Adrienne Pauly

Adrienne Pauly (d. 30 Mayıs 1977, Clamart[1], Fransa), Fransız oyuncu ve şarkıcı. 1996 yılında Ulusal Dramatik Sanatlar Akademisi'ne katıldı, burada tiyatro eğitimi aldı, 2002 yılına kadar filmlerde rol aldı, Camille Bazbaz aracılığıyla piyanoyu keşfettikten sonra 2004 yılında ilk demosunu kaydetti, 16 Ekim 2006'da ilk albümünü çıkardı. Fransız yönetmen Marco Pauly ve Fransız yazar Odile Barski'nin kızı, Fransız oyuncu ve yönetmen Rodolphe Pauly'nin kardeşidir.

Adrienne Pauly
Adrienne Pauly Cabourg 2018.jpg
Doğum 30 Mayıs 1977 (1977-05-30) (45 yaşında)
Clamart, Fransa
Meslek Aktris, şarkıcı
Etkin yıllar 1997-günümüz

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1997 - Mauvais genre de Laurent Bénégui
  • 1997 - Il y a des journées qui mériteraient qu'on leur casse la gueule d'Alain Beigel
  • 1998 - Terminale de Francis Girod
  • 1999 - Mille bornes d'Alain Beigel
  • 1999 - Le Temps d'un éclair
  • 1999 - Au cœur du mensonge
  • 2002 - La Bête de miséricorde
  • 2009 - Bellamy

TelevizyonDüzenle

  • 1996 - Julie Lescaut - Vanessa
  • 1998 - Le Comte
  • 2001 - Rastignac ou les Ambitieux d'Alain Tasma
  • 2001 - Le Prix de la vérité
  • 2010 - La Tueuse
  • 2011 - Mystère au Moulin Rouge - Lila

DiskografiDüzenle

AlbümDüzenle

SinglarDüzenle

  • J’veux un mec
  • La Fille au Prisunic
  • Pourquoi
  • Chut (Edition limitée)

AdaylıklarDüzenle

  • 2007: Victoires de la Musique: "Artist Discovery of the Year"

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Adrienne Pauly". francoscene.com. 16 Mart 2007. 4 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle