Alp Kırşan (d. 3 Kasım 1979, İzmir), Türk dizi ve sinema oyuncusu, sunucu, manken.[1]

Alp Kırşan
Doğum3 Kasım 1979 (44 yaşında)
Karşıyaka, İzmir, Türkiye
MilliyetTürk
MeslekOyuncu, manken ve sunucu
Etkin yıllar2002-günümüz
Evlilik
Zeynep Dörtkardeşler (e. 2014)
Çocuk(lar)2
Resmî sitealpkirsan.com.tr

Hayatı değiştir

Alp Kırşan liseyi doğduğu yer olan İzmir'de okumuştur. Konak Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi Radyo ve Televizyon bölümü mezunudur. Liseden sonra üniversite mezunu olarak Manisa-Celal Bayar Üniversitesi Spor ve Sanat Akademisinden mezun olmuştur. 2000'de Best Model of Turkey yarışmasında birinci ve Best Model of the World yarışmasında ise üçüncü oldu.[2] İlk kez Sabah Şekerleri programında sunucu olarak, Özlem Yıldız'ın partneri olarak kamera karşısına geçti. 2007'de Yasemin Yalçın Tiyatrosu'nda Oyunun Oyunu oyunuyla profesyonel oldu.[3] Ayrıca 2011'de yayınlanan Yok Böyle Dans adlı yarışmada yarıştı. Irmak Ünal, oyuncu Damla Debre ve Buzda Dans yarışmasındaki partneri Julia Novikov'la ilişkiler yaşadı. 2012'de Survivor Ünlüler - Gönüllüler'de mücadele etse de yarışmadan elendi. Yetenek Sizsiniz Türkiye ve Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasında sunuculuk yaptı.

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu Elizbar
Keloğlan Karaprens'e Karşı Robin Hood
2007 Çılgın Dersane Sakar Bekir
2008 Çılgın Dersane Kampta
Kadri'nin Götürdüğü Yere Git Cem
Avanak Kuzenler Serkan
2020 Karakomik Filmler 2: Emanet Alp Kırşan
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Deli Yürek Levent 89 ve 90. bölüm (3. sezon)
2002 Pembe Patikler Kemal
2003 Kampüsistan Emre
2005 Cennet Mahallesi Mert
Çat Kapı Yiğit
2006 Ümit Milli Mert
Buzda Dans Kendisi Yarışmacı
2007 Üç Tatlı Cadı Can
2008 Hayat Güzeldir Ziya 13 bölüm
2008 Koca Kafalar Kendisi
2009 Sıkı Dostlar Serhat
2011-2012 Akasya Durağı Çınar 127-152. bölüm 4. sezon
2011 Yok Böyle Dans Kendisi Yarışmacı
2012 Survivor 2012
O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Konuk
2012-2016 Yetenek Sizsiniz Türkiye Sunucu
2013 Survivor 2013
2014 Survivor 2014
2014 Kaçak Gelinler Konuk oyuncu
2015 Survivor All Star Sunucu
2015-2017 1 Alp 3 Çocuk
2016 Survivor 2016
2017 Survivor 2017
2018 Survivor 2018
2019 Kapanmadan Kazan
2020-2021 Ortak
2021- Sürprizimiz Var
2021 67. Gilette Yılın En İyi Sporcusu Ödül Töreni
2022- Macerasever

Dış bağlantılar değiştir

Reklamlar değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Alp Kırşan kimdir? Alp Kırşan Survivor sunuculuğundan neden ayrıldı?". Cumhuriyet. 20 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2023. 
  2. ^ "Alp Kırşan kimdir? Alp Kırşan kaç yaşında, aslen nerelidir?". Haberler.com. 3 Haziran 2021. 11 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2023. 
  3. ^ "Oyunun Oyunu | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 30 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2023.