Alison Eastwood

Amerikan oyuncu, yönetmen, yapımcı, model ve giysi tasarımcısı

Alison Eastwood (d. 22 Mayıs 1972, Kaliforniya), Amerikalı aktris, yapımcı, yönetmen ve moda tasarımcısı.[1][2]

Alison Eastwood
Alison Eastwood 2012.jpg
Eastwood 2012'de
Doğum 22 Mayıs 1972 (1972-05-22) (50 yaşında)
Santa Monica, Kaliforniya, ABD.
Milliyet İngiliz asıllı Amerikalı
Meslek
  • Oyuncu
  • yapımcı
  • yönetmen
  • model
  • moda tasarımcısı
Etkin yıllar 1980-günümüz
Evlilik
Kirk Fox
(e. 1999; b. 2000)

Stacy Poitras
(e. 2013)
Akraba(lar)

Clint Eastwood (babası)

Margaret Neville Johnson (annesi)
Kyle Eastwood (erkek kardeşi)
Scott Eastwood (erkek kardeşi)
Francesca Eastwood (kız kardeşi)

YaşamıDüzenle

Oyuncu Clint Eastwood'un kızı olarak 22 Mayıs 1972'de Santa Monica, Kaliforniya'da doğdu. 1980'de çocuk oyuncu olarak sekiz yaşında oyunculuğa başladı.[3] İlk önemli oyunculuk deneyimini babası oyuncu Clint Eastwood ile birlikte yer aldığı 1984 yapımı Tightrope adlı film ile gerçekleştirdi.[4] Ayrıca 2007 yılında Rails & Ties adlı filmle ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı.[4][5]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1984: Tightrope
  • 1997: Absolute Power
  • 1997: Midnight in the Garden of Good and Evil
  • 1998: Suicide, the Comedy
  • 1998: Just a Little Harmless Sex
  • 1999: Friends & Lovers
  • 1999: Black and White
  • 2000: Space Cowboys
  • 2000: If You Only Knew
  • 2003: Power Play
  • 2005: The Lost Angel
  • 2005: Don't Tell
  • 2007: Rails & Ties
  • 2013: Shadow People
  • 2013: American Mustang
  • 2014: Give Me Shelter
  • 2014: Finding Harmony
  • 2015: Unity
  • 2017: Battlecreek
  • 2018: The Trouble
  • Year of the Caterpillar
  • The Dog Walker
  • Hot Bath, Stiff Drink, an' a Close Shave

Televizyon dizileriDüzenle

  • 2012: Chainsaw Gang
  • 2012: Animal Intervention
  • 2016: Givit Wednesday

Televizyon filmleriDüzenle

  • 2000: The Spring
  • 2004: I'll Be Seeing You
  • 2004: They Are Among Us
  • 2006: Lesser Evil

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Patrick McGilligan (2002). Clint: The Life and Legend. St. Martin's Press. s. 455. ISBN 0312290322. 
  2. ^ "Playboy Magazine ~ February 2003 (Alison Eastwood)". 4 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2020. 
  3. ^ Daily Mail Online: Alison Eastwood supported by father Clint and siblings Scott and Francesca at event | Daily Mail Online, accessdate: February 19, 2016
  4. ^ a b NYTimes.com: Alison Eastwood - About This Person - Movies & TV - NYTimes.com 12 Kasım 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., accessdate: February 19, 2016
  5. ^ Eastwood's tip to daughter: take your vitamins 29 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. from Reuters, September 16, 2007.

Dış bağlantılarDüzenle