Ana menüyü aç

Amara (şarkıcı)

Tuwuhadijatitesih Amaranggana (d. 8 Temmuz 1975), bilinen adıyla Amara, Endonezyali şarkıcı, manken ve oyuncu.[3]

Amara
Doğum adı Tuwuhadijatitesih Amaranggana[1]
Doğum 8 Temmuz 1975 (1975-07-08) (44 yaşında)
Endonezya Cakarta, Endonezya
Tarzlar Soul, disko, country pop
Meslekler Şarkıcı, oyuncu, manken
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 1989–günümüz
Müzik şirketi Ris Music Wijaya
İlişkili hareketler Lingua (1996–günümüz)
Coboy (2015–günümüz)[2]

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • 1996: Bila Kuingat
  • 1997: Jangan Kau Henti
  • 1998: Takan Habis Cintaku
  • 1998: Bintang
  • 1999: Aku
  • 2015: Good Time

Single'larıDüzenle

  • 2005: Indonesia Raya
  • 2005: Syukur

FilmografiDüzenle

FilmlerDüzenle

Yıl Adı Rol
2006 Misi 1511
2015 Tiger Boy Anne Citra

DiziDüzenle

  • Rembulan Kece (1999)
  • Cinta Tak Pernah Salah (2000)
  • Menjemput Impian (2001)
  • Ketika Cinta Berbunga (2001)
  • Biarkan Hati Bicara (2002)
  • Mahligai Diatas Pasir (2002)
  • Bukan Impian Semusim (2003)
  • 8 Tahun Kemudian (2003)
  • Misteri Bali (2003)
  • Cintakuh di Rumah Susun (2004)
  • Rembulan & Matahari (2005)
  • Bawa Aku Terbang (2005)
  • Hidayah (2005-2008)
  • Martabat (2007)
  • Suci (2007-2008)
  • Bukan Cinta Semusim (2007-2008)
  • Wajah (2008)
  • Embun (2009)
  • Hafizah (2009-2010)
  • Cinta Melody (2010)
  • Cintaku Melati (2011)
  • Tutur Tinular (2011-2012)
  • Istri Istri Suamiku (2011-2013)
  • Putih Abu-Abu (2012)
  • Love in Paris (2012-2013)
  • Yang Muda Juga Mencinta (2013)
  • Detak Cinta (2014)
  • Operation Wedding Series (2015)
  • Sajadah Cinta Maryam (2015)
  • Cinta Di Langit Taj Mahal (2015)
  • Halilintar (2016)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "AMARA SUDAH HAMIL TAPI BELUM PERIKSA KE DOKTER". 4 Kasım 2003. 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Garap 'Good Time', Lingua dan Coboy Bakal Tampil Out Of The Box". 31 Aralık 2015. 24 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Alasan Amara "Lingua" Tak Ingin Comeback Bermusik". 8 Mayıs 2013. 24 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle