Ana menüyü aç

Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok sertifika alan müzik sanatçıları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, ABD'de Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından verilen sertifikaları göz önüne alarak albümleri ABD'de en çok satan müzik sanatçılarını sıralar.[1]

ListeDüzenle

No. İsim Ülke Aktif yıllar Sertifika
sayısı
1 The Beatles BK 1960'lar-70'ler 178
2 Garth Brooks ABD 1980'ler-2010'lar 136
Elvis Presley ABD 1950'ler-70'ler 136
4 Led Zeppelin BK 1960'lar-80'ler 111.5
5 Eagles ABD 1970'ler-2010'lar 101
6 Billy Joel ABD 1970'ler-2000'ler 82.5
7 Michael Jackson ABD 1970'ler-2000'ler 79
8 Pink Floyd BK 1960'lar-2010'lar 75
9 Elton John BK 1960'lar-2010'lar 73
10 AC/DC BK/Aus. 1970'ler-2010'lar 72
11 George Strait ABD 1980'ler-2010'lar 69
12 Barbra Streisand ABD 1960'lar-2010'lar 68.5
13 Aerosmith ABD 1970'ler-2010'lar 66.5
The Rolling Stones BK 1960'lar-2010'lar 66.5
15 Bruce Springsteen ABD 1970'ler-2010'lar 65.5
16 Madonna ABD 1980'ler-2010'lar 64.5
17 Mariah Carey ABD 1990'ler-2010'lar 64
18 Metallica ABD 1980'ler-2010'lar 62
19 Whitney Houston ABD 1980'ler-2010'lar 57
20 Van Halen ABD 1970'ler-2010'lar 56.5
21 U2 İrl. 1970'ler-2010'lar 52
22 Celine Dion Kanada 1980'ler-2010'lar 50
23 Fleetwood Mac ABD/BK 1960'lar-2010'lar 49.5
Neil Diamond ABD 1960'lar-2010'lar 49.5
25 Shania Twain Kanada 1990'ler-2010'lar 48
Kenny G ABD 1980'ler-2010'lar 48
Journey ABD 1970'ler-2010'lar 48
28 Kenny Rogers ABD 1950'ler-2000'ler 47.5
29 Alabama ABD 1970'ler-2010'lar 46
30 Guns N' Roses ABD 1980'ler-2010'lar 44.5
31 Santana Mek./ABD 1960'lar-2010'lar 43.5
Bob Seger & The Silver Bullet Band ABD 1960'lar-2010'lar 43.5
Alan Jackson ABD 1980'ler-2010'lar 43.5
34 Reba McEntire ABD 1970'ler-2010'lar 41
35 Eric Clapton BK 1960'lar-2010'lar 40
36 Chicago ABD 1960'lar-2010'lar 38.5
Simon and Garfunkel ABD 1960'lar-70'ler 38.5
38 Rod Stewart BK 1960'lar-2010'lar 38
39 Tim McGraw ABD 1990'ler-2010'lar 37.5
Eminem ABD 1990'ler-2010'lar 37.5
41 Foreigner ABD/BK 1970'ler-2010'lar 37
Backstreet Boys ABD 1990'ler-2010'lar 37
43 Tupac Shakur ABD 1990'lar 36.5
44 Bob Dylan ABD 1960'lar-2010'lar 36
45 Def Leppard BK 1970'ler-2010'lar 35
46 Queen BK 1970'ler-2000'ler 34.5
Bon Jovi ABD 1980'ler-2010'lar 34.5
48 Britney Spears ABD 1990'ler-2010'lar 34
49 Phil Collins BK 1970'ler-2010'lar 33.5
Dave Matthews Band ABD 1990'ler-2010'lar 33.5
John Denver ABD 1960'lar-90'lar 33.5
52 James Taylor ABD 1960'lar-2010'lar 33
The Doors ABD 1960'lar-70'ler 33
54 Pearl Jam ABD 1990'ler-2010'lar 31.5
Tom Petty & The Heartbreakers ABD 1960'lar-70'ler 31.5
R. Kelly ABD 1990'ler-2010'lar 31.5
Willie Nelson ABD 1950'ler-2010'lar 31.5
58 Boston ABD 1970'ler-2010'lar 31
59 Dixie Chicks ABD 1980'ler-2000'ler 30.5
60 Linda Ronstadt ABD 1960'lar-2000'ler 30
61 Lynyrd Skynyrd ABD 1960'lar-2000'ler 28.5
62 Mannheim Steamroller ABD 1970'ler-2010'lar 28
'N Sync ABD 1990'ler-2000'ler 28
Michael Bolton ABD 1980'ler-2010'lar 28
65 John Mellencamp ABD 1970'ler-2010'lar 27.5
Brooks & Dunn ABD 1990'ler-2000'ler 27.5
Barry Manilow ABD 1970'ler-2010'lar 27.5
68 Ozzy Osbourne BK 1960'lar-2010'lar 27.25
69 Boyz II Men ABD 1990'ler-2000'ler 27
Frank Sinatra ABD 1930'ler-90'lar 27
Bee Gees BK 1960'lar-2000'ler 27
72 Enya İrl. 1980'ler-2010'lar 26.5
73 Janet Jackson ABD 1980'ler-2010'lar 26
Jay-Z ABD 1990'ler-2010'lar 26
Creedence Clearwater Revival ABD 1960'lar-70'ler 26
76 Faith Hill ABD 1990'ler-2010'lar 25.5
Kenny Chesney ABD 1990'ler-2010'lar 25.5
Taylor Swift ABD 2000'ler-2010'lar 25.5
Luther Vandross ABD 1960'lar-2000'ler 25
80 Rush Kanada 1970'ler-2010'lar 25
Mötley Crüe ABD 1980'ler-2010'lar 25
Nirvana ABD 1980'ler-90'lar 25
ZZ Top ABD 1970'ler-2010'lar 25
Creed ABD 1990'ler-2000'ler 25
Toby Keith ABD 1990'ler-2010'lar 25
86 The Carpenters ABD 1960'lar-80'ler 24.5
Steve Miller Band ABD 1960'lar-2010'lar 24.5
88 Vince Gill ABD 1970'ler-2010'lar 24
Green Day ABD 1980'ler-2010'lar 24
90 Earth, Wind & Fire ABD 1970'ler-2010'lar 23.5
The Cars ABD 1970'ler-2010'lar 23.5
Kid Rock ABD 1990'ler-2010'lar 23.5
Sade BK 1980'ler-2010'lar 23.5
Johnny Cash ABD 1970'ler-2000'ler 23.5
REO Speedwagon ABD 1970'ler-2010'lar 23.5
96 Jimmy Buffett ABD 1960'lar-2010'lar 23
Jimi Hendrix ABD 1960'lar-70'ler 23.5
Red Hot Chili Peppers ABD 1980'ler-2010'lar 23
Beastie Boys ABD 1980'ler-2010'lar 23
100 Lionel Richie ABD 1960'lar-2010'lar 22.5
Usher ABD 1990'ler-2010'lar 22.5
The Beach Boys ABD 1960'lar-2010'lar 22.5
Heart ABD 1960'lar-2010'lar 22.5


Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "'Top Artists' By Certifications". Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği. 8 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014.