Agoney

Agoney Hernández Morales (d. 18 Ekim 1995; Adeje, Tenerife, İspanya), aynı zamanda Agoney olarak da bilinir. Operación Triunfo 2017 programına katılımıyla ün kazanan İspanyol bir şarkıcı, besteci ve icracıdır.[1] Büyük ses potansiyeli ve sesinin çok yönlülüğünden dolayı - ve Kanarya Adaları'ndaki evine atıfta bulunulduğunda - "altın sese sahip Kanarya" lakabını almıştır.[2] İlk albümü Libertad, İspanya'da 1 numara olmayı başardı.[3]

Agoney
Genel bilgiler
Doğum adı Agoney Hernández Morales
Unvanı Altın sese sahip Kanarya
Doğum 18 Ekim 1995 (1995-10-18) (25 yaşında)
Adeje, Tenerife
Tarzlar Pop, Indie pop
Meslekler Şarkıcı-şarkı yazarı
Etkin yıllar 2017-günümüz
Müzik şirketi Universal Music Group
Resmî site agoneyoficial.com

DiskografiDüzenle

DisklerDüzenle

  • 2020: Libertad

TeklilerDüzenle

  • 2018: Quizás
  • 2019: Black
  • 2020: Libertad (başlangıç)
  • 2020: Más
  • 2020: Edén

IşbirliğiDüzenle

  • 2018: El Mundo Entero (Aitana, Ana Guerra, Mimi Doblas, Raoul Vázquez ve Maikel Delacalle ile)
  • 2020: Strangers (Brian Cross ile)
  • 2020: Sin Miedo 2020 (Rosana Arbelo, Álex Ubago, Efecto Pasillo, Mónica Naranjo, Rosario Flores ve Soledad Pastorutti ile)
  • 2020: Piensa En Positivo (Ana Mena, Vega ve Rafa Sánchez ile)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Agoney Hernández". Formula TV (İspanyolca). Noxvo. 24 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2018. 
  2. ^ "Agoney muestra su gran potencial artístico con su nuevo single «Más»". wowssipworld.com/ (İspanyolca). 19 Haziran 2020. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020. 
  3. ^ "Top 100 Albums Weekly". EPDM. Promusicae. 7 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle