Altın Orda hanlar listesi

Altın Orda hanlar litesiDüzenle

Altın Orda hanların listesi ve Cuci ulusunun soyağacı yer almaktadır.

Batu'nun sülalesi

0.Cuci: (1225—1227)

1.Batu: (1235—1241)

2.Sertak: (1255—1256)

3.Ulakçı: (1256—1257)

4.Berke: (1257—1266)

Nogay: (1261—1299)

5.Mengü Temür: darugaçlık; (1266—1269), hanlığı; (1269—1282)

6.Tuda Mengü: (1282—1287)

7.Tula Buka: (1287—1291)

8.Tohta: (1291—1312)

9.Gıyaseddin Muhammed (Özbek Han): (1312—1341)

10.Tinibeg: (1341-1342)

11.Canibeg: (1342—1357)

12.Berdibeg: (1357—1359)

13.Kulpa (Hildibeg): (1359)

14.Muhammed (Nuruzbeg): (1359—1361)

15.Kildibek: (1360—1362)

16.Hızır: (1360—1361)

  • Hacı Murad Han: (1360—1363)
  • Ordu Melik: (1361)
  • Temür Hoca: (1364—1367)
  • Urus: Kök Orda Hanlığı; (1366—1378), Hanlığı; (1374—1375)
  • Alibek: Sibir Hanlığı; (1359—1375), Hanlığı; (1374—1375)
  • Kağanbek: Hanlığı; (1375), Sibir Hanlığı; (1375—1421)
  • Arapşah: (1377—1378)
  • Mamai: Kırım Beyliği; (1359—1380), Beylerbeyliği; (1361—1380)
  • Abdullah: (1361—1370)
  • Muhammed Bulak: (1370—1377)
  • Turak: (1377—1380)
  • Toktamış: Hanlığı; (1375—1378), (1380—1395), Kırım Hanlığı; (1396—1397)
  • Edigü: Beylerbeylik; (1376—1389), (1391—1409), Nogay yurtu beyliği; (1392—1412)
  • Temür Kutluğ: (1395—1399)
  • Şadibek: (1399—1407)
  • Pulad: (1409—1411)
  • Temür Han: (1411—1412)
  • Celaleddin: (1412—1413)
  • Kerim Birdi: (1413—1414)
  • Cabbar Berdi Han (1414—1418)
  • Devlet Berdi: (1418—1421)
  • Uluğ Muhammed Han: Hanlığı; (1419—1420), (1421-1423), (1426—1437), Kazan Hanlığı; (1438—1445)
  • Devlet Berdi: Hanlığı; (1420—1421), Kırım Hanlığı; (1426—1428)
  • Gıyaseddin: (1421—1423)
  • Barak: Kök Orda Hanlığı; (1423—1428), Hanlığı(1423—1426)
  • Küçük Muhammed: (1428—1459)
  • Mahmud: Hanlığı; (1459—1465), Astrahan Hanlığı; (1465—1471)
  • Ahmed: (1465—1481)
  • Mürtaza: (1481—1485), (1487—1491)
  • Sayid Ahmed: (1485—1487)
  • Şeyh Ahmed: (1491—1502)
  • Hacı Muhammed: (1514—1516)

Cuci ulusunun soyağacıDüzenle

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cengiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cuci
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Orda Han
 
1.Batu Han
 
4.Berke
 
 
 
Şiban
 
Boal
 
T.Temür
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2.Sartak
 
3.Toktokan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tatar
 
Ulung Temür
 
Kim Temür
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4.Ulakçi
 
5.M.Temür
 
6.T.Mengü
 
Bartu
 
 
 
 
 
 
Nogay
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8.Tokta
 
Tugril
 
7.Tule Buka
 
 
 
 
 
 
Çaka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9.Özbeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10.Tinibeg
 
11.Canibeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12.Berdibeg
 
13.Kildibeg
 
14.Nurusbeg
 
15.Çerkesbeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toktamış
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İbak
 
 
Ebu Hayr
 
 
U.Muhammed
 
Kerei
 
I. Hacı Giray
 
Kasim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sibir
 
 
Şeybani
 
 
Kazan
 
Kazak
 
Kırım
 
Astrahan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Buhara
 
 
 
 
Kasım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hive
 
Buhara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Buhara