Ana menüyü aç

Akademi Ödülleri'nin en genç ve en yaşlı kazananları ve aday gösterilenleri listesi

Vikimedya liste maddesi

En İyi YönetmenDüzenle

En yaşlı kazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş (Gün) Ad Film Yıl Doğum tarihi Ödül tarihi Not
1 74 272 Clint Eastwood Milyon Dolarlık Bebek (Million Dollar Baby) 2004 31 Mayıs 1930 27 Şubat 2005
2 69 217 Roman Polanski Piyanist (The Pianist) 2002 18 Ağustos 1933 23 Mart 2003
3 65 272 George Cukor My Fair Lady 1964 7 Temmuz 1899 5 Nisan 1965
4 64 100 Martin Scorsese Köstebek (The Departed) 2006 17 Kasım 1942 25 Şubat 2007
5 62 302 Clint Eastwood Affedilmeyen (Unforgiven) 1992 31 Mayıs 1930 29 Mart 1993
6 62 105 Carol Reed Oliver! 1968 30 Aralık, 1906 14 Nisan, 1969
7 59 346 Fred Zinnemann A Man for All Seasons 1966 29 Nisan, 1907 10 Nisan, 1967
8 59 225 Richard Attenborough Gandhi 1982 29 Ağustos, 1923 11 Nisan, 1983
9 59 46 John Ford Sessiz Amerikalı (The Quiet Man) 1952 1 Şubat, 1894 19 Mart, 1953
10 58 124 Ang Lee Pi'nin Yaşamı (Life of Pi) 2012 23 Ekim, 1954 24 Şubat, 2013

En yaşlı aday gösterilenlerDüzenle

Sıra Yaş (yıl) Yaş (gün) Name Film Yıl Doğum tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 79 184 John Huston Prizzi'lerin Onuru (Prizzi's Honor) 1985 5 Ağustos 1906 5 Şubat 1986
2 78 193 Charles Crichton Wanda Adında Bir Balık (A Fish Called Wanda) 1988 6 Ağustos 1910 15 Şubat 1989
3 76 357 Robert Altman Gosford Park 2001 20 Şubat 1925 12 Şubat 2002
4 76 318 David Lean A Passage to India 1984 25 Mart 1908 6 Şubat 1985
5 76 237 Clint Eastwood Iwo Jima'dan Mektuplar (Letters from Iwo Jima) 2006 31 Mayıs, 1930 23 Ocak, 2007
6 75 319 Akira Kurosawa Ran 1985 23 Mart, 1910 5 Şubat, 1986
7 74 239 Clint Eastwood Milyon Dolarlık Bebek (Million Dollar Baby) 2004 31 Mart, 1930 25 Ocak, 2005 Kazandı
8 73 241 Clint Eastwood Gizemli Nehir (Mystic River) 2003 31 Mayıs, 1930 27 Ocak, 2004
9 71 181 Cecil B. DeMille The Greatest Show on Earth 1952 12 Ağustos, 1881 9 Şubat, 1953
10 70 298 Fred Zinnemann Julia 1977 29 Nisan, 1907 21 Şubat, 1978

En Genç KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 32 260 Norman Taurog Skippy 1930/31 23 Şubat, 1899 10 Kasım, 1931
2 33 228 Lewis Milestone Two Arabian Knights 1927/28 30 Eylül, 1895 16 Mayıs, 1929
3 34 238 Sam Mendes Amerikan Güzeli (American Beauty) 1999 1 Ağustos, 1965 26 Mart, 2000
4 35 23 Frank Borzage 7th Heaven 1927/28 23 Nisan, 1894 16 Mayıs, 1929
5 35 36 Lewis Milestone Batı Yakasında Yeni Bir Şey Yok (All Quiet on the Western Front) 1929/30 30 Eylül, 1895 5 Kasım, 1930
6 35 313 Tony Richardson Tom Jones 1963 5 Haz,ran, 1928 13 Nisan, 1964
7 36 1 Francis Ford Coppola Baba II (The Godfather Part II) 1974 7 Nisan, 1939 8 Nisan, 1975
8 36 51 Delbert Mann Marty 1955 30 Ocak, 1920 21 Mart, 1956
9 36 66 Kevin Costner Kurtlarla Dans (Dances with Wolves) 1990 18 Ocak, 1955 25 Mart, 1991
10 36 156 Mike Nichols Aşk Mevsimi (film, 1967) (The Graduate) 1967 6 Kasım, 1931 10 Nisan, 1968

En genç aday gösterilenlerDüzenle

Sıra Yaş (yıl) Yaş (gün) İsim Film Yıl Doğum tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 24 44 John Singleton Boyz N the Hood 1991 6 Ocak 1968 19 Şubat 1992
2 26 279 Orson Welles Yurttaş Kane (Citizen Kane) 1941 6 Mayıs 1915 9 Şubat 1942
3 29 66 Kenneth Branagh V. Henry 1989 10 Aralık 1960 14 Şubat 1990
4 29 113 Claude Lelouch Un homme et une femme 1966 30 Ekim 1937 20 Şubat 1967
5 29 193 M. Night Shyamalan Altıncı His (The Sixth Sense) 1999 6 Ağustos 1970 15 Şubat 2000
6 29 281 George Lucas Gençlik Yılları (American Graffiti) 1973 14 Mayıs 1944 19 Şubat 1974
7 30 95 Jason Reitman Juno 2007 19 Ekim, 1977 22 Ocak, 2008
8 30 116 Spike Jonze John Malkovich Olmak (Being John Malkovich) 1999 22 Ekim, 1969 15 Şubat, 2000
9 31 65 Steven Spielberg Üçüncü Türden Yakınlaşmalar (Close Encounters of the Third Kind) 1977 18 Aralık, 1946 21 Şubat, 1978
10 31 324 Quentin Tarantino Ucuz Roman (Pulp Fiction) 1994 27 Mart, 1963 14 Şubat, 1995

En İyi AktörDüzenle

En Yaşlı KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 76 317 Henry Fonda On Golden Pond 1981 16 Mayıs, 1905 29 Mart, 1982
2 62 316 John Wayne True Grit 1969 26 Mayıs, 1907 7 Nisan, 1970
3 62 209 George Arliss Disraeli 1929/30 10 Nisan, 1868 5 Kasım, 1930
4 62 63 Paul Newman Paranın Rengi (The Color of Money) 1986 26 Ocak, 1925 30 Mart, 1987
5 60 335 Jack Nicholson Benden Bu Kadar (As Good as It Gets) 1997 22 Nisan, 1937 23 Mart, 1998
6 60 181 Peter Finch Şebeke (Network) 1976 28 Ekim, 1916 28 Mart, 1977
7 57 40 Ronald Colman A Double Life 1947 9 Şubat, 1891 20 Mart, 1948
8 57 31 Rex Harrison My Fair Lady 1964 5 Mart, 1908 5 Nisan, 1965
9 56 155 Art Carney Harry ve Tonto (Harry and Tonto) 1974 4 Kasım, 1918 8 Nisan, 1975
10 54 90 Anthony Hopkins Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) 1991 31 Aralık, 1937 30 Mart, 1992

En Yaşlı Aday GösterilenlerDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 79 167 Richard Farnsworth Straight'in Hikayesi (The Straight Story) 1999 1 Eylül, 1920 15 Şubat, 2000
2 76 271 Henry Fonda On Golden Pond 1981 16 Mayıs, 1905 11 Şubat, 1982 Kazandı
3 74 239 Clint Eastwood Milyon Dolarlık Bebek (Million Dollar Baby) 2004 31 Mayıs, 1930 25 Ocak, 2005
4 74 174 Peter O'Toole Venüs 2006 2 Ağustos, 1932 23 Ocak, 2007
5 71 274 Laurence Olivier The Boys from Brazil 1978 22 Mayıs, 1907 20 Şubat, 1979
6 70 19 Paul Newman Yaşamın İçinden (Nobody's Fool) 1994 26 Ocak, 1925 14 Şubat, 1995
7 69 334 Michael Caine Sessiz Amerikalı (film, 2002) (The Quiet American) 2002 14 Mart, 1933 11 Şubat, 2003
8 69 323 Melvyn Douglas I Never Sang for My Father 1970 5 Nisan, 1901 22 Şubat, 1971
9 68 101 Burt Lancaster Atlantic City 1981 2 Kasım, 1913 11 Şubat, 1982
10 67 320 Spencer Tracy Guess Who's Coming to Dinner 1967 5 Nisan, 1900 19 Şubat, 1968

En Genç KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 29 343 Adrien Brody Piyanist (The Pianist) 2002 14 Nisan, 1973 23 Mart, 2003
2 30 156 Richard Dreyfuss Elveda Güzelim (The Goodbye Girl) 1977 29 Ekim, 1947 3 Nisan, 1978
3 30 361 Marlon Brando Rıhtımlar Üzerinde (On the Waterfront) 1954 3 Nisan, 1924 30 Mart, 1955
4 31 122 Maximilian Schell Judgment at Nuremberg 1961 8 Aralık, 1930 9 Nisan, 1962
5 32 78 Nicolas Cage Elveda Las Vegas (Leaving Las Vegas) 1995 7 Şubat, 1964 25 Mart, 1996
6 32 283 James Stewart The Philadelphia Story 1940 20 Mayıs, 1908 27 Şubat, 1941
7 32 331 Daniel Day-Lewis Sol Ayağım (My Left Foot) 1989 29 Nisan, 1957 26 Mart, 1990
8 34 26 Clark Gable It Happened One Night 1934 1 Şubat, 1901 27 Şubat, 1935
9 34 258 Charles Laughton The Private Life of Henry VIII 1932/33 1 Temmuz, 1899 16 Mart, 1934
10 34 348 Robert Donat Goodbye, Mr. Chips 1939 18 Mart, 1905 29 Şubat, 1940

En Genç Aday GösterilenlerDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 9 20 Jackie Cooper Skippy 1930/31 15 Eylül, 1922 5 Ekim, 1931
2 19 142 Mickey Rooney Babes in Arms 1939 23 Eylül, 1920 12 Şubat, 1940
3 23 137 Mickey Rooney The Human Comedy 1943 23 Eylül, 1920 7 Şubat, 1944
4 24 3 John Travolta Cumartesi Gecesi Ateşi (Saturday Night Fever) 1977 18 Şubat, 1954 21 Şubat, 1978
5 25 10 James Dean East of Eden 1955 8 Şubat, 1931 18 Şubat, 1956
6 26 10 James Dean Devlerin Aşkı (Giant) 1956 8 Şubat, 1931 18 Şubat, 1957
7 26 72 Ryan Gosling Tepetaklak Nelson (Half Nelson) 2006 12 Kasım, 1980 23 Ocak, 2007
8 26 279 Orson Welles Yurttaş Kane (Citizen Kane) 1941 6 Mayıs, 1915 9 Şubat, 1942
9 26 302 Heath Ledger Brokeback Dağı (Brokeback Mountain) 2005 4 Nisan, 1979 31 Ocak, 2006
10 27 125 Matt Damon Can Dostum (Good Will Hunting) 1997 8 Ekim, 1970 10 Şubat, 1998

En İyi AktrisDüzenle

En Yaşlı KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 80 293 Jessica Tandy Bayan Daisy'nin Şoförü (Driving Miss Daisy) 1989 7 Haziran, 1909 26 Mart, 1990
2 74 321 Katharine Hepburn On Golden Pond 1981 12 Mayıs, 1907 29 Mart, 1982
3 62 1 Marie Dressler Min and Bill 1930/31 9 Kasım, 1869 10 Kasım, 1931
4 61 337 Katharine Hepburn The Lion in Winter 1968 12 Mayıs, 1907 14 Nisan, 1969
5 61 214 Helen Mirren Kraliçe (The Queen) 2006 26 Temmuz, 1945 25 Şubat, 2007
6 61 122 Geraldine Page The Trip to Bountiful 1985 22 Kasım, 1924 24 Mart, 1986
7 60 334 Katharine Hepburn Guess Who's Coming to Dinner 1967 12 Mayıs, 1907 10 Nisan, 1968
8 54 201 Shirley Booth Come Back, Little Sheba 1952 30 Ağustos, 1898 19 Mart, 1953
9 49 351 Shirley MacLaine Sevgi Sözcükleri (Terms of Endearment) 1983 24 Nisan, 1934 9 Nisan, 1984
10 49 173 Susan Sarandon Ölüm Yolunda (Dead Man Walking) 1995 4 Ekim, 1946 25 Mart, 1996

En Yaşlı Aday GösterilenlerDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 85 321 Emmanuelle Riva Aşk (Amour) 2012 24 Şubat, 1927 10 Ocak 2013
2 80 252 Jessica Tandy Bayan Daisy'nin Şoförü (Driving Miss Daisy) 1989 7 Temmuz, 1909 14 Şubat, 1990 Kazandı
3 80 11 Dame Edith Evans The Whisperers 1967 8 Şubat, 1888 19 Şubat, 1968
4 79 38 Judi Dench Umudun Peşinde (Philomena) 2013 9 Aralık, 1934 16 Ocak 2014
5 75 313 May Robson Lady for a Day 1932/33 19 Nisan, 1858 26 Şubat, 1934
6 74 275 Katharine Hepburn On Golden Pond 1981 12 Mayıs, 1907 11 Şubat, 1982 Kazandı
7 72 45 Judi Dench Skandal (Notes on a Scandal) 2006 9 Aralık, 1934 23 Ocak, 2007
8 71 53 Judi Dench Bayan Henderson Sunar (Mrs Henderson Presents) 2005 9 Aralık, 1934 31 Ocak, 2006
9 69 116 Fernanda Montenegro Merkez İstasyon (Central do Brasil) 1998 16 Ekim, 1929 9 Şubat, 1999
10 68 68 Ellen Burstyn Bir Rüya İçin Ağıt (Requiem for a Dream) 2000 7 Aralık, 1932 13 Şubat, 2001

En Genç KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 Janet Gaynor 7th Heaven, Street Angel ve Sunrise 1927/28 6 Ekim, 1906 16 Mayıs, 1929
3 24 127 Joan Fontaine Suspicion 1941 22 Ekim, 1917 26 Şubat, 1942
4 24 325 Audrey Hepburn Roman Holiday 1953 4 Mayıs, 1929 25 Mart, 1954
5 25 0 Jennifer Jones The Song of Bernadette 1943 2 Mart, 1919 2 Mart, 1944
6 25 4 Julie Christie Darling 1965 14 Nisan, 1941 18 Nisan, 1966
7 25 138 Grace Kelly Taşralı Kız 1954 12 Kasım, 1929 30 Mart, 1955
8 25 240 Hilary Swank Erkekler Ağlamaz (Boys Don't Cry) 1999 30 Temmuz, 1974 26 Mart, 2000
9 26 116 Vivien Leigh Rüzgâr Gibi Geçti (Gone with the Wind) 1939 5 Kasım, 1913 29 Şubat, 1940
10 26 130 Jodie Foster Sanık (The Accused) 1988 19 Kasım, 1962 29 Mart, 1989

En Genç Aday OlanlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 13 309 Keisha Castle-Hughes Whale Rider 2003 24 Mart, 1990 27 Ocak, 2004
2 20 235 Isabelle Adjani The Story of Adele H. 1975 27 Haziran, 1955 17 Şubat, 1976
3 20 311 Keira Knightley Aşk ve Gurur 2005 26 Mart, 1985 31 Şubat, 2006
4 20 335 Ellen Page Juno 2007 21 Şubat, 1987 22 Ocak, 2008
5 21 171 Marlee Matlin Başka Tanrının Çocukları (Children of a Lesser God) 1986 24 Ağustos, 1965 11 Şubat, 1987 Kazandı
6 22 60 Elizabeth Hartman A Patch of Blue 1965 23 Aralık, 1943 21 Şubat, 1966
7 22 128 Kate Winslet Titanik (Titanic) 1997 5 Ekim, 1975 10 Şubat, 1998
8 22 134 Janet Gaynor 7th Heaven, Street Angel, ve Sunrise 1927/28 6 Ekim, 1906 17 Şubat, 1929 Kazandı
9 22 229 Leslie Caron Lili 1953 1 Temmuz, 1931 15 Şubat, 1954
10 23 108 Julia Roberts Özel Bir Kadın (Pretty Woman) 1990 28 Ekim, 1967 13 Şubat, 1991
Winona Ryder Küçük Kadınlar (Little Women) 1994 29 Ekim, 1971 14 Şubat, 1995

En İyi Yardımcı AktörDüzenle

En Yaşlı KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 80 69 George Burns The Sunshine Boys 1975 Ocak 20, 1896 Mart 29, 1976
2 79 9 Melvyn Douglas Bir Yerde (Being There) 1979 Nisan 5, 1901 Nisan 14, 1980
3 77 349 John Gielgud Arthur 1981 Nisan 14, 1904 Mart 29, 1982
4 77 297 Don Ameche Cocoon 1985 Mayıs 31, 1908 Mart 24, 1986
5 73 41 Jack Palance Şehir Züppeleri (City Slickers) 1991 Şubat 18, 1919 Mart 30, 1992
6 72 336 Alan Arkin Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine) 2006 Mart 26, 1934 Şubat 25, 2007
7 72 268 Edmund Gwenn Miracle on 34th Street 1947 Haziran 26, 1875 Mart 20, 1948
8 71 192 John Houseman The Paper Chase 1973 Eylül 22, 1902 Nisan 2, 1974
9 70 202 James Coburn Affliction 1998 Ağustos 31, 1928 Mart 21, 1999
10 69 270 Martin Landau Ed Wood 1994 Haziran 30, 1925 Mart 27, 1995

En Yaşlı Aday OlanlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 82 339 Hal Holbrook Into the Wild 2007 17 Şubat, 1925 22 Ocak, 2008
2 82 49 Ralph Richardson Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes 1984 Aralık 19, 1902 Şubat 6, 1985 Posthumous aday
3 80 28 George Burns The Sunshine Boys 1975 Ocak 20, 1896 Şubat 17, 1976 Kazandı
4 78 326 Melvyn Douglas Bir Yerde (Being There) 1979 Nisan 5, 1901 Şubat 25, 1980 Kazandı
5 78 16 Paul Newman Azap Yolu (Road to Perdition) 2002 Ocak 26, 1925 Şubat 11, 2003
6 77 303 John Gielgud Arthur 1981 Nisan 14, 1904 Şubat 11, 1982 Kazandı
7 77 250 Don Ameche Cocoon 1985 Mayıs 31, 1908 Şubat 5, 1986 Kazandı
8 75 290 Fred Astaire Gökdelende Panik (The Towering Inferno) 1974 Mayıs 10, 1899 Şubat 24, 1975
9 75 231 Edmund Gwenn Mister 880 1950 Haziran 26, 1875 Şubat 12, 1951
10 74 319 Alec Guinness Little Dorrit 1988 Nisan 2, 1914 Şubat 15, 1989

En Genç KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 20 227 Timothy Hutton Sıradan İnsanlar (Ordinary People) 1980 Ağustos 16, 1960 Mart 31, 1981
2 28 203 Cuba Gooding, Jr. Jerry Maguire 1996 Eylül 2, 1968 Mart 24, 1997
3 28 205 George Chakiris Batı Yakası Hikayesi (West Side Story) 1961 Eylül 16, 1933 Nisan 9, 1962
4 31 42 Jack Lemmon Mister Roberts 1955 Şubat 8, 1925 Mart 21, 1956
5 31 234 Robert De Niro Baba II (The Godfather Part II) 1974 Ağustos 17, 1943 Nisan 8, 1975
6 32 81 Van Heflin Johnny Eager 1942 Aralık 13, 1910 Mart 4, 1943
7 33 58 Harold Russell The Best Years of Our Lives 1946 Ocak 14, 1914 Mart 13, 1947
8 34 34 Benicio Del Toro Traffic 2000 Şubat 19, 1967 Mart 25, 2001
9 35 88 Denzel Washington Zafer (Glory) 1989 Aralık 28, 1954 Mart 26, 1990
10 36 9 Christopher Walken Avcı (The Deer Hunter) 1978 Mart 31, 1943 Nisan 9, 1979

En Genç Aday OlanlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 8 276 Justin Henry Kramer Kramer'e Karşı (Kramer vs. Kramer) 1979 Mayıs 25, 1971 Şubat 25, 1980
2 11 311 Haley Joel Osment Altıncı His (The Sixth Sense) 1999 Nisan 10, 1988 Şubat 15, 2000
3 11 312 Brandon De Wilde Shane 1953 Nisan 9, 1942 Şubat 15, 1954
4 16 147 Jack Wild Oliver! 1968 Eylül 30, 1952 Şubat 24, 1969
5 17 39 Sal Mineo Asi Gençlik (Rebel without a Cause) 1955 Ocak 10, 1939 Şubat 18, 1956
6 18 176 River Phoenix Boşu Boşuna (Running on Empty) 1988 Ağustos 23, 1970 Şubat 15, 1989
7 19 90 Leonardo DiCaprio Gilbert'in Hayalleri (What's Eating Gilbert Grape) 1993 Kasım 11, 1974 Şubat 9, 1994
8 20 185 Timothy Hutton Sıradan İnsanlar (Ordinary People) 1980 Ağustos 16, 1960 Şubat 17, 1981 Kazandı
9 22 48 Sal Mineo Exodus 1960 Ocak 10, 1939 Şubat 27, 1961
10 22 80 Jeff Bridges Son Fotoğraf Sergisi (The Last Picture Show) 1971 Aralık 4, 1949 Şubat 22, 1972

En İyi Yardımcı AktrisDüzenle

En Yaşlı KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 77 93 Peggy Ashcroft A Passage to India 1984 Aralık 22, 1907 Mart 25, 1985
2 72 166 Ruth Gordon Rosemary'nin Bebeği (Rosemary's Baby) 1968 Ekim 30, 1896 Nisan 14, 1969
3 71 338 Margaret Rutherford The V.I.P.s 1963 Mayıs 11, 1892 Nisan 13, 1964
4 70 187 Helen Hayes Havaalanı (Airport) 1970 Ekim 10, 1900 Nisan 15, 1971
5 67 85 Josephine Hull Harvey 1950 Ocak 3, 1884 Mart 29, 1951
6 65 212 Ethel Barrymore None but the Lonely Heart 1944 Ağustos 15, 1879 Mart 15, 1945
7 64 102 Judi Dench Aşık Shakespeare (Shakespeare in Love) 1998 Aralık 9, 1934 Mart 21, 1999
8 62 238 Beatrice Straight Network (Şebeke) 1976 Ağustos 2, 1914 Mart 28, 1977
9 61 135 Jane Darwell Gazap Üzümleri (The Grapes of Wrath) 1940 Ekim 15, 1879 Şubat 27, 1941
10 59 222 Ingrid Bergman Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express) 1974 Ağustos 29, 1915 Nisan 8, 1975

En Yaşlı Aday OlanlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 87 221 Gloria Stuart Titanik (Titanic) 1997 Temmuz 4, 1910 Şubat 10, 1998
2 83 87 Ruby Dee American Gangster 2007 Ekim 27, 1924 Ocak 22, 2008
3 82 257 Jessica Tandy Kızarmış Yeşil Domatesler (Fried Green Tomatoes) 1991 Haziran 7, 1909 Şubat 19, 1992
4 82 37 Eva Le Gallienne Resurrection 1980 Ocak 11, 1899 Şubat 17, 1981
5 79 26 Ann Sothern The Whales of August 1987 Ocak 22, 1909 Şubat 17, 1988
6 77 234 Dame Mayıs Whitty Bayan Miniver (Mrs. Miniver) 1942 Haziran 19, 1865 Şubat 8, 1943
7 77 46 Peggy Ashcroft A Passage to India 1984 Aralık 22, 1907 Şubat 6, 1985 Kazandı
8 77 15 Dame Edith Evans The Chalk Garden 1964 Şubat 8, 1888 Şubat 23, 1965
9 76 67 Gladys Cooper My Fair Lady 1964 Aralık 18, 1888 Şubat 23, 1965
10 76 16 Dame Edith Evans Tom Jones 1963 Şubat 8, 1888 Şubat 24, 1964

En Genç KazananlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödül tarihi Not
1 10 148 Tatum O'Neal Paper Moon 1973 Kasım 5, 1963 Nisan 2, 1974
2 11 240 Anna Paquin Piyano (The Piano) 1993 Temmuz 24, 1982 Mart 21, 1994
3 16 115 Patty Duke The Miracle Worker 1962 Aralık 14, 1946 Nisan 8, 1963
4 23 310 Anne Baxter The Razor's Edge 1946 Mayıs 7, 1923 Mart 13, 1947
5 24 128 Teresa Wright Bayan Miniver (Mrs. Miniver) 1942 Ekim 27, 1918 Mart 4, 1943
6 24 137 Goldie Hawn Cactus Flower 1969 Kasım 21, 1945 Nisan 7, 1970
7 24 296 Angelina Jolie Aklım Karıştı (Girl, Interrupted) 1999 Haziran 4, 1975 Mart 26, 2000
8 25 166 Jennifer Hudson Rüya Kızlar (Dreamgirls) 2006 Eylül 12, 1981 Şubat 25, 2007
9 27 17 Shirley Jones Elmer Gantry 1960 Mart 31, 1934 Nisan 17, 1961
10 27 111 Gloria Grahame Kötü ve Güzel (The Bad and the Beautiful) 1952 Kasım 28, 1925 Mart 19, 1953

En Genç Aday OlanlarDüzenle

Sıra Yaş (Yıl) Yaş(Gün) İsim Film Yıl Doğum Tarihi Ödüle aday olma tarihi Not
1 10 106 Tatum O'Neal Paper Moon 1973 Kasım 5, 1963 Şubat 19, 1974 Kazandı
2 10 141 Mary Badham Bülbülü Öldürmek (To Kill a Mockingbird) 1962 Ekim 7, 1952 Şubat 25, 1963
3 10 192 Quinn Cummings Elveda Güzelim (The Goodbye Girl) 1977 Ağustos 13, 1967 Şubat 21, 1978
4 10 284 Abigail Breslin Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine) 2006 Nisan 14, 1996 Ocak 23, 2007
5 11 181 Patty McCormack The Bad Seed 1956 Ağustos 21, 1945 Şubat 18, 1957
6 11 200 Anna Paquin Piyano (The Piano) 1993 Temmuz 24, 1982 Şubat 9, 1994 Kazandı
7 13 285 Saoirse Ronan Kefaret (Atonement) 2007 21 Nisan, 1994 22 Ocak, 2008
8 14 5 Bonita Granville These Three 1936 Şubat 2, 1923 Şubat 7, 1937
9 14 83 Jodie Foster Taksi Şoförü (Taxi Driver) 1976 Kasım 19, 1962 Şubat 10, 1977
10 15 28 Linda Blair Şeytan (The Exorcist) 1973 Ocak 22, 1959 Şubat 19, 1974