Amber Heard

Amerikalı oyuncu

Amber Laura Heard (d. 22 Nisan 1986, Austin, Texas, ABD), Amerikalı oyuncu. İlk çıkışını 2004 yılında Billy Bob Thornton'ın başrol oynadığı sports drama filmi Friday Night Lights ile yaptıktan sonra North Country'da ve Alpha Dog'ta küçük çaplı rollerde oynamıştır. İlk başrolünü ise All The Boys Love Mandy (2006) filmindeki Mandy Lane karakteri olarak oynamıştır ve ardından 2007 yılında The CW'nun Hidden Palms da boy göstermiştir.

Amber Heard
Amber Heard (43723454772).jpg
Heard 2018 yılında San Diego Comic-Conda
Doğum Amber Laura Heard
22 Nisan 1986 (1986-04-22) (36 yaşında)
Austin, Texas, ABD
Meslek Oyuncu, manken
Etkin yıllar 2004-günümüz
Boy 1,70 m (5 ft 7 in)
Evlilik Johnny Depp (2015-2017)
Partner(ler) Tasya van Ree (2008-2012)
Çocuk(lar) 1
Ebeveyn(ler) David Heard
Paige Parsons[1][2][3]
Resmî site amberheardofficial.com
2010 Toronto Uluslararası Film Festivali sırasında Amber Heard

KariyeriDüzenle

Amber, küçük yaşlarda St. Michael Katolik Akademisinden Hollywood kariyeri için ayrılmıştır. Küçük yaşlardayken okul tiyatrosunda çeşitli rollerde oynadı. On yedisinde okulu bırakıp kariyeri için New York'a gitti ve orada modelliğe başladı. Daha sonra Los Angeles'ta oyunculuğa başladı. 2008 yılında Never Back Down filminde başrol oynamış ve film MTV ödülüne layık görülmüştür. 2006 yılında All the Boys Love Mandy Lane filminde Toronto Uluslararası Film Festivalinde yer almıştır. Televizyondaki ilk rolü Hidden Palms adlı dizidir. 2008 yılında Pineapple Express filmlerinde rol almıştır. 2009 yılında Üveybaba'da rol almıştı ve ayrıca Zombieland filmdinde de küçük bir rol almıştır. Daha sonra Amber The Joneses ve And Soon the Darkness (2010), John Carpenter'ın The Ward, yanı sıra Nicolas Cage ile Drive Angry ve sonrasında ise Johnny Depp ile The Rum Diary (Tutku Günlükleri) filmlerinde rol almıştır. 2009 yılında Exterminator (İmha Takımı) adlı filmde Nicki rolünü üstlenmiştir. 2011 yılı yapımı Drive Angry (Türkçe adı; İntikam yolu) filminde rol almıştır. Ayrıca Maxim dergisinin en seksi 100 kadın yarışmasında 2. sırayı aldı.

Özel hayatıDüzenle

Amber etrafında silahlarla büyüdü ve şu an bir magnum .357'ye ve aynı zamanda antika arabalara merakı olan Amber 68 Model Ford Mustang, 67 Model Mercedes ve 62 model Checker Cab gibi güçlü arabalara sahip. Ayrıca "Te amo como se aman ciertas cosa oscuras secret amante entre la sombra y el alma." yazan bir dövmeye sahip, İspanyolca yazılan dövmenin Türkçesi: "Seni seviyorum, bazı karanlık şeyleri sevmek gibi, gizli, ruh ve gölge arasında." yazarı Pablo Neruda'nın Sone 17'sinin içinde geçiyor.[4]

Tasya van Ree ile yaşadığı 2008'den 2012 yılına kadar süren ilişkinin ardından Amber, 2015 yılında Johnny Depp ile evlendi.[5]

Johnny Depp'ten 2017 yılında boşanmasının ardından,[6] 2018'in başına kadar bir yıl boyunca teknoloji girişimcisi Elon Musk ile çıktı.[7][8]

Heard'ın taşıyıcı anne aracılığıyla dünyaya gelen Oonagh Paige Heard (Nisan 2021 doğumlu) adında bir çocuğu var.[9]

AktivizmDüzenle

LGBT hakları davasına katkılar sağlamanın yanında Habitat for Humanity, Girl Up, Birleşmiş Milletler Yardım Fonu tarafından düzenlenmiş The Art Of Elysium'a ve Amnesty International'e destek veren Heard, Aile içi ve cinsel şiddet suçları üzerine de farkındalık yaratmıştır. Kasım ayında Glamour'un Women Of The Year Awards ödül töreninde O, Gabourey Sidibe ve Frieda Pinto ödülün sahibi olan aynı zamanda sağ bir tecavüz kurbanı Emily Doe'ya ait olan konuşmayı seslendirmişlerdir. Aynı ay ilerleyen günlerde Heard, #GirlGaze kampanyası için kamu hizmet duyursunda bulunmuş, Porter dergisinin Aralık 2016 sayısı için şahsi tecrübelerini anlatan bir açık mektup yazmıştır.

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rolü Notes
2004 Friday Night Lights Maria
2005 Side FX Shay
Drop Dead Sexy Candy
North Country Genç Josey Aimes
2006 Price to Pay Trish
Alpha Dog Alma
All the Boys Love Mandy Lane Mandy Lane
2007 Spin Amber
Day 73 with Sarah Mary Kısa film
Remember the Daze Julia Ford
2008 Never Back Down Baja Miller
Informers, TheThe Informers Christie
Pineapple Express Angie Anderson
2009 ExTerminators Nikki
Joneses, TheThe Joneses Jenn Jones
Zombieland 406
Stepfather, TheThe Stepfather Kelly Porter
2010 And Soon the Darkness Stephanie Also co-producer
River Why, TheThe River Why Eddy
Ward, TheThe Ward Kristen
2011 Drive Angry Piper
Rum Diary, TheThe Rum Diary Chenault
2013 Syrup Six Also executive producer
Paranoia Emma Jennings
Machete Kills Bayan San Antonio
2014 3 Days to Kill Agent Vivi Delay
2015 The Adderall Diaries Lana Edmond
One More Time Jude
Magic Mike XXL Zoe
The Danish Girl Ulla Paulson
2017 I Do... Until I Don't Fanny
Justice League Mera
2018 Her Smell Zelda E. Zekiel
London Fields Nicola Six Filmed in 2013
Aquaman Mera
2019 Gully Joyce
2021 Zack Snyder's Justice League Mera
2023 Aquaman and the Lost Kingdom  

Tv dizileriDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Jack & Bobby Liz Episode: "Pilot"
Mountain, TheThe Mountain Riley Episode: "A Piece of the Rock"
2005 O.C., TheThe O.C. Salesgirl Episode: "Mallpisode"
2006 Criminal Minds Lila Archer Episode: "Somebody's Watching"
2007 Californication Amber Episode: "California Son"
Hidden Palms Greta Matthews 8 episodes
2010 The Cleveland Show Herself (voice) Episode: "Beer Walk!"
2011 Top Gear Herself Episode: "Episode #16.5"
Playboy Club, TheThe Playboy Club Bunny Maureen 7 episodes
2015 Overhaulin' Herself Episode: "In Too Depp"
Prince, TheThe Prince Serena Television film
2020–2021 The Stand Nadine Cross 7 episodes

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Amber Heard". TVGuide.com. 5 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2015. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2015. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2015. 
  4. ^ "Lesbian and Bisexual Celebrities" (İngilizce). imdb.com internet sitesi. Şubat 2012. 11 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  5. ^ "Johnny Depp and Amber Heard Tie the Knot: Source". People. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2015. 
  6. ^ "Amber Heard: Meet the New Mrs Johnny Depp". NDTV (İngilizce). 8 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2015. 
  7. ^ "Tesla CEO Elon Musk breaks up with Amber Heard, report says". 6 Ağustos 2017. 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2020. 
  8. ^ "Elon Musk and Amber Heard Call it Quits ... Again". People (İngilizce). 1 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2021. 
  9. ^ Crist, Allison (1 Temmuz 2021). "Amber Heard Reveals She Welcomed Her First Child Via Surrogate – The Hollywood Reporter". The Hollywood Reporter. 1 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2021.