Ali Karagöz

Ali Karagöz (1 Ocak 1960, İstanbul - ), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu[1]

Ali Karagöz
Doğum 1960 (61-62 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Eğitim Şehir Tiyatroları, İstanbul
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1972-günümüz

HayatıDüzenle

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Karagöz, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu mezunu olup, cafe,bar ve otellerde işletmecilik yaptı. 1979'dan itibaren mankenliğe başladı. 1984'te podyumlardan kamera önüne geçerek ilk filmini çevirdi. Sporla da ilgilenen sanatçı, 25 yıl profesyonel sutopu oyunculuğu ve koçluğu yaptı. Sinema ve dizi filmlerde, reklamlarda rol aldı. Ali Karagöz Çasod üyesi olup, halen Şehir Tiyatroları'nda yönetmen yardımcısı ve oyunculuk yapmaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

FilmografiDüzenle

  • 1978: Sultan
  • 1984: Postacı
  • 1984: Dil Yarası
  • 1985: Şendul Şaban
  • 1984: Sokaktan Gelen Kadın
  • 1985: Yalnızım
  • 1986: Uzak Kentin İnsanları (Köprü)
  • 1989: Gülom
  • 1992: Kopuk Dünyalar
  • 1993: Yaz Evi
  • 1995: Gül ve Diken
  • 1997: Babamı Arıyorum
  • 1998: Yara
  • 2000: Can Ayşecik
  • 2001: Yeni Hayat
  • 2005: Maskeli Beşler
  • 2005: Yanık Koza
  • 2006: Şifacı
  • 2014: Not Defteri

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sinematürk' te Ali Karagöz". 18 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle