Ana menüyü aç

En çok satan müzik sanatçıları listesi

Vikimedya liste maddesi
(Albümleri en çok satan sanatçılar listesi sayfasından yönlendirildi)

Bu madde çıkardıkları müzik albümlerinin toplam satışı 50 milyondan fazla olan sanatçılar hakkındadır.

500 milyondan fazlaDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
The Beatles Birleşik Krallık 1960–1970 Rock / Hard Rock / Pop / Psychedelic Rock [1]
Bing Crosby ABD 1926–1977 Caz / Vocal / Pop [2]
Elvis Presley ABD 1953–1977 Rock / Gospel / Blues / Rockabilly / Pop / Country [3]
Frank Sinatra ABD 1935–1995 Pop / Big band/ Swing [4]
Michael Jackson ABD 1967–2009 Pop / R&B / Rock / Soul / Dans/ Disko / Motown / Funk / New jack swing [5]

200-500 milyonDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
AC/DC Avustralya 1973– Hard Rock / Heavy Metal [6]
A. R. Rahman Hindistan 1992– Film Score / World Music [7]
ABBA İsveç 1972–1982 Pop / Disko [8][9][10]
Alla Pugacheva Rusya 1965– Pop [11]
Celine Dion Kanada 1981– Pop / Rock / Adult Contemporary [12]
Cher ABD 1964– Pop / Dans / Rock / Disko / Folk / Country / Adult Contemporary [13]
Cliff Richard Birleşik Krallık 1958– Pop / Rock / Adult Contemporary [14]
The Drifters ABD 1953– Rhythm and blues [15]
Elton John Birleşik Krallık 1964– Pop / Rock / Adult Contemporary [16]
Herbert von Karajan Avusturya 1938–1989 Klasik [17]
Julio Iglesias İspanya 1968– Latin [18]
Led Zeppelin Birleşik Krallık 1968–1980 Hard Rock / Blues Rock / Heavy metal [19]
Madonna ABD 1982– Pop / Dance / Electronica / R&B / Alternative / Disco / Trance / House / Funk / Techno [20][21]
Nana Mouskouri Yunanistan - Fransa 1958– Pop / Folk / Caz [22]
Pink Floyd Birleşik Krallık 1964– Progressive / Psychedelic Rock [23][24]
Rihanna ABD 2005- Pop / Reggae [25]
Queen Birleşik Krallık 1970– Hard Rock / Glam Rock / Pop / Heavy Metal / Progressive Rock [26]
Rod Stewart Birleşik Krallık 1962– Rock / Pop [27]
The Rolling Stones Birleşik Krallık 1962– Rock / Pop [28]
Tino Rossi Fransa 1929–1982 Swing [29]
Wei Wei Çin 1986– Pop [30][31]

100-200 milyonDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
Adriano Celentano İtalya 1957– Pop [32]
Aerosmith ABD 1970– Hard Rock / Glam Metal / Blues-Rock [33]
Backstreet Boys ABD 1993– Pop [34]
Barry White ABD 1972–2003 R&B / Soul / Disko [35]
Bee Gees Avustralya, Birleşik Krallık 1958–2003 Pop / Disco / Soul / Soft Rock [36]
Billy Joel ABD 1964– Pop / Rock / Adult Contemporary [37]
Black Sabbath Birleşik Krallık 1968– Heavy Metal [38]
Bon Jovi ABD 1983– Hard Rock / Rock / Glam Metal [39]
Boney M. Almanya 1975– Pop / Disko [40]
Brenda Lee ABD 1957– Pop [41]
Charles Aznavour Fransa 1936– Pop / Chanson / Caz [42]
Chicago ABD 1967– Rock / Blues / Caz / Adult Contemporary [43]
Dalida Mısır, Fransa 1956–1987 Pop / Disco [44]
Dave Clark Five Birleşik Krallık 1964–1970 Rock [45]
David Bowie Birleşik Krallık 1964– Rock/Glam Rock/Art Rock/Pop Rock/Blue Eyed Soul/Electronica/Ambient/Electro Rock [46]
Deep Purple Birleşik Krallık 1968– Hard Rock / Heavy Metal [47][48]
Dire Straits Birleşik Krallık 1977–1995 Rock [49][50]
Dolly Parton ABD 1964– Pop / Country / Folk / Bluegrass / Disko [51]
Donna Summer ABD 1971– Pop / Rock / R&B / Dance / Electronica / Gospel / Disco / Country [52]
Duane Eddy ABD 1958–1986 Rock [53]
Eagles ABD 1971– Rock / Country [54]
Electric Light Orchestra Birleşik Krallık 1970–1988 Progressive Rock / Pop Rock / Electronica [55]
Engelbert Humperdinck Birleşik Krallık/ABD 1956– Pop / Easy Listening / Vocal [56]
Fats Domino ABD 1949– Rock / R&B [57]
Fleetwood Mac Birleşik Krallık/ABD 1967- Rock / Blues [58]
The Four Seasons ABD 1960- Rock / Rhythm and blues [59]
Garth Brooks ABD 1989– Country [60]
Genesis Birleşik Krallık 1967– Progressive Rock / Pop Rock [61]
George Michael Birleşik Krallık 1981– Pop / Blue-eyed Soul [62],
James Last Almanya 1963- Enstrümental / Klasik [63]
Janet Jackson ABD 1982– R&B / Pop / Rock [64][65]
Johnny Hallyday Fransa 1957– Rock / Pop [66]
Johnny Mathis ABD 1956– Caz / Pop [67]
KC and the Sunshine Band ABD 1973– Pop / Disko / Funk [68]
Kenny Rogers ABD 1958– Country / Pop [69]
Lionel Richie ABD 1968– Pop / R&B / Soul / Adult Contemporary [70]
Luciano Pavarotti İtalya 1961–2006 Opera [71]
Mariah Carey ABD 1990– Pop / R&B [72]
Metallica ABD 1981– Heavy Metal / Thrash Metal / Hard Rock [73]
Michiya Mihashi Japonya 1955–1995 Enka [74][75][76][77]
Mireille Mathieu Fransa 1950– Pop [78]
Modern Talking Almanya 1984–2003 New Wave / Synthpop [79]
Neil Diamond ABD 1966– Pop / Rock / Adult Contemporary [80]
Olivia Newton-John Avustralya 1966– Adult Contemporary / Pop [81]
The Osmonds ABD 1970– Pop [82]
Patti Page ABD 1948– Pop / Caz / Adult Contemporary / Country [83]
Perry Como ABD 1933–1998 Pop / Swing / Easy Listening [84]
Pet Shop Boys Birleşik Krallık 1981– Synthpop / Electronica [85]
Phil Collins Birleşik Krallık 1980– Rock / Pop [61]
Prince ABD 1978– Pop / Funk / R&B / Rock / Soul [86]
R.E.M. ABD 1980- Alternative Rock [87]
Ricky Nelson ABD 1957–1985 Pop [88]
Roberto Carlos Brezilya 1950– MPB / Brazilian rock [89]
Status Quo Birleşik Krallık 1967– Rock [90]
Stevie Wonder ABD 1961– R&B / Soul / Funk [91]
Teresa Teng Çin Cumhuriyeti 1967-1995 Pop [92]
Tina Turner ABD 1955– Pop / R&B / Rock / Soul / Dance [93]
Tommy James ABD 1971– Rock [94]
U2 İrlanda 1976– Rock / Post-Punk [95][96][97]
Valeriya Rusya 1991– Pop [98]
The Ventures ABD 1959– Surf Rock [99]
Village People ABD 1977– Disko / Funk [100]
Whitney Houston ABD 1977– Pop / R&B / Adult Contemporary / Gospel / Dance [101]
The Who Birleşik Krallık 1964– Rock [102]

75-100 milyonDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
a-ha Norveç 1982– Synthpop / New Wave [103]
Annie Lennox Birleşik Krallık 1977- Pop / Rock [104]
The Andrews Sisters ABD 1937–1951 Swing [105]
B'z Japonya 1988– Rock / Pop [106]
Barry Manilow ABD 1973– Pop / Easy Listening / Adult Contemporary [107]
Bobby Vinton ABD 1967–1991 Pop [108]
Britney Spears ABD 1999– Pop [109]
Carlos Santana Meksika 1966– Rock / Blues [110]
Donny Osmond ABD 1961– Pop [111]
The Doors ABD 1965–1973 Rock / Psychedelic Rock / Blues Rock [112]
Earth, Wind & Fire ABD 1969– Pop / R&B / Disco / Soul / Funk [113]
Eddy Arnold ABD 1946–2008 Country [114]
Eurythmics Birleşik Krallık 1980– New Wave / Pop [115]
Fairuz Lübnan 1949– Tarab [116]
Gloria Estefan ABD 1977– Latin / Pop / Dance [117]
Guns N' Roses ABD 1985– Hard Rock [118]
Hank Snow Kanada 1936–1999 Country [119]
Hibari Misora Japonya 1949–1989 Enka [120]
Jean Michel Jarre Fransa 1971– New Age [121]
Kenny G ABD 1982– Enstrümental / Caz [122]
Kiss ABD 1973– Hard Rock / Heavy Metal [123]
Luis Miguel Meksika 1981– Latin / Pop [124]
Mina İtalya 1958– Pop [125]
Peter Wolf Avusturya 1968– Pop / Rock [126]
Scorpions Almanya 1969– Hard Rock / Heavy Metal [127]
Sonny & Cher ABD 1964–1974 Pop rock [128]
Van Halen ABD 1972– Hard Rock / Heavy Metal [129]
Tupac Shakur ABD 1988-1996 West Coast Hip-Hop, Gangsta Rap

50-75 milyonDüzenle

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
Alanis Morissette Kanada 1991– Rock / Pop [130]
Alice Cooper ABD 1965– Hard Rock / Heavy Metal / Shock Rock / Glam Rock [131]
Andre Kostelanetz ABD 1940lar–1980 Easy Listening [132]
Andrea Bocelli İtalya 1994– Opera [133]
Anne Murray Kanada 1968– Pop / Country [134]
Ayumi Hamasaki Japonya 1995– Pop / Rock / Trance [135]
Barbra Streisand ABD 1960– Pop / Adult Contemporary / Classical / Easy listening / Showtunes [60]
B.J. Thomas ABD 1966– Pop / Country / Christian [136]
Blondie ABD 1977– Punk Rock/ New Wave [137]
Bob Dylan ABD 1959– Folk / Rock / Blues [138]
Bob Seger ABD 1961– Rock [139]
Bone Thugs-N-Harmony ABD 1993– Hip-Hop / Gangsta Rap [140]
Boston ABD 1969- Rock / Hard Rock [141]
Boyz II Men ABD 1990– R&B / Soul [142]
Bruce Springsteen ABD 1965– Rock / Folk Rock / Heartland Rock [143]
Bryan Adams Kanada 1977– Rock / Alternative rock / Hard rock / Pop rock / Arena rock [144]
Cat Stevens Birleşik Krallık 1966– Folk / Pop [145]
Claude François Fransa 1966– Pop/Disko [146]
The Corrs İrlanda 1990– Rock [147]
Def Leppard Birleşik Krallık 1977– Hard Rock / Heavy Metal [148]
Depeche Mode Birleşik Krallık 1980– New Wave / Synthpop [149]
Destiny's Child ABD 1990-2005 R&B / Pop [150]
Dreams Come True Japonya 1989– Pop / Caz [151][152][153]
The Diamonds Kanada 1953–1970ler R&B [154]
The Doobie Brothers ABD 1970– Rock [155]
Duran Duran Birleşik Krallık 1981– New Wave / Synthpop / Rock [156]
Eminem ABD 1999– Rap [157]
Enya İrlanda 1982– New Age / Celtic [158]
Four Tops ABD 1954– R&B [159]
George Strait ABD 1981– Country [160]
James Brown ABD 1956–2006 Soul / R&B / Funk [161]
Jay-Z ABD 1996– Hip hop [162]
Jethro Tull Birleşik Krallık 1968– Progressive Rock / Hard Rock /Rock [163]
Johnny Cash ABD 1955–2003 Country [164]
Kazuhiro Moriuchi Japonya 1966– Enka [165]
Kylie Minogue Avustralya 1987– Pop / Dans [166]
Linkin Park ABD 2000– Rapcore/ Nu Metal/ Alternative Rock [167]
Meat Loaf ABD 1968– Rock / Hard Rock [168]
Michael Bolton ABD 1968– Pop [169]
Mills Brothers ABD 1928–1982 Pop [170]
The Moody Blues Birleşik Krallık 1964– Progressive Rock [171]
Mötley Crüe ABD 1981– Glam Metal / Hard Rock / Heavy Metal [172]
Mr.Children Japonya 1989– Pop / Rock [173]
Nat King Cole ABD 1936–1965 Caz / Vocal / Pop [174]
Nelson Gonçalves Brezilya 1941–1998 Samba [175]
New Kids on the Block ABD 1984– Pop [176]
'N Sync ABD 1995–2002 Pop / Dans [177]
Orhan Gencebay Türkiye 1966– World fusion / Folk [178][179]
Pearl Jam ABD 1990– Alternative Rock / Grunge / Hard Rock [180]
Petula Clark Birleşik Krallık 1942– Pop [181]
Red Hot Chili Peppers ABD 1983- Alternative Rock / Funk Rock [182][183][184]
The Police Birleşik Krallık 1977– Rock / New Wave [185]
Ray Conniff ABD 1956–2002 Pop / Easy Listening [186]
Reba McEntire ABD 1974– Country [187]
Richard Clayderman Fransa 1976– Easy Listening / Enstrümental Pop [188]
Ricky Martin Porto Riko 1991– Pop/ Latin/ Reggaeton [189]
Robbie Williams Birleşik Krallık 1990– Pop / Rock [190]
Roxette İsveç 1986– Pop / Rock [191]
Sade Birleşik Krallık 1984– R&B / Soul / Caz
Shakira Kolombiya 1991– Pop / Latin

[192]

The Seekers Avustralya 1963– Folk / Rock [193]
Spice Girls Birleşik Krallık 1996–2000, 2007-2008 Pop / Dance [194]
Tom Petty & The Heartbreakers ABD 1976– Rock [195]
Tony Bennett ABD 1949– Traditional Pop / Caz [196]
The Turtles ABD 1965– Rock [197]
T.Rex Birleşik Krallık 1967–1977 Glam Rock / Hard Rock / Folk Rock [198]
UB40 Birleşik Krallık 1980– Reggae [199]
Vicente Fernandez Meksika 1965– Ranchero / Mariachi / [200]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Beatles Timeline - The End of The Beatles and Beyond 1969-present
  2. ^ Billboard.com - Biography - Bing Crosby
  3. ^ The Age on Elvis
  4. ^ tele.at - Das österreichische Programmmagazin: Fernsehen, Radio, Kino, Events und mehr
  5. ^ "Pop Icon Looks Back At A "Thriller" Of A Career In New Interview". CBS. 6 Kasım 2007. 21 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2008. 
  6. ^ "Back to roots for AC/DC". Sydney Morning Herald. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2008. 
  7. ^ rediff.com: A R Rahman: Composing a winning score
  8. ^ Former ABBA drummer found dead in garden Amol Rajan; msnbc; accessed 18 July 2008; claims 370 million
  9. ^ ABBA, The Book Potiez, Jean-Marie; 15 August 2005; accessed December 2006; claims 410 million records sold as of 2000
  10. ^ It's ABBA on the phone making a lot more money, money, money Sherwin, Adam; The Times; April 19, 2006; accessed December 2006; claims over 750 million
  11. ^ Britannica on Alla Pugacheva
  12. ^ D'elles. Sony BMG. Retrieved May 7 2007.
  13. ^ ITN - Cher gets ready to Turn Back Time
  14. ^ The Times on Cliff Richard
  15. ^ The Times on The Drifters
  16. ^ The Telegraph on Elton John
  17. ^ [1]
  18. ^ HELLO! The Iglesias dynasty
  19. ^ "Led Zeppelin brings down the house". CNN. 10 Aralık 2007. 16 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2008. 
  20. ^ "Queen of Pop Madonna crowned highest earning female singer on earth". Daily Mail. Forbes. 28 Eylül 2006. Erişim tarihi: 28 Aralık 2007. 
  21. ^ "IFPI Platinum Europe Awards: July & August 2006". IFPI News. 13 Eylül 2006. 6 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2007. 
  22. ^ Biographie de Nana Mouskouri
  23. ^ The Times-July 2006
  24. ^ BBC News release 2006
  25. ^ Birchmeier, Jason. "Allmusic: Rihanna (Biography)". AllMusic. Erişim tarihi: August 26, 2013. 
  26. ^ [2]
  27. ^ PR-Inside.com Entertainment News » ROYAL HONOUR FOR ROD STEWART
  28. ^ "Everything is turning to gold", Record sales of the Rolling Stones.
  29. ^ New York Times "Tino Rossi, 76, Singer; Recorded 2,000 Songs" |url= değerini kontrol edin (yardım). New York Times. 28 Eylül 1983. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2008. 
  30. ^ New York Times: International Herald Tribune
  31. ^ di.se: Okänd stockholmska säljer mer än Madonna
  32. ^ Adriano Celentano wird 70 Auf der Straße zum Gluck - Kultur - sueddeutsche.de
  33. ^ [3]
  34. ^ (BEAT) : Backstreet Boys live at Rod Laver Arena
  35. ^ BBC NEWS | Entertainment | Obituary: Barry White
  36. ^ Bee Gees
  37. ^ BBC NEWS | Entertainment | Billy Joel in Walk of Fame honour
  38. ^ Ozzy Osbourne, Prince of Darkness, Sharon Osbourne, Kelly Osbourne, Jack Osbourne, Amy Osbourne
  39. ^ http://www.islandrecords.com/bonjovi/theband_bonjovi_bio.php - BonJovi.com: official band profile
  40. ^ Boney M
  41. ^ Brenda Lee
  42. ^ BBC News | MUSIC | Aznavour leaves on high note
  43. ^ CNN.com - Review: Chicago box set captures band - Aug. 22, 2003
  44. ^ Une voix en or - Paris.fr
  45. ^ Lost in the Sixties » Dave Clark Five hurt by bad timing
  46. ^ David Bowie profile - biography of David Bowie
  47. ^ Artist Profile Deep Purple
  48. ^ Deep Purple | Events | Hallam FM Arena
  49. ^ With Dire Straits no more, Knopfler sails solo, October 13, 2000
  50. ^ Mark Knopfler news, Terry Kilburn, August 31, 2000
  51. ^ To The Troops, From Dolly, Parton Pushes Patriotism To The Fore With Songs Old And New - CBS News
  52. ^ Hour on Donna Summer
  53. ^ Duane Eddy
  54. ^ The Eagles : Rolling Stone
  55. ^ Interview: Mik Kaminski of The Orchestra (From Chorley Citizen)
  56. ^ The Times on Engelbert Humperdinck
  57. ^ BBC NEWS | Entertainment | Domino 'shaken' by storm ordeal
  58. ^ Fleetwood Mac: Biography : Rolling Stone
  59. ^ AFP on Frankie Vallie and the Four Seasons
  60. ^ a b RIAA
  61. ^ a b Songwriters Hall of Fame
  62. ^ BBC.com Michael seeking 'a quieter life'
  63. ^ [4]
  64. ^ UOMO Producer Helps Propel Janet Jackson to #1 in the US, Business Wire, 10 Mart 2008 
  65. ^ Janet Jackson Announces Rock Witchu Tour; The iconic performer will pull from her celebrated collection of music which has sold over 100 million albums worldwide, PR Newswire, 21 Mayıs 2008 
  66. ^ BBC NEWS | Entertainment | Profile: Johnny Hallyday
  67. ^ The New York Daily News on Johnny Mathis
  68. ^ ADVISORY/Recording Academy's Florida Chapter Honors Chris Blackwell, Harry Wayne Casey, Mack Emerman and Olga Guillot; 2001 Heroes Awards Takes Place in Miami Beach on June 11 | Business Wire | Find Articles at BNET.com
  69. ^ CNN - Kenny Rogers, gambling again - October 7, 1999
  70. ^ The Times on Lionel Richie
  71. ^ BBC NEWS | Entertainment | Music | Pavarotti recovers from surgery
  72. ^ Mariah Carey receives six prestigious BMI Awards, and see success with tour
  73. ^ [5]
  74. ^ JRT Shikoku Broadcasting
  75. ^ Oricon
  76. ^ goo
  77. ^ Shuichi Maruyama WEBSITE
  78. ^ Mon Credo - The Israeli Mireille Mathieu fansite
  79. ^ DSDS Neues Modern Talking mit Medlock und Bohlen - Panorama - sueddeutsche.de
  80. ^ Billboard.com - Biography - Neil Diamond
  81. ^ The New York Times on Olivia Newton-John
  82. ^ The Malaysia Star on The Osmonds
  83. ^ At 71, Patti Page still is a 'Singing Rage': 2/17/99
  84. ^ BBC News | AMERICAS | Crooner Perry Como dies
  85. ^ [6]
  86. ^ Sony/BMG Germany on Prince
  87. ^ [7]
  88. ^ CNN.com - Transcripts
  89. ^ The New Tork Times on Roberto Carlos
  90. ^ The Times on Status Quo
  91. ^ The LA Times on Stevie Wonder
  92. ^ SOHU.com May 6, 2003
  93. ^ Cher and Tina Turner to Tape a Special Oprah Show in Las Vegas
  94. ^ Houston Chronicle on Tommy James
  95. ^ The Boston Globe on U2
  96. ^ Britannica on U2
  97. ^ FOXNews on U2
  98. ^ Nyet! The Madonna of Moscow says our pop stars are rubbish - Europe, News - Independent.co.uk
  99. ^ Seattle Times on The Ventures
  100. ^ Watertown Daily Times on Village People
  101. ^ Whitney Houston on Germany's Sony/BMG
  102. ^ The New York Times on The Who
  103. ^ M, Peter (27 Nisan 2008). "Morten Harket - new album by the a-ha singer". Berlinista. 31 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2008. 
  104. ^ The Scotsman on Annie Lennox
  105. ^ The Andrews Sisters - Inductees - The Vocal Group Hall of Fame Foundation
  106. ^ { . . f a v o r e d . n a t i o n s . . }
  107. ^ Barry Manilow News on Yahoo! Music
  108. ^ Bobby Vinton Blue Velvet Theatre: About Bobby
  109. ^ Zomba Label Group - Jive Records - LaFace Records - News
  110. ^ BBC NEWS | Entertainment | Latin honours for Carlos Santana
  111. ^ [8]
  112. ^ The Doors Target Digital Generation - Technology News by TechWeb
  113. ^ allmusic ((( Larry Dunn > Overview )))
  114. ^ allmusic ((( Eddy Arnold > Overview )))
  115. ^ The Independent on Eurythmics
  116. ^ [9]
  117. ^ [10]
  118. ^ Axl Rose shoots for a Guns N' Roses comeback
  119. ^ Country Music Roots: Hank Snow
  120. ^ 詳細情報 (図書)
  121. ^ Dreyfus Records - News - The Jean Michel Jarre Collection
  122. ^ Smooth Jazz News Cover Story
  123. ^ [11]
  124. ^ Tarabu Music Store México, EsMas.com property of Televisa
  125. ^ Mina la camaleontica, Mina la solitaria Arcobaleno
  126. ^ Peter Wolf
  127. ^ "75 million sold copies". popmatters.com. 24 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2007. 
  128. ^ Cher's biography
  129. ^ [12]
  130. ^ Alanis Morisette Sales Number
  131. ^ Alice Cooper - Bio of Alice Cooper - Alice Cooper Lives in Phoenix
  132. ^ allmusic ((( André Kostelanetz > Biography )))
  133. ^ The Times on Andrea Bocelli
  134. ^ Calendar of Events - do toledo
  135. ^ Sports Hochi April 9, 2008
  136. ^ Lamar State College - Port Arthur
  137. ^ Richard Move :: Move-It Productions
  138. ^ Bob Dylan - Britannica Online Encyclopedia
  139. ^ GRANHOLM - Bob Seger Day
  140. ^ YouTube - Bone Thugs Reality show "Living-N-Harmony"
  141. ^ Boston Biography
  142. ^ Save The Music 2002 , Foreigner Performs To Save The Music - CBS News
  143. ^ "Top Selling Artists", RIAA website. Date uncertain. Accessed 2008-09-04.
  144. ^ Bryan Adams
  145. ^ Knx - *
  146. ^ Francomix - Claude François - Autrement dit
  147. ^ Vail Colorado-Todays information & news from Vail Daily - Arts and Entertainment
  148. ^ BLABBERMOUTH.NET DEF LEPPARD: Upcoming TV Appearances Detailed
  149. ^ Depeche Mode on German TV Channel Prosieben
  150. ^ Destiny's Child sales for 50 million
  151. ^ Sports Hochi July 7,2007
  152. ^ BARKS
  153. ^ Yahoo! Japan
  154. ^ About the Diamonds 50's and 60's Golden Oldies from Little Darlin's Music Works
  155. ^ The Doobie Brothers - Greatest Hits - Release Date: 19th July 2004
  156. ^ Duran Duran To Get Brit Award Honor
  157. ^ Eminem Strikes Worldwide Publishing Deal Article Date: 11/16/2007
  158. ^ warnermusic.com
  159. ^ Payton, Lawrence - Britannica Online Encyclopedia
  160. ^ SPURS: It's "True": George Strait To Perform First Concert At New SBC Center
  161. ^ [13]
  162. ^ The Times on Jay-Z
  163. ^ spiralearth.co.uk on JethroTull
  164. ^ BBC NEWS | Entertainment | Cash musical heading for Broadway
  165. ^ 森進一公式ホームページ
  166. ^ The Times on Kylie Minogue
  167. ^ Linkin Park
  168. ^ Meatloaf
  169. ^ The Ledger Independent on Michael Bolton
  170. ^ Piqua's Mills Brothers sold 50 million records
  171. ^ [14]
  172. ^ MSNBC on Mötley Crüe
  173. ^ ミスチル、シングル&アルバム総売上枚数5,000万枚突破! ニュース-ORICON STYLE
  174. ^ BBC - Radio 2 - Sold On Song - Song Library - Let There Be Love
  175. ^ Dictionary Cravo Albin of the Brazilian Popular Music
  176. ^ LiveDaily on New Kids On The Block
  177. ^ Pearlman's Money Woes Follow Him Downtown
  178. ^ Hakan Akpınar (27 Nisan 2005). "Orhan Baba Efsanesi (Legandary Father Orhan)". Tercüman Gazetesi. 19 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2009. Yasal olarak 60 milyonun üstünde sattı albümlerim, 65-70 milyon arası galiba. (My albums have sold over 60 million legal copies, probably 65-70 million.) 
  179. ^ "65 milyon albüm sattı (He has sold 65 million legal copies)". Akşam Gazetesi. 14 Nisan 2006. 27 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2009. Çıkardığım albümlerin resmi satış rakamı 65 milyon. (My albums have sold 65 million legal copies). 
  180. ^ Self-Titled Pearl Jam Album Gets Release Date
  181. ^ ABS CBN News on Petula Clark
  182. ^ Britt, Bruce (5 Ekim 2006). ""Stadium Set Keeps Chili Peppers Red Hot"". BMI.com. 18 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2007. 
  183. ^ "Red Hot Chili Peppers Release Double Album Stadium Arcadium". Contact Music. 6 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2007. 
  184. ^ "Red Hot Chili Peppers' "Stadium Arcadium," a 28-Song Double CD, to Be Released May 9". News Blaze. 19 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2007. 
  185. ^ BBC NEWS | Entertainment | Police fan bands go on patrol
  186. ^ allmusic ((( Ray Conniff > Overview )))
  187. ^ Reba McEntire
  188. ^ Richard Clayderman
  189. ^ "Ricky Martin: Artist Bio". myplay.com. 30 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  190. ^ Th Times on Robbie Williams
  191. ^ [15]
  192. ^ Shakira’s Songs Are the Heart of Her Success
  193. ^ BBC News | ENTERTAINMENT | Radio star Whale recovering
  194. ^ BBC NEWS | Entertainment | Spice Girls announce reunion tour
  195. ^ billboard.com
  196. ^ online.wsj.com
  197. ^ [16]
  198. ^ The death of a glam rock idol, Sep 15 2007
  199. ^ The Times on UB40
  200. ^ [17]