Ana menüyü aç

Almanya cumhurbaşkanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Weimar Cumhuriyeti (1919–1933)Düzenle

Siyasi Parti

      SPD       Bağımsız

No. İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev Görev süresi Siyasi parti
Görev başlangıcı Görev bitişi
1   Friedrich Ebert
(1871-1925)
Reich Başkanı
(Reichspräsident)
11 Şubat 1919 28 Şubat 1925
(Görevi başında öldü)
SPD
  Hans Luther
(1879-1962)
Almanya Şansölyesi
(Geçici Reich Başkanı)
28 Şubat 1925 12 Mart 1925 Bağımsız
  Walter Simons
(1861-1937)
Reichsgericht Başkanı
(Geçici Reich Başkanı)
12 Mart 1925 12 Mayıs 1925 Bağımsız
2   Generalfeldmarschall
Paul von Hindenburg
(1847-1934)
Reich Başkanı
(Reichspräsident)
12 Mayıs 1925 Hitler Şansölyelik görevinde iken.
(2 Ağustos 1934)
Bağımsız

Nazi Almanyası (1933–1945)Düzenle

Siyasi Parti

      NSDAP       Bağımsız

No. İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev Görev süresi Siyasi parti
Görev başlangıcı Görev bitişi
2   Generalfeldmarschall
Paul von Hindenburg
(1847-1934)
Reich Başkanı
(Reichspräsident)
Hitler Şansölye olmadan önce.
(12 Mayıs 1925)
2 Ağustos 1934
(Görevi başında öldü)
Bağımsız
  Adolf Hitler
(1889-1945)
Führer ve Reich Şansölyesi
(Führer und Reichskanzler)
2 Ağustos 1934 30 Nisan 1945
(intihar)
NSDAP
  Büyük Amiral
Karl Dönitz
(1891-1980)
Reich Başkanı
(Reichspräsident)
30 Nisan 1945 23 Mayıs 1945
(Müttefikler tarafından tutuklandı)
NSDAP

Bölünmüş Almanya (1949–1990)Düzenle

Batı Almanya (Almanya Federal Cumhuriyeti)Düzenle

Siyasi Parti

      CDU       FDP       SPD       Bağımsız

No. İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev Görev süresi Siyasi parti
Görev başlangıcı Görev bitişi
  Karl Arnold
(1901-1958)
Bundesrat Başkanı
(Geçici Federal Başkan)
7 Eylül 1949 12 Eylül 1949 CDU
1   Theodor Heuss
(1884-1963)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
13 Eylül 1949 12 Eylül 1959 FDP
2   Heinrich Lübke
(1894-1972)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
13 Eylül 1959 30 Haziran 1969
(istifa)
CDU
3   Gustav Heinemann
(1899-1976)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 1969 30 Haziran 1974 SPD
4   Walter Scheel
(1919-2016)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 1974 30 Haziran 1979 FDP
5   Karl Carstens
(1914-1992)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 1979 30 Haziran 1984 CDU
6   Richard von Weizsäcker
(1920-2015)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 1984 Almanya birleşmiş iken.
(30 Haziran 1994)
CDU

Doğu Almanya (Alman Demokratik Cumhuriyeti)Düzenle

Siyasi Parti

      LDPD       SED       CDU

No. İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev Görev süresi Siyasi parti
Görev başlangıcı Görev bitişi
  Johannes Dieckmann
(1893-1969)
Halk Meclisi Başkanı
(Geçici Devlet Başkanı)
7 Ekim 1949 11 Ekim 1949 LDPD
1   Wilhelm Pieck
(1876-1960)
Devlet Başkanı (Staatspräsident) 11 Ekim 1949 7 Eylül 1960
(görevi başında öldü)
SED
  Johannes Dieckmann
(1893-1969)
Halk Meclisi Başkanı
(Geçici Devlet Başkanı)
7 Eylül 1960 12 Eylül 1960 LDPD
1   Walter Ulbricht
(1893-1973)
Devlet Konseyi Başkanı
(Vorsitzender des Staatsrats)
12 Eylül 1960 1 Ağustos 1973
(görevi başında öldü)
SED
  Friedrich Ebert junior
(1894-1979)
Devlet Konseyi Başkan Vekili 1 Ağustos 1973 3 Ekim 1973 SED
2   Willi Stoph
(1914-1999)
Devlet Konseyi Başkanı
(Vorsitzender des Staatsrats)
3 Ekim 1973 29 Ekim 1976 SED
3   Erich Honecker
(1912-1994)
Devlet Konseyi Başkanı
(Vorsitzender des Staatsrats)
29 Ekim 1976 18 Ekim 1989
(istifa)
SED
4   Egon Krenz
(1937-)
Devlet Konseyi Başkanı
(Vorsitzender des Staatsrats)
18 Ekim 1989 6 Aralık 1989
(istifa)
SED
5   Manfred Gerlach
(1928-2011)
Devlet Konseyi Başkanı
(Vorsitzender des Staatsrats)
6 Aralık 1989 5 Nisan 1990
(makam kaldırıldı)
LDPD
  Sabine Bergmann-Pohl
(1946-)
Halk Meclisi Başkanı
(Geçici Devlet Başkanı)
5 Nisan 1990 2 Ekim 1990
(makam kaldırıldı)
CDU

Birleşmiş Almanya (Almanya Federal Cumhuriyeti) (1990–günümüz)Düzenle

Siyasi Parti

      CDU       SPD       CSU       Bağımsız

No. İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev Görev süresi Siyasi parti
Görev başlangıcı Görev bitişi
6   Richard von Weizsäcker
(1920-2015)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
Almanya birleşmeden önce.
(1 Temmuz 1984)
30 Haziran 1994 CDU
7   Roman Herzog
(1934-)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 1994 30 Haziran 1999 CDU
8   Johannes Rau
(1931-2006)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 1999 30 Haziran 2004 SPD
9   Horst Köhler
(1943-)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
1 Temmuz 2004 31 Mayıs 2010
(istifa)
CDU
  Jens Böhrnsen
(1949-)
Bundesrat Başkanı
(Geçici Federal Başkan)
31 Mayıs 2010 30 Haziran 2010 SPD
10   Christian Wulff
(1959-)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
30 Haziran 2010 17 Şubat 2012
(istifa)
CDU
  Horst Seehofer
(1949-)
Bundesrat Başkanı
(Geçici Federal Başkan)
17 Şubat 2012 18 Mart 2012 CSU
11   Joachim Gauck
(1940-)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
18 Mart 2012 18 Mart 2017 Bağımsız
12   Frank-Walter Steinmeier
(1956-)
Federal Başkan
(Bundespräsident)
19 Mart 2017 Görevde SPD