Anne Jeffreys

Amerikalı sahne sanatçısı ve şarkıcı

Anne Jeffreys (doğum adı: Annie Jeffreys Carmichael; d. 26 Ocak 1923 –ö. 27 Eylül 2017)[1][2][3], Amerikalı oyuncu ve şarkıcı. Rol aldığı yapımlar arasında; Billy the Kid Trapped (1942), Dick Tracy (1945), Dillinger (1945), ve Riffraff (1947) sayılabilir.[4]

Anne Jeffreys
Anne Jeffreys 1955.jpg
Jeffreys in 1955
Doğum Annie Jeffreys Carmichael
26 Ocak 1923(1923-01-26)
Goldsboro, Kuzey Carolina, ABD.
Ölüm 27 Eylül 2017 (94 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.
Diğer ad(lar)ı Anne Jeffries, Ann Jeffries
Meslek Oyuncu, şarkıcı
Etkin yıllar 1941–2015
Evlilik
  • Joseph R. Serena (1945-1949; ayrılmış)
  • Robert Sterling (1951-2006; ölümüne kadar)
Çocuk(lar) 3
Akraba(lar) Tisha Sterling (üvey kızı)
Resmî site http://www.annejeffreys.com/

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1942: Billy the Kid Trapped
  • 1943: Bordertown Gun Fighters
  • 1943: Calling Wild Bill Elliott
  • 1943: Death Valley Manhunt
  • 1943: The Man from Thunder River
  • 1943: Overland Mail Robbery
  • 1943: Wagon Tracks West
  • 1944: Hidden Valley Outlaws
  • 1944: Mojave Firebrand
  • 1944: Nevada
  • 1945: Dick Tracy
  • 1945: Dillinger
  • 1945: Sing Your Way Home
  • 1945: Zombies on Broadway
  • 1946: Genius at Work
  • 1946: Dick Tracy vs. Cueball
  • 1946: Ding Dong Williams
  • 1946: Step by Step
  • 1946: Vacation in Reno
  • 1947: Riffraff
  • 1947: Trail Street
  • 1948: Return of the Bad Men
  • 1976: Southern Double Cross

Televizyon dizisiDüzenle

  • 1949: The Paul Whiteman's Goodyear Revue
  • 1953: Topper
  • 1953: The Juke Box Jury
  • 1958: Love That Jill
  • 1959: Take a Good Look
  • 1984: Finder of Lost Loves

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1955: Max Liebman Presents: Dearest Enemy
  • 1955: Max Liebman Presents: The Merry Widow
  • 1957: Tournament of Roses Parade
  • 1965: Two's Company
  • 1987: The Child Help Benefit Special
  • 1989: The Society of Singers Presents: A Tribute to Ella Fitzgerald
  • 1991: Stars and Stripes: Hollywood and World War II
  • 1992: A Message from Holly
  • 2013: Retire From Show Biz? No Thanks!

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Pennacchio, George (27 Eylül 2017). "#BREAKING NEWS - The beautiful & elegant actress, Anne Jeffreys (center), has died at 94. She was a sweetheart. RIPpic.twitter.com/TBpSlz3vOr". 31 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2019. 
  2. ^ US Federal Census1930; Census Place: Goldsboro, Wayne, North Carolina; Roll: 1728; Page: 11A; Enumeration District: 12; Image: 51.0; FHL microfilm: 2341462
  3. ^ "Anne Jeffreys, Glamorous Ghost of '50s televizyon, Is Dead at 94". Erişim tarihi: 7 Ekim 2018. [ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ "Anne Jeffreys". Playbill Vault. 5 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle