Ann Magnuson

Ann Magnuson (d. 4 Ocak 1956), Amerikalı aktris ve kabare sanatçısı.

Ann Magnuson
Early 80's New York- Ann Magnuson (3961850199).jpg
Ann Magnuson 1980'li yıllarda Kulüp 57 adlı mekanda sahne alırken
Doğum 4 Ocak 1956 (1956-01-04) (65 yaşında)
Charleston, Batı Virginia, Amerika Birleşik Devletleri
Meslek Oyuncu, kabare sanatçısı
Etkin yıllar 1979–günümüz
Evlilik
John Bertram
(e. 2002)
Resmî site annmagnuson.com

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Magnuson 4 Ocak 1956'da Charleston, Batı Virginia'da gazeteci anne ve avukat babanın kızı olarak doğdu.[1] Erkek kardeşi Bobby 1988 yılında AIDS nedeniyle öldü.[2][3] 1990'da New York Times tarafından oyuncu Lily Tomlin kadar birçok karakteri aynı anda başarıyla canlandırması nedeniyle "sevimli tiyatro bukalemunu" olarak adlandırıldı.[4]

1979'da tiyatro ile oyunculuğa başlayan Magnuson 1980'li yılların başında müzik grubu Bongwater ile sahne çalışmaları yaptı. 1982'den itibaren televizyon ve sinema yapımlarında boy gösterdi. ABC kanalı yapımı komedi dizisi Anything but Love (1989–92) ile ekranlarda sivrildi. Yer aldığı film çalışmaları arasında ise; The Hunger (1983), Making Mr. Right (1987), Clear and Present Danger (1994), Panic Room (2002), ve One More Time (2015) vb. sayılabilir.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1982: Vortex
  • 1986: Sleepwalk
  • 1987: Making Mr. Right
  • 1988: A Night in the Life of Jimmy Reardon
  • 1994: Clear and Present Danger
  • 1998: Small Soldiers
  • 2000: Love & Sex
  • 2001: The Caveman's Valentine
  • 2002: Panic Room
  • 2003: Ghostlight
  • 2004: The Nomi Song
  • 2010: Blank City
  • 2011: Woman's Picture
  • 2016: First Jerk on Mars
  • 2017: Mansfield 66/67

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1984: Alive from Off Center
  • 1989: Anything But Love
  • 1997: Damian Cromwell's Postcards from America
  • Rave

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1996: The Munsters' Scary Little Christmas
  • 2002: The Griffin and the Minor Canon

Video filmlerDüzenle

  • 2002: Clear and Present Danger: Behind the Danger

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Ann Magnuson Biography (1956-)
  2. ^ Interview: Ann Magnuson
  3. ^ Performance artists talking in the eighties: sex, food, money/fame, ritual/death, Linda Montano. Univ. of California Press. 2000
  4. ^ "Review/Performance Art; Ann Magnusson: A Cast All by Herself". The New York Times. 17 Temmuz 1990. 25 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle