Alan Ball

Alan Ball (d. 13 Mayıs 1957, Atlanta, ABD), Akademi ödüllü senarist, yönetmen, yapımcı ve oyuncudur. Amerikan Güzeli filminin senaristliğini yapmıştır, ayrıca HBO yapımı Six Feet Under dizisinin de yaratıcısıdır. Six Feet Under'ın 9 bölümünün yazarlığını, 6 bölümünün de yönetmenliğini üstlenen Ball, Florida State University School of Theatre mezunudur.

Alan Ball
Alan Ball.jpg
Doğum 13 Mayıs 1957
Atlanta, ABD
Meslek Senarist, yönetmen, yapımcı ve oyuncu

FilmografiDüzenle

Yazdığı bölümlerDüzenle

  • "Pilot" (2001)
  • "An Open Book" (2001)
  • "Knock, Knock" (2001)
  • "In the Game" (2002)
  • "Someone Else's Eyes" (2002)
  • "Perfect Circles" (2003)
  • "Nobody Sleeps", Rick Cleveland ortaklığında (2003)
  • "Can I Come Up Now?" (2004)
  • "Everyone's Waiting" (seri finali) (2005)

Yönettiği bölümlerDüzenle

  • "Pilot" (2001)
  • "Knock, Knock" (2001)
  • "The Last Time" (2002)
  • "I'm Sorry, I'm Lost" (2003)
  • "Untitled" (2004)
  • "Everyone's Waiting" (seri finali) (2005)

Dış bağlantılarDüzenle