kadrosuyla geçmiş yıllarda temsil etmiştir. Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde ‘double major’ olarak tamamlayan oyuncu, Matematik ve Fen Bilimleri fakültesinden aynı dönem içinde mezun olmuştur. Asena Tuğal birçok dizide oynamıştır. 2008 yılında Akasya Durağı, 2009 yılında Ömre Bedel ve 2010 yılında da Öğretmen Kemal Filinta adlı dizilerde rol alan oyuncu günümüzde Kertenkele: Yeniden Doğuş dizisinde oynamaktadır.[1][2]

İçindekiler

Özel YaşamıDüzenle

Asena Tuğal, 2 yıldır beraber olduğu, Şahin Irmak ile nişanlanmıştır.[3]

FilmografiDüzenle

Yıl(lar) Başlık Rolü Tür
2019- Afili Aşk Hülya Yiğiter TV Dizisi
2017 Lise Devriyesi Seda Sancak TV Dizisi
2017 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Zeynep Sağlam TV Dizisi
2016 Kertenkele: Yeniden Doğuş Zeynep Şanlı, Maskeli Kız TV Dizisi
2015-2016 Filinta Tabibe Leyla TV Dizisi
2013 Tozlu Yollar Vildan TV Dizisi
2013 Aldırma Gönül Nefise TV Dizisi
2010 Öğretmen Kemal Nehir TV Dizisi
2009 Ömre Bedel Hande TV Dizisi
2008 Akasya Durağı Ezgi TV Dizisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Asena Tuğal Kimdir? Seri Haber. Erişim Tarihi: 06 Mart 2015
  2. ^ Asena Tuğal'ın Hayatı Milliyet. Erişim Tarihi: 06 Mart 2015
  3. ^ Asena Tuğal Nişanlandı Milliyet. Erişim Tarihi: 06 Mart 2015

Dış bağlantılarDüzenle