Anita Skorgan

şarkıcı

Anita Skorgan (d. 13 Kasım 1958, Norveç), Norveçli şarkıcı. Bir zamanlar başarılı Norveç şarkıcı-şarkı yazarı Jahn Teigen ile evlendi; Her ikisi de tabloidlerde sürekli olarak Norveç'teki ilk süper star ünlü çift olarak kabul edildi. Birlikte bir kızları var.[1]

Anita Skorgan
Genel bilgiler
Doğum 13 Kasım 1958 (1958-11-13) (62 yaşında)
Norveç
Meslekler Şarkıcı
İlişkili hareketler Jahn Teigen

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç için beş kez katılmıştı: bir kez yalnız sanatçı olarak iki, bir zamanlar Jahn Teigen, bir zamanlar 1983'te destekleyen şarkıcısı ve aynı zamanda Finn Kalvik'in 1981'deki performansında destekleyen şarkıcısıydı. 1977'de Londra'da "Casanova" nın şarkısını 14. sırada bitirdi. İki yıl sonra Kudüs'te bir miktar Eurovision başarısı geçirdi ve "Oliver" şarkısını 11. sıraya taşıdı. İngiltere'ye döndükten sonra, o zaman kocası Jahn Teigen ile Harrogate'de 12. sıraya oy verilen "Adieu" u gerçekleştirmek için Eurovision sahnesine geri döndü. Aralarında O ve Jahn, 1977'den 1983 yılına kadar, 1980 yılı hariç, yani 6 yılda 7 yılda biten her bir Eurovision Şarkı Yarışmasında ortaya çıktı.

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • 1975: Til en venn
  • 1976: Du er nær meg (#16)
  • 1976: Tänk på mej
  • 1977: Young Girl (#12)
  • 1978: Anita Skorgan
  • 1979: Ingen vei tilbake
  • 1979: Krama dej
  • 1980: De fineste
  • 1981: Pastell (#21)
  • 1983: Cheek to Cheek (with Jahn Teigen) (#1)
  • 1985: Karma (#10)
  • 1986: White Magic (#6)
  • 1990: Basic
  • 1994: Julenatt (#13)
  • 2001: Gull
  • 2008: Julenatt
  • 2009: Hele veien - 47 utvalgte sanger (#4)
  • 2011: På gyllen grunn (#25)
  • 2013: La høsten være som den er (#5)

EPsDüzenle

  • 1973: Fire klassiske pianostykker
  • 1973: Aufschwung op. 12 nr. 2

MC-CassettesDüzenle

  • 1981: Anita Skorgans beste

TeklilerDüzenle

  • 1977: "Casanova"(#4)
  • 1979: "Oliver" (#6)
  • 1982: "Adieu" (with Jahn Teigen) (#3)
  • 1983: "Friendly" (with Jahn Teigen) (#2)
  • 2009: "I denne julenatt" (#19)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Håkonsund, Geir (14 Kasım 2008). "Teigen hyller Anita i ny bok" (Norveççe). TV2. 16 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2010. 
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Mata Hari"
Anne-Karine Strøm
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç
1977
Sonra gelen:
"Mil etter mil"
Jahn Teigen
Önce gelen:
"Mil etter mil"
Jahn Teigen
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç
197̟9
Sonra gelen:
"Sámiid Ædnan"
Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta
Önce gelen:
"Aldri i livet"
Finn Kalvik
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç
1982 (Jahn Teigen ile)
Sonra gelen:
"Do Re Mi"
Jahn Teigen