En çok satan müzik sanatçıları listesi

Vikimedya liste maddesi
(Albümleri en çok satan sanatçılar listesi sayfasından yönlendirildi)

Aşağıda, 20. yüzyılın ikinci yarısından günümüze kadar en çok satan müzik sanatçılarının (75 milyon veya daha fazla kayıt satışı iddiası olanlar) bağımsız olarak doğrulanmış hâlde bir listesi bulunmaktadır. Yalnızca, (ilki 1950'lerin sonlarında ortaya çıkan) müzik kaydı sertifikası sistemleriyle referans verilebileceğini iddia eden sanatçılar dâhil edilmiştir.

250 milyondan fazlaDüzenle

  • En üst düzeyde bilgi kontrolü sağlamak için bu liste, satış rakamlarını MTV, VH1 ve Billboard gibi müzik endüstrisi ile ilgili oldukça saygın kuruluşlardan almaktadır.
  • Aşağıdaki tablolarda yer alan toplam sertifikalı birim rakamları; sertifikalı albüm, single (dijital indirmeler dahil) ve video birimlerine dayanmaktadır..
  • Tablolardaki piyasaların sıralaması en üstteki, en büyük ve en alttaki, en küçük piyasa olacak şekilde sıralanmıştır.[1][2]
Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Listelere giren ilk eserinin listeye girdiği yıl Tarz Toplam sertifikalandırılmış satışları
(sertifika alınabilecek piyasalardan)[a]
Tahmin edilen satış rakamları
The Beatles Birleşik Krallık 1960-1970[3] 1962[3] Rock/Pop[3] 7002282000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 282 milyon
600 milyon[31][32]
500 milyon[33]
Elvis Presley Amerika Birleşik Devletleri 1954-1977[34] 1954[34] Rock and roll/Pop/Country[34] 7003226800000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 226.8 milyon
500 milyon[43][44]
310 milyon[45]
Michael Jackson Amerika Birleşik Devletleri 1964-2009[46] 1971[46] Pop/Rock/Dans/Soul/R&B[46] 7003233900000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 233.9 milyon
400 milyon[56][57]
350 milyon[58][59]
Elton John Birleşik Krallık 1964-günümüz[60] 1969[60] Pop/Rock[60] 7003194100000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 194.1 milyon
300 milyon[63][64]
250 milyon[65][66]
Madonna Amerika Birleşik Devletleri 1979-günümüz[67] 1982[67] Pop/Dans/Electronica[67] 7003173800000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 173.8 milyon
300 milyon[73][74]
275 milyon[75]
Led Zeppelin Birleşik Krallık 1968-1980[76] 1969[76] Hard rock/Blues rock/Folk rock[76] 7003141300000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 141.3 milyon
300 milyon[80][81]
200 milyon[82][83]
Rihanna Barbados
Amerika Birleşik Devletleri
2005-günümüz[84] 2005[84] R&B/Pop/Dans/Hip-hop[84] 7003289200000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 289.2 milyon
250 milyon[89][90]
Pink Floyd Birleşik Krallık 1965-1996, 2005, 2012-2014[91][92] 1967[91] Progressive rock/Psychedelic rock[91] 7003121700000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 121.7 milyon
250 milyon[94][95]
200 milyon[96]

200 milyon ila 249 milyon arasıDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Listelere giren ilk eserinin listeye girdiği yıl Tarz Toplam sertifikalandırılmış satışları
(sertifika alınabilecek piyasalardan)[a]
Tahmin edilen satış rakamları
Eminem Amerika Birleşik Devletleri 1996-günümüz[97] 1999[97] Hip-hop[97] 7003238600000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 238.6 milyon
220 milyon[98]
Taylor Swift Amerika Birleşik Devletleri 2006-günümüz[99] 2006[99] Pop/Synth-pop/Country/Country pop/[99] 7002226000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 226 milyon
  • ABD: 189.5 milyon[4]
  • Japonya: 3.3 milyon[5][47]
  • Almanya: 1.850 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 15.7 milyon[7]
  • Fransa: 450,000[9]
  • Kanada: 5.340 milyon[10]
  • Avustralya: 6.745 milyon[11]
  • Brezilya: 670,000[13]
  • İtalya: 345,000[a][15]
  • İspanya: 100,000[16]
  • İsveç: 280,000[53]
  • Danimarka: 495,000>[21]
  • Meksika: 510,000[41][100]
  • Avusturya: 130,000[27]
  • Polonya: 120,000[28]
  • Yeni Zelanda: 517,500[29][30]
200 milyon[101][102]
Mariah Carey Amerika Birleşik Devletleri 1988-günümüz[103] 1990[103] R&B/Pop/Soul/Hip-hop[103] 7003176400000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 180.4 milyon
200 milyon[107][108]
Queen Birleşik Krallık 1971-günümüz[109] 1973[109] Rock[109] 7003158100000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 158.1 milyon
200 milyon[111]
Eagles Amerika Birleşik Devletleri 1971-1980, 1994-günümüz[112] 1972[112] Rock[112] 7003149900000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 149.9 milyon
200 milyon[114]
Whitney Houston Amerika Birleşik Devletleri 1977-2012[115] 1984[115] R&B/Soul/Pop[115] 7003140200000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 140.2 milyon
200 milyon[118][119]
170 milyon[120][121]
Celine Dion Kanada 1981-günümüz[122] 1981[122] Pop[122] 7003131200000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 131.2 milyon
200 milyon[127][128]
175 milyon[129][130]
AC/DC Avustralya 1973-günümüz[131] 1975[131] Hard rock/Blues rock/Rock and roll[131] 7003125900000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 125.9 milyon
200 milyon[133][134]
150 milyon[135][136]
The Rolling Stones Birleşik Krallık 1962-günümüz[137] 1963[137] Rock/Blues rock [137] 7003100700000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 100.7 milyon
200 milyon[138][139]

120 milyon ila 199 milyon arasıDüzenle


Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Listelere giren ilk eserinin listeye girdiği yıl Tarz Toplam sertifikalandırılmış satışları
(sertifika alınabilecek piyasalardan)[a]
Tahmin edilen satış rakamları
Drake Kanada 2001-günümüz[140] 2009[140] Hip-hop/R&B/Pop[140] 7003348200000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 348.2 milyon
170 milyon[141]
Garth Brooks Amerika Birleşik Devletleri 1989-günümüz[142] 1989[142] Country[142] 7003165100000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 165.1 milyon
170 milyon[144]
Kanye West Amerika Birleşik Devletleri 1996-günümüz[145] 2004[145] Hip-hop/Electronic/Pop rock[145] 7003190500000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 190.5 milyon
160 milyon[148]
Justin Bieber Kanada
Amerika Birleşik Devletleri
2008-günümüz[149] 2009[149] Pop/Teen pop, Dans pop[149] 7003201800000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 201.8 milyon
  • ABD: 138.5 milyon[4]
  • Japonya: 850,000 [5][47]
  • Almanya: 5 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 26.185 milyon[7]
  • Fransa: 1.431[9]
  • Kanada: 7.5 milyon[10]
  • Avustralya: 5.810 milyon[11]
  • Brezilya: 1.050 milyon[13]
  • İtalya: 2.240 milyon[15]
  • İspanya: 980,000[16]
  • İsveç: 2.260 milyon[18][53]
  • Danimarka: 3.9 milyon[21]
  • İsviçre: 115,000[22]
  • Meksika: 3.990 milyon[41]
  • Belçika: 570,000[26]
  • Polonya: 430,000[28]
  • Avusturya: 155,000[27]
  • Yeni Zelanda: 875,000[29]
150 milyon[150]
Ed Sheeran Birleşik Krallık 2004-günümüz[151] 2011[151] Pop/Folk pop [151] 7003194400000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 194.4 milyon
150 milyon[152]
Billy Joel Amerika Birleşik Devletleri 1964-günümüz[153] 1971[153] Pop/Rock[153] 7002119000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 119 milyon
150 milyon[155]
U2 İrlanda 1976-günümüz[156] 1980[156] Rock[156] 7003110700000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 110.7 milyon
150 milyon[159]
Barbra Streisand Amerika Birleşik Devletleri 1960-günümüz[160] 1963[160] Pop/Adult contemporary[160] 7002982000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 98.2 milyon
150 milyon[161]
Phil Collins Birleşik Krallık 1980-2011, 2015-günümüz[162] 1981[162] Rock/Progressive rock/Adult contemporary[162] 7002902000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 90.2 milyon
150 milyon[164]
Aerosmith Amerika Birleşik Devletleri 1970-günümüz[165] 1973[165] Hard rock[165] 7001860000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 86 milyon
150 milyon[167]
ABBA İsveç 1972-1982[168] 1972[168] Pop/Disco[168] 7002647000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 64.7 milyon
150 milyon[177]
100 milyon[178]
Frank Sinatra Amerika Birleşik Devletleri 1935-1995[179] 1939[179] Pop/Swing[179] 7002385000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 38.5 milyon
150 milyon[181]
Katy Perry Amerika Birleşik Devletleri 2001-günümüz[182] 2008[182] Pop[182] 7002155000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 155 milyon
143 milyon[183]
Chris Brown Amerika Birleşik Devletleri 2005-günümüz[184] 2005[184] Pop/R&B, Hip-hop [184] 7003154100000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 154.1 milyon
  • ABD: 127.050 milyon[4]
  • Japonya: 500,000[47]
  • Almanya: 450,000[6]
  • Birleşik Krallık: 16.280 milyon[7]
  • Kanada: 1.670 milyon[10]
  • Avustralya: 5.775 milyon[11]
  • Brezilya: 630,000[13]
  • İtalya: 140,000[15]
  • İsveç: 330,000[53]
  • Danimarka: 540,000[21]
  • Meksika: 410,000[41][87]
  • Yeni Zelanda: 415,000[29][30]
140 milyon[185]
Bruce Springsteen Amerika Birleşik Devletleri 1972-günümüz[186] 1973[186] Rock[186] 7003104800000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 104.8 milyon
135 milyon[188]
Bruno Mars Amerika Birleşik Devletleri 2004-günümüz[189] 2010[189] Pop rock/R&B[189] 7003172900000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 172.9 milyon
130 milyon[192]
Jay-Z Amerika Birleşik Devletleri 1996-günümüz[193] 1996[193] Hip-hop[193] 7002117000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 117 milyon
  • ABD: 96.2 milyon[4]
  • Japonya: 1.050 milyon[47]
  • Almanya: 2 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 13.580 milyon[7]
  • Fransa: 400,000[9]
  • Kanada: 1.730 milyon[10]
  • Avustralya: 1.260[11]
  • İtalya: 310,000[a][15]
  • İsveç: 130,000[18][53]
  • Danimarka: 275,000[54][21]
  • Belçika: 100,000[26]
125 milyon[194]
Metallica Amerika Birleşik Devletleri 1981-günümüz[195] 1983[195] Heavy metal/Thrash metal[195] 7003103200000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 103.2 milyon
125 milyon[197]
Lady Gaga Amerika Birleşik Devletleri 2005-günümüz[198] 2008[198] Pop/Dans/Electronic[198] 7003147900000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 147.9 milyon
124 milyon[199]
Lil Wayne Amerika Birleşik Devletleri 1996-günümüz[200] 1999[200] Hip-hop[200] 7003156500000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 156.5 milyon
  • ABD: 150 milyon[4]
  • Almanya: 300,000[6]
  • Birleşik Krallık: 4.5 milyon[7]
  • Fransa: 100,000[9]
  • Kanada: 360,000[10]
  • Avustralya: 1.2 milyon[11]
  • Danimarka: 100,000[21]
120 milyon[201]
Maroon 5 Amerika Birleşik Devletleri 1994-günümüz[202] 2002[202] Pop rock/Funk rock/Dans-pop[202] 7003129700000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 129.7 milyon
120 milyon[203]
Adele Birleşik Krallık 2006-günümüz[204] 2008[204] Pop, soul[204] 7003115200000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 115.2 milyon
  • ABD: 61 milyon[4]
  • Japonya: 100,000[5]
  • Almanya: 4.7 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 26.650 milyon[7]
  • Fransa: 105,000[9]
  • Kanada: 7.820 milyon[10]
  • Avustralya: 4.095 milyon[11]
  • Brezilya: 1.950 milyon[13]
  • Hollanda: 380,000[14]
  • İtalya: 1.695 milyon[a][15]
  • İspanya: 800,000[16]
  • İsveç: 320,000[18][53]
  • Danimarka: 1.052 milyon[54][21]
  • Meksika: 2.230 milyon[41][87]
  • İsviçre: 510,000[22]
  • Belçika: 795,000[26]
  • Polonya: 300,000[28]
  • Finlandiya: 151,639[42]
  • Yeni Zelanda: 622,500[29]
120 milyon[205]
Fleetwood Mac Birleşik Krallık
Amerika Birleşik Devletleri
1967-günümüz[206] 1968[206] Rock/Pop[206] 7001870000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 87 milyon
120 milyon[209]
Rod Stewart Birleşik Krallık 1964-günümüz[210] 1969[210] Rock/Pop[210] 7002808000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 80.8 milyon
120 milyon[211]
Bee Gees Birleşik Krallık
Avustralya[212][213]
1963-2003
2009-2012[214]
1963[214] Pop/Disco[214] 7002699000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 69.9 milyon
120 milyon[217]

100 milyon ila 119 milyon arasıDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Listelere giren ilk eserinin listeye girdiği yıl Tarz Toplam sertifikalandırılmış satışları
(sertifika alınabilecek piyasalardan)[a]
Tahmin edilen satış rakamları
Beyoncé Amerika Birleşik Devletleri 1997-günümüz[218] 2002[218][219] R&B/Pop[218] 7002993000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 99.3 milyon
118 milyon[223]
Nicki Minaj Amerika Birleşik Devletleri 2008-günümüz[224] 2010[224] Hip-hop, Pop[224] 7003129800000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 129.8 milyon
  • ABD: 99.180 milyon[4]
  • Japonya: 450,000[47]
  • Almanya: 2.450 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 15.2 milyon[7]
  • Fransa: 1.099 milyon[9]
  • Kanada: 2.440 milyon[10]
  • Avustralya: 3.885 milyon[11]
  • Brezilya: 310,000[13]
  • İtalya: 775,000[15]
  • İspanya: 540,000[16]
  • İsveç: 420,000[18][53]
  • Danimarka: 340,000[21]
  • İsviçre: 120,000[22]
  • Meksika: 2.4 milyon[41]
  • Yeni Zelanda: 247,500[29]
100 milyon[225]
Coldplay Birleşik Krallık 1996-günümüz[226] 1999[226] Alternative rock, Pop rock, Pop[226] 7002979000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 97.9 milyon
100 milyon[227]
Linkin Park Amerika Birleşik Devletleri 1996-günümüz[228] 2000[228] Alternative rock/Nu metal/Rap rock[228] 7002895000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 89.5 milyon
  • ABD: 63.6 milyon[4]
  • Japonya: 1.550 milyon[5][47]
  • Almanya: 6.2 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 10.285 milyon[7]
  • Fransa: 1.025[9]
  • Kanada: 1.330 milyon[10]
  • Avustralya: 1.485 milyon[11]
  • Brezilya: 595,000[13]
  • İtalya: 1.015 milyon[a][15]
  • İspanya: 175,000[16]
  • İsveç: 165,000[18][53]
  • Danimarka: 475,000[54][21]
  • İsviçre: 435,000[22]
  • Meksika: 225,000[41]
  • Belçika: 140,000[26]
  • Avusturya: 260,000[27]
  • Polonya: 220,000[28]
  • Finlandiya: 120,469[42]
  • Yeni Zelanda: 252,500[29][30]
100 milyon[229]
Bon Jovi Amerika Birleşik Devletleri 1983-günümüz[230] 1983[230] Hard rock/Glam metal[230] 7002867000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 86.7 milyon
100 milyon[233]
B'z Japonya 1988-günümüz[234] 1988[234] Rock/Pop rock/Hard rock[234] 7002861000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 86.1 milyon
100 milyon[235]
Britney Spears Amerika Birleşik Devletleri 1998-günümüz[236] 1998[236] Pop/Dans/Dans-pop[236] 7002854000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 85.4 milyon
100 milyon[238]
Backstreet Boys Amerika Birleşik Devletleri 1993-günümüz[239] 1995[239] Pop[239] 7002782000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 78.2 milyon
100 milyon[243]
Guns N' Roses Amerika Birleşik Devletleri 1985-günümüz[244] 1987[244] Hard rock/Heavy metal[244] 7001780000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 78 milyon
100 milyon[246]
George Strait Amerika Birleşik Devletleri 1981-günümüz[247] 1984[247] Country[247] 7002728000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 72.8 milyon
  • ABD: 72.150 milyon[4]
  • Kanada: 705,000[10]
100 milyon[248]
Eric Clapton Birleşik Krallık 1962-günümüz[249] 1970[249] Rock, Blues[249] 7002711000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 71.1 milyon
100 milyon[250]
Neil Diamond Amerika Birleşik Devletleri 1966-günümüz[251] 1966[251] Pop/Rock[251] 7002697000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 69.7 milyon
100 milyon[253]
Prince Amerika Birleşik Devletleri 1976-2016[254] 1978[254] Funk/R&B/Pop/Soul/Rock[254] 7002653000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 65.3 milyon
100 milyon[255]
Santana Amerika Birleşik Devletleri 1966-günümüz[256] 1969[256] Rock[256] 7002624000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 62.4 milyon
100 milyon[257]
Kenny Rogers Amerika Birleşik Devletleri 1958-2020[258] 1975[258] Country/Pop[258] 7002624000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 62.4 milyon
100 milyon[260]
Paul McCartney Birleşik Krallık 1960-günümüz[261] 1970[261] Rock[261] 7001620000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 62 milyon
100 milyon[263]
Simon & Garfunkel Amerika Birleşik Devletleri 1956-2004[264] 1964[264] Folk rock[264] 7002606000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 60.6 milyon
100 milyon[265]
Janet Jackson Amerika Birleşik Devletleri 1982-günümüz[266] 1982[266] R&B/Pop[266] 7002525000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 52.5 milyon
100 milyon[267]
Julio Iglesias İspanya 1968-günümüz[268] 1968[268] Latin[268] 7002512000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 51.2 milyon
100 milyon[270]
Dire Straits Birleşik Krallık 1977-1995[271] 1978[271] Rock [271] 7002501000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 50.1 milyon
100 milyon[272]
Chicago Amerika Birleşik Devletleri 1967-günümüz[273] 1969[273] Rock/Pop[273] 7002484000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 48.4 milyon
100 milyon[275]
Bob Dylan Amerika Birleşik Devletleri 1959-günümüz[276] 1963[276] Folk/Rock[276] 7002463000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 46.3 milyon
100 milyon[277]
Def Leppard Birleşik Krallık 1977-günümüz[278] 1979[278] Hard rock/Heavy metal[278] 7002426000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 42.6 milyon
100 milyon[280]
Cher Amerika Birleşik Devletleri 1964-günümüz[281] 1965[281] Pop/Rock/Dans/Folk[281] 7002419000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 41.9 milyon
100 milyon[287]
Genesis Birleşik Krallık 1967-1999
2006-günümüz[288]
1969[288] Progressive rock/Pop rock[288] 7002402000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 40.2 milyon
100 milyon[289]
David Bowie Birleşik Krallık 1962-2016[290] 1967[290] Art rock/Glam rock/Pop[290] 7002371000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 37.1 milyon
100 milyon[291]
Stevie Wonder Amerika Birleşik Devletleri 1961-günümüz[292] 1962[292] Funk/R&B/Soul[292] 7002369000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 36.9 milyon
100 milyon[293]
James Taylor Amerika Birleşik Devletleri 1968-günümüz[294] 1970[294] Rock/Pop[294] 7002363000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 36.3 milyon
100 milyon[295]
Olivia Newton-John Avustralya 1966-günümüz[296] 1966[296] Pop[296] 7002359000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 35.9 milyon
100 milyon[298]
Tina Turner Amerika Birleşik Devletleri 1958-2009[299] 1960[300] Rock/Pop[300] 7002347000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 34.7 milyon
100 milyon[301]
Linda Ronstadt Amerika Birleşik Devletleri 1967-günümüz[302] 1968[302] Rock/Folk/Country[302] 7002332000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 33.2 milyon
100 milyon[303]
The Beach Boys Amerika Birleşik Devletleri 1961-günümüz[304] 1962[304] Rock/Pop/Surf Rock[304] 7002318000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 31.8 milyon
100 milyon[305]
Donna Summer Amerika Birleşik Devletleri 1968-2012[306] 1974[306] Pop/Disco/R&B[306] 7002312000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 31.2 milyon
100 milyon[307]
The Who Birleşik Krallık 1964-günümüz[308] 1965[308] Rock/Hard rock[308] 7001280000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 28 milyon
100 milyon[309]
Barry White Amerika Birleşik Devletleri 1972-2003[310] 1973[310] R&B/Soul[310] 7002218000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 21.8 milyon
100 milyon[311]

80 milyon ila 99 milyon arasıDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Listelere giren ilk eserinin listeye girdiği yıl Tarz Toplam sertifikalandırılmış satışları
(sertifika alınabilecek piyasalardan)[a]
Tahmin edilen satış rakamları
Shania Twain Kanada 1993-günümüz[312] 1993[312] Country pop[312] 7002798000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 79.8 milyon
90 milyon[313]
Pink Amerika Birleşik Devletleri 1995-günümüz[314] 2000[314] Pop, Pop rock, R&B[314] 7002778000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 77.8 milyon
90 milyon[315]
The Carpenters Amerika Birleşik Devletleri 1969-1983[316] 1969[316] Pop[316] 7002467000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 46.7 milyon
90 milyon[318]
Earth, Wind & Fire Amerika Birleşik Devletleri 1969-günümüz[319] 1971[319] Funk/R&B/Soul[319] 7002434000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 43.4 milyon
90 milyon[322]
Lionel Richie Amerika Birleşik Devletleri 1968-günümüz[323] 1981[323] Pop/R&B[323] 7002417000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 41.7 milyon
90 milyon[325]
Johnny Cash Amerika Birleşik Devletleri 1954-2003[326] 1956[326] Country/Rock and roll/Gospel[326] 7002315000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 31.5 milyon
90 milyon[327]
Justin Timberlake Amerika Birleşik Devletleri 1992-günümüz[328] 2002[328] Pop, R&B, Neo soul[328] 7002705000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 70.5 milyon
  • ABD: 43.2 milyon[4]
  • Japonya: 100,000[5]
  • Almanya: 3.050 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 15.080 milyon[7]
  • Fransa: 678,000[9][48]
  • Kanada: 2.720 milyon[10]
  • Avustralya: 2.520 milyon[11]
  • Hollanda: 105,000[14]
  • İtalya: 520,000[a][15]
  • İspanya: 120,000[52]
  • İsveç: 210,000[18]
  • Danimarka: 625,000[54][21]
  • İsviçre: 250,000[22]
  • Meksika: 690,000[41][87]
  • Belçika: 300,000[26]
  • Polonya: 220,000[28]
  • Yeni Zelanda: 185,000[29]
88 milyon[329]
R.E.M. Amerika Birleşik Devletleri 1980-2011[330] 1983[330] Alternative rock[330] 7002434000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 43.4 milyon
85 milyon[331]
Flo Rida Amerika Birleşik Devletleri 2007-günümüz[332] 2007[332] Hip-hop, Hip house, EDM[332] 7002811000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 81.1 milyon
80 milyon[333]
Tim McGraw Amerika Birleşik Devletleri 1990-günümüz[334] 1994[334] Country[334] 7002738000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 73.8 milyon
  • ABD: 72.150 milyon[4]
  • Birleşik Krallık: 200,000[7]
  • Kanada: 1.535 milyon[10]
80 milyon[335]
Van Halen Amerika Birleşik Devletleri 1978-günümüz[336] 1978[336] Hard rock/Heavy metal[336] 7001650000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 65 milyon
  • ABD: 57.8 milyon[4]
  • Japonya: 1.3 milyon[a][5][116]
  • Almanya: 1.5 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 1,180,000[7]
  • Fransa: 400,000[8]
  • Kanada: 2.450 milyon[10]
  • Brezilya: 200,000[a][13]
  • Hollanda: 200,000[14]
80 milyon[337]
Ayumi Hamasaki Japonya 1998-günümüz[338] 1998[338] J-pop/Pop/Dans/electronic[338] 7002644000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 64.4 milyon
80 milyon[339][340]
Red Hot Chili Peppers Amerika Birleşik Devletleri 1983-günümüz[341] 1987[341] Funk rock/Alternative rock[341] 7002618000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 61.8 milyon
80 milyon[343]
George Michael Birleşik Krallık 1981-2016[344] 1984[344] Pop[344] 7002519000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 51.9 milyon
80 milyon[346]
Foreigner Amerika Birleşik Devletleri
Birleşik Krallık
1976-günümüz[347] 1977[347] Rock/Hard Rock[347] 7002499000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 49.9 milyon
  • ABD: 45.1 milyon[4]
  • Almanya: 1.5 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 1.9 milyon[7]
  • Fransa: 400,000[8][9]
  • Kanada: 700,000[10]
  • Avustralya: 105,000[a][11]
  • Hollanda: 150,000[14]
  • İsviçre: 125,000[a][22]
80 milyon[348]
The Doors Amerika Birleşik Devletleri 1965-1973[349] 1967[349] Psychedelic rock[349] 7002484000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 48.4 milyon
80 milyon[350]
Meat Loaf Amerika Birleşik Devletleri 1968-günümüz[351] 1977[351] Rock/Hard rock[351] 7002453000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 45.3 milyon
80 milyon[352]
Tom Petty Amerika Birleşik Devletleri 1976-2017[353] 1977[353] Rock[353] 7002349000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 34.9 milyon
  • ABD: 31.250 milyon[4]
  • Almanya: 500,000[6]
  • Birleşik Krallık: 1.260 milyon[7]
  • Kanada: 1.7 milyon[10]
  • İsveç: 200,000[a][18]
80 milyon[354]
Johnny Hallyday Fransa 1957-2017[355] 1960[355] Rock/Pop[355] 7002284000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 28.4 milyon
80 milyon[357]

75 milyon ila 79 milyon arasıDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Listelere giren ilk eserinin listeye girdiği yıl Tarz Toplam sertifikalandırılmış satışları
(sertifika alınabilecek piyasalardan)[a]
Tahmin edilen satış rakamları
The Weeknd Kanada 2010-günümüz[358] 2013[358] Pop/R&B [358] 7003128500000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 128.5 milyon
75 milyon[359]
Usher Amerika Birleşik Devletleri 1991-günümüz[360] 1994[360] R&B/Pop[360] 7002662000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 66.2 milyon
75 milyon[361]
Christina Aguilera Amerika Birleşik Devletleri 1993-günümüz[362] 1998[362] R&B/Pop/Rock[362] 7001630000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 63 milyon
75 milyon[363]
Journey Amerika Birleşik Devletleri 1973-günümüz[364] 1975[364] Rock/Soft rock[364] 7002629000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 62.9 milyon
75 milyon[366]
The Black Eyed Peas Amerika Birleşik Devletleri 1995-günümüz[367] 1998[367] Hip-hop/R&B/Dans[367] 7002621000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 62.1 milyon
75 milyon[368]
Shakira Kolombiya 1988-günümüz[369] 1995[369] Latin pop/Pop/ Pop rock[369] 7002599000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 59.9 milyon
75 milyon[370]
R. Kelly Amerika Birleşik Devletleri 1989-2019[371] 1991[372] R&B/Soul/Hip-hop[372] 7002559000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 55.9 milyon
  • ABD: 46.9 milyon[4]
  • Almanya: 1.4 milyon[6]
  • Birleşik Krallık: 5.660 milyon[7]
  • Fransa: 825,000[9]
  • Kanada: 300,000[10]
  • Avustralya: 140,000[11]
  • Hollanda: 365,000[14]
  • İsviçre: 100,000[22]
  • Belçika: 275,000[25][26]
75 milyon[373]
Robbie Williams Birleşik Krallık 1990-günümüz[374] 1996[374] Pop rock[374] 7002541000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 54.1 milyon
75 milyon[375]
Tupac Shakur Amerika Birleşik Devletleri 1991-1996[376] 1991[376] Hip-hop[376] 7002525000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 52.5 milyon
  • ABD: 46.2 milyon[4]
  • Almanya: 650,000[6]
  • Birleşik Krallık: 4.495 milyon[7]
  • Kanada: 820,000[10]
  • Avustralya: 430,000[11][377]
75 milyon[378]
Nirvana Amerika Birleşik Devletleri 1987-1994[379] 1990[379] Grunge/Alternative rock[379] 7002526000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 52.6 milyon
75 milyon[382]
Kenny G Amerika Birleşik Devletleri 1982-günümüz[383] 1984[383] Caz pop[383] 7002521000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 52.1 milyon
75 milyon[384]
Enya İrlanda 1982-günümüz[385] 1987[385] New-age/Kelt[385] 7002514000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 51.4 milyon
75 milyon[389]
Green Day Amerika Birleşik Devletleri 1987-günümüz[390] 1994[367] Punk rock/Pop punk/Alternative rock[390] 7002502000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 50.2 milyon
75 milyon[391]
Bryan Adams Kanada 1979-günümüz[392] 1979[392] Rock[392] 7002483000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 48.3 milyon
75 milyon[394]
Alabama Amerika Birleşik Devletleri 1972-günümüz[395] 1980[395] Country/Pop rock[395] 7001480000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 48 milyon
  • ABD: 46.8 milyon[4]
  • Kanada: 1.2 milyon[10]
75 milyon[396]
Bob Seger Amerika Birleşik Devletleri 1961-günümüz[397] 1969[397] Rock/Pop rock/Rock and Roll[397] 7002473000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 47.3 milyon
  • ABD: 44.5 milyon[4]
  • Birleşik Krallık: 260,000[a][7]
  • Kanada: 2.560 milyon[a][10]
75 milyon[398]
Bob Marley Jamaika 1962-1981[399] 1975[399] Reggae[399] 7002437000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 43.7 milyon
75 milyon[402]
The Police Birleşik Krallık 1977-1986
2007-2008[403]
1978[403] Pop/Rock[403] 7002413000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 41.3 milyon
75 milyon[405]
Gloria Estefan Amerika Birleşik Devletleri 1975-günümüz[406] 1984[406] Latin pop/Dans pop[406] 7002373000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 37.3 milyon
75 milyon[408]
Barry Manilow Amerika Birleşik Devletleri 1973-günümüz[409] 1973[409] Pop/Soft rock[409] 7002365000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 36.5 milyon
  • ABD: 33.3 milyon[4]
  • Birleşik Krallık: 3.025 milyon[7]
  • Kanada: 400,000[a][10]
75 milyon[410]
Kiss Amerika Birleşik Devletleri 1972-günümüz[411] 1974[411] Hard rock/Heavy metal[411] 7002282000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 28.2 milyon
75 milyon[412]
Aretha Franklin Amerika Birleşik Devletleri 1956-2018[413] 1961[413] Soul/Jazz/Blues/R&B[413] 7002263000000000000

Toplam sertifikalandırılmış satışlar: 26.3 milyon
75 milyon[414]

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv gw gx gy gz ha hb hc hd he hf hg hh hi hj hk hl hm hn ho hp hq hr hs ht hu hv hw hx hy hz ia ib ic id ie if ig ih ii ij ik il im in io ip iq ir is it iu iv iw ix iy iz ja jb jc jd je jf jg jh ji jj jk jl jm jn jo jp jq jr js jt ju jv jw jx jy jz ka kb kc kd ke kf kg kh ki kj kk kl km kn ko kp kq kr ks kt ku kv kw kx ky kz la lb lc ld le lf lg lh li lj lk ll lm ln lo lp lq lr ls lt lu lv lw lx ly lz ma mb mc md me mf mg mh mi mj mk ml mm mn mo mp mq mr ms mt mu mv mw mx my mz na nb nc nd ne nf ng nh ni nj nk nl nm nn no np nq nr ns nt nu nv nw nx ny nz oa ob oc od oe of og oh oi oj ok ol om on oo op oq or os ot ou ov ow ox oy oz pa pb pc pd pe pf pg ph pi pj pk pl pm pn po pp pq pr ps pt pu pv pw px py pz qa qb qc qd qe qf qg qh qi qj qk ql qm qn qo qp qq qr qs qt qu qv qw qx qy qz ra rb rc rd re rf rg rh ri rj rk rl rm rn ro rp rq rr rs rt ru rv rw rx ry rz sa sb sc sd se sf sg sh si sj sk sl sm sn so sp sq sr ss st su sv sw sx sy sz ta tb tc td te tf tg th ti tj tk tl tm tn to tp tq tr ts tt tu tv tw tx ty tz ua ub uc ud ue uf ug uh ui uj uk ul um un uo up uq ur us ut uu uv uw ux uy uz va vb vc vd ve vf vg vh vi vj vk vl vm vn vo vp vq vr vs vt vu vv vw vx vy vz wa wb wc wd we wf wg wh wi wj wk wl wm wn wo wp wq wr ws wt wu wv ww wx wy wz xa xb xc xd xe xf xg xh xi xj xk xl xm xn xo xp xq xr xs xt xu xv xw xx xy xz ya yb yc yd ye yf yg yh yi yj yk yl ym yn yo yp yq yr ys yt yu yv yw yx yy yz za zb zc zd ze zf zg zh zi zj zk zl zm zn zo zp zq zr zs zt zu zv zw zx zy zz aaa aab aac aad aae aaf aag aah aai aaj aak aal aam aan aao aap aaq aar aas aat aau aav aaw aax aay aaz aba abb abc abd abe abf abg abh abi abj abk abl abm abn abo abp abq abr abs abt abu abv abw abx aby abz aca acb acc acd ace acf acg ach aci acj ack acl acm acn aco acp Müzik endüstrisindeki sertifikalandırma sistemleri geçtiğimiz yarım yüzyıl boyunca periyodik olarak oluşturulmuştur. Bu nedenle, sertifika veritabanları tüm satışları kapsayamamaktadır. Bir sertifikasyon sisteminin kuruluş yılından önce piyasaya sürülen ve satılan kayıtların bazıları (veya tümü), mevcut aranabilir sertifika veritabanlarında bulunmayabilir. Kuruluş yılı (en büyük pazardan en küçüğüne doğru sırasıyla):[1][2]


Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "RIAJ Yearbook 2017: IFPI Global Music Report 2017 (Page 4)". Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 18 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2018. 
  2. ^ a b "Bundesverband Musikindustrie: Internationales: ABB. 28// Umsätze aus dem europäischen Musikverkauf (Page 58)" (PDF). Bundesverband Musikindustrie. 26 Nisan 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2018. 
  3. ^ a b c Unterberger, Richie. "Allmusic: The Beatles (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk "RIAA: Searchable Database". Recording Industry Association of America. 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2011. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu "RIAJ: Gold Disc Certifications" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct "BVMI: Gold-/Platin-Datenbank". Bundesverband Musikindustrie. 2 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2019. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di "Certified Awards Search". British Phonographic Industry. 7 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2018. 
  8. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl "InfoDisc: Les Certifications depuis 1973" [InfoDisc: Certifications from 1973]. Syndicat National de l'Édition Phonographique (Fransızca). InfoDisc.fr. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2016. 
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck "SNEP: Les Certifications". Syndicat National de l'Édition Phonographique (Fransızca). SNEP. 18 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2019. 
  10. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk "Music Canada: Gold & Platinum searchable database". Music Canada. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2014. 
  11. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs "ARIA Charts – Accreditations". Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 10 Temmuz 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2009. 
  12. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa "Avustralya's Music Charts 1988–2010" (PDF). Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. Moonlight Publishing. Erişim tarihi: 12 Ocak 2016. 
  13. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl "PMB: Certificados" (Portekizce). Pro-Música Brasil. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2018. 
  14. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt "NVPI: Goud/Platina". NVPI. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2018. 
  15. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn "F.I.M.I: Federazione Industria Musicale Itaiana" (İtalyanca). Federation of the Italian Music Industry. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2018. 
  16. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb "PROMUSICAE Charts: Home > Weekly charts" (İspanyolca). Productores de Música de España. 11 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 
  17. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al Salaverri, Fernando (2005). Sólo éxitos: año a año : 1991-1995. Iberautor Promociones Culturales. ss. 928-939. ISBN 978-84-8048-639-2. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2013. 
  18. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br "Guld & Platina IFPI" [Gold & Platinum IFPI] (İsveççe). International Federation of the Phonographic Industry – İsveç. 17 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2013. 
  19. ^ a b "Hitlisten.nu: Album Top-40 (Uge 01-2001)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 13 Haziran 2018. 
  20. ^ a b c d e "Certificeringer marts – maj 2010". IFPI Denmark. 31 Mayıs 2010. 13 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2016. 
  21. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi "IFPI Denmark: Certificeringer". IFPI Denmark. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  22. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw "Hitparade.ch: Edelmetall". Schweizer Hitparade. Hung Medien. 12 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2017.  Note that the certifications for DVDs need to be retrieved by selecting the years at"http://hitparade.ch/awards.asp"
  23. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq "CAPIF: Discos de Oro y Platino (albums)". CAPIF. July 6, 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2017. 
  24. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac "CAPIF: Discos de Oro y Platino (albums and DVDs)". CAPIF. 31 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2017. 
  25. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag "Awards 1997–2003". Belgian Entertainment Association. Ultratop. 25 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2011. 
  26. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh "Ultratop: Goud En Platina". Ultratop. 13 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2018. 
  27. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg "IFPI Austria : Gold & Platin" (Almanca). International Federation of the Phonographic Industry – Austria. 23 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2019. 
  28. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au "Polish certification awards 1995–present" (Lehçe). ZPAV. 24 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2014. 
  29. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo "Recorded Music NZ: The Official New Zealand Music Chart". Recorded Music NZ. 20 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2015. 
  30. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq "Radioscope: Latest Gold / Platinum Albums". Radioscope. 24 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2015. 
  31. ^ Siggins, Gerard (7 Şubat 2016). "Yeah, Yeah, Yeah! Rare footage of The Beatles's Dublin performance". Irish Independent. Erişim tarihi: 1 Aralık 2017. 
  32. ^ Hotten, Russell (4 Ekim 2012). "The Beatles at 50: From Fab Four to fabulously wealthy". BBC News. Erişim tarihi: 28 Ocak 2013. 
  33. ^ Wyman, Bill (4 Ocak 2013). "Did 'Thriller' Really Sell a Hundred milyon Copies". The New Yorker. Erişim tarihi: 20 Haziran 2016. 
  34. ^ a b c Unterberger, Richie. "Allmusic: Elvis Presley (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  35. ^ "1997 ARIA Album Chart". ARIA. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2018. 
  36. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah Salaverri, Fernando (2005). Sólo éxitos: año a año : 1979-1990. Iberautor Promociones Culturales. ss. 913-929. ISBN 978-84-8048-639-2. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2013. 
  37. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap Salaverri, Fernando (2005). Sólo éxitos: año a año : 1996-1999. Iberautor Promociones Culturales. ss. 940-952. ISBN 978-84-8048-639-2. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2013. 
  38. ^ "Hitlisten.nu: Album Top-40 (Uge 15-2001)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  39. ^ a b c "Hitlisten.nu: Album Top-40 (Uge 02-2003)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 13 Haziran 2018. 
  40. ^ "Hitlisten.nu: Album Top-40 (Uge 42-2003)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  41. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay "Amprofon Certificaciones" (İspanyolca). AMPROFON. 16 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2019. 
  42. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af "Kulta- ja platinalevyt: Artistit". Musiikkituottajat – IFPI Finland. 5 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2019. 
  43. ^ "Elvis Presley Quotes: 10 Things He Said To Remember The Icon On Anniversary Of His Death". International Business Times. 15 Ağustos 2015. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2021. 
  44. ^ "40 years ago, America shocked by death of "The King of Rock 'n' Roll" Elvis Presley". The Punch. 13 Ağustos 2017. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2017. 
  45. ^ "Best selling artists, albums and singles of all-time". ChartMasters. 19 Ekim 2017. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2021. 
  46. ^ a b c Huey, Steve. "Allmusic: Michael Jackson (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  47. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae "RIAJ: Digital Certifications" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  48. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am "InfoDisc Les Certifications depuis 1973 (singles)". InfoDisc. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2016. 
  49. ^ "ARIA Report 6th July 2009 (Issue 1010)" (PDF). Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 27 Ocak 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2013. 
  50. ^ "ARIA Report 13th July 2009 (Issue 1011)" (PDF). Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 10 Ocak 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2013. 
  51. ^ "ARIA: ARIA Catalogue Albums Chart (19/01/2015)". Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 2 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: January 17, 2015. 
  52. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an Salaverri, Fernando (2005). Sólo éxitos: año a año : 2000-2002. Iberautor Promociones Culturales. ss. 952-966. ISBN 978-84-8048-639-2. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2013. 
  53. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai "Sverige Toplistan: Sök". Sverige Toplistan (İsveççe). Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. Note: To retrieve the certifications, type in artist's name in the box of "Sök", and then click on "Visa" of the desired album/single/video
  54. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z "Hitlisten.nu". Tracklisten. Hitlisten.nu. 4 Aralık 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  55. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y "Guld og platin i august". IFPI Denmark. 9 Mayıs 2004. 14 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  56. ^ "Remembering Michael Jackson". MSNBC. 29 Ağustos 2009. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2021. 
  57. ^ Rothman, Michael (29 Ağustos 2013). "Happy 55th Birthday Michael Jackson - His Top 10 Moments". ABC News. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2021. 
  58. ^ "Disney and Michael Jackson estate settle documentary dispute". Fransa 24. 19 Aralık 2019. Erişim tarihi: 19 Aralık 2019. 
  59. ^ "US network ABC accused of exploitation over Michael Jackson show". The Straits Times. 24 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2018. 
  60. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Elton John (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  61. ^ a b "1990 ARIA Album Chart". ARIA. 3 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2018. 
  62. ^ a b c d "Forårets guld- og platincertificeringer". IFPI Denmark. 13 Haziran 2007. 20 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2018. 
  63. ^ "Elton John adds 2 Winnipeg dates to farewell concert tour". CBC.ca. 26 Eylül 2018. Erişim tarihi: 3 Ocak 2019. 
  64. ^ Savage, Mark (24 Ocak 2018). "Elton John to make statement on future". BBC News. Erişim tarihi: 24 Ocak 2018. 
  65. ^ Wolgamott, L. Kent (13 Kasım 2019). "Lincoln gets date on Elton John's farewell tour". Lincoln Journal Star. Erişim tarihi: 16 Şubat 2020. 
  66. ^ Lomadze, Maka (1 Haziran 2017). "Elton John to Perform in Georgia". Georgia Today. Erişim tarihi: 1 Haziran 2017. 
  67. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Madonna (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  68. ^ "ARIA Catalogue Albums Chart". Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 6 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2012. 
  69. ^ "Avustralya's Music Charts 1988-210 (Madonna)" (PDF). Moonlight Publishing. Erişim tarihi: 25 Aralık 2015. 
  70. ^ a b c d e f g h i j k l "Guld og platin november/december/januar". IFPI Denmark. 19 Şubat 2007. 14 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  71. ^ a b "Guld og platin i marts". IFPI Denmark. 13 Nisan 2006. 21 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  72. ^ "Guld & platin januar 2010". IFPI Denmark. 21 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2016. 
  73. ^ Guibourg, Clara (15 Ağustos 2018). "Madonna at 60: The Queen of Pop in seven charts". BBC News. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2018. 
  74. ^ Marshall, Candice (28 Temmuz 2015). "Madonna announces first tour to Avustralya in over two decades, first ever concert in New Zealand". ABC News of Avustralya. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2016. 
  75. ^ "Madonna: healthy pop star admits to 'weakness' for sticky toffee pudding". The Daily Telegraph. 9 Eylül 2011. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  76. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Led Zeppelin (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  77. ^ a b c d e "Certifications Albums – Année 2013" (PDF). Syndicat National de l'Édition Phonographique. Erişim tarihi: 3 Mart 2014. 
  78. ^ "ARIA: ARIA Albums Chart (10/11/2014)". Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2014. 
  79. ^ "The ARIA Report: ARIA Top 100 Albums – Week Commencing 10th August 2015" (PDF). Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 16 Nisan 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2015. 
  80. ^ Meike, Meike (7 Eylül 2018). "50 years ago: How it all began for Led Zeppelin". Deutsche Welle. Erişim tarihi: 30 Ocak 2019. 
  81. ^ Cornwell, Jane (27 Eylül 2014). "Jimmy Page reflects on Led Zeppelin". The Age. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2015. 
  82. ^ Kot, Greg (23 Haziran 2016). "Jury finds Led Zeppelin didn't steal 'Stairway to Heaven' riff". Chicago Tribune. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2017. 
  83. ^ Barbrick, Greg (14 Aralık 2012). "Music DVD/CD Review: Led Zeppelin – Celebration Day". Seattle Post-Intelligencer. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2014. 
  84. ^ a b c Birchmeier, Jason. "Allmusic: Rihanna (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 
  85. ^ "Guld og platin i marts (31/03/2008)". IFPI Denmark. 31 Mart 2008. 21 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  86. ^ "Guld og platin i september". IFPI Denmark. 6 Ekim 2008. 23 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  87. ^ a b c d e f g h i j "AMPROFON: Certificaciones 2019 (Facebook)". AMPROFON. Erişim tarihi: 27 Haziran 2019. 
  88. ^ a b c d e f g h i j k l m n "The Irish Charts: Certtifications-Awards". Irish Recorded Music Association. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2012. 
  89. ^ "Rihanna appointed as ambassador by Barbados". BBC News. 22 Eylül 2018. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 
  90. ^ O'Connor, Roisin (22 Eylül 2018). "Rihanna 'proud' to accept new Barbados ambassador role". The Independent. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 
  91. ^ a b c Unterberger, Richie. "Allmusic: Pink Floyd (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  92. ^ Michaels, Sean (7 Temmuz 2014). "Pink Floyd to release a new album in 2014, entitled The Endless River". The Guardian. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  93. ^ "RIAJ: The Record: January 1995 (Page 6)" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  94. ^ "Pink Floyd's Waters Angry At Music Streaming". Sky News. 28 Mayıs 2015. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2017. 
  95. ^ Martin, Annie (22 Eylül 2014). "Pink Floyd detail new album 'The Endless River'". United Press International. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2016. 
  96. ^ "Pink Floyd drummer fears for young musicians trying to break through". The Times. 8 Eylül 2016. Erişim tarihi: 20 Şubat 2017. 
  97. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Eminem (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 
  98. ^ Teffer, Matt (24 Şubat 2019). "Believe the hype: Eminem cements his rap god status". The Sydney Morning Herald. Erişim tarihi: 24 Şubat 2019. 
  99. ^ a b c Leahey, Andrew. "Allmusic: Taylor Swift (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 
  100. ^ a b c "AMPROFON: Certificaciones 2018". AMPROFON. Erişim tarihi: 10 Şubat 2018. 
  101. ^ Jolly, Nathan (17 Kasım 2019). "Why Taylor Swift is to blame for latest twist in music rights drama". News.com.au. Erişim tarihi: 17 Kasım 2019. 
  102. ^ "10 Life mantras by Taylor Swift to live by". India Today. 13 Aralık 2016. Erişim tarihi: 7 Şubat 2019. 
  103. ^ a b c Ankeny, Jason. "Allmusic: Mariah Carey (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  104. ^ a b c "年度別ミリオンセラー一覧 (Million Seller List by Year)" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  105. ^ "Avustralya's Music Charts 1988–2010 (Mariah Carey)" (PDF). Moonlight Publishing. Erişim tarihi: 25 Aralık 2015. 
  106. ^ "Hitlisten.nu: Album Top-4 (UGE 51-2016)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 18 Ocak 2016. 
  107. ^ "Mariah Carey opens up about her battle with bipolar disorder". BBC News. 11 Nisan 2018. 11 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2018. 
  108. ^ Isaza, Marcella (17 Şubat 2017). "Mariah Carey Confirms New Beau; Talks New Single, Tour". U.S. News & World Report. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2017. 
  109. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Queen (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  110. ^ 年度別ミリオンセラー一覧 2004年 [2004 milyon Seller List] (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  111. ^ Castle, Jill (13 Ocak 2015). "The 20 Queen facts you can share with your mates at the Hydro". The Herald of Glasgow. Erişim tarihi: 25 Ocak 2015. 
  112. ^ a b c Ruhlmann, William. "Allmusic: Eagles (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2013. 
  113. ^ a b "ARIA: ARIA Albums Chart (19/01/2015)". Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. April 3, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: January 17, 2015. 
  114. ^ "Central Vermont Arts Preview". Rutland Herald. 28 Eylül 2019. Erişim tarihi: 28 Eylül 2019. 
  115. ^ a b c Huey, Steve. "Allmusic: Whitney Houston (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  116. ^ a b c "RIAJ: Digital Certifications (January 2014)" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  117. ^ "ARIA Top 100 Albums – Week Commencing 27th February 2012 Issue No.1148 (for single "I Will Always Love You" and albums "The Bodyguard Soundtrack", "Whitney Houston")" (PDF). Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği. 27 Şubat 2012. Erişim tarihi: 19 Ocak 2013. 
  118. ^ "It's not right but it's okay: New 'Whitney Houston tour' announced". Sky News. 21 Mayıs 2019. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2019. 
  119. ^ Southern, Keiran (21 Mayıs 2019). "Whitney Houston hologram tour announced". Seven News. Erişim tarihi: 19 Mart 2020. 
  120. ^ "Music world stunned at Whitney Houston's death". ABC News of Avustralya. 2 Nisan 2012. Erişim tarihi: 19 Şubat 2013. 
  121. ^ "Whitney Houston's grave marked with famous lyrics". BBC News. 24 Temmuz 2013. Erişim tarihi: 19 Şubat 2013. 
  122. ^ a b c Proefrock, Stacia. "Allmusic: Celine Dion (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  123. ^ 年度別ミリオンセラー一覧 1995年 [1995 milyon-seller list] (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  124. ^ a b "RIAJ: Digital Certifications (July 2010)" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 15 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  125. ^ "Hitlisten.nu: Album Top-40 (Uge 47-2003)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  126. ^ "Hitlisten.nu: Album Top-40 (Uge 22-2008)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  127. ^ Southern, Keiran (21 Mayıs 2019). "Celine Dion and James Corden recreate famous Titanic scene for Carpool Karaoke". Irish Independent. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2019. 
  128. ^ "The Power of Love: A S$30.96 milyon Celine Dion biopic in the works". Channel NewsAsia. 31 Ocak 2019. Erişim tarihi: 2 Şubat 2019. 
  129. ^ Sandhu, Sukhdev (2 Şubat 2008). "Learning to love Celine Dion". The Daily Telegraph. Erişim tarihi: 27 Ocak 2013. 
  130. ^ Barhat, Vikram Singh (6 Mart 2008). "Celine Dion: Taking Chances tour to heights". Gulf News. 17 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2013. 
  131. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: AC/DC (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  132. ^ "Pladebranchen.08 offentliggøres i dag". IFPI Denmark. 27 Ağustos 2009. 1 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017. 
  133. ^ "AC/DC: Rock's 'kick in the guts'". BBC News. 6 Kasım 2014. 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2016. 
  134. ^ McGreevy, Ronan (1 Temmuz 2015). "'AC/DC's music is the best antidepressant there is'". The Irish Times. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2015. 
  135. ^ "AC/DC fans salute musical celebration of Bon Scott's wild life and times". The Scotsman. 16 Temmuz 2011. 31 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2013. 
  136. ^ Williams, Martin (20 Aralık 2008). "MSPs tell AC/DC ... We Salute You". The Herald of Glasgow. 18 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2013. 
  137. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: The Rolling Stones (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2013. 
  138. ^ Lawless, Jill; Dixon, Louise (13 Temmuz 2013). "Rolling Stones celebrate 50 years on stage". The Seattle Times. 5 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2015. 
  139. ^ Serjeant, Jill (2 Ağustos 2012). "HBO documentary will celebrate 50 years of the Rolling Stones". Reuters. 9 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2013. 
  140. ^ a b c Kellman, Andy. "Allmusic: Drake (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 26 Eylül 2018. 
  141. ^ Collins, Kat (12 Aralık 2019). "Ed Sheeran, Drake and Justin Bieber: What were they doing 10 years ago?". BBC News. Erişim tarihi: 12 Aralık 2019. 
  142. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Garth Brooks (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2013. 
  143. ^ "1995 ARIA Album Chart". ARIA. 18 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2018. 
  144. ^ Kane, Dan (28 Ekim 2019). "Country star Garth Brooks remembers his roots at Dive Bar Tour stop at Dusty Armadillo in Portage County". Akron Beacon Journal. Erişim tarihi: 28 Ekim 2019. 
  145. ^ a b c Birchmeier, Jason. "Allmusic: Kanye West (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  146. ^ "RIAJ: Gold/Platinum database: October 2010" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 15 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  147. ^ "Hitlisten.nu: Track Top-40 (Uge 02-2009)". Tracklisten. Hitlisten.nu. Erişim tarihi: 13 Haziran 2018. 
  148. ^ Bamidele, Michael (12 Ekim 2020). "#EndSARS: Kanye West Condemns Police Brutality In Nigeria". The Guardian of Nigeria. Erişim tarihi: 12 Ekim 2020. 
  149. ^ a b c Collar, Matt. "Allmusic: Justin Bieber (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Mart 2016. 
  150. ^ Bell, Chris (10 Haziran 2019). "Justin Bieber challenges Tom Cruise to UFC fight". BBC News. Erişim tarihi: 10 Haziran 2019. 
  151. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Ed Sheeran (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 24 Şubat 2018. 
  152. ^ "Ed Sheeran: Made In Suffolk exhibition shows rise from busker to global star". Sky News. 16 Ağustos 2019. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2019. 
  153. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: Billy Joel (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2013. 
  154. ^ "RIAJ: Digital Certifications (May 2009)" (Japonca). Japonya Kayıt Endüstrisi Derneği. 24 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2012. 
  155. ^ Shanahan, Mark (23 Ocak 2018). "Billy Joel will be back at Fenway in August". Boston Globe. Erişim tarihi: 27 Ocak 2018. 
  156. ^ a b c Erlewine, Stephen. "Allmusic: U2 (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2013. 
  157. ^