Arne Elsholtz

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı

Arne Elsholtz (d. 14 Ağustos 1944; Pritzwalk; ö. 26 Nisan 2016; Berlin), Alman oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır.[1]

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

14 Ağustos 1944'te Pritzwalk, Almanya'da doğan Elsholtz 1961'de oyunculuk kariyerine başladı. Dünya'ca tanınmış aktörler Tom Hanks, Bill Murray, Kevin Kline, Jeff Goldblum ve Eric Idle'nin rol aldığı yapımlarda Almanya'daki dublajlarını yapmıştır.[2]

ÖlümüDüzenle

1970'lerden bu yana, çeşitli sinema ve televizyon yapımlarının çeşitli dillerden Almanca diline çevrilip seslendirmesinde görev alan oyuncu ve dublaj sanatçısı Arne Elsholtz 26 Nisan 2016'da 71 yaşında Berlin'de ölmüştür.[3]

Filmografi (seçme)Düzenle

Yılı Başlık
1962 Escape from East Berlin
dt.: Tunnel 28
1965 Der Fall Michael Reiber
1990 Peterchens Mondfahrt
1997 Kleines Arschloch
2002 In der Mitte eines Lebens
2006 Das kleine Arschloch und der alte Sack – Sterben ist Scheiße
2007 Gordos Reise ans Ende der Welt

SeslendirmeDüzenle

ÖdülleriDüzenle

  • 2003: Lippstadt Şehri "En İyi Seslendirme Sanatçısı" Ödülü

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Arne Elsholtz – Synchronstimme von Tom Hanks gestorben 23 Aralık 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Berliner Morgenpost vom 26. April 2016
  2. ^ Darum lissspelt Tom Hanks so in „Illuminati“ 8 Ağustos 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. bild.de, 18. Mai 2009
  3. ^ Tennstedt spricht Tom Hanks in „Charlie Wilson's War“ 12 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. cinefacts.de, 16. November 2007, aufgerufen am 13. März 2012

Dış bağlantılarDüzenle